Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Burdan bir komsu ablanin annesi asidan sonra beyne pihti atip öldü.
32 yaşında bir tanidigim da suan beyne pihti attigi icin hastanede. Ne tesaduf ki o da asi sonrasi oyle oldu.
Doktor duzelebilir ama duzelmeyebilir de demis. Gozlerini tavana dikmis. Gormuyorum duymuyorum diyormuş. Arada yarinizi goruyorum yarinizi görmüyorum diyormuş yanindakilere..
Yani benım çevrem de cok yan etkı gosteren oldu acıkcası babam ben de unutkanlık başladı dıyor bu ara da ilk başta gönüllü olarak gıden babamdı aşı ol dıye sureklı soyler bir komsumuz asıdan hemen sonra kalp hastalıgı gecırdı stent taktılar o zamana kadar bır seyl yoktu ben kaç senedir grıp bıle olmadım şükürled olsun benım kuzenım coronanın ilk başların da 40 yasın da vefat ettı şimdi ona kullandırdıkları ilacın etkısının olmadıgını soyluyorlar ecel geldıgın de corona da bir sebep aşı da bir sebep benım ilaçlara yan etkım oldugu için olmayı dusunmuyorm asısız olan tanıdıklarım coronayı cok hafıf atlattılar benım cevrem de aşılı olup cok zor atlatanı da gördüm ben arastırma yapmayı seven bır ınsanım aynı zmaan da haberler de size corona vakalarını verıyorlar ama aşıdan ölenlerin rakamlarını vermıyorlar ben artık birilerıne laf anlatmakta istemıyorum acıkcası ama yıne de kendımı tutamıyorm 😂😂

Haklısınız. Evet iki doz aşı olmustum ama aradan 8 ay geçti. 3. Dozu gecen ay olacaktım ama aksilik babam hastanınca ağar topar Türkiye’ye gelmek zorunda kaldım. Bu hafta tekrar zaman aldım ama yine aksilik covid oldum😅
Geçmiş olsun, iki gün önce covid oldum. Nasıl geçiyor? Belirtiler nasıl? Benim 3 doz aşılı olmama rağmen şiddetli belirtiler gösteriyorum..

Geçmiş olsun, iki gün önce covid oldum. Nasıl geçiyor? Belirtiler nasıl? Benim 3 doz aşılı olmama rağmen şiddetli belirtiler gösteriyorum..
Sizede çok geçmiş olsun. Ben sadece 2 doz olmustum ve son dozu yaklaşık 8-9 ay önce almıştım. İlk gece bogazda doluluk hissettim sanki nefes almakta zorlanıyordum. Ertesi günü o şikayetim geçti onun yerini yüksek ateş ve baş agrısı ve mide bulantısı aldı. Aldığım agrı kesiciler bir türlü ateşi ve agrıyo kesmediler. İkinci günün sonunda nihayet ateşim düşmeye başladı ve yeniden yemek yemeye başlayabildim. Şimdi 5. Günüm Allah’a çok şükür iyiyim. Yarından itibaren işe başlayabilirmisim.

Az once okudum.. Omicron varyantiyla artik griep gibi olacakmis covid. Ilerdi pandemi olarak degil bi cesit griep gibi olacakmis yani. Yaza dogru bitmesi bekleniyormus.. hic inanasim yok ama hadi insallah..

Az once okudum.. Omicron varyantiyla artik griep gibi olacakmis covid. Ilerdi pandemi olarak degil bi cesit griep gibi olacakmis yani. Yaza dogru bitmesi bekleniyormus.. hic inanasim yok ama hadi insallah..
Ama Aşılılarda hafif geçiyormuş omicron diye duydum. Gerçi bizim aşısız bir tanıdık da omicron oldu hafif geçirdi. tabi bir kişi ile ölçemeyiz eski varyantlarında da hafif geçirenler oluyordu sonuçta. İnşallah aşılı veya aşısız herkes için basit hafif bir grip gibi bir şeye dönüşmüştür bu omicron .

Ama Aşılılarda hafif geçiyormuş omicron diye duydum. Gerçi bizim aşısız bir tanıdık da omicron oldu hafif geçirdi. tabi bir kişi ile ölçemeyiz eski varyantlarında da hafif geçirenler oluyordu sonuçta. İnşallah aşılı veya aşısız herkes için basit hafif bir grip gibi bir şeye dönüşmüştür bu omicron .
Ben en ağır dedikleri deltayı astımlı halimle evde hafif geçirdim doktor bile inanmadı covid olduğuma . Zorla doktoru ikna edip test yaptırdım ve pozitif çıktı. ben hiç öksürük yaşamam ve kuru öksürük vardı ondan şüphelendim sadece. 10. Günümde de test yaptırdım ve yine pozitifti .
Aşı olsanızda olmasanızda dikkat etmek gerekiyor yakalanmamak lazım. Kimin nasıl geçireceğinin hiç bir kesin garantisi yok. Aşı oldum nasılsa, saldım çayıra mevlam kayıra diyenlerde etkilenebiliyor. Hiç Olmayanda … ya da tam tersi doktor bile inanmıyor bazen hastalığınıza.

Son düzenleme:
Omicronun bulasiciligi daha cokmus, ama daha hafif geciriliyormus genel anlamda…yani bosa heveslenmek istemiyorum

Merhaba ben de dün covid oldum bugün ikinci günüm. Boğaz ağrısı var ve baş ağrısı başladı. Şu an durumunuz nedir?

Ay böle diyolarmış.Hadi inş
Gördüm haberi, firma yeni bir aşı üretecekmiş tüm varyantları kapsayan.. reklam kokan hareketler yine . Az önce Amerika’dan bi arkadaşımla konuştuk onlar moderna aşısı olmuş yılbaşında omicron geçirmiş , zor biter bu hastalık aşılara bağımlı olduk resmen diyordu . Bir de kıtlık bekliyor dünyayı falan diye korkunç varsayımlarla tüm moralimi bozdu .

Gördüm haberi, firma yeni bir aşı üretecekmiş tüm varyantları kapsayan.. reklam kokan hareketler yine . Az önce Amerika’dan bi arkadaşımla konuştuk onlar moderna aşısı olmuş yılbaşında omicron geçirmiş , zor biter bu hastalık aşılara bağımlı olduk resmen diyordu . Bir de kıtlık bekliyor dünyayı falan diye korkunç varsayımlarla tüm moralimi bozdu .
Evet kitlik bekleniyor . Allahim yardim etsn hepimize

İyi geceler arkadaşlar. Eşim coviddi bugün bitti karantinası, 7.gün. Yarın işe başlayacak. Yedi gündür izole haldeydi ama oldukça zorlandı, bunaldı. Genel durumu iyiydi şükür. Şimdi yarın biz normal hayatımıza dönebilecek miyiz? Hadi yemekleri aynı anda yemeyelim desek sonuçta yine aynı havayı teneffüs edeceğiz. Çocukları korumam gerekir mi hala? Kafam çok karışık, salonda belim kırıldı artık kendi yatağımda yatmak istiyorum ama tedirginim. Çok fazla soru işareti var.

İyi geceler arkadaşlar. Eşim coviddi bugün bitti karantinası, 7.gün. Yarın işe başlayacak. Yedi gündür izole haldeydi ama oldukça zorlandı, bunaldı. Genel durumu iyiydi şükür. Şimdi yarın biz normal hayatımıza dönebilecek miyiz? Hadi yemekleri aynı anda yemeyelim desek sonuçta yine aynı havayı teneffüs edeceğiz. Çocukları korumam gerekir mi hala? Kafam çok karışık, salonda belim kırıldı artık kendi yatağımda yatmak istiyorum ama tedirginim. Çok fazla soru işareti var.
Bence tekrar bir test versin ben 5. günde tekrar test vermeyi düşünüyorum. Test yapmazlarsa evde yapılan testlerden alırsınız. Ben ilgili kişilere sordum 5. Günde bulaşıcılığı olmuyor dediler ama yine de dikkat etmek gerek.

Bence tekrar bir test versin ben 5. günde tekrar test vermeyi düşünüyorum. Test yapmazlarsa evde yapılan testlerden alırsınız. Ben ilgili kişilere sordum 5. Günde bulaşıcılığı olmuyor dediler ama yine de dikkat etmek gerek.
Evet 5. Günde test verebilirsiniz dediler bana da. Ben vermedim ne olur ne olmaz diye. Arkadaşıma hemşire şöyle söylemiş: 5. Gün verseniz dâhi çoğu zaman pozitif çıkıyor, gerek yok. Karantina bitimini bekleyin demiş...

Bence ilk günler bulaştırıcilik açısından daha riskli. Yine de tedbiri elden bırakmamak gerekir. Ben olsam 1-2 gün daha ayrı yatmayı göze alırım. Benim de 6. Günüm. Eşim de çok sıkıldı bu durumdan, ayrı odalarda takılıyoruz. Şimdilik onda belirti yok. Öksürüğüm halen devam ettiği için, mutfağa ya da onun bulunduğu yere maske ile gidiyorum. Ama bunun dışında çok tedbirli olduğumuz söylenemez.

X