Ben aslinda basta olup kurtulayim demistm ama suan iyiki olmadim diyorum.. cunku dipsiz kuyu gibi..esim istiyordu cunku anne babasi oldular filan. Kp 4. Yu bile oldu sanirim.. ilk asida kpBir siz ve ben kaldik sanırım asi olmayan
Ne bilimseli yaaakaç hamile kadından kaçı aşılı olup ölü doğum yapmış ?
böyle iddiaları yazmak için sayısal veri sunmak gerekir. ayrıca bu oran 1000de 1 ise misal bunu da aşıya dayındıramaz kimse.
fısıltı gazetelerinde milyonlarca ihtimalden bahsediliyor. bir dönem de aşı olanların hepsi kalp krizi geçirip pat diye ölüyordu, nedense o moda bitti şimdi ölü doğum başladı.
bilimsel çalışma hakkında fikri olmayan ve bunu istatistiki olarak değerlendirmeyen insanların/haberlerin söylediklerine inanmayın körü körüne.
Benim arkadasimin kiz kardesi 19 yasinda. 2 doz Biontech oldu suan adet gecikmeleri yasiyor ve ilk defa agrili oluyormuş.Olabilir ben herseye zaten kesin gozuyle bakmiyorum.. asiya guzelleme yapan kadar karalamak isteyende cok ben realist olmaya calisiyorum. Internette bir kac yorumda gordum.. hersey iyi giderken bu sekilde dogumu olanlar varmis. Bi kac yorumdada adet dongusunu baya sasirttigi yazmis.. ki daha dun bi haberde adeti etkiledigi hic bir yerde kantlanmadi yaziyordu. Yani bu kadar insan yapan soylemiyordur herhalde
Evet 1 doz Sinovac ile nüfusun %70i asilaninca bitecekti guya.Ben aslinda basta olup kurtulayim demistm ama suan iyiki olmadim diyorum.. cunku dipsiz kuyu gibi..esim istiyordu cunku anne babasi oldular filan. Kp 4. Yu bile oldu sanirim.. ilk asida kp
Baya fenalasmisti ama ben asidan oldugunu dusunmemistm nedense. Ama simdi
Esimde goruyor okuyor onca olumsuz seyi.. birde mesela bi ulkede yuzde 80 asili ve varyantlari asililar uretiyormus aslinda ama inatla asisiz yuzde 20 lik kisma catiyolarsa bu guven vermiyorbasta dedikleri suru bagisikligina ihtiyac var diye dusunuyorum..
Kalp krizi modasi (?) zaten hala gecmedi. Bulunduğum yerde her gun genc kalp krizi vakasi görüyorum malesef ki.Ne bilimseli yaaakac kisi yayinlanan bilimsel yazida gercegi yaziyor? Dsö ü bile tirt cikmis sen hala bilimsel diyorsun. Kaldi ki ben bilimsel birsey oldugunu yazmadim, yorum gordum dedim.
Ayrica birakin su asi guzellemesi yapmayi.. 8-10 doz normal yaniok
Millet sorgulmasin mi heleki su raddede? Koyun gibi denilen herseyi yapsin
Ayrica oyle pat pat dusenler cindeydi sadece hatta sonrasinda soyledim ben hani nerde o yere yigilanlar diye? Kalp krizinden birsuru kisi oluyor ister bilimsel yazi olsun ister olmasin.
Ne bilimseli yaaakac kisi yayinlanan bilimsel yazida gercegi yaziyor? Dsö ü bile tirt cikmis sen hala bilimsel diyorsun. Kaldi ki ben bilimsel birsey oldugunu yazmadim, yorum gordum dedim.
Ayrica birakin su asi guzellemesi yapmayi.. 8-10 doz normal yaniok
Millet sorgulmasin mi heleki su raddede? Koyun gibi denilen herseyi yapsin
Ayrica oyle pat pat dusenler cindeydi sadece hatta sonrasinda soyledim ben hani nerde o yere yigilanlar diye? Kalp krizinden birsuru kisi oluyor ister bilimsel yazi olsun ister olmasin.
Kalp krizi modasi (?) zaten hala gecmedi. Bulunduğum yerde her gun genc kalp krizi vakasi görüyorum malesef ki.
Ben diyorumki dso bile yalanci tutarsiz.. ayrica gercekten bu korona isi suan bilimsel birsey olmaktan cikti. Bilime saygim var omrunu adayanlarada.. ama tersini soyleyen saglikcilarda var.. ve nedense onlari dinlemekyani şu bakış açısına zaten tıp bilimini, biyoistatistiği, zaten her ülkenin her sene pandemi olsun olmasın hangi hastalığa bağlı ölüm oranlarının ne olduğunu araştırıp bildirdiğini/kaydettiğini anlatmak imkansız anladığım kadarıyla.
okuduğunuz, kimin yazdığı belli olmayan yazılarla yada dıdısının fıfısının başına gelenlerle bir şey ispat edilemiyor maalesef. ne bilimseli yaaa derken, sizin küçümsediğiniz şeye insanlar ömürlerini adıyor. farkında mısınız ? ayrıca gerçeği yazmıyor derken, o yazıların kaç çeşit onay mekanizmasından geçtiği hakkında fikriniz olmadığını, "büyük güçler kafasına göre takılıyor" mantığında yaklaştığınızı düşünüyorum.
ha elbette herkes araştırır, ben gidip körü körüne aşı olun dedim mi ? hayır. kimse kimseyi zorlayamaz.
sadece o işlerin sizin sandığınız gibi basit olmadığını, bir bilginin kaynağı yoksa anlamı olmadığını yazdım.
yani bir şey güzelledim mi ? hayır.
okuyanlar için not düşeyim: anlamlı bir sayısal karşılığı olmayan veriler yani belli bir oranı aşmayan veriler herhangi bir ispat için kullanılamazlar.
Tabi ki vardi. Fakat ben kucuk bir ilde yasiyorum. Her sey haber oluyor. Aşılanma orani da cok yuksek bu arada burada.genç kalp krizleri yıllardır var, benim babam doktor. ve işi gereği pek çok çalışma takip edip vaka ile karşılaşıyor.
pandemiden önce de çok fazla genç kalp krizi vakası vardı.
özellikle hareketsizlik ve fast food alışkanlığından.
yani bunu sadece aşıya da virüse de bağlayamayız.
bakın aşı da demiyorum, virüs dahi direkt sorumlusudur diyemeyiz diyorum.
Ben diyorumki dso bile yalanci tutarsiz.. ayrica gercekten bu korona isi suan bilimsel birsey olmaktan cikti. Bilime saygim var omrunu adayanlarada.. ama tersini soyleyen saglikcilarda var.. ve nedense onlari dinlemek
Anlatmak ya istemiyorsunuz ya da asi guzellemesi yapiyorsunuz. Ki tersini soyleyenler hakli cikiyor suan
Tabi ki vardi. Fakat ben kucuk bir ilde yasiyorum. Her sey haber oluyor. Aşılanma orani da cok yuksek bu arada burada.
Ben asidan once her gun 30lu 20li yaslarda kalp krizi vakasi okumuyordum veya duymuyordum.
Surekli bilimsel bir yazi istemeniz komik.. suan is hastalik olmaktan cikti cunku..cok baska siyasi oyunlar var icinde. Kaldi ki bilimsel yazi olsa bile ne kadar guvenilir. Yani bir kac yorum gordum okudum bunlarin bana yalan borcu yok yasamis yazmis.. inaniphangi cümlemde size aşı güzellemesi yaptım ?
aşı karşıtı sağlıkçıları da bol bol dinledim merak etmeyin. sonrasında virüse yakalandıklarında ve hastanede yatarken ailelerinin çektiği videolarda neler anlattıklarını da gördüm.
ben mesleğim ve ailemin mesleği dolayısıyla işin gayet içindeyim, hatta bazı kişilerin popüler olmak adına aşı karşıtı görünüp aşı yaptırdığını da gayet yakinen biliyorum misal.
yada dini bazı kelamlar edip domuz jelatini iddiasıyla aşı haram diyip özel hayatında türlü çeşitli sapıklıklar yapanları da..
ben kendi aklıma yatan sebeplerle ve bu tip insanların yalanlarına bizzat şahit olduğumdan aşı olmayı tercih ettim.
başkası istemez, herkesin kendi bedeni kendi kararı, silah dayanmıyor kimsenin alnına.
olan da olmayan da sonucunu kendi yaşar.
Bi kadin dusun 28 gunde adet oluyosa ve bu asidan sonra duzensizlesiyorsa eger, asidan diyebilir.. ne sakincasi var?benim tek anlatmaya çalıştığım çevremde görümde aşıdan sonra şu oldu bu oldu tutumunun gerçekçi olmadığı.
size gerçekçi, mantıklı gelebilir bu yaklaşım. ama bence değil. çünkü böyle şeylerin sayısal bariz bir karşılığı olmalı.
bu arada tekrar ediyorum, aşı olun olmayın. herkesin kendi kararı ve hepimiz sonuçlarımızı kendimiz yaşayacağız.
Bi kadin dusun 28 gunde adet oluyosa ve bu asidan sonra duzensizlesiyorsa eger, asidan diyebilir.. ne sakincasi var?
Zaten bu haberlerde asi oldu da kalp krizi gecirdi denmiyor. Asidan sonra bu derece arttigi icin benim kendi cikarimim.benim tek anlatmaya çalıştığım çevremde görümde aşıdan sonra şu oldu bu oldu tutumunun gerçekçi olmadığı.
size gerçekçi, mantıklı gelebilir bu yaklaşım. ama bence değil. çünkü böyle şeylerin sayısal bariz bir karşılığı olmalı.
bu arada tekrar ediyorum, aşı olun olmayın. herkesin kendi kararı ve hepimiz sonuçlarımızı kendimiz yaşayacağız.
Guya pozitif olanlar ayri sinifta gireceklerdi...açık öğretim sınavına girerken yanımdaki kız ben pozitifim dedi. deli gibi de öksürüyordu. ben temaslı mı oldum şimdi
1 kisi soylemiyor zaten bir cok kadindan duydum..ayrica bilimsel1 kadının söylemesi anlamlı bir sonuç vermez, 10 milyon kadının söylemesi lazım mesela diyorum.
siz nasıl kendi bakış açınızla bir şeyi anlatıyorsanız ben de kendi bakış açımla anlatıyorum. habire beni bilimsel de neymiş diye tersleyeceğinize scholar.google üzerinden bir tarama yapsanız en azından fikriniz olurdu.
bence uzatmaya gerek yok. yazdığınız gibi bunların hepsi siyasi oyun. haklısınız.
Bilimsel kanit nerde? Onu gosterZaten bu haberlerde asi oldu da kalp krizi gecirdi denmiyor. Asidan sonra bu derece arttigi icin benim kendi cikarimim.