Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kiz bana diyor onu suan bilim adina igrenc bir oyun donuyor ama ben saygi duymaliyim..tersini soyleyen insanlarda var onlarida bu gibi insanlar dinlesin… ama yok dalga geciyoruz halbuki

şurada aşı karşıtlarını bizzat dinlediğim ve gördüklerimi yazmıştım:

sanırım hoşlanmadınız ki fark etmemişsiniz :)

Buarada yurt disinda asi olanlar var.. ve ne imzalatiyolar biliyor musunuz? Herhangi ters bir durumda kimseyi sorumlu tutamayacaginiza dair bir belge.. yani cok guvenmiyolat demek kendi yaptiklari asiya

aldığınız her ilacın içerisindeki prospektüs de o ilacım yan etkilerini bilerek kullandığınızı ve üreticiyi suçlayamayacağınızı kabul ettiğinizin teminatıdır. bu uygulama bu aşıya özel değildir yani.

Ama asiya zorunlu tutuyolar nerdeyse sorun orda zaten bazi ulkelerde.. hem zorunlu
Kilip hemde sorumluluk kabul etmemek normal degil.. kaldi
Ki agir hastq olanlarin bile tedaviyi reddetme
Haklari var normalde

Ama asiya zorunlu tutuyolar nerdeyse sorun orda zaten bazi ulkelerde.. hem zorunlu
Kilip hemde sorumluluk kabul etmemek normal degil.. kaldi
Ki agir hastq olanlarin bile tedaviyi reddetme
Haklari var normalde

pandemiler olağanüstü hallerdir. bu gibi durumlarda tüm devletler bu tip kararları alabilir, çünkü toplum ve dünya sağlığı önemlidir.
bu arada geçmiş yıllarda da çeşitli hastalıkların aşılarını bulan her tıp insanı suikastlere dahi uğramıştır. ironik olan şu anda herkesin şükür ettiği kişiler olmalarıdır.

hiç bir aşı hasta olmayı engellemez, hastalık olursa hafif seyretmesine destek olur.
Yok zaten ben hastalık oluyor aşı korumuyor demedim ki engellemez demişsiniz eşim korona oldu aynı evin içinde bende hiç birşey yoktu hafif oluyor yani biliyorum

Bu hastalık cok değişik birşey oğlum delta varyantı oldu. Testten bir gün önce balon şişirip ortalığa atti o havada dönerken yüzümüze tükürükler geldi. Testi pozitif cikti, korktu maske takamadık , birlikte uyuduk. Yan yana yattik geldi agzima kadar konuştu, eşim ve benim 2 doz Biontech aşımız vardi, bize hiçbir sekilde bulaşmadi. Biz mesafe koyamadık ama olmadik. Yani kimi aşılı olanlar hastalığı kolay kapıyor diyor kimisi aşı korudu. Ne oldu bilmiyorum ama biz de bisey olmadi. Benim kendi yakin akrabalarımda çok kisi Covid oldu aşılıydi kolay geçti. Ama aşı o zaman yasa bagli kuzeniM 40 yaşında hastane de yatti ağır şekilde. Tabi cevreyle olmuyor bu işler

Covid sanırım kişi seçiyor. Annemin çok yakın arkadaşı aşısız . Kadının hem oğlu hem annesi farklı zamanlarda covid oldular. Bu her ikisi ile iç içe olmasına rağmen ona hiç bir zaman covid bulaşmadı. Ve bu aşısızdı. Tamamen piyango bu covid. Kimse niye bulaştığını bulaşmadığını neden öldürdüğünü vs bilmiyor ki

T hücre bağışıklığı diyorlar bilmiyorum. Geçmişte yaşadığımız griplerden diyen var hic bilmiyorum nedir ne değildir. Ben 3 defa esim 2 defa test oldu oğlum 2 defa oldu birinde negatif cikti sinif bağlantılı 5. Gün-de pozitf. Biz eğer olduysakta belirtisiz olduk.ikimizin olmamasi ilginç ama yaşadık. Oğlumda belirti vermeseydi hiç sonrasinda onun testi yanlış derdim. Gerçi oğlum 4 yaşındayken domuz gribi olmuştu o zamanda bize bulaşmadi bilemiyorum hic

Benim dediğim kadını da görseniz üflesen ölür dersiniz yani zayıf, sigara içer , sağlıksız beslenir ama covid bulaşmıyor çok ilginç ya

Peki kac kisi asi olmadan doktor kontrolünden geciyor?

Peki kac kisi asi olmadan doktor kontrolünden geciyor?

normalde kalp rahatsızlığı, diyabeti, ms (multiple skleroz) gibi ve daha pek çok kronik hastalığı olan kişilerin doktoruna danışmadan değil aşı olmak herhangi bir ilacı dahi keyfi kullanmaması gerekir.

normalde kalp rahatsızlığı, diyabeti, ms (multiple skleroz) gibi ve daha pek çok kronik hastalığı olan kişilerin doktoruna danışmadan değil aşı olmak herhangi bir ilacı dahi keyfi kullanmaması gerekir.
Evet. Ve keske herkes asi olmadan kontrolden gecirilse. Ama çoğunluk gozu kapali olmasi mi bu asiyi?
Eltim kan pihtilasmasi sorunu yasiyor. Gidip oldu mesela. Ben sasirdim nasil doktora danismadan olur diye.

Evet. Ve keske herkes asi olmadan kontrolden gecirilse. Ama çoğunluk gozu kapali olmasi mi bu asiyi?
Eltim kan pihtilasmasi sorunu yasiyor. Gidip oldu mesela. Ben sasirdim nasil doktora danismadan olur diye.

ama bu eltinizin kabahati. yani bildiği halde danışmamış. danışsa doktor muhtemelen "aşı riskli" şeklinde uyarısını yapardı.
hatırlıyorum eltinizin sürecini, burada yazmıştınız.
yalnız bir de şöyle düşünün: pandemi nedeniyle zaten sağlık sistemi ciddi bir yükün altında, doktorlar kan ağlıyor. sizce aşıdan önce insanları tek tek sağlık taramasından geçirmek fiziksel olarak mümkün mü ? her hastanenin çok kapsamlı sağlık taramaları yapacak imkanları var mı sizce ?

en basiti, son zamanların en övülen, şaşalı bir şekilde açılan devlet hastanesine erkek arkadaşım gittiğinde bizzat doktor "burayı çok övdüler ama gösterildiği gibi imkanlarımız yok, sizi şu özel hastaneye yönlendirebilirim ancak" dedi.
yani böyle bir düzende kaç kişi, nerede, nasıl taranabilir ?

o yüzden burada hastanın da sorumluluğu olmalı. bilinçli olup hastalıklarını anlatıp doktoruna danışmalı.

Hayir hatirladiginiz diger eltim. Onun hicbir kalp problemi yoktu asidan sonra basladi.
Kan pihtilasmasi olan buyuk eltim. Sanirim onda bir etkisi olmadi asinin. Kendisi ile pek samimi olmadığımdan sormadim.
Evet muhtemelen imkan yok ama oyle olabilse belki bu kadar sey duyup tereddutte olmazdik bizler de.

bence böyle geniş çaplı ve kapsamlı bir tarama beklentisi çok ütopik. sadece türkiyede değil dünyanın hiçbir yerinde uygulanması mümkün olmayacak bir uygulama gibi geliyor bana.
ancak refah içinde yaşayan az nüfuslu kuzey ülkeleri yapsa yapar diye düşünüyorum ki onların da pandemiye bakış açısı bir değişikti zaten.

Ama mesela siz de diyorsunuz belli hastaliklarda zsten doktora danisilmali diye. Mesela diyabet.
E ulkenin yarisi diyabet mesela. Kac tanesi danismistir doktora. Detayli tarama tabi ki utopik.

Ama mesela siz de diyorsunuz belli hastaliklarda zsten doktora danisilmali diye. Mesela diyabet.
E ulkenin yarisi diyabet mesela. Kac tanesi danismistir doktora. Detayli tarama tabi ki utopik.

tamam ben de onu diyorum, hastanın vazifesi bu diye.
vatandaş danışmadan oluyorsa napalım ki ?
ha bu arada ben diyabetliyim aşıdan ne şekerim etkilendi ne başka sıkıntım oldu.
başka diyabetli arkadaşlarım da gayet sorunsuz yaşadı aşı sürecini.
kronik hastalık varsa illa aşı olma demek değil bu arada, yanlış anlaşılma olmasın. misal diyabetliler her yıl grip aşısı da olmalıdır.
çünkü virüsün kendisi zarar verir asıl şekere.
şimdi okuyan biri çıkıp demesin şeker hastalarına aşı ol demişler vay hainler diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…