Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Annem korona çok korkuyorum bişey olur diye tabi 2,5 yaşındaki kızımda bende ve eşimde bişey yok..
İnşallah kolay atlatsın anneniz ve tüm hastalar. Vücut resmen savaş veriyor çok acayip bişey. Bakımı iyi olsun bol kekik çayı, bal, limon sarımsak çörek otu tüketilmesini tavsiye ederim. Ben tek kaldım ne bulduysam onu yedim şimdi tüm değerlerim düşmüş sağlığımı kazanmaya çalışıyorum.. tekraren şifalar diliyorum

Her hafta şehirlerarası yolculuk yapıyorum. Bu hafta gittiğim şehirden gelirken bir kadın tüm yolculuk boyunca öksürük krizine girdi, hem öksürüyor hem de ara ara ağlıyor. Ben hayatımda böyle öksüren kimse görmedim, kusacak kadar öksürdü, nefes alamıyordu öksürmekten, durumu sesinden anladığım kadarıyla da çok kötüydü. Öncesinde de sürekli yolcuları, muavini uyaran ben olduğumdan ve artık alacağım tepkilerden korktuğumdan bu yolculukta hiç sesimi çıkarmadım.

Otobüste, o küçücük kapalı alanda maske takmayan o kadar çok ki. Bu yolcunun öksürüklerini duydukları halde takmadılar. Yolculuğun sonunda inmeden önce muavine kadının maske takıp takmadığını sordum, kesinlikle takmıyordu çünkü maskeli bir ağızdan çıkan sesle maskesizsen çıkan ses aynı değil ama taktığını söyledi :) Sonra gitti ve hemen geri geldi, hanımefendi biz HES kodu olmadan yolcu almıyoruz diye, yalan :) Kendim otobüse son anda yetiştiğim için içerde parasını ödersin diyerek aldılar, HES kodu soran yok tabi. Hoş, HES kodu olsa ne olur, test yaptırmayan herkes hasta olsa bile temiz sonuçta.

Neyse, ben otobüsten indim, biraz ileride kadının inmesini bekledim. Şikayet edeceğim, o yüzden bilgi toplamaya çalışıyorum. Kadın yanında üç beş kişiyle indi. Yabancı uyruklu, giyimlerinden ve tavırlarından anlaşıldığı üzere sosyo-ekonomik açıdan oldukça çok kötü durumdalardı ve kadın inerken bez maske taktı. Kadının durumu çok kötüydü, umarım iyileşir diyorum ama bir yandan da inanılmaz öfkeliyim. Ben tüm kurallara dikkat ediyorum, önemsemediğim bir şey olsa bile (açık havada maskeye gerek olmadığını düşünüyorum) karşımdaki rahatsız olur diye yapıyorum ama maruz kaldığım şeye bak. Kimliği, pasaportu bile olduğu şüpheli insanları otobüse bindir, kadının Covid olduğu neredeyse %99.99 aşikarken hem de tam virüsü en yüksek seviyede bulaştıracağı derecede hastayken “hanımefendi, biz HES kodsuz yolcu almıyoruz“ de. O kadar sinirliyim ki, hem HES uygulamasından hem de Cimer’den şikayet ettim ama hala içim soğumadı. Tek umudum şu anda yaptırdığım aşılar, yoksa o otobüste o kadar küçük alanda bu kadar hasta bir insanla bulaşmama ihtimali çok düşük. Maskenin böyle bir durumda çok işe yarayacağını düşünmüyorum, gaz maskesi değilse.

Kendinize dikkat edin, ilk defa çevremde Covid bulaşanları duyuruyorum. Genelde çevrem oldukça dikkatli, bu zamana kadar bulaşmadan gelindi ama anlaşılan durum çok kötü. Maalesef şu son bir iki haftada ölen tanıdıklarımız da oldu. Onlar aşısızdı ve yaşlı ya da kronik hastalıkları vardı ama bazı aşılılar da öyle kolay atlatamıyor bence, aşıya da çok güvenmemeli, dikkatli olmalıyız sanırım.

Bu arada, kadını ve ailesini otobüsün en sonuna yerleştirmişler ki görmeyelim, durumun farkına varmayalım. Mecbur olmadıkça otobüsle şehir dışına çıkmayın arkadaşlar, bildiğiniz virüs yuvası. Virüsün zirvede olduğu zamanlar hastanelere, acillere çok sık gittim, hiçbir zaman bu kadar risk altında hissetmedim. Hastaneler, okullar, hatta acil servisler bile şehirlerarası otobüsler kadar tehlikeli değil çünkü daha açık alanlar ve havalandırma daha iyi. Gideceğiniz yere arabanız varsa onunla, yoksa uçakla (havalandırması çok daha iyi ve kimsenin böyle bir hastayı uçağa alacağını tahmin etmiyorum), vapurla ya da trenle gidin, inanın riskiniz çok daha düşük. Cahil insanların yoğun bulunduğu yerlerden uzak durun, ölmeyi bayılmak sanıyorlar. Bunu söylemekten ben utanıyorum ama bazı insanların algıları çok zayıf, bunu bu dönemde çok daha iyi anladım. Bir zamanlar Aziz Nesin’e söylediği o meşhur laftan dolayı çok kızgındık ama ben verdiği oranın çok iyimser olduğunu düşünmeye başladım, durum %60’tan fazlası.

Sizede çok geçmiş olsun
Zaten pandemi hepimizin psikolojisini mahvetti şimdi birde bu çıkınca psikolojim direk yerlerde..aynen bende anneme onları veriyorum çok teşekkür ederim

Gecen gun tanidigim bir amca damar sorunlari yasayarak acile gitti ve yogun bakimda kaldi.. asiliydi ve muhtemelen asidan oldu diyolar.. yaw kim verecek bunun hesabini? Artik 6 ayda bir asi olmak gerekiyormus..ozgurluklerimz bir bir elimizden aliniyor…cocuklarimiz maskeli.. hani cocuklara birsey olmuyordu? Ne dso ye ne saglik bakanina kimseye guvenim yok artik..hayatimizi elimizden aldilar. Ne kadar luks icindeymisiz meger. Olay artik korona virusten cikti cok baska bir hal aldi. Onlar planlarini yaparken, dilerim Allahin daha ustun bir plani vardir ve baslarina gecirir planlarinj

Ben de şeye takıldım omicronu belirtileri ve atlatma surecinin diger varyantlara göre daha kolay, daha gribal oldugundan bahseden ülkeler var.
Ama neden sanki her şey dahs kötüye gidiyormuş gibi davraniyorlar?
Belki bulaş hizi fazla hastaneler bir yüku daha kaldiramayacak vs bunu anliyorum ama sanki artık bir seyler icin korku pompalamak hoşlarina gidiyor sanki birilerinin bilmiyorum.
Yaşayıp göreceğiz sanırim ne olduğunu.
Eskiden pik vs derlerdi bi düşüse gecerdi falan, simdi kimsenin pik dedigi falanda yok son gaz devam

Daha gecen ama su asiyi bulan alman Turk kari koca aciklama yapti.. omicron icin yeni asiya ihtiyac var diye ama korkmaniza gerek yok, daha kolay atlatilabilecek vs vs. Nerden biliyolarsa? Bu zamana kadar hangi varyant ciksa, ne gibi bir etkisi olacak bilmiyoruz dediler simdi baska konustular. Ayrica bu asiyi bulan turk mucitlerimiz(!) kendileri bile asi olmamisken tum dunyayi zorunda kiliyolar.

Dun gordum daha almanyada asi zorunlu oldu, asi olanlara QR kodu veriliyor, is yerleri vs zorluyor yani. Adamin biri sahte QR kodu satin almis ve bu ortaya cikinca issiz kalmis maddi durumu olmayinca cocuklarini elinden almaya kalkmislar. Once cocuklarini esini sonrada kendini oldurmus.

Daha parcalanan nice aileler var belli ki.. hani demokrasi vardi? Zaten asili olanlarlar varyantlari cikariyo dediler. Insanlqrin suru bagisikligina ihtiyaclari var.. yoksa her sene 2-3 kez baska bir varyant cikacak deniyor. Pik mik yok, cunku canlari ne isterse onu soyluyolar gibi geliyor bana.
Onceleri insanlr deli gibi korkarken suan bosvermis cok kisi var, cunku cogu asi olanlarda gorduler ki surekli asilanmalari gerekiyor sisteme gore.. 6 ayda bir yani..

Diyorum ya, artik bu is virusten koronadan cikti bir guc savasi haline geldi..

Virusler yapi olarak mutasyona ugrayarak zayiflar, yani omicron dedikleri zayiflamis bir virus demek ki daha kolay atlatilacak dediklerine göre, aşı ben iki doz oldum 3.yu olurmuyum bilemiyorum emin degilim.
Ama artik bu korku pompalanmasindan biktim, mesela biri ciksin desin ki evet aradigimiz mutasyonlardan biri bu, bu iyi bir mutasyon ama biraz daha gayret etmeli dikkat edilmeli.
Drlarin hemsirelerin hastanelerin uzerindeki yuku biraz hafifletmeliyiz lutfen kimse kendini gevsetmesin elimizden geldigince tedbirli olalim ki bu insanlarada yardimimiz dokunsun dese gercekten gerekirse 2 ay sokaga cikmam zaten cikmiyorumda pek.
Ama insanlar artik anksiyete oldu, ruh sagligimiz bozuldu gercekten.
Birtek bununla ugrasmiyoruz ki ekonomik krizi bir yandan virusu vir yandan issizlik bir yandan, biri ciksin duzgun bir aciklama yapsin artik.
Kelle sayar gibi bugun 3 kisi yarin 5 kisi demek kimseye bir sey ifade etmiyor.
Birileri ciksin herkesin anlayacagi dilde bir aciklama yapsin artik.

Yalniz Asiyi bulanlar aşı oldu.

Deseler bile, guvenimiz sarsildi. Basta ak dediklerine sonra kara diyolar..yorucu olansa dedigin gibi korku salmak..baslarda ne kadar cok istiyordum bende asi bulunsun insanlar feraha cikalim.. ama bunu demek istememistm.

Basta dediler cocuklara zarari yok simdi cocuklarimiz
Maskeli.. birde hic sorunu olmayan insanlar kalp
Krizinden öldü, ya da yogun bakima girdiler.

Madem bu kadar korkunc neden yaza dogru hersey gevsetiliyor? Mental olarak yorulduk

Kucuk bir ilde yaşıyorum. Her gün istisnasiz kalp krizi haberi duyuyorum. Hep de 30 40 yas arasi gencecik insanlar.
Insan ister istemez daha önce neden yoktu bu diyor.

Kucuk bir ilde yaşıyorum. Her gün istisnasiz kalp krizi haberi duyuyorum. Hep de 30 40 yas arasi gencecik insanlar.
Insan ister istemez daha önce neden yoktu bu diyor.
Aynen oyle.. eskidende vardi arada 20 yasinda birinin olmesi kalp krizinden ama simdi cok fazla..ben asi karsiti degilim ama bu durum cok baska

Aynen oyle.. eskidende vardi arada 20 yasinda birinin olmesi kalp krizinden ama simdi cok fazla..ben asi karsiti degilim ama bu durum cok baska
Ben de asi karsiti değilim ama bu asiya güvenmiyorum.
Tabi ki önceden de vardi kalp krizi geciren gencler ama duyar şaşırırdık. Suan her Allahin gunu genc kalp krizi ölümü duyuyorum.

Ben de asi karsiti değilim ama bu asiya güvenmiyorum.
Tabi ki önceden de vardi kalp krizi geciren gencler ama duyar şaşırırdık. Suan her Allahin gunu genc kalp krizi ölümü duyuyorum.
Şimdi de Bill gates 2022 ortalarında salgının bitmesini öngörüyorum demiş Bakalım normalde 2023 ortası öngörülüyordu. Demekki varyantlarda da süreler öne kaymış ya belki bitişinde de öne kaymıştır. Bu omicron için de daha hafif seyrediyor diyorlar . Bilemedim. İnşallah salgının bitişi için bir başlangıçtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…