Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

Astro ben covid olduğumda önce benim sonucumu aldık eşiminkini beklerken benim için arayanlar dedi ki bende duydum hoperlörden eşim negatif çıkarsa karantinası olmayacakmış aşılı olduğu için.

Bu normal mi ya negatif olsaydı gerçekten işe mi gidicekti?

O adam kendi iradesiyle o sorumsuzluğu yapıyo bu durumda biz de o sorumsuzluğu yapmaya itiliyor gibi oluyoruz.

Sonra bi arkadaşım oldu negatif çıktı aşılıydı ama karantinaya girdi. Bu kurallar herkese aynı değil mi ya

Gördüğümüz gibi herkesin gözü normal vatandaşta diğerlerini görmezden
geliyoruz ya da normal kabuk ediyoruz . Neden: alıştırıldık.
Tv izlemem en azından tartışma programları ve ekonomi&finans dışı hiçbir şeyi seyretmem diyeyim, o yüzden bahsettiğiniz törenden bi'haberim, ki aslında belki de anlatmak istediğimi yanlış ifade ettim.

Her ne kadar seyretmesem de varlıklarından haberdar olduğum her gün kapalı stüdyolarda yayınlanan kadın programları var, ki bir tanesinin sunucusu daha yeni korona olmuş, ünlülerin, iş insanlarının katıldığı davetler tek bir tane değil kongreler, kapalı alanlarda toplantılar sürekli yapılıyor, demek istediğim ünlü, iş insanı, sıradan vatandaş ayrımı yapmaksızın bazılarımız üstüne düşeni yaparken bazılarımız yapmıyor.

Kimi gözleriniz önünde kimi bilmediğiniz yerlerde oluyor ama ister ünlü olalım ister ünsüz hepimiz aynı gemideyiz, tepkimiz de hepsine.

Lafım size değil. Geçen de bir maç vardı stad tıklım tıklım dolu. Hergün maske mesafe güzellemesi yapanlar bunları görmüyor ama okullarda otobüslerde maske takmayanı görsünler hemen gardını alıyor millet. Unutmayalım ki o maça gidenler o an kimseyi ilgilendirme se de sonuçta daha sonra topluma karışıyor. Tv lerde diziler izlesekte izlemesek te biliyoruz ki devam ediyor. Çocuklarım artık bunaldı maske takmaktan arkadaşlarıyla elele tutuşamıyor diye bile üzülüyor yavrum. Artık arkadaşımla korkmadan oynamak istiyorum anne diyor. Ama bunlar maşallah mıç mıç hiç de bişey olmuyor.

(Şunu da belirteyim kendi açımdan ben maske filan takmak istemiyorum aynı şekilde çocuklarıma da taktırmak istemiyorum ama şu an kapalı ortamda hem kurallar gereği hem de kötünün iyisidir diyerek takıyoruz)

Haklısınız, çocuklar için bizlerden daha bunaltıcı oldu pandemi, onlar çocuk oynamak arkadaşlarıyla vakit geçirmek istiyorlar, maskem burnumu kapatıyor mu, arkadaşımdan virüs bulaşır mı korkusu yaşamak istemiyorlar.

Biz büyükler ise hiç dikkat etmiyoruz, ünlü-ünsüz ayırmadan dikkat etmeyen herkese kızgınım, ama işte hepimiz gördüğümüze tepki gösteriyoruz

Dediğim gibi benim tvyle aram yok o yüzden pek bilmiyorum lakin mesela çevremden duyuyorum veya görüyorum, insanlar nişan adetleri diye toplaşıyor, falanca etkinliği diye toplaşıyor, virüs bulaşır veya biz birilerinin sebebi oluruz diye de korkmuyorlar, toplumun her kesiminde pandemiyi önemsemeyen insanlar var ne yazık ki.

Maskeden ben de sıkıldım artık fakat dediğiniz gibi özellikle kapalı ortamlarda korunmak için takıyorum, zira bazısı kural da tanımıyor maskesiz hapşıra hapşıra dalıyor, ne yaparsak yapalım kimseyi düzeltemeyiz toplum sağlığını önemseyen kalmadı gibi bir şey, o yüzden tek yapabileceğimiz kendimizi çoluk çocuğu korumak.

valla herkes kafasına göre.
bugün bi tanıdık aradı. damadı covid geçirmiş, anneannem dedi ki torun da okula gidememiştir.
yoo dedi benim kız her gün okula getirip götürdü.
sanırım artık devlette saldı

5.gün cocuklar test yaptirinca negatif cikarsa gidebiliyor heralde. Yok test yaptırmazsa 10 gün daha kaliyorlar. Yani öyle biliyorum. Oğlumuz oldu 5.gün testinde bizim ki negatif cikti eşim ise gitti yani garip ama böyle

bunlar 5 günü bile beklememişler ki. ertesi gün normal hayatlarına devam. o yüzden anlayamıyorum

Işte hemen temasli görünmediği için bu sorunlar oluyor. Aile demek bildirmemis bildirmemiş öğretmene bizim sınıftakiler bildiriyor göndermiyor. En azindan bildiklerimiz ama benim oğlumda siniftan oldu. Aile hastaymış grip Diye test yaptırmamış oyle yayıldı

Okul için 10 gün karantina dediler ama göndermek istenirse 5.gün test zorunluluğu dediler küçükler gitmedi.

Büyük 12.sınıfta aşılı ve negatif olduğu için 4.gün gitti 5.gün kırmızı oldu test verdi yine negatif oldu yeşile döndü devam etti.

Bugun tam 1 haftanin sonunda babami yoğun bakımdan normal odaya aldilar. Cok sukur
Şükür derinim.Bugün dolmuşa bindim.Şöförde maske yok.Yolcuların geneli maskeli,birkaç maskesiz vardı.Plakasını alıp eve gelince şikayet ettim.Hiç tarzı değil ama bu sefer yaptım.Ceza kesecek adam takıyomu bakalım bide o var.

arkadaşlar e nabız üzerinden aldığımız randevuda aşı seçimini isteğimize göre yapabiliyor muyuz ?

işte bunlar ne test ne bildirim yapmadan gidip gelmişler

Abla o an söylemek lazım aslında maskeniz yok diye.
Bimde bi kız hem burnundan indiriyo uyardım geçen dedim hiç korkmuyomusun boşver anlamında el hareketi yaptı.
Bıktı herkes hele tüm gün takanlar anlıyorum ama başka çare yok işte.
Geçirip kurtulamıyosun da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…