Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sanada geçmiş olsun Asiasena m

Kendisi ve yakınları hasta olan herkese çok geçmiş olsun, sevdiklerini, arkadaşlarını koronadan kaybeden herkese de baş sağlığı diliyorum

Yaaa bana da aslında normal geliyor yani yapılması gereken bu bence. Fakat çevremde kimse böyle değil maske takmıyorlar, hijyene dikkat etmiyorlar bunları görünce kendimi tuhaf hissediyorum abartıyor muyum acaba diye

Siz olması gerekeni yapıyorsunuz ama bazı insanlar maalesef artık toplum sağlığını umursamıyor, evde neye ne kadar dikkat ettikleri kendilerini ilgilendirir fakat insanlarla iç içe olunan, özellikle de kapalı alanlarda maske mesafe kuralına uymuyorlar.
Bugün markette kadının biri indirmiş maskeyi market reyonundan aldığı süt dilimini afiyetle yiyordu, daha da ne yesem diye gözleri aranırken maske çenede gezip durdu, laf söylesem kavga etmeden duramayacağım kendimi biliyorum çünkü, bana ters bir şey söylese süt dilimini ambalajıyla ağzına tıkayacak kadar sinirlerim zıplayacağından kasadaki görevli kıza söyledim, hem maskesini takmıyor hem de reyonlardan atıştırıp duruyor deyip marketten çıkıp gittim.

Eyvah , Mardin’e gelseniz aynı saat geri dönersiniz bence. Ben tek tük maske takan kişileri de görmüyorum artık bir süredir.
Abartmıyorum okulda dışarda işyerinde maske kuralı kalmamış avmye girerkende sormuyorlar artık. Öyle bir boşvermişlik dönemine girdik güneydoğu bölgesinde. Adamlar ekmek alamıyor ki nerde gidip maske alsın. Ekmeğe yine zam geldi sıvıyağ altınla yarışacak yakında.
Bir kere pandemi başında e devletten maske dağıtımı için başvuru yapmıştık güya eve gelecekti .
Elin turistine maske yasağı yokken sadece kendi vatandaşına ceza kesen bir ülkede yaşayınca zamanla yolunda gitmeyen herşey normal geliyor

geçen hafta başımıza gelen bir olayı anlatacağım:
hizmet verdiğimiz firmaya gittik, güvenlikte sırada bekliyoruz. bizim gibi externallar kimlik teslim ediyor, o arada hes kodları sorgulanıyor.
önümüzdeki adam riskli çıkmış hes sorgulamasında, kabul etmiyor, neredeyse 15 dakika yeniden bakın diye itirazlar etti, vs. güvenlik içeri alamayız diyor, kimliği geri veriyor, bizimki inatçı.
en sonunda "aaa" dedi, "buldum. benim hanım covid oldu diye evde, ondan mı riskli acaba?"
o an insanın elinde silah olsa tarar.
arkadaş 2 senedir hayatımızda olan bir mevzu, sağır sultan bile biliyor ki aynı evdeysen sen de çıkamazsın.
bu kafayla bu iş bitmez.

Vallahi şakası olmayan bir hastalık bu. Grip gibi olacak yiaa yok dıj güjler yapıyor bilmem ne safsatalarına yaşayan biri olarak söylüyorum Allah rızası için kulak asmayın. Kaç gün oldu hala koku alamadığım gibi işime dönemedim öğrencilerimi özledim. Çalışmayı sağlıkla koşturmayı özledim. Gün içinde birden elim ayağım titriyor dermanım kesiliyor un çuvalı gibi yığılıp kalıyorum. Hastalık gitse de etkisi devam ediyor. Aşılarınızı olun, kendinizi koruyun sağlıklı beslenme ile vitamin desteği alın..

Siz aşı olmuş muydunuz ?

Pantene Altın Kelebek Ödül Töreni var TV'de. Koca salon maskesiz. E biz okul personeli, öğretmenler, öğrenciler ve tüm kullanan vatandaşlar niye maske takıyoruz o zaman. Ne anlamı kaldı ki! Biz normalde TV açmıyoruz. Belki bir açıklama yapmışlardır, ben bilmiyorumdur. Umarım mantıklı bir açıklama yapmışlardır. Yoksa bu durum tahammül edilebilir bir durum değil.

Açıklama yapılan program filan hiç duymadım. Yapsalar da zaten aşılılar onlar derler

Açıklama yapılan program filan hiç duymadım. Yapsalar da zaten aşılılar onlar derler
E bizde aşılıyız. Aşılı öğretmenlerde patır patır hasta oluyor valla. Kural nizam bilmiyorlar birde gözümüze gözümüze sokuyorlar. Ay bide öpusmezler mi. Çıldıriciiim!

E bizde aşılıyız. Aşılı öğretmenlerde patır patır hasta oluyor valla. Kural nizam bilmiyorlar birde gözümüze gözümüze sokuyorlar. Ay bide öpusmezler mi. Çıldıriciiim!

Yeni dünya düzenine alışalım işte niye şaşırıyorsunuz ki ?

Bir kısım vatandaşta maske kullanmıyor, her türlü eğlencesinden vazgeçmiyor.
Tanıdıklardan birinin oğlu nişanlanmış Allah tamamına erdirsin lakin nişan bohçası bahanesiyle evde bir toplanmışlar 65 kişi.
Bu pandemi bu kafayla bitmez maalesef

Haklısınız ama tüm Türkiye'nin gözü önünde bu eylemi gerçekleştirmeleride ne bileyim... Vallahi o salonu öyle görünce bizim 45 kişilik sınıflarda ağzı burnu kapalı çocuklar geldi aklıma ister istemez

Gördüğümüz gibi herkesin gözü normal vatandaşta diğerlerini görmezden
geliyoruz ya da normal kabuk ediyoruz . Neden: alıştırıldık.

Cem davran herkesi öpmedi Allah için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…