Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Allah sifa versin bizde atlatali 2 hafta oldu oksuruk icin cocuklara uygulanan sarimsakli yag ayak altina bize iyi geldi geceleri bunaltmadi cok sukur birde udi hindi yagi gunde bir defa suyumuza bir cay kasigi damlattik buda balgam attirdi biz 13 gun fln biraz toparlanmaya basladik bende panik yaptim panik oldugum anlarda bana iyi gelen bir kac arkadasimi arayip kisa kisa konustum biraz rahatlatiyordu ins gececek Allah sifa versin ögretmendiniz hatirladigim kadariyla guzel ve ozel cocuklarin size ihtiyaci var moralinizi yuksek tutun

pozitif arkadaşlara acil şifalar diliyorumülkece tez zamanda bu illetden kurtulalım bian önce inşAllah biz şükür olmadık bu zamana kadar ama psikolojide gitti artık havadan nem kapar olduk tabiri caizse sebepsizde değil aslında çünkü çok saldı çoğu insan ne maske ne mesafe var dışarda bu şekilde nasıl olucaksa ...

Bazılarımıza öyle bir rehavet çöktü ki anlatmak mümkün değil.

bu hastalığı geçirmem üzerinden 1 sene 2 ay geçti ama nefesim hala düzelmedi.

ciğerleri gösterdim, kalbi gösterdim, karaciğer, böbrek her şey normal ama gücüm nefesim yok.

üst kata çıkınca nefes nefese kalıyorum, 100 metre yürüyemiyorum

salın gitsin, rehavet iyidir önümüzde ki 3 ay içinde Avrupa'da bir milyon (1.000.000) kişinin covid sebebi ile ölmesi bekleniyor.

Herkese çok ama çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.

salın gitsin, rehavet iyidir önümüzde ki 3 ay içinde Avrupa'da bir milyon (1.000.000) kişinin covid sebebi ile ölmesi bekleniyor.
Kimseye karışmaya gelmiyor, marketlerde maske takan sayısı azaldı, herkes iç içe ağız ağıza, birkaç kez toplum sağlığı deyip marketlerde, alışveriş yapılan dükkanlarda maske takmayanları ikaz edecek oldum, kavgaya döndü ya karakolluk olacaktım ya çift maskemle kendimi korumak dışında 3 maymunu oynayacaktım, artık 3 maymunu oynuyorum zira bazı insanların umurunda değil ve çok saldırganlar.

evet tam da durum bu. Kimse maske takmıyor. Öğrenciyi bile uyardığımda nefes alamıyorum diye indiriyor yeniden. İşimiz zor. Ben n95 takıyorum. Ne yapayım yaşlı annemle yaşıyorum. Çok şükür sıkıntı olmadı. En mantıklısı kalabalığa girerken n95 takmak sanırım. Başka çare yok.

Uyardığınızda sanki kötü bir şey yapıyormuşsunuz gibi kavga çıkarıyorlar, kasa sırasında sosyal mesafe de kalmadı artık, herkes birbirinin sırtında resmen, çoğu rahat davrandığından siz ikaz etmeye kalktığınızda toplumun sivrisi gibi görünüyorsunuz, herkes ters ters bakıyor.

Çift maske kullanıyorum, zaten pandemi başından beri düğün dernek misafir ağırlama gibi etkinliklerim yok, lakin insanların rahatlığı, onca insanın ölümüne rağmen hiçbir şey yokmuş gibi davranmaları sinirime dokunuyor.

pozitif arkadaşlara çok geçmiş olsun.
oturduğum sitede okullarla birlikte vakalar tekrar çıkmaya başladı.
on gün kadar önce altmışlı yaşlarda ama sapasağlam aktif çalışan bir bey vefat etti.
dolmuşlar hala çok kötü. özellikle şöförler hiç dikkat etmiyor. müşterilerde keza. bıkmadan usanmadan söylüyorum. aksilenene eğer takmazsan yada inmezsen polisi arıyorum plakayı veriyorum diyorum.
sonuç; takıyorlar ama ben kavgadan yılıyorum.
pazartesi 3.kez biontek hatırlatma dozumu oldum. 6 ayım dolmuştu ama bu sefer beni fena hırpaladı. benimle birlikte olan diğer arkadaşımda tık yok.
demek ki dedim perişan olurmuşum.

Eşimle ikimizde 1.aşılardan sonrasını olmadık. Eşimde kalp var zaten... Grip olduğumuzda kimseyle görüşmüyoruz. Çevremizde tam zamanında aşılarını olup ölenler çok var eşimin ailesinde özellikle bu aralar arka arkaya ölümler oluyor korkuyoruz normal olarak.

Bir hemşire arkadaşım aşıların ne olduğu hâlâ belli değil bizler mecburiyetten olmak zorunda kaldık sen hamilesin şuan olma çok istersen doğumdan sonra olursun dedi. Maskeyi de marketler ve kalabalık ortamlar dışında takmıyorum... Zaten hamileyim oyuzden de pek dışarı çıkmıyorum...

Merhabalar, benimde bugün 6. Günüm ancak çok kötüyüm. Akşam hiç uyumadım baş ağrımdan. Kemiklerim heryerim ağrıyor. İlk günler çok öksürük vardı ambulansla hastaneye gittim oksijen ve serum verdiler, şimdide nezle gibi oldum burun akıntısı baş ağrısı eklem ağrısı

Verilen ilacı kullanmıyorum ancak bitkisel olarak ne duyduysam uyguladım kekik çayı, sarımsak, limon, yoğurt, C vitamini, tavuk suyu çorbası, meyveler gibi Nasıl bir hastalık anlamadım sigara içmediğim ve aşı olduğum halde böyle
Hep geçiceğini düşünüyorum,moralimi düzgün tutmaya çalışıyorum

Çok geçmiş olsun. Eklem ağrıları çok kötü oluyor evet. Ben sadece 1 gün çektim o ağrıları tüm etlerim dökülüyordu nerdeyse. Nasıl geçti bilmiyorum. Baş ağrım çok olunca 1 parol içtim. Covid olduğumuzu öğrenince günlük 3 lt. şu içtik. Böbrek ağrıları o şekilde geçti.

Hala böyle olmasına üzüldüm ya sigara geçmişiyle ilgili bi durum olabilirmiymiş abi?

Çok geçiren insan olduğundan bu geçirenler çok daha rahat davranıyo onuda görmüş oldum.
Kendimi düşünüyorum 1 ay oldu ben geçireli maske kullanımım falan hep aynı ama bulaşır korkusunu bi tık daha az yaşıyorum sanki.

Ben bana ne şekilde baktıklarını umursamıyorum. Kapalı alan olan kamu binalarında ve marketlerde uyarıyorum. Bu arada banka ve resmi dairelerde, vezne gibi uyduruktan bir cam paravan arkasında duran memurlar için maske takma zorunluluğu kalkmış. Onu da bir kavga esnasında öğrendim. Ancak yine de bu binaların içine giren sivil vatandaşın takma zorunluluğu var. Ben uyarıyorum, gerekirse ben daha da agresif oluyorum; varsın sorunlu desinler, buralarda maske takmak zorunlu olduğu için kimse de bana haksızsın diyemiyor.

6. ayı dolan ve isteyen herkes biyontek 3. hatırlatma dozunu olabiliyor mu yoksa belli yaş üstü veya meslek mensubu mu olabiliyor? Bu konuda bir bilginiz var mı?

6. ayı dolan ve isteyen herkes biyontek 3. hatırlatma dozunu olabiliyor mu yoksa belli yaş üstü veya meslek mensubu mu olabiliyor? Bu konuda bir bilginiz var mı?
18 yaş üstüne 6nay sonra 3. Doz hatırlatma aşısı geldi..

İkinizede çok geçmiş olsun.Şimdi nasılsınız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…