Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Teşekkür ederim, 7. Günüm, çok öksürük tuttu uyutmadı.
Yastığınızı yüksek tutun uyurken mutlaka.
Bir de tencerede su kaynatıp çarşaf altında on dakika kadar durun.
Sabah akşam yapın bunu.
Balgamı yumuşatır.
Ben öyle yaptım oğluma çok rahatladı.
Zencefil, zerdeçal, limonlu çay yaptım sıcak sıcak o da iyi geidi.
Bir de kekik çayı yaptım.
Allah şifalar versin.

Günaydın arkadaşlar.
Uzun zamandır yazamadım.
İş,ev derken o yoğunluğun içindeyim.
Maalesef iş yerimde vakalar çok arttı.
İş ortamımız çok kalabalık,metrolar ve sokaklar aynı eski sistem tıkış tıkış.
Aşılı bir çok arkadaşım evde maalesef zor geçiriyorlar hastalığı.
Çok çok üzülüyorum.
Biz haftada bir çıkıp yemek yiyoruz dışarıda. Ama onun dışında ev misafirciliğine hiç girmedik. Bir tek kayınvalidemi 2,3 haftada bir görüyorum,kocam daha sık kapıdan uğruyor. Bugün arkadaşımın oğlunun doğum günü var kafede. Hediyesini verip döneceğiz,oturmayı düşünmüyoruz.
Şu ilacın da hiç bir işe yaramadığı da ortaya çıktı ya hiç bir şey diyemiyorum.
Allahım tüm hastalara en acillerinden şifalar versin inşallah.

Nefesi alırken zorlanıyorum bugün, yarın satürasyon cihazı aldıracağım, kaç olması lazım, cihazlar doğru ölçüm yapar mı, nefes egzersizleri ile oksijen seviyesi artar mı? Panik yapmak istemiyorum ama yalnız olunca tedirgin oluyorum 😔 hastaneye yatmak da istemiyorum
Bugün nasılsınız?Keşke hastaneye gitseniz ama bu konuda okadar söylenti var ki(İlaçların işe yaramadığı vs)

Bugün nasılsınız?Keşke hastaneye gitseniz ama bu konuda okadar söylenti var ki(İlaçların işe yaramadığı vs)
Elif abla kriz şeklinde öksürük tutuyor ama aşırı değil hemen yoruluyorum yatıyorum sürekli.. koku yok ve genzim sızlıyor devamlı.. geçecek biliyorum bir an önce geçmesini diliyorum

Nefesi alırken zorlanıyorum bugün, yarın satürasyon cihazı aldıracağım, kaç olması lazım, cihazlar doğru ölçüm yapar mı, nefes egzersizleri ile oksijen seviyesi artar mı? Panik yapmak istemiyorum ama yalnız olunca tedirgin oluyorum 😔 hastaneye yatmak da istemiyorum
Bende yeni atlattım zor geçti bayağı ambulans çağırıp hastaneye gidebilirsiniz. Bronşların tıkanıklığından da nefes kesilebilir. O zaman da antibiyotik balgam söktürücü veriyorlar. Satürasyon 90 altı riskli. Geçmiş olsun

Bende yeni atlattım zor geçti bayağı ambulans çağırıp hastaneye gidebilirsiniz. Bronşların tıkanıklığından da nefes kesilebilir. O zaman da antibiyotik balgam söktürücü veriyorlar. Satürasyon 90 altı riskli. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun bir daha uğramasın inşallah. Nasıl zormuş vallahi. Burada pandemi Hastanesi'ne gidiliyor ve odalar kalabalık gitmek istemiyorum. Karantina bitimi hemen kendi göğüs doktoruma gideceğim nasip olursa uygun tedaviye başlarız..

Teşekkür ederim size de geçmiş olsun bir daha uğramasın inşallah. Nasıl zormuş vallahi. Burada pandemi Hastanesi'ne gidiliyor ve odalar kalabalık gitmek istemiyorum. Karantina bitimi hemen kendi göğüs doktoruma gideceğim nasip olursa uygun tedaviye başlarız..
Nefes alma durumun nasıl?

Geçmiş olsun diyim önce. Bende oksimetre var dr a sordum doğru ölçer mi diye ölçer ama pilleri sık değişin dedi.

Ben covidken 98 in altına inmedi saturasyonum nadiren 96 falan sonra çıkıyodu.

Eşimin 96 dan 93-91 e indi ateş olduğu geceler sonra 95 te kaldı baya öyle öyle çıktı.
Nefes egzersizi yapınca göğsüm yandı diyodu o kadar etkili yani.

Geçmiş olsun diyim önce. Bende oksimetre var dr a sordum doğru ölçer mi diye ölçer ama pilleri sık değişin dedi.

Ben covidken 98 in altına inmedi saturasyonum nadiren 96 falan sonra çıkıyodu.

Eşimin 96 dan 93-91 e indi ateş olduğu geceler sonra 95 te kaldı baya öyle öyle çıktı.
Nefes egzersizi yapınca göğsüm yandı diyodu o kadar etkili yani.
Eşime söylemiştim bulamadım dedi alamadım cihazı.. yarına toparlanmış olmazsam 112 yi arayacağım. Ama çok korkuyorum 😔

Eşime söylemiştim bulamadım dedi alamadım cihazı.. yarına toparlanmış olmazsam 112 yi arayacağım. Ama çok korkuyorum 😔
Netten alın çok kolay geliyor ha şart mı değil tabi. Nolur korkmayın tedbiri takibi bırakmayın ama korkmayın.

Korku stres düşman gibi anında bağışıklık çok düşüyor. Bunu düşünerek sakin kalmaya çalışın. Sırf korkudan nefes darlığı oluyor.

Ağrı var mı göğüste?

Netten alın çok kolay geliyor ha şart mı değil tabi. Nolur korkmayın tedbiri takibi bırakmayın ama korkmayın.

Korku stres düşman gibi anında bağışıklık çok düşüyor. Bunu düşünerek sakin kalmaya çalışın. Sırf korkudan nefes darlığı oluyor.

Ağrı var mı göğüste?
Çok haklısınız stres yaptıkça daha zor nefes almaya başlıyorum. Yok şükür ağrım olmuyor astım krizindeki gibi ciğer sökülür gibi öksürük oluyor ama boğazdan geliyor ciğerden değil alışığım böyle öksürüğe korona olunca işte tedirgin oluyor insan 😔

Çok haklısınız stres yaptıkça daha zor nefes almaya başlıyorum. Yok şükür ağrım olmuyor astım krizindeki gibi ciğer sökülür gibi öksürük oluyor ama boğazdan geliyor ciğerden değil alışığım böyle öksürüğe korona olunca işte tedirgin oluyor insan 😔
Yok hiç olmayın o öksürük uzun sürüyo zaten. Dut kurusu ayva kaynatın için.

Kuru öksürük için tereyağ pekmez yatmadan önce yaparsanız üstüne su içmeden kısmen kesiyor

Teşekkür ederim evet çok zormuş hiçbirimiz uğramasın inşallah. Rabbim bu illetten biran önce kurtarsın tüm insanlığı.

X