Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sanki telefonda sağlık bakanlığı ndan arayan öyle dedi gibi hatırlıyorum da emin de olamadım.
Gerek yok yani onuncu günde teste öyle mi?
Şimdi şöyle birsey var, Covid olan kişide 3 gün ard arda ateşlenme olmazsa 10.Gün test yaptırıp negatifse okula gidebiliyor. Ama biz 10.günde test yaptırmadık. Zaten eğer temasli kişi 5.günde test yaptırmazsa 10 gün karantinaya giriyor sonrasında test yaptırmadan devam ediyor. Sonuçta okula dönerken test yapılmıyor.

Teşekkürler. Öğretmenine de sordum belirtiler halen yoğunsa test yaptırıp gelmenizde fayda var dedi.
Ateşi hafif iki gün kadar oldu.
Zaten hastalığının 4.günü test yaptırdık.
On günle birlikte iki hafta olmuş oldu.
Bir daha hastane ortamına sokup teste girsinler istemiyoruz çünkü o ortamda tekrar varyant olarak bulaşmayacağının hiçbir garantisi yok.

Aynısı bizde de oldu. Tek fark kızım rahatsızlanmadı eşim rahatsızlanınca teste gitti pozitif çıkınca karantinaya girdik.

Yani çocuğun 10 günü dolunca test yaptırmadan okula dönebiliyor öyle mi?

Yani çocuğun 10 günü dolunca test yaptırmadan okula dönebiliyor öyle mi?
Çocuk Covidse 14 gün. Temaslı ise 5.günde yapılan testi olmadiysa 10 gün daha karantinada kalip gidebiliyor. Covid ise 14 gün beklemeli zaten heste görünüyor. 10.gunde test yaptırıp negatifse okula dönüyor.

Ayy benim kafam karıştı iyice.
Covidse on gün sonunda test yapmadan okula gelebiliyorlar dedi öğretmeni.

Ayy benim kafam karıştı iyice.
Covidse on gün sonunda test yapmadan okula gelebiliyorlar dedi öğretmeni.
Covid değilse demiştir:)) sizin pozitif cıkmış bir testiniz varsa çocuğun yani 14 gün ama yeni bisey olduysa bilmem. Benim oğlumun perşembe günü 14.gündü heste riskli uyarısı vardi. Cuma gunu risksiz oldu okula gitti.

Çocuk için yaptırmadınız test o zaman siz.

Çocuk için yaptırmadınız test o zaman siz.
Yaptırdık :)şimdi oğlumun sinifnda pozitf vardi 5.gün test verdik oğlum pozitif cikti. Hastalığın 10.gününde vermedik hastalığın 10.gününde verseydik negatif çıksaydı cocuk okula girebilirdi. Ama biz 14 gün bitince gönderdik okula. Bizde çocuk pozitif cikinca kendimiz yaptırdık negatif çıktı birde 5.Gün yaptırdık yine negatif cikti. Baska yaptırmadık eşimle bende bir belirti olmadi. Sanırım biz pozitif hic olmadık. Ben griptim test yaptırırken ama pozitif sonuç çıkmadı

Arkadaşlar merhaba covit aşısının 4. Dozunu yaptıran varmı cevrenizdé eşim iki doz sinovac aşısı olmuştu üstünden epey geçti üç ay öncede bir doz biontec oldu hiçbirinde yan etki yaşamadi şimdi 4. Dozu olsam mi diye düşünüyor ama ben tereddutteyim korkuyorum bişey olur diye

Sinovac sıfır kabul ediliyor.
İkinci dozu da bir an önce olsa iyi olur.

Halam 2 doz sinovc oldu kovid geçirdi 2 Dozda biontech oldu. Sorun yaşamadı ama bilmiyotun tabi herkeste nasil etki ediyor.

Kronik hastalara açıldı diye biliyorum.
Kronik hastalıkları çok fazla ama yok bir yeri arayıp başvurmak gerekir mi acaba kalp doktorumuz üçüncü hatırlatma dozu açıldı ise mutlaka teyze asi olsun dedi çok zaman geçmiş üstünden bir daha yakalanırsa çok sıkıntılarımız olur dedi ama asi yok açılmamış korktuğum da hep başıma gelir zaten benim bir an önce bu hatırlatma dozunu vurdurmaliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…