Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Semptom varsa test yaparlar.
Oğlum pozitif çıktı.
Sınıfından başka kimsede çıkmamış.
Ya da öncesinde birinde vardı grip diye onemsemedi test yaptirmadi.
Okul dışında dışarı çıkmadı çünkü AVM vs gitmedi oğlum.
Okula da özel araçla götürüp getiriyoruz.
Ancak kardeşi için yakın temaslı olduğundan 5.gun test verip öyle okula gidebilecek dediler.
Anne baba olarak biz aşılı olduğumuz için karantinada değiliz.
Eşim işe gidecekmiş.
Yani sınıfında birden fazla kişide çıktı deyip yaptırmak istiyoruz derseniz 5.gun yaptırın derler büyük ihtimalle.
Çünkü anladığım semptom yoksa temaslı da olsa yapılmıyor.
Bizi aradıklarında öyle dediler.

evet evet şimdi bilgi geldi önümüzdeki hafta sınıfın karantinasının bitmesi için c.tesi test yaptırmamız lazımmış çocuklara.

öğretmen arkadaşlar bir sorum var bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.
sınıf karantinaya girdiğinde sisteme mi düşüyor 2 çocuk pozitif diye? bunu okul idaresi mi görüyor? bilgi mi gidiyor? veliler belirtmezse sınıf öğretmenini yada okulu arayıp kimin pozitif olduğu belli olmuyor mu?
@giggles @Margaret Hale notdefteri2_ notdefteri2_ Esra Esra
sisteme düşüyor. idare kimin olduğunu söylemiyor bizde ama genelde veli grubundan falan o kişi söylediğinden duyuluyor sınıfta yani. öğretmen ya da idare söylemez genelde çocuk arkadaşına söyler ya da veli söylüyor öyle duyuluyor.

Çocukların hes kodları bizde var ,gecen yıl temasli pozitif bilgisi okula geliyordu ama bu sene aksaklıklar var sanırım bizim idareden once öğrendiğimiz oluyor .
Biz okul olarak öğrenci hes kodlarını aldık e devlette hes kodu sorgulama bölümü var ,siniflarimizi oraya kaydettik hes kodlariyla.
Toplu halde sorgulayıp kim temasli riskli bulabiliyoruz.
Bazen veli söylemekte gecikiyor ben ordan her akşam kontrol ediyorum .
Henüz çocuklardan pozitif olan olmadı, çünkü dezavantajli bi bölgedeyim anne baba covid olsa bile cocuklara yapılmıyor denip gönderiliyor. Pozitiflerse bile temasli diye gördük test yapılmadığı için.
Sınıfta 2 pozitif çıkarsa da idareyi bilgilendirip on line gecegiz 2 hafta diye karar aldık.
Ama dediğim gibi test yoksa pozitif te yok diyip devam ediyoruz Allah a emanet

sınıf karantinaya girdiğinde sisteme mi düşüyor 2 çocuk pozitif diye? bunu okul idaresi mi görüyor? bilgi mi gidiyor? veliler belirtmezse sınıf öğretmenini yada okulu arayıp kimin pozitif olduğu belli olmuyor mu?
Okulda herhangi bir öğrenci pozitif veya temaslı ise anne, baba, kardeş tarafından okul idaresine mesaj gidiyor. Müdür bize sende pozitif var diye haber veriyor. Ama benim son temaslımı veli haber verdi bana, müdür beye mesaj gitmemiş, sisteme yazınca gördük. Yani bir seferliğe mahsus bir aksama mı yoksa görülmeyebiliyor mu bazen bilmiyorum. Ama pozitif olan direk düşüyor sisteme.

Kusura bakma noop diğer bildirimler arasında kaynamış mesajın şimdi fark ettim.
Test yaptıran öğrenci sisteme düşmüyor ama test pozitif çıkarsa okul sistemine düşüyor. Bizim idareciler öyle söylüyor yani, gece yarısı da olsa arayıp haber veriyorlar sınıfınız karantinaya alındı diye. Sınıfın tamamı beşinci gün test yaptırabiliyor, negatif çıkanlar için okulda eğitim başlıyor ama test yaptırmak istemeyenler için karantina devam ediyor. Öğrencilerin kim olduğu bizde saklanmıyor çünkü zaten okula haber gelmeden bile duyulmuş olunuyor.
Şükür henüz karantinaya alınan sınıfım olmadı ama arkadaşlarımdan bildiğim sistem bu şekilde ilerliyor.

Kusura bakma noop diğer bildirimler arasında kaynamış mesajın şimdi fark ettim.
Test yaptıran öğrenci sisteme düşmüyor ama test pozitif çıkarsa okul sistemine düşüyor. Bizim idareciler öyle söylüyor yani, gece yarısı da olsa arayıp haber veriyorlar sınıfınız karantinaya alındı diye. Sınıfın tamamı beşinci gün test yaptırabiliyor, negatif çıkanlar için okulda eğitim başlıyor ama test yaptırmak istemeyenler için karantina devam ediyor. Öğrencilerin kim olduğu bizde saklanmıyor çünkü zaten okula haber gelmeden bile duyulmuş olunuyor.
Şükür henüz karantinaya alınan sınıfım olmadı ama arkadaşlarımdan bildiğim sistem bu şekilde ilerliyor.

sağol canım. öğrendik kimlermiş bu süreçte 3 ede çıktı sınıftaki pozitif sayısı. türkçe öğretmeni de pozitifmiş. bize de öyle söylendi c.tesi test yaptırıcaz negatif çıkanlar önümüzdeki p.tesi başlayacaklarmış.

Arkadaşlar İzmirde covid tedavisi için hangi hastaneyi önerirsiniz? Kp nin yatış yapması lazım

Arkadaşlar İzmirde covid tedavisi için hangi hastaneyi önerirsiniz? Kp nin yatış yapması lazım
Alahım acil şifalar versin inşallah.
Bizim bir tanıdık Bornova Türkan Özilhan'da yattı,çok memnun olduğunu söylemişti.
Covid'in ilk dönemleriydi,şimdi bilemem.

arkadaslar coronain 9.gununde cigere inmis sonrasında solunum sıkıntısı olur mu nasıl işliyor bilen var mı anneannem corona oldu aşılı şuanda 2 cigere indigi söylendi haber bekliyoruz yoğun bakimami alınacak ne olacak bilmiyoruz.Ama nefesinde sorun yok sonradan olabiliyor mu

arkadaslar coronain 9.gununde cigere inmis sonrasında solunum sıkıntısı olur mu nasıl işliyor bilen var mı anneannem corona oldu aşılı şuanda 2 cigere indigi söylendi haber bekliyoruz yoğun bakimami alınacak ne olacak bilmiyoruz.Ama nefesinde sorun yok sonradan olabiliyor mu
Allaj sifa versin . Yoğun bakima satrasyonu cok düşükleri aliyorlar. Hastaneye alırlarsa yatarak tedavi oluyor. Oksijen veriyolar , yoğun bakim degil ama Covid serviste yatabilir. Gecmis olsun.

sağol canım. öğrendik kimlermiş bu süreçte 3 ede çıktı sınıftaki pozitif sayısı. türkçe öğretmeni de pozitifmiş. bize de öyle söylendi c.tesi test yaptırıcaz negatif çıkanlar önümüzdeki p.tesi başlayacaklarmış.
benim kız corona olarak pazartesi gitti okula.öğlene doğru rahatsızlandı.sabah hiçbir şeyi yoktu olsa göndermezdim.gece teste götürdük salı öğleden sonra pozitif çıktı salı zaten okula göndermemiştim.hemen sınıf grubuna yazdım.zaten teste gideceğini de yazmıştım pazartesi akşamı.sınıftan kaptı hastalığı.belirtisiz geçiren ya da grip vs diye önemsenmeyen bir çocuktan geçti.herkes kendi çocuğunun iyi ya da kötü polisi olmalı bu dönemde.öğretmen ne yapsın okul ne yapsın

Semptom varsa test yaparlar.
Oğlum pozitif çıktı.
Sınıfından başka kimsede çıkmamış.
Ya da öncesinde birinde vardı grip diye onemsemedi test yaptirmadi.
Okul dışında dışarı çıkmadı çünkü AVM vs gitmedi oğlum.
Okula da özel araçla götürüp getiriyoruz.
Ancak kardeşi için yakın temaslı olduğundan 5.gun test verip öyle okula gidebilecek dediler.
Anne baba olarak biz aşılı olduğumuz için karantinada değiliz.
Eşim işe gidecekmiş.
Yani sınıfında birden fazla kişide çıktı deyip yaptırmak istiyoruz derseniz 5.gun yaptırın derler büyük ihtimalle.
Çünkü anladığım semptom yoksa temaslı da olsa yapılmıyor.
Bizi aradıklarında öyle dediler.
Halbuki ne yanlis😐 asili olmaniz korona kapmanizi ve yaymanizi engellemez.

Halbuki ne yanlis😐 asili olmaniz korona kapmanizi ve yaymanizi engellemez.
Evet engellemez ama buyuk ölçüde engelliyor demek ki.
Yine de test yapana kadar evde kalınsa iyi olurdu.
Aynı evin içinde pek korunma da olmadı.
Eşim ve ben negatif çıktık.
İki doz biontech ikimiz de.
Eşim işe mecburi gitti.
Ancak her ihtimale karşı ben de hiç çıkmadım 11 gündür evdeyiz çocuklarla.
Yarın onlar için test günü negatifse okula gidebilecekler.
Büyük için kötü oldu sınav haftasıydı.
Zoomdan bağladılr derse ama anlaşılmıyordu pek girmedi o yüzden.

benim kız corona olarak pazartesi gitti okula.öğlene doğru rahatsızlandı.sabah hiçbir şeyi yoktu olsa göndermezdim.gece teste götürdük salı öğleden sonra pozitif çıktı salı zaten okula göndermemiştim.hemen sınıf grubuna yazdım.zaten teste gideceğini de yazmıştım pazartesi akşamı.sınıftan kaptı hastalığı.belirtisiz geçiren ya da grip vs diye önemsenmeyen bir çocuktan geçti.herkes kendi çocuğunun iyi ya da kötü polisi olmalı bu dönemde.öğretmen ne yapsın okul ne yapsın
Geçmiş olsun.

10 Gün karantinaya düşüyor .
Aileden olunca da mı on gün?
Büyük oğlum pozitif çıktı ancak küçüğe yaptırmadık kötü etkilenebilecek bir yapısı var çünkü.
Belirti de hemen hemen iki gün arayla küçükte hafif oldu.
Büyüğü yaptıracağız ama kardeşi yaptırmazsa nasıl olur diye o bilgiye ulaşamadım.

Aileden olunca da mı on gün?
Büyük oğlum pozitif çıktı ancak küçüğe yaptırmadık kötü etkilenebilecek bir yapısı var çünkü.
Belirti de hemen hemen iki gün arayla küçükte hafif oldu.
Büyüğü yaptıracağız ama kardeşi yaptırmazsa nasıl olur diye o bilgiye ulaşamadım.
Onu bilmiyorum. Büyük oğlunuz neden ikinci test oluyor. Küçük Covidse size göre eğer evden kimse dışarıyla iletişimi olmayacaksa yaptırmasaniz olur. Valla cok karişik işler anlayamiyorum.

Onu bilmiyorum. Büyük oğlunuz neden ikinci test oluyor. Küçük Covidse size göre eğer evden kimse dışarıyla iletişimi olmayacaksa yaptırmasaniz olur. Valla cok karişik işler anlayamiyorum.
Sanki telefonda sağlık bakanlığı ndan arayan öyle dedi gibi hatırlıyorum da emin de olamadım.
Gerek yok yani onuncu günde teste öyle mi?

X