- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
Valla kendisi soylemis birçok bebekte "yanlislikla" yapildigini ve asi sonrasi antikor takibi yapildigini, sonuclarini aciklayacaklarini.
Baska ulkeler beni ilgilendirmiyor mesela.
Benim ulkemde bir profun bilgisi dahilinde, ailelerinden habersizce bir aylik bebeklere bile yüksek doz aşı denemesi yapmalari ilgilendiriyor.
Aynı olay baska ilacla yapılsa infial yaratirdi mesela ama simdi "e canim sonuclar iyi cikmis iste" diye gecistirilecek, bilmiyoruz sanki. Adam cikmis ntvde anlatiyor, dergide yayinlayacagiz diyor, yaptirim endisesi nerede burada?
Ben de baş ağrısı için burdan tavsiye bir otun çayını içtim.doğal şeyleri tüketmeden önce vücutta ne olup olmadığını iyi bilmek lazım.
mesela kekik çayı içerek yüksek tansiyon sorunu yaşayanlar oldu çevremde.
normalde takip etmiyorlarmış, sanırım kekik tetiklemiş.
Ege civarında izmire yakin illerde sanırım. Ama bunu yapan hemşire zaten belli olur . Yani kimin yaptığı belli olur .Videodaki konusna aynen boyle zaten.
Artik yanlislikla kac bebege yapildiysa veriler elde etmisler ve ünlü tip dergisinde yayinlayacaklarmis.
Düşündükçe nefes alamıyorum.
Olabilir. Çünkü web sitesindeki açıklama ve Cumhurbaşkanlığı Kalkınma planındaki sağlık teknolojileri başlığı bunu destekliyor gibi.hiçbir ilaç firması devletten destek almadan bu kadar büyük işe kalkışamaz.
bu firmanın istanbulun göbeğinde fabrikası var.
bunu kaybetmeyi gözü yemez asla.
Ben de baş ağrısı için burdan tavsiye bir otun çayını içtim.
Dedim ağrı kesiciden iyidir zaar.
Adet döneminde ağrıyor benim.
İçiyorum ama beynim böyle uyuşuk gibi oldu agrimadi o ay ama bir tuhaf tuhaf gezdim ben.
Böyle çok değişik beynim don don, hissiz, uykulu.
Sonra adet döneminde değil değişik zamanlarda tuttu ağrı.
Amaaan dedim ağrıma zamanini biliyordum en azından çorba oldum şimdi.
İçmedim daha sonra ağrı düzene girdi.
Ee birde ben bunu ilkinde ağrı olmadı diye arkadaşa anlatmıştım o da gitmiş eşine söylemiş.
O da ot caylarina meraklı.
Adam ofiste uykulu uykulu gezmiş masa başında uyuduğu da olmuş.
Aman aman ot deyip geçmemek lazım.
Dsö kaynaklı olsa hepatit veya kizamik aşısı yerine "yanlislikla" yapılmış olmazdi.yok dsö kaynaklı bir şey mi diye merak ettiğimden düşündüm. dünyanın neresinde olursa olsun kendi kararını verecek yaşta olmayan hiçbir canlıya bu yapılamaz.
Olabilir. Çünkü web sitesindeki açıklama ve Cumhurbaşkanlığı Kalkınma planındaki sağlık teknolojileri başlığı bunu destekliyor gibi.
T.C. Kalkınma Bakanlığı’nın “Onuncu Kalkınma Planı” çerçevesinde 2014 yılında yayınladığı “Sağlık Endüstrileri’nde Yapısal Dönüşüm Eylem Planı” ile, uzun vadede Türkiye’nin küresel bir ilaç Ar-Ge ve üretim merkezi olması, ilaç alanında rekabetçi bir konuma ulaşması hedeflenmektedir. Bu plan doğrultusunda, global klinik araştırma yatırımlarından Türkiye’nin aldığı payın ve yürütülen klinik araştırma sayısının yıl bazında %25 oranında artması planlanmaktadır.
İzinli veya izinsiz bu bir vahşet.
Dsö kaynaklı olsa hepatit veya kizamik aşısı yerine "yanlislikla" yapılmış olmazdi.
Kaldi ki "yanlislikla" bu kadar çok bebege yapilip bir de ustune antikor takibi yapılması
Ben söyleyeyim, hicbir sey. Ustunu kapatacaklar.işte yanlışlıkla olsa tek bir merkezde 2-3 bebeğe yapılırdı.
herhalde nasılsa yaptık takip edelim dediler.
valla devlet izin vermezse yapamazlar. devlet büyüklerinin vereceği tepkiyi, alacakları aksiyonları merak ediyorum.
Ben söyleyeyim, hicbir sey. Ustunu kapatacaklar.
Devlet izin verse bile aileden habersiz ustelik baska asi yapıyoruz diyerek deneye tabi tutamazlar cunku. Adam "yuksek doz bisi yapmadi" demis saka gibi. Oyuncak bebek sanki bu. Yapsaydi da kizamik asisindan öldü falan diye gececekti kayitlara. Devlet izinli bile olsa uygulama sekli yasal degil, o yuzden ustunu kapatacaklar. Ha belki kınarlar çoğayıp ettin hocam diye o kadar.
Yalan degil, benim su an bebegim olsa bebeklik aşıları icin goturmeyi iki kere dusunurdum. Ya haberim olmadan baska aşı yaparlarsa diye. Boyle yaparak butun doktorlari zan altında birakiyorlar.işte devlet izin veriyorsa halkı bilgilendirmek ve onay almak zorunda. sonuçta vatandaş olarak hakkımı vermeli, aksi insan hakları mahkemesi olur. üstelik reşit olan ben de aşıyı olurken onay veriyorum, nerede kalmış bebe.
ben de bir şey yapacaklarını düşünmüyorum.
yalnız bu olaya karşı ciddi bir adım atmazlar yada durumu net şekilde ortaya koymazlarsa, zaten aşıya gönlü olmayan millet hiç bir şekilde gitmez.
Yasal olmamasi şurada dursun, yanlislik dedigi seyin ne sonucu aciklayacak ben de onu anlayamadim.Benim anlamadigim yasal olmayan bir çalışmanın sonucu nasil yayinlanacak.
Sonucta tibbi deney yapmanin proseduru var. Kafasina gore deney yapip sonuclari nasil aciklayacaklar, o zaman her doktor aklina estigi gibi hastasi uzerinde deney yapar
Yalan degil, benim su an bebegim olsa bebeklik aşıları icin goturmeyi iki kere dusunurdum. Ya haberim olmadan baska aşı yaparlarsa diye. Boyle yaparak butun doktorlari zan altında birakiyorlar.
Akil almiyor gercekten. Bir de piskin piskin bebeklerde yuksek doz sorun olmadi diyor. Ya olsaydi? Yetiskinlerin verdigi tepkiler bile degisiyorken bebeklere genelleyecek kadar kac deney yapmis olabilirsin? Insan cocugum yok ama kopek cocuklarim var, valla dusundukce sinir basiyor.
Bu yanlislik degil ve konusmadan cikan sonuca gore tek bir bebek de degil.Ege civarında izmire yakin illerde sanırım. Ama bunu yapan hemşire zaten belli olur . Yani kimin yaptığı belli olur .
Yanlışlikla yapilma ihtimali yok zaten barkod okutuluyor vs biseyler yapıyolar . Üzerinde isimleri yazıyordur. Hadi yanlış olsa sadece 1 çocuğa yanlis olurdu.
Valla yetiskinler ister aşı olmayip kaldirimlari yalasın ister bes doz biontech olup ustune sinovac icsin beni ilgilendirmez de ailesinin birak iznini, haberi bile olmadan kucucuk bebeklere caktirmadan aşı yapilmasini kim nasil normal karsilayacak, nasil aklayacak onu bilemiyorum. Gorecegiz bakalim.
Yok yanlis olduğunu düşünmüyorum. Hani filmlerde olur ya canavar tipli bir doktor kendi basina boyle pis planlar yapar. Bence kendine cok çekmemek içinde direkt içinde değil. Çünkü aile hekimleride yaziyor, mümkün degil yanlışlık barkod okutuluyor, giriliyor vs vsBu yanlislik degil ve konusmadan cikan sonuca gore tek bir bebek de degil.
Adam Ocak ayında bizzat ben bu çalışmalara başlıyorum demiş ve kendisi pfizer araştırma grubunda yani aşılara ulaşması hiç zor değil.Yok yanlis olduğunu düşünmüyorum. Hani filmlerde olur ya canavar tipli bir doktor kendi basina boyle pis planlar yapar. Bence kendine cok çekmemek içinde direkt içinde değil. Çünkü aile hekimleride yaziyor, mümkün degil yanlışlık barkod okutuluyor, giriliyor vs vs
Iste o da aklamak. Aman canim bir sey olmamis ya bebeklere demek de, iyi iste ogrenmis olduk fena mi demek de. Hepsi mumkun ne yazik ki. Insallah yaptirimi olur ama....aklamak?
bir kereden birşey olmaz diyecek adam çok onlarda.