Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185

yok dsö kaynaklı bir şey mi diye merak ettiğimden düşündüm. dünyanın neresinde olursa olsun kendi kararını verecek yaşta olmayan hiçbir canlıya bu yapılamaz.

Ben de baş ağrısı için burdan tavsiye bir otun çayını içtim.
Dedim ağrı kesiciden iyidir zaar.
Adet döneminde ağrıyor benim.
İçiyorum ama beynim böyle uyuşuk gibi oldu agrimadi o ay ama bir tuhaf tuhaf gezdim ben.
Böyle çok değişik beynim don don, hissiz, uykulu.
Sonra adet döneminde değil değişik zamanlarda tuttu ağrı.
Amaaan dedim ağrıma zamanini biliyordum en azından çorba oldum şimdi.
İçmedim daha sonra ağrı düzene girdi.
Ee birde ben bunu ilkinde ağrı olmadı diye arkadaşa anlatmıştım o da gitmiş eşine söylemiş.
O da ot caylarina meraklı.
Adam ofiste uykulu uykulu gezmiş masa başında uyuduğu da olmuş.
Aman aman ot deyip geçmemek lazım.

Videodaki konusna aynen boyle zaten.
Artik yanlislikla kac bebege yapildiysa veriler elde etmisler ve ünlü tip dergisinde yayinlayacaklarmis.
Düşündükçe nefes alamıyorum.
Ege civarında izmire yakin illerde sanırım. Ama bunu yapan hemşire zaten belli olur . Yani kimin yaptığı belli olur .
Yanlışlikla yapilma ihtimali yok zaten barkod okutuluyor vs biseyler yapıyolar . Üzerinde isimleri yazıyordur. Hadi yanlış olsa sadece 1 çocuğa yanlis olurdu.

hiçbir ilaç firması devletten destek almadan bu kadar büyük işe kalkışamaz.
bu firmanın istanbulun göbeğinde fabrikası var.
bunu kaybetmeyi gözü yemez asla.
Olabilir. Çünkü web sitesindeki açıklama ve Cumhurbaşkanlığı Kalkınma planındaki sağlık teknolojileri başlığı bunu destekliyor gibi.

T.C. Kalkınma Bakanlığı’nın “Onuncu Kalkınma Planı” çerçevesinde 2014 yılında yayınladığı “Sağlık Endüstrileri’nde Yapısal Dönüşüm Eylem Planı” ile, uzun vadede Türkiye’nin küresel bir ilaç Ar-Ge ve üretim merkezi olması, ilaç alanında rekabetçi bir konuma ulaşması hedeflenmektedir. Bu plan doğrultusunda, global klinik araştırma yatırımlarından Türkiye’nin aldığı payın ve yürütülen klinik araştırma sayısının yıl bazında %25 oranında artması planlanmaktadır.

İzinli veya izinsiz bu bir vahşet.

bence otlar kökler ancak takviye oluyor. bir ilacın içindeki kadar bitki özünü tüketmemiz mümkün olmadığından çayını vs içerek tedavi olmak çoook zor.
ama vitamin vs olarak iyi destekleyici olanlar var.

yok dsö kaynaklı bir şey mi diye merak ettiğimden düşündüm. dünyanın neresinde olursa olsun kendi kararını verecek yaşta olmayan hiçbir canlıya bu yapılamaz.
Dsö kaynaklı olsa hepatit veya kizamik aşısı yerine "yanlislikla" yapılmış olmazdi.
Kaldi ki "yanlislikla" bu kadar çok bebege yapilip bir de ustune antikor takibi yapılması

bu yazı türkiye'de ilaç üretiminin jenerik kalması ile alakalı daha ziyade. türk patentli ilaç sayısı çok değil. genelde yurtdışı menşeeli, orijinal ilaçların kopyası yapılıyor (jeneriğin basit tanımı). işte aynı etken madde ile farklı isimle aynı ilaç üretiliyor.
jenerik ilaçlardan da az kazanılıyor çünkü orijinatör ilacını daha önce piyasa sunduğundan daha tanınmış oluyor, tercih ediliyor.
bu da rekabette dezavantaj yaşatıyor.
bu yüzden ar-ge merkezleri kurmaya teşvik ediyorlar ki ilaç firmaları orijinal ilaçlar üretebilsinler.

yani bu plandaki bu madde aşıya özel çıkmamıştır. ama detaydaki bir cümleye dayandırmış olabilirler, bilemiyorum.

Dsö kaynaklı olsa hepatit veya kizamik aşısı yerine "yanlislikla" yapılmış olmazdi.
Kaldi ki "yanlislikla" bu kadar çok bebege yapilip bir de ustune antikor takibi yapılması

işte yanlışlıkla olsa tek bir merkezde 2-3 bebeğe yapılırdı.
herhalde nasılsa yaptık takip edelim dediler.
valla devlet izin vermezse yapamazlar. devlet büyüklerinin vereceği tepkiyi, alacakları aksiyonları merak ediyorum.

Ben söyleyeyim, hicbir sey. Ustunu kapatacaklar.

Devlet izin verse bile aileden habersiz ustelik baska asi yapıyoruz diyerek deneye tabi tutamazlar cunku. Adam "yuksek doz bisi yapmadi" demis saka gibi. Oyuncak bebek sanki bu. Yapsaydi da kizamik asisindan öldü falan diye gececekti kayitlara. Devlet izinli bile olsa uygulama sekli yasal degil, o yuzden ustunu kapatacaklar. Ha belki kınarlar çoğayıp ettin hocam diye o kadar.

işte devlet izin veriyorsa halkı bilgilendirmek ve onay almak zorunda. sonuçta vatandaş olarak hakkımı vermeli, aksi insan hakları mahkemesi olur. üstelik reşit olan ben de aşıyı olurken onay veriyorum, nerede kalmış bebe.
ben de bir şey yapacaklarını düşünmüyorum.
yalnız bu olaya karşı ciddi bir adım atmazlar yada durumu net şekilde ortaya koymazlarsa, zaten aşıya gönlü olmayan millet hiç bir şekilde gitmez.

Yalan degil, benim su an bebegim olsa bebeklik aşıları icin goturmeyi iki kere dusunurdum. Ya haberim olmadan baska aşı yaparlarsa diye. Boyle yaparak butun doktorlari zan altında birakiyorlar.
Akil almiyor gercekten. Bir de piskin piskin bebeklerde yuksek doz sorun olmadi diyor. Ya olsaydi? Yetiskinlerin verdigi tepkiler bile degisiyorken bebeklere genelleyecek kadar kac deney yapmis olabilirsin? Insan cocugum yok ama kopek cocuklarim var, valla dusundukce sinir basiyor.

Yasal olmamasi şurada dursun, yanlislik dedigi seyin ne sonucu aciklayacak ben de onu anlayamadim.

Bu bebeklerde yan etki olmadığını nerden biliyoruz. Ülkemizde yetişkinlere yapılan kovit aşılarında yan etki araştırması yapılıyor mu sanki.

Bu yanlislik degil ve konusmadan cikan sonuca gore tek bir bebek de degil.

aklamak?
bir kereden birşey olmaz diyecek adam çok onlarda.

Bu yanlislik degil ve konusmadan cikan sonuca gore tek bir bebek de degil.
Yok yanlis olduğunu düşünmüyorum. Hani filmlerde olur ya canavar tipli bir doktor kendi basina boyle pis planlar yapar. Bence kendine cok çekmemek içinde direkt içinde değil. Çünkü aile hekimleride yaziyor, mümkün degil yanlışlık barkod okutuluyor, giriliyor vs vs

Adam Ocak ayında bizzat ben bu çalışmalara başlıyorum demiş ve kendisi pfizer araştırma grubunda yani aşılara ulaşması hiç zor değil.
Aşı yaptırılan çocuk grubu illa ASM'de olacak diye bir şey yok. Kendi çalıştığı hastanede de ulaşabilir kolayca.
Takibi de yapıldığına göre o hastanede tedavi gören bebekler olma ihtimali yüksek.

Ben de korktum simdi , gecen okuldan email geldi , HPV Asisi icin Ben de normalde yapiliyor diye doldurup onay verdim .
Sonra çocuklarımdan biri dedi ki anne neden izin verdin arkadaşımın annesi izin vermemiş . Şimdi doğru mu yaptım yanlış mı yaptım anlamadım ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…