Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
bana damardan veriyorlar, ferinject diye bir ilaç
2017de ilk ölçtürdüğümde doktor araba kullanma, bir yerini de kesmeden gel hemen demişti
lab.da 2 kere tekrar etmişler bu kadar düşük olamaz diye
hastaneye girdim direkt tekerlekli sandalyeye oturtmuşlardı resmen doktor kapıda karşılatmıştı
çok zordur kansızlık bilirm
bi de benim kanım düşünce çok ödemim oluyor
Bende de parmagimi kipirdatamayacak kadar halsizlik ve ara ara carpinti.
Peki yukseltebildiniz mi degerleri?

Tesekkur ederim. Et az tüketmiyorum. Aksine cok sevdigimden fazla tüketiyorum. Ayrintili anemi tetkiki nedir bilemiyorum ama epey tetkik bakildi.
Hemoglobin elektrofezi idi sanırım.
Yanlış bilgi de vermek istemem ancak herşeye rağmen artamayan hgb için bu şekilde ileri tetkik tavsiye ediliyor.
Bir de mide, bağırsak gibi yerlerde gizli kanama var mı diye bakılıyor.
Önceki sayfalarda konuşulmuştu gerçi bu durum.

Hemoglobin elektrofezi idi sanırım.
Yanlış bilgi de vermek istemem ancak herşeye rağmen artamayan hgb için bu şekilde ileri tetkik tavsiye ediliyor.
Bir de mide, bağırsak gibi yerlerde gizli kanama var mı diye bakılıyor.
Önceki sayfalarda konuşulmuştu gerçi bu durum.
Bir sonraki sefer onlari da sorarim. Hic hayatimda yuksek olmadi benim hgb.

Bir sonraki sefer onlari da sorarim. Hic hayatimda yuksek olmadi benim hgb.
Yani et de cok tuketiyorum diyorsunuz normalde düzelmesi gerekir.
Benim hamilelikte düşüyor mesela.
İkisinde de hgb 8 lere kadar düşüyor ilaca rağmen.
Son aylar demir ignesiyle 10a getirip öyle doğuma alıyorlar.
Serumun ucundan dönüyorum.
Ama doğumdan sonra direk normale dönüyor 12 civarına.
Ki bu kadınlar için gayet iyi bir seviye.
Aşırı et de tuketmem.
Mecburi yerim.

Selam arkadaşlar, bu bölüme ilk defa yazıyorum, bugün biontech oldum ilk doz, yan etkilerini vurulduktan ne kadar süre sonra yaşadınız, korkuyorum da azıcık :KK17:
Herkeste olacak diye birşey yok.
Vuruldugum günün akşamına başladı bende.
İkincisinde pek birşey olmadı kol ağrısı dışında.

bana damardan veriyorlar, ferinject diye bir ilaç
2017de ilk ölçtürdüğümde doktor araba kullanma, bir yerini de kesmeden gel hemen demişti
lab.da 2 kere tekrar etmişler bu kadar düşük olamaz diye
hastaneye girdim direkt tekerlekli sandalyeye oturtmuşlardı resmen doktor kapıda karşılatmıştı
çok zordur kansızlık bilirm
bi de benim kanım düşünce çok ödemim oluyor
aynısı anneme olmustu hastanede tekerlekli sandalye ile karsılamıslardı allahım kimseye bir daha yasatmasın.. Acil kan nakli istemişlerdi.. kan bankasından bulmustuk cok zordu.. kansızlık cok kötü bir durum

Herkeste olacak diye birşey yok.
Vuruldugum günün akşamına başladı bende.
İkincisinde pek birşey olmadı kol ağrısı dışında.
Bir buçuk saat kadar oldu vurunalı, bağışıklığım düşük diye tahmin ediyorum ayrıca yoğun demir eksikliğine bağlı kansızlığım var ayriyeten bir alerji hastalığım var, işte bu sebeple tedirgin tedirgin gittim aşımı oldum ama korkuyorum da, öyle ağrıdan ateşten değil de alerjimi tetiklemesinden korkuyorum yaa. Neyse inşaallah hafif atlatırım da buraya yazarım yarın hiç bişeyim yok diye. Teşekkürler :)

Bir buçuk saat kadar oldu vurunalı, bağışıklığım düşük diye tahmin ediyorum ayrıca yoğun demir eksikliğine bağlı kansızlığım var ayriyeten bir alerji hastalığım var, işte bu sebeple tedirgin tedirgin gittim aşımı oldum ama korkuyorum da, öyle ağrıdan ateşten değil de alerjimi tetiklemesinden korkuyorum yaa. Neyse inşaallah hafif atlatırım da buraya yazarım yarın hiç bişeyim yok diye. Teşekkürler :)
Birşey olmaz Allah'ın izniyle rahat olun.:)

Yani et de cok tuketiyorum diyorsunuz normalde düzelmesi gerekir.
Benim hamilelikte düşüyor mesela.
İkisinde de hgb 8 lere kadar düşüyor ilaca rağmen.
Son aylar demir ignesiyle 10a getirip öyle doğuma alıyorlar.
Serumun ucundan dönüyorum.
Ama doğumdan sonra direk normale dönüyor 12 civarına.
Ki bu kadınlar için gayet iyi bir seviye.
Aşırı et de tuketmem.
Mecburi yerim.
Hamileligimde 9lara dusmustu. Onun dışında 10.3 civari hep. Cok nadir 3 4 ay ilac kuklanimi sonrasi 11 oldu.

Selam arkadaşlar, bu bölüme ilk defa yazıyorum, bugün biontech oldum ilk doz, yan etkilerini vurulduktan ne kadar süre sonra yaşadınız, korkuyorum da azıcık :KK17:
Sabah 10.30 gibi aşı oldum ilk dozda. Benim yaklaşık 3 saat sonra kolum ağrımaya başladı, giderek arttı. Ertesi gün öğleden sonra azaldı ve ikindiden sonra tamamen geçti.
İkinci dozda ateş, halsizlik ve bulantı da eşlik etti.
Geçmiş olsun, bol antikor olsun inşallah.

IMG_20210921_201623.jpg

Bunun yanında aşının vuruş şekli de önemliymiş.
Kol derisi sıkılıp aşıyı yapinca deri altına kaçıp aşının tutmaması durumu olabiliyormuş.
Kas içine iyice işlemesi gerekiyor yani sıvının.
Ben de ilkinde kol ağrısı, halsizlik, ateş basması, ense kökü ağrısı ve ağızda metal tat oluştu.
İkinci de ise sadece kol ağrısı oldu hafif.
Tutmuştur inşaallah.o_O😬
Yan etkisi olmasi demek kesinlikle tuttu demek.
Tabi bu da herkeste aynı olmuyor.
Tıpkı hastalığı geçiren kimi insanın anlamaması kiminin de ağır geçirmesi gibi birşey bu da.

X