Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
bu nasil bir uslup. sizin adiniza utandim..

bu kış çok çetin geçecek şimdiden 3 sınıf karantinada oğlumun okulunda benimkinin sınıfında da bir pozitif var.

bu kış çok çetin geçecek şimdiden 3 sınıf karantinada oğlumun okulunda benimkinin sınıfında da bir pozitif var.
biz de de 3 çocuk bir öğretmen pozitif.henüz kapanan sınıf olmadı ama yakındır.camlar açık şu an.ama havalar soğuyunca artar vakalarr

Kızlar boğazım çok kötü bir hâlde, yutkunurken acıyor, hep bir şey takılı, sanki bir şey takılmış gibi. Temizlemeye çalışıyorum olmuyor, ılık su, sıcak su, çay, meyve vs fayda etmiyor. Acaba yine covid miyimdir? Bu yeni varyantta var mı böyle bir belirti? Sanki hafiften gribimsi belirtiler de oluşuyor gibi.

kuzum 10 gündür ben dede aynısı vardı.koku kaybı ateş burun akıntısı vs olmadı ama endişelendim cuma günü doktora gittim covid değilmiş.bitkisel şurup alabilirsin eczaneden ben onu kullanıyorum şimdi.çok sıcak şeylerde artırır içme.ılık şeyler iç.başka belirtilerin var mı gözlemle

Günaydın herkeseeee. 3 doz aşılıyım çok şükürrrrrrr birazdan çift maske ile avm ye gidip alışveriş yapacağız .aşısızken önünden geçemiyordum . Aşı candırrrr

Şifa olsun. Senin çok korkup çekindiğini biliyordum, artık kendini daha güvende hissedeceksin, bak buna çok seviniyorum.

Şifa olsun. Senin çok korkup çekindiğini biliyordum, artık kendini daha güvende hissedeceksin, bak buna çok seviniyorum.
teşekkürler.tam izole 1.5 yıla yakın yaşadım ama böyle de olmuyor psikoloji bozuluyor bu seferde.çocuk marttan beri okula gitmedi daha ne kadar gitmeyecekti.bu sene gönderiyorum okula.eşimi de devlet tekrardan işe başlattı aşı sonrası.vitaminler alıyorum aşılarıma da güveniyorum kalabalık yerlerde de çift maske takıyorum.gerisini allaha bıraktımm

ilgincmis. ne gibi bir anlami var acaba
benim suan bulundugum ülkedeki asili kisiler yanetkilerini bildiriyor hatta birbirlerini uyariyorlar bildir hemen diye. ki önemli bu bence..
Bizim ülkede yan etkiler dikkate alınmıyor. Çünkü o bir aşı değil ab-ı hayat olarak görülüyor.
Pfizer kendi web sitesinde 16 yaş altına önermiyor ama bizim ülkede 6 aylık bebeklere bile yapacaklar. Öyle görünüyor gidişat.

Zaten artık normalleşememek beni de delirten. Daha doğrusu bir kısım "virüs mü o da ne?" tadında yaşarken bir kısmın böyleleri yüzünden nerdeyse 2 yıldır hapis hayatı yaşaması çok üzücü.
Geçen sene en baştaki yasaklarda bile insanlar hem çıkıyorum hem covid olmadım diye storyler atıyolardı.
Marjinallik bu değil.

iki kere antikor testi yaptırıldı bana gözümle gördüm nasıl yükseldiğini 3. doz sonrası.gözüme inanacağım tabiki. şu an ki rahatlığımı bana sağlayan doktorlara ve büyük küçük mevkide çalışan tüm sağlık personeline minnettarım.izin bile kullanamadan evlatlarına sarılamadan görev yaptı çoğu.

Öyle görüldügünü bende buraya üye oldum olali farkettim. Ben cevremde hic asili insanlarin saldirilarina maruz kalmadim. Normal sohbet muhabbet ediliyor. Baska forumlarda da tartisiliyor rahatlikla. Burda yasiyorum ilk defa böyle terslemeleri. Ne diyeyim ..
Asiyi kendileriyle bagdastirmislar resmen. Yan etkiler olabilir niye olmasin ki zaten? Hertürlü ilaclarin da yan etkisi oluyor. Bunlardan bahsedersek faydamiz olurdu zararimiz degil toplum olarak. Sonucta daha yeni cikmis bir asi bu.
Ama diyorum ya karalama kampanyasi yapildi. Insanlar korkuyor haliyle. Biri nötr bir sekilde de olsa bu konuyu sorgulasa hemen belirli bir cerceveye sokuluyor. Sorgulamak yasakmiscasina.
Halbuki asili olanlar da hastanelik oluyor. Herhalde ancak kendileri veya yakinlari asili olarak hastanelik olunca düsünmeye baslayacaklar ..

Bu pfizer sitesinde ki yan etki bildirim sayfasinda ülkeler arasinda niye türkiye yok onu da anlamis degilim. Insanlarin hakki var bunlari bildirmesine.

bir de şunu yazıp gideyimm.aşı olunca hastalık kapmayacağımızı iddia etmiyoruz.hastaneye de düşebiliriz taşıyıcı da olabiliriz gayet doğal.ama daha hafif geçirme şansımız çok yükseliyor ölüm riskimiz minimuma iniyor.hayattan daha önemli ne var bu dünyada.ben öldükten sonra banane para sisteminin değişmesinden banane dünya düzeninin değişmesinden

Yalniz asili insanlara daha önce tasiyici olabilirsiniz denildi artik degilmissiniz tarzindan yeni uygulamalar getirildi.
Bunu yabanci forumdaki insanlarda sorguluyor. Hani bizde tasiyiciydik niye karantina zorunlulugu kalkti gibi gibi..

Simdi asili insanlarin bazilari hersey bitti diyerek hayatina devam ediliyor. Cunki ilk zamanlar öyle lanse edildi.
Sonra sizde tasiyici olabilirsiniz denildi. Simdi ise tasiyici degilmissiniz gibisinden hemen hemen hersey serbest gibisinden yeni uygulamalar geliyor tekrar.

Bunlari niye sorgulamiyor kimse?

Yakinda maske kalkinca bazi insanlar maske takmayi devam eder diye düsünüyorum. Psikolojik olarak hasta ettiler bazilarini.. üzücü.

burada aşı olan, aşıyı doğru bulan herkes en az 50şer kez yazdı zaten. kimse bunun ölümsüzlük iksiri olduğunu iddia etmiyor.
elbette aşı olan da hem de virüs hala kol gezerken kapabilir. ancak ağır geçirme, yoğun bakım ve ölüm riskinin azaldığı da ispatlanmış gerçekler.
tabi ki insanlar 1.5 senede 5 milyon kişiyi öldüren bir hastalığa karşı ellerine geçen bu imkanı kullanmak istiyorlar.
olay sadece bağışıklık olsaydı, hiçbir kronik rahatsızlığı olmayan nice genç insan ölmezdi.

insanlar aşının doğru yöntem olduğunu onaylanmış çalışmalarla anlatmaya çalışırken daha geçen hafta aşı karşıtları miting yaptı. virüs bunca aktifken.
hadi bunu geçtim o mitingde hedef gösterilen kişiler oldu, resmen provakosyon yapıldı.
hani aşı komplo teorisi ya, bir meydana çıkıp insanları hedef göstermek de insalık dışı.

Hanımlar merhaba test sonuçları kaç saatte belli oluyor? En son 1 yıl önce test yaptırmıştım ve ertesi gün belli olmuştu hala o şekilde mi acaba

Simdi mantik yürütürsek asi olmus insanlar devlet izinli ortada testsiz gezinebiliyor. Hastalik kapipi kapmadigini ne kendisi bilebilir ne bir baskasi?

Simdi siz asili ve dikkatli insanlar olarak ne yapacaksiniz?
Devletlerden izin cikmis sonucta.. sadece türkiyede degil avrupada da öyle. Maske zorunlulugu da kalkti bazi ülkelerde. Ilerde de komple kalkacak zaten.

Sonra da siz miting yaparsiniz herhalde

Bunu gecenlerde ben yazdim.. suan tum ulkeler yavas yavas normallesiyor..asi olmayanlardAn pcr testi isteniyor ama asi olanlar bir QR koduyla heryere elini kolunu sallayarak girecekler.. halbuki asi olanlarda hastalik kapabilir ve yayabilirler bulastirabilirler…ama onlardan test istenmeyecek!!! Yani bu kadar sacma bir sekilde cifte standart var. Asi karsiti olmak baska birsey ama burda bariz asi olanlar istedigini yapar olmayanlar test yaptiracaklar deniyor. Ki dedigim gibi risk yine risk bulasmaysa yine bulasma covid olmaysa covid olma.. bu kadar oyun oynaniyorsa insanlarin olacagi varsada olmuyor

Buarada bu sitede bastan beri asililar asisizlara vebali
Gibi davraniyor biz alistik sende alisirsin

Maske 2 defa ayni arabada bulastan korudu diger 2 kisiye bulasti
Iranda hastalik patladiginda son kalanlari almistim ilk gunlerde tek koruyucum medikal 3 katli maskelerdi.
Begenmedigimiz cin bu hastaligi maske disiplini ile asti.
Ve bazi kesimler tarafindan bu ciddiyet delilik olarak goruluyor.
Yazik cok yazik ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…