Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Anket yapalim. asi sonrasi yan etkilerin oldumu olduysa ne tarzda oldu vs diye :KK51:

pandemi var diye ilan ettiler. ortada bisey yok iken. simdi asil gercek pandemi basladi. asili insanlar yüzünden. asi karsitlari diye yaftalanan insanlar doktorlar virologlar bunu diyor. ve kendi gözlemelerime dayanarak muhtelemen dogru diye düsünüyorum acikcasi..

ben doktor degilim anlamam. ama spike proteini saciyormus asili insanlar. kendi bagisiklik sistemleri sekteye ugruyormus asi yüzünden.

nekadar dogru bilemem. ama ortalik bu durumda iken asi olmak mantiksizlik. ben olmadim saglikliyim. cevremde olmayanlar da saglikli. asi olanlardan da kötü haberler aliyoruz. nedir yani ?
bunları yazmak için mi üye oldunuz sadece :KK53: :KK45: :KK45: :KK45:

arkadaslar siz böyle insanlara ailem asidan sonra bile hasta oldu deseniz. konu komsu konusmasi olarak görürler. yine asi olmaya devam olun derler. istatiklere girmediniz ya. girseniz bile siz binde bir nadir bir vakasiniz onlar icin. asla üzülmüyorlar dahi. asidan insanlar ölüyor deseniz oluyor öyle zaten ölecekti diyorlar. benciller.

asi olmayin!
aşı olduk olacağızzzzzzzzzzzz.

Hadi diyelim ölmedik, ama virüsün bıraktığı hasarlar var arkadaşlar. Geçirenler neyi kastettiğimi anlarlar.
Bizim aile pozitif oldu aşıdan önce. Ben negatiftim, semptom göstermedim.
Şükür, hepimiz sağ salim atlattık. Ama bazı sürprizler bıraktı virüs bizlere.
Babamın bacağına pıhtı attı, çok tehlikeli bir şey, şükrettik başka yerine bir şey olmadı diye.
Kardeşimle annem uzun süre doğru düzgün nefes alamadılar. Bir darlık var diyorlardı.
Bana da beterin beteri düştü. Yemin ediyorum, ne ateş, ne öksürük, hiçbir belirti yaşamadım, ama 3 pozitifle aynı evde kaldım. Ama bende de bir hasar bıraktı. 29 senelik ömrümde baş ağrısı nedir bilmezdim. Şimdi nur topu gibi migrenim var. Öyle nadir falan da değil, zırp pırt tutuyor. İki nörolog gördüm, sonuç bu. Bir ihtimal covidin işi diye düşünüyorum. Belki de ilgisi yoktur bilemiyorum.
Öyle covid olurum, bünyem sağlam, atlatırım demeyin. Ne yapacağını kestiremezsiniz. Astım bırakır, tansiyon bırakır ama sizi eskisi gibi bırakmaz bu virüs. öldürmeye odaklı bir şeyden bahsediyoruz. Mutlaka iz bırakıyor.

benim 3 arkadaşımda da covidden sonra böbrek taşı çıktı. aşılardan çok önce geçirmişlerdi covidi.
3ü de birbirini tanımayan insanlar, farklı doktorlara gittiler, farklı şehir ve ülkelerdeler.
3üne de doktor covid geçirenlerin büyük kısmında hastalık sonrası böbrek taşı gördük demişler.
aşıyla ilgili bir iddia vücuda tuzlu su basıp böbrekleri hasta etmek..
ee aşı daha başlamadan virüsü kapıp bunu yaşayanları nasıl açıklayacağız ? yoksa virüs tuzlu su mu ?

benim 3 arkadaşımda da covidden sonra böbrek taşı çıktı. aşılardan çok önce geçirmişlerdi covidi.
3ü de birbirini tanımayan insanlar, farklı doktorlara gittiler, farklı şehir ve ülkelerdeler.
3üne de doktor covid geçirenlerin büyük kısmında hastalık sonrası böbrek taşı gördük demişler.
ee aşı daha başlamadan virüsü kapıp bunu yaşayanları nasıl açıklayacağız ? yoksa virüs tuzlu su mu ?
İşte bakın, bir yerden patlak veriyor işte. Bende migren yaptı mesela. Allah korusun çok daha beteri olsa ne yapacaksınız?
Millete buradan aşı olmayın diye demeç verirken az düşünün. Biri sizi dinleyip aşı olmayıp pıhtı atsa ya da ölse ne yapacaksınız? Vebal vebal diyorsunuz, bu ne oluyor peki? Vebal değil mi?

benim de yön duygum pek yok vırt zırt yolumu kaybediyorum.bana çip takılmasını önemle arz ediyorummm :KK45: böbreğim 10 yıldır çürük zaten.dur onu da aşıya bağlayıvereyimmm

İşte bakın, bir yerden patlak veriyor işte. Bende migren yaptı mesela. Allah korusun çok daha beteri olsa ne yapacaksınız?
Millete buradan aşı olmayın diye demeç verirken az düşünün. Biri sizi dinleyip aşı olmayıp pıhtı atsa ya da ölse ne yapacaksınız? Vebal vebal diyorsunuz, bu ne oluyor peki? Vebal değil mi?

aşı ol yada olma demek kimsenin haddi değil bence.
sadece yalan dolan yada hadi kibarca doğruluğu ispatlanmamış bilgilerle yanlış yönlendirme yapmak çok kötü.

aşı ol yada olma demek kimsenin haddi değil bence.
sadece yalan dolan yada hadi kibarca doğruluğu ispatlanmamış bilgilerle yanlış yönlendirme yapmak çok kötü.
İşte ben de onu diyorum. Bariz aşı itibarsızlaştırılıyor ve de alenen aşı olmayın deniliyor. Hakikaten ne oluyor, millet şaşırmış iyice. :deli:

benim de yön duygum pek yok vırt zırt yolumu kaybediyorum.bana çip takılmasını önemle arz ediyorummm :KK45: böbreğim 10 yıldır çürük zaten.dur onu da aşıya bağlayıvereyimmm

ee benim ayaklarımda ödem sorunu vardı.
2019dan beri şişip duran ayak bileklerim aşıdan sonra 1 kere bile şişmedi.
bana tatlı su bastılar zaar.
ama aksi gibi şekerim de yükselmedi.
anaaam ben harbi aşı mı oldum ya ?
böyle işe yarayanından, hani ilaç ve şifa olanından ?

Ben 1 yil once hafif duzeyde gecirdim 10 gun sonra sirtim tutuldu ztn vardi ama en agir atakti 10 gun esim bakti yedirdi giydirdi banyo yaptirdi. Hic bir sey olmadi bir anda vurdu. Doktor bekledigimiz seyler demisti, zayif yer neresiyse onu bitirmek icin ugrasir hucre yapisi kan akisi degisir dedi. 10 gun oturarak uyudum arabada acidan agliyordum bahce kapisini gecemiyor sokakta biniyordum. Ztn kan akisini ve damar yapisini bozan bir hastaliktan bahsediyoruz.

anket yapalim diyince yine korku basmis bazilarini :)

yurtdisinda forumlarda yan etkiler kayniyor.
ankete sey de ekleyelim.. asi sonrasi covide yakalandinmi sorusunu bence. K Kazen

İşte ben de onu diyorum. Bariz aşı itibarsızlaştırılıyor ve de alenen aşı olmayın deniliyor. Hakikaten ne oluyor, millet şaşırmış iyice. :deli:

geçmişte de aşı bulan insanları öldürmeye kalkmışlar. haklarında dedikodu yaymışlar.
şimdi de aynısı.
tarih tekerrürden ibarettir diye boşa denmiyor.
ama ne hikmetse bugün o aşılar sayesinde pek çok hastalık tarihin tozlu rafında.
herkesin aklı var. en azından bir forumu açıp okuyacak kapasitede herkesin aklı vardır.
her insan kendi iradesi ile kararını versin.

Ben 1 yil once hafif duzeyde gecirdim 10 gun sonra sirtim tutuldu ztn vardi ama en agir atakti 10 gun esim bakti yedirdi giydirdi banyo yaptirdi. Hic bir sey olmadi bir anda vurdu. Doktor bekledigimiz seyler demisti, zayif yer neresiyse onu bitirmek icin ugrasir hucre yapisi kan akisi degisir dedi. 10 gun oturarak uyudum arabada acidan agliyordum bahce kapisini gecemiyor sokakta biniyordum. Ztn kan akisini ve damar yapisini bozan bir hastaliktan bahsediyoruz.
Gerçekten iz bırakıyor. Grip gibi bir şey diyenler var hala. Ölmeyi bayılmak sanıyorlar herhalde.
Babamı hastaneye zor yetiştirdik, adamın bacağı kütük gibi şişmişti, doktor az daha nekroza doğru gidiyormuş dedi düşünün.
Benim migrenim hele, uyuyup uyanıyorum geçmiyor, ağrıdan midem bulanıyor bazen. Öyle bir bela. Ömür boyu çekeceğim şimdi ben bunu.
Virüsün sürprizleri hiç hoş değil, inanın hiç istemezsiniz.

geçmişte de aşı bulan insanları öldürmeye kalkmışlar. haklarında dedikodu yaymışlar.
şimdi de aynısı.
tarih tekerrürden ibarettir diye boşa denmiyor.
ama ne hikmetse bugün o aşılar sayesinde pek çok hastalık tarihin tozlu rafında.
herkesin aklı var. en azından bir forumu açıp okuyacak kapasitede herkesin aklı vardır.
her insan kendi iradesi ile kararını versin.

Ya asiyi birakin bu baslikta biz bir sofraya oturduk psikolojimizide bozmadik ölmedikte yazan msjlar okuduk biz neyi dogru yaptikki bu surecte?

çok haklısın.geçmiş olsun bu arada.bana doktorlarım beyin ameliyatı olduğun için ve hasarlı olduğu için virüse yakalanırsan ilk oraya yerleşecek demişlerdi 1.5 yıl önce.yani vücudda hangi organ zayıfsa hastaysa oraya yerleşiyor mehvediyor iyice.ee bir de aşı olmasak halimiz ne olacak?direkt entübeee ya da ölüm

çok haklısın.geçmiş olsun bu arada.bana doktorlarım beyin ameliyatı olduğun için ve hasarlı olduğu için virüse yakalanırsan ilk oraya yerleşecek demişlerdi 1.5 yıl önce.yani vücudda hangi organ zayıfsa hastaysa oraya yerleşiyor mehvediyor iyice.ee bir de aşı olmasak halimiz ne olacak?direkt entübeee ya da ölüm

Gecen yil insanlar fellik fellik grip asisi kovaliyordu, oda yeni asi.
Simdi hastalik bile yalan oldu.
Toplumsal sorumluluktan tut saglikcilara vicdana kdr bir suru sebep olmali.
Insanlar spor olsun diye ölmuyor.
Daha bu hafta 2 vefata sahit oldum evde bir anne kaldi, o asi yaptirmis evde gecirmis.
Su an kizinin oldugune inanmiyormus babasini nasil soyleyecegim diyormus cenazeyi silmis. Kizi halk egitimde ogretmen kurstan getirmis. Babayla aralarinda 6 gun var.

Ya asiyi birakin bu baslikta biz bir sofraya oturduk psikolojimizide bozmadik ölmedikte yazan msjlar okuduk biz neyi dogru yaptikki bu surecte?

forumlardaki aşı karşıtlığı ego savaşına döndü artık. sen olmuyorsan olma. başkası istiyorsa olsun.
tutup millete saçma sapan komplo teorileri ile korku salmak anormal bir yaklaşım.
ha ben hiçbir zaman komplo teorisyenlerini anlamam zaten.
madem gizli saklı böyle işler dönüyor ve sen de bu düzene karşısın, nasıl oluyor da her detaydan haberin var. hem de o insanların karşısındayken, onları kötülerken ?
bence bu teorisyenler de hiç de iyi niyetli olmayan grupların parçaları.

X