Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Daha önce de söyledim ama yine söyleyim. Ben ileride ne gibi yan etkiler yaşayacağımı bilmediğim aşıyı gidip olamam. Kimsenin olup olmamasına da karışamam. Milyonlarca insan aşılanmış vakalar ölümler tavan yapmış sebep olarak aşısısızlar gösteriliyor bu bana hiç inandırıcı gelmiyor. Japonya bir buçuk milyon doz aşıyı imha etti içinde yabancı madde var diye.
Neden kimsenin sorumluluk almadığı aşı işin halka dayatma yapılıyor?

Bir de bilenlerden şunu öğrenmek isterim pfizer in sitesine Türkiye den yan etki kısmına giriş yapılıyor mu yoksa gerçekten de bu alan Türkiye'ye kapalı mı ?

Son olarak aşı olunca ölümsüz olmyoruz. Belki bazı kişiler hafif geçirebilir ama herkeste aynı etkiyi göstermediğini en basit burdaki yorumlardan bile görebiliyoruz. Tamam tamam istatistikler filan var neyse.

Aşı olun maymuna dönüyormuşuz ya rica etsem beni aslan yapsalar?

Birde aşının içinde ki chip ile bizi kontrol edecekmiş ya Bill Gates, keşke önce karısına yapsaydı aşıyı; Kadın kapıyı vurdu çıktı ya la... Kelin ilacı olsa önce kendi başına sürer.

karisini asilamistir o. karisi hastaliklarla bogusuyordur belki suan hala ..

maymunu niye begenmediniz? kobay olarak aslan kullanmiyorlar maalesef.. muhtemelen o yüzden maymun denilmistir..

ortaya bilgiler ve siteler sunuyorsun ardindan dalga gecerek bir yorum atiliyor sirf önceki yorumun inandiriciligini kaybetsin diye.
ailem yakinlarim hasta diyorsun ardindan tekrar bir yorum geliyor benimde ailem asisiz hasta oldu diye. senin yorumunu cürütme amacli.

asili insan ölüm döseginde yatsa dahi bir sonraki dozu u olmadim diye bu haldeyim diyecek :)

arkadaslar siz böyle insanlara ailem asidan sonra bile hasta oldu deseniz. konu komsu konusmasi olarak görürler. yine asi olmaya devam olun derler. istatiklere girmediniz ya. girseniz bile siz binde bir nadir bir vakasiniz onlar icin. asla üzülmüyorlar dahi. asidan insanlar ölüyor deseniz oluyor öyle zaten ölecekti diyorlar. benciller.

asi olmayin!

arkadaslar siz böyle insanlara ailem asidan sonra bile hasta oldu deseniz. konu komsu konusmasi olarak görürler. yine asi olmaya devam olun derler. istatiklere girmediniz ya. girseniz bile siz binde bir nadir bir vakasiniz onlar icin. asla üzülmüyorlar dahi. asidan insanlar ölüyor deseniz oluyor öyle zaten ölecekti diyorlar. benciller.

asi olmayin!

Esiniz 1.5 yildir covid yogun bakimda calisiyor olsaydi hic bir sekilde iyi kotu paylasiminiz olmasaydi izin ztn yok bu yorumlari okusaydiniz ne hissederdiniz?
Aa pardon pandemi yoktu ztn

ortaya bilgiler ve siteler sunuyorsun ardindan dalga gecerek bir yorum atiliyor sirf önceki yorumun inandiriciligini kaybetsin diye.
ailem yakinlarim hasta diyorsun ardindan tekrar bir yorum geliyor benimde ailem asisiz hasta oldu diye. senin yorumunu cürütme amacli.

Dalga olarak algılamasına üzüldüm çok katı bir yorum yazarsam ortam geriliyor.

Esiniz 1.5 yildir covid yogun bakimda calisiyor olsaydi hic bir sekilde iyi kotu paylasiminiz olmasaydi izin ztn yok bu yorumlari okusaydiniz ne hissederdiniz?
Aa pardon pandemi yoktu ztn
esila hanim sizi anliyorum merak etmeyin. hepimizi dünyaca etkiledi bu durum sonucta.

pandemi yok degil. var. ilan edildi sonucta dünya capinda. benim demek istedigim sey pandeminin ilan edilmesini gereksiz buldugum.

sirf ilan edildi diye insanlar mesai yapiyor sonucta.

dünyada herzaman ölümler hastaliklar vardi degilmi? baska hastaliklar kaptigimizda dahi koku ve tat kaybimizi kaybediyorduk hatirliyorsaniz.

amerika bircok hastane calisani hemsire saksaklandi hatta türkyiyede her ülkede hemen hemen. simdi baski yapiliyor asi olmazsaniz isten atariz sizi diye. amerikada bir bebek dogum hastane bölümü kapatildi calisani kalmadi istifa ettiler diye asi zorunlulugu yüzünden. bircok hemsire doktor istifa etmek veya isten cikmak zorunda kaldi. madem durumumuz okadar kötü nasil hemsireleri isten atiyorlar?

bu pandemi dedigimiz durumun icinde bircok hastane calisani bos yataklari gösterdi dolu diye medyaya sunduklari halde. sansür var ve cogu insanlara bu bilgiler ulasmiyor.

kac insan öldü asi yokken ilac tedavisinde hastanede? hastaneye saglam gidenin ölüsü cikti.

görmediniz mi tarihi bitmis ilaclari karantinaya alinmis insanlara verildigini? daha sayabilirim bitmez örnekler. ortada birsürü celiski var.

avrupada ikili üclü modeller var. yani mesela biryere sadece asili olanlar veya hastaligi atlatmis antikor gelistirmis olanlar girebiliyor modeli 2li model diye geciyor ve negativ test kabul edilmiyor bu modelde.

bir hafta önce denemisler ve hic negativ testli olmayan bir parti de sadece asili insanlar ve atlatmis olanlar katilmis. enfekte olan sayisi patlatmis resmen. ne demek bu? insanlara daha önce demislerdi asi olanlar saglama alindi diye. insanlar buna güvenerek gitti asilandi. simdi karantina da kalkti asili olanlara. ama biz görüyoruz ki asili olanlar hala hastalaniyor vakalar gittikce yükseliyor. asi yokken dahi bukadar vahim degildi durum degilmi? asi karsitlari diye dalga gecilen doktorlar pandemi varsa asilanma yapilmamali diyor. cunku virusun dogal olarak mutasyona ugramasini bitip gitmesini engelliyor diye vs. sürü bagisikligi deniliyordu? niye daha önce bize söylenen seyleri unutuyoruz ki hala güvenmeye devam ediyoruz bize sunulan seylere?

asili olanlar karantinaya girmeyecekmis simdi de? ya ortada hastalik varmi yokmu simdi nedir yani ? kime inanalim kime güvenelim?

dünya capinda doktorlar bilim adamlari dahi ikiye ayrilmis? yani o yüzden diyorum ya kendimiz arastiralim kendi kararlarimizi verelim? en tepedekilere güvendiniz de neoldu? sonuclar ortada. pandemi ilan edildigi icin cin de bir vaka dahi ciksa ordan avrupaya gelen container ile mallar gelemiyor durduruluyor. hersey askiya alindi. ekonomik düzen bozuldu mesailer de bu yüzden. sadece hastane calisanlari icin gecerli degil bu mesai durumu. ayrica insanlara korku pompalandi kücücük bir rahatsizlikta insanlar hastaneye kostu. bunu bu hale getirenler sorumlu bundan ve esinizin bu hale gelmesinden. bizim insanlik olarak bu halde olmamizdan.

sansür oldugu icin cogu seydende haberiniz yok. bilgilere ulasilmiyor zor ulasiliyor. asi karsiti diye adlandirilan virologlar bu hayata gecirilen uygulamalarin yanlis oldugunu belirtiyor yoksa. tek yönlü arastirmis ve onu dogru kabul etmis insanlarin haberleri yok hala kendi bildiklerine tutunuyorlar. ama artik azcok siziyor zaten asili insanlarin dahi hastalandigini. insanlar sansür varken nasil sesleri duyurulsun?

sürekli konusmak isteyenler susturuluyor bastiriliyor karalaniyor ki kimse inanmasin duymasin bilmesin diye.

ayrica ben buraya yazdigim yorumlari dünden beri baska biryere not ediyorum ve kopyala yapistir olarak bu siteye koyuyorum. ne gibi bir sorun var anlamadim sitede ama sürekli takiliyor yazmak istedigim birsey olunca.

pandemi var diye ilan ettiler. ortada bisey yok iken. simdi asil gercek pandemi basladi. asili insanlar yüzünden. asi karsitlari diye yaftalanan insanlar doktorlar virologlar bunu diyor. ve kendi gözlemelerime dayanarak muhtelemen dogru diye düsünüyorum acikcasi..

ben doktor degilim anlamam. ama spike proteini saciyormus asili insanlar. kendi bagisiklik sistemleri sekteye ugruyormus asi yüzünden.

nekadar dogru bilemem. ama ortalik bu durumda iken asi olmak mantiksizlik. ben olmadim saglikliyim. cevremde olmayanlar da saglikli. asi olanlardan da kötü haberler aliyoruz. nedir yani ?

ayrica ben siradan vatandasim. sadece arastiriyorum okuyorum. asi karsiti diye damga vurulan insanlara o tarz damgalar vurulmasina karsiyim. her iki taraf konussun ki bizde kendi adimiza bilgilenelim. bende her denilen seye inanmiyorum sorularim var sonucta.

fanatik de degilim. asiyi savunan doktorlar da ilah degil. ayni sekilde asiya karsi olanlar da degil. ama ortada baya sacmaliklar dönüyor ve hepimiz farkindayiz herhalde bunlarin?

bazi konular artik inkar edilmeyecek duruma geldi.
yabanci forumlarda insanlar medeni sekilde tartisiyor. kimseyi kücümsemiyor dalga gecmiyor.
asi olanlarin yanetkilerini bildirdikleri forumlar var.
yani asiya güvenmis inanmis insanlar asidan sonra ne gibi hastaliklarla basbasa kaldiklarini kendi agizlarindan anlatiyor.
bazilarin bacaklarinda morarmalar cikmis asidan sonra. veya eski formlarinda degillermis. bitmek bilmeyen agrilar haftalarca süren. ötekilerin cocuklari vefat etmis. dümdüz anlatiyorlar yani.
bunlar da asi karsiti bile degil! ama birinci dozdan sonra ikinciyi olmam veya ikinci dozdan sonra ücünyü olmam diyen insanlar.
simdi sen kalk asi zorunlulugu getirmeye insanlari issiz birakmaya calis ve acliga ölüme terk et? dozlari sürekli arttirmaya calis vs??
elbet dünyada aclik ve ölümler vardi. ama suanki durumda ayni anda butun dünyaya uygulanan bir durum bu farkinda misiniz?

bunun sonuclari önümüzdeki yillarda nasil olacak düsünebiliyormusunuz acaba?
sonra kalk dalga gec. hic isimiz gücümüz yoktu banlanmaktan korkacagiz laf yiyecegiz dalga gecilecek bizimle sirf sorguladigimiz icin veya veriler bekleyecegiz.
amerikada veriler var. sizdiriliyor. gündeme düsmüyor sadece merak etmeyin. arastiran bulur

world economic forumun resmi sitesini paylasinca dahi begenmedim ifadesini atan düsünme yetkisini yitirmis beyinler varsa ortada zaten hersey hak insanliga.
kendi yorumumu katmamisim sadece site paylasmisim herkes kendi adina arastirsin diye aslinda :KK51:

basbakanlar dahi klaus schwab ile görüsme yapiyor.
sifir arastiran beyinler baska birsey olsa devlet kötü devlet iyiligimizi istemiyor diye bas bas bagirmaya baslar. pandemi var diye kosa kosa televizyon basinda siradaki uygulamalari bekleyen kuzu olmusuz birden. herseye inanan ..arastirmayan

Aşı karşıtı değilim. Hatta bilimin sonuna kadar yanında ve arkasındayım. Gurur duyuyorum yeni gelişmelerle her anlamda. Sorun BU SALGININ YÖNETİLEMEMESİ. Aşı tereddütlüsü olarak adlediyorum kendimi. Çünkü bu çok insani bir korku. Aşı ve maske karşıtları da bence global bir çete, insanları korkutarak bundan beslenip rant sağlıyorlar. Aşısızım, ve benim gibi düşünen binlerce insan olduğunu biliyorum-tek istediğimiz devletimizin ve sağlık bakanlığımızın ısrarla aşı olun demesinin yanında 'biz bu aşıların ve oluşturacağı yanetkilerin arkasındayız ve bu yan etkiler geçici-kalıcı bir zarar öngörmüyoruz' demesi... Belki aşı ilde ilgili yaptıkları araştırmaları çok net ve samimice bizimle paylaşmaları, aşının etki yüzdesi şu, aşısızların yaşayabileceklerinin yüzdesi şu vs... diye. Kısacası devletimin ve sağlık bakanımın o güven verici elini sırtımda hissedemediğim için aşı olmadım, güvenemiyorum çünkü. Güvenmeyi çok isterdim oysaki. Bu salgından dolayı pisi pisine ölmekte istemiyorum. Allahım kalbi güzel insanların yolunu da açsın, şu aşı konusunda da bir netlik sağlansın...

ben bu foruma bildiklerimi paylasma amacli üye oldum. kendi adima en azindan bende birseyler duyurabilirim diye.

kimseyle kisisel bir tartismaya girmeye niyetim olmayarak üye oldum.

insanlar gülebilir eglenebilir hic sorun degil.

ama bu durumda komik birsey göremiyorum. olur tabiki komik gelen bazi seyler dogaldir. bana da komik geliyor bazen önümüze sunulan seyler.

ama suanki yasadigimiz sürec de bunlari dillendirmek hos degil. cunki sorgulayan insanlari bu sekilde psikolojik olarak sindirmeye calisiyorlar yani sonuc olarak öyle gelisebilir.

sonra insanlar yasadiklarini veya bildiklerini paylasmaya cekinecek susacak. bunun gelismemesi adina tepki veriyorum.

kisiye degil yaptiklarina kizarim en fazla.

bunu bilincli bir sekilde yapmayan yine de iyi niyetli insanlar varsa ozaman yapmamaya calissalar daha iyi olur.

en azindan bu konular icin.

bir bilgi var bakin bunu arastirin diyen insani herkesin önünde dalgaya alirsan onu belirli bir cerceveye sokarsan ozaman buna sahit olan insanlarda o bilgiyi sunan kisiyi ciddiye almamaya baslayabilir ve ne varmis nasil bilgiymis diye kendi adina arastirmaz bile.

avrupada bir parti baskani cevrenizdeki herkesi uyarin ikna edin asilanmalari icin gerekirse biraz baski yapin dedi mesela. ve asi olanlar dahi neoluyoruz ne alaka dedi bu sözlere tepki verdi. asi olan olsun ama sorgulama yetenegini kimse kaybetmesin bence.

Aşı karşıtı değilim. Hatta bilimin sonuna kadar yanında ve arkasındayım. Gurur duyuyorum yeni gelişmelerle her anlamda. Sorun BU SALGININ YÖNETİLEMEMESİ. Aşı tereddütlüsü olarak adlediyorum kendimi. Çünkü bu çok insani bir korku. Aşı ve maske karşıtları da bence global bir çete, insanları korkutarak bundan beslenip rant sağlıyorlar. Aşısızım, ve benim gibi düşünen binlerce insan olduğunu biliyorum-tek istediğimiz devletimizin ve sağlık bakanlığımızın ısrarla aşı olun demesinin yanında 'biz bu aşıların ve oluşturacağı yanetkilerin arkasındayız ve bu yan etkiler geçici-kalıcı bir zarar öngörmüyoruz' demesi... Belki aşı ilde ilgili yaptıkları araştırmaları çok net ve samimice bizimle paylaşmaları, aşının etki yüzdesi şu, aşısızların yaşayabileceklerinin yüzdesi şu vs... diye. Kısacası devletimin ve sağlık bakanımın o güven verici elini sırtımda hissedemediğim için aşı olmadım, güvenemiyorum çünkü. Güvenmeyi çok isterdim oysaki. Bu salgından dolayı pisi pisine ölmekte istemiyorum. Allahım kalbi güzel insanların yolunu da açsın, şu aşı konusunda da bir netlik sağlansın...

ben de şahsen kararımı sağlık bakanı üzerinden değil kendi bilgim ve araştırmalarım dahilinde verdim.
geçen sene vakaları az sanmamızın nedeni de kendisinin - daha doğrusu ona böyle yap diyenin- özellikle az sayı vermesiydi. ne zaman dünya çapında uyarı yapıldı bir anda sayıları arttırdılar.
ben vatandaş olarak tek başıma araştırdım, güvendiğim isimleri takip ettim, kararımı verdim.
fakat herkes bunu yapmak zorunda mı ? hayır değil.
hadi benim mesleğim, ailem, vs vs dolayısı ile bir sürü bilgiye daha rahat ulaşma ve gözlem yapma şansım oldu. bu şansı olmayan kişiler ne yapacak ? tabi ki sağlık bakanını takip edecek.
bunu sadece türkiye için değil tüm dünya için söylüyorum.
aşı olmak istesin yada istemesin, kararı ne olursa olsun, insanlar bu sonuca sağlık bakanı ve onun kurmaylarının açıklamaları ile karar vermeli.
daha fazlasını yazarım da siyasete girmek yasak bu konuda.

ben de şahsen kararımı sağlık bakanı üzerinden değil kendi bilgim ve araştırmalarım dahilinde verdim.
geçen sene vakaları az sanmamızın nedeni de kendisinin - daha doğrusu ona böyle yap diyenin- özellikle az sayı vermesiydi. ne zaman dünya çapında uyarı yapıldı bir anda sayıları arttırdılar.
ben vatandaş olarak tek başıma araştırdım, güvendiğim isimleri takip ettim, kararımı verdim.
fakat herkes bunu yapmak zorunda mı ? hayır değil.
hadi benim mesleğim, ailem, vs vs dolayısı ile bir sürü bilgiye daha rahat ulaşma ve gözlem yapma şansım oldu. bu şansı olmayan kişiler ne yapacak ? tabi ki sağlık bakanını takip edecek.
bunu sadece türkiye için değil tüm dünya için söylüyorum.
aşı olmak istesin yada istemesin, kararı ne olursa olsun, insanlar bu sonuca sağlık bakanı ve onun kurmaylarının açıklamaları ile karar vermeli.
daha fazlasını yazarım da siyasete girmek yasak bu konuda.
Haklısınız, haklıyız...

benimde diyabetim var fakat çok kontrollü tutuyorum ben.
ben de hiçbir olumsuz etkisi olmadı o anlamda.
keşke gitseymiş. hala küçük çocuğu var ama durumu daha kötü :KK43:
olan olmuş. umarım tez zamanda iyileşirler.
Belki de sadece kusma olsugu icin cok ciddiye almadi bilemiyorum ama ikinci doz daha cok dokundu.
Insallah. Ben de iyi haberlerini bekliyorum 🙏

X