Yazınızın bu kısmına bayıldım ben :))
Eşim daha olmadı aşısını. Beni bekliyormuş. Yahu elinde ki sigara ve akşamdan içtiğin alkol aşıdan daha zararsız değildir diyorum kızıyor bana :) hepsi kanser sebebi bildiğin.
Sayemde evde sağlıklı beslenmeyi öğrendi, kıymetimi yeni öğrendi :)
Aşı sağlığa zararlıdır diyip koca kavanoz Nutella karıştıranlar ve sigara içenler bana da mantıksız geliyor katılıyorum valla :)
Dip not: evet, eşimi bile etkilemedim bu konuda hiç. Kendi fikri .
ben kimya mühendisiyim. tez zamanında da, öncesindeki bazı araştırma çalışmalarımız için de pek çok fabrika ziyaretine gittik.
bir keresinde, çok da bilinen bir markaya gittik, sakız üretimi vardı. üretim başındaki mühendis "ben çocuğuna sakız vermem" dedi.
bu cümle çok önemli ve derin bir cümle.
ürettiğin sakızı çocuğuna vermiyorsan demek ki işin içinde iş var.
diyeceğim o ki, cola formülünü sır gibi saklıyor, bir sürü paket gıda ve hazır içecek yıllar içinde sistematik olarak zaten bizi tüketti.
son birkaç yıldır insanlar sağlıklı beslenme konusunda daha bilinçli, onun öncesinde mis gibi fruktoz şuruplu içecekleri misafirliğe götürmek elitlikti resmen.
ekranlarla, ne idüğü belirsiz yemeklerle, gdo'lu gıdalarla zaten genetiğimiz bozuldu.
ülkemizde doğal tohum kalmadı, israil'in gdo'lu tohumundan çıkan domastesi kakalıyorlar..
ay bu durum içimde yara olduğundan çok uzun yazdım. ama büütn bu saydıklarıma büyük kesim tepkisiz kalırken sadece aşıya yüklenmek bana tuhaf gelen.
bir oyun varsa bu oyun yıllardır var, bknz: oktar babuna olayı mesela.
ha aşı olmayan olmasın, kimsenin haddine değil birini zorlamak.
anneannem 92 yaşında, 2 doz sinovac oldu. 3. doz için ne istiyorsun dedim, biontech olucam dedi. hiç istemem dese ona da laf edemezdim.