Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Peki bize pardon denilmeden virüse yakalanıp tahtalıköye gitmeyeceğimiz ne malum.

Ah çok üzüldüm . Benim de arkadaşımın annesi 3 doz aşısını olmuştu yoğun bakımdaydı vefat etmiş, çok üzüldüm. Eltimin 92 yaşında annesi taziyede korona oldu oda hastaneye gitmeden evinde grip gibi atlattı.
Bu şuna benziyor artık, illa çevremizde tanıdık bir dede sigara içip 100sene zıpkın gibi yaşar. Bizde aman ona bişey olmadı diyip sigaraya başlarız . Seneler sonrası astım.. nefes darlığı…

ben kimya mühendisiyim. tez zamanında da, öncesindeki bazı araştırma çalışmalarımız için de pek çok fabrika ziyaretine gittik.
bir keresinde, çok da bilinen bir markaya gittik, sakız üretimi vardı. üretim başındaki mühendis "ben çocuğuna sakız vermem" dedi.
bu cümle çok önemli ve derin bir cümle.
ürettiğin sakızı çocuğuna vermiyorsan demek ki işin içinde iş var.
diyeceğim o ki, cola formülünü sır gibi saklıyor, bir sürü paket gıda ve hazır içecek yıllar içinde sistematik olarak zaten bizi tüketti.
son birkaç yıldır insanlar sağlıklı beslenme konusunda daha bilinçli, onun öncesinde mis gibi fruktoz şuruplu içecekleri misafirliğe götürmek elitlikti resmen.
ekranlarla, ne idüğü belirsiz yemeklerle, gdo'lu gıdalarla zaten genetiğimiz bozuldu.
ülkemizde doğal tohum kalmadı, israil'in gdo'lu tohumundan çıkan domastesi kakalıyorlar..
ay bu durum içimde yara olduğundan çok uzun yazdım. ama büütn bu saydıklarıma büyük kesim tepkisiz kalırken sadece aşıya yüklenmek bana tuhaf gelen.
bir oyun varsa bu oyun yıllardır var, bknz: oktar babuna olayı mesela.
ha aşı olmayan olmasın, kimsenin haddine değil birini zorlamak.
anneannem 92 yaşında, 2 doz sinovac oldu. 3. doz için ne istiyorsun dedim, biontech olucam dedi. hiç istemem dese ona da laf edemezdim.

Şuan ailede on beş kişi pozitifiz. Sadece babannem ve bir kuzenim tek aşılıydı, geri kalan herkes iki aşısını olmuştu. Babannem haric herkes genç insanlar. Ama gelin görün ki çoğunluğu çok ağır geçiriyor. On sekiz yaşında yeğenim ağrıdan ağlıyor. Ben ve bir kişi grip gibi geçiriyoruz. Ası olunca hafif geçecek düşüncesine inancımı yitirdim. Cok zor bir hastalık, allah kimseye yasatmasin.

Peki bize pardon denilmeden virüse yakalanıp tahtalıköye gitmeyeceğimiz ne malum.

bizim iş yerinde bir arkadaş "önümüzdeki 1 sene süreci izleyip aşıya öyle karar vereceğim" dedi.
1 aya kalmadan covid oldu. dağ gibi adam 20 kilo verdi hastanede.
annesine de bulaştırmış.
kendisi çıktı hastaneden ama annesi komada.
şu an sürekli kendini suçluyor, psikolojisi hiç iyi değil ve yatıştırıcı ilaçlar almaya başlamış.

geçmiş olsun.
15iniz birden aynı anda olduysanız kalabalık bir ortamda hep beraber bulunmuş olabilir misiniz ?

çok geçmiş olsun.
kronik hastalıkları var mıydı ?
bir de ilk dozdan sonra o kadar kusunca acile falan gitmiştir heralde, bir şey dememişler mi ?
o duruma geldiyse doktorun belki de 2. dozu olma demesi gerekirdi.
çünkü bildiğim bazı durumlardaki kişilere aşıyı en baştan vermiyorlar.

Çok teşekkür ederim canım, allah razı olsun. Evet ailece toplanmıştık evde

işte kilit nokta bu ama.
aşılı da olsak kapalı alanda bunca kalabalık toplanmamalıyız.
ki ben dışarıda konsere de karşıyım çünkü kalabalık.
yani ancak istenen aşılanma düzeyine gelinince kalabalık sosyal aktiviteler, o da dışarıda açık havada olmalı.

olan olmuş. düşünüp üzülüp bağışıklığınızı daha da düşürmeyin.
inşallah tez zamanda hepiniz toparlarsınız.

Geçmiş olsun canım. Düğünde mi kaptınız ne yaptınız? Ama bir söz var, istisnalar kaideyi bozmaz diye. Belki aşı olmasalar Allah korusun daha da kötü olacaklardı

Çok teşekkür ederim canım, allah razı olsun. Evet ailece toplanmıştık evde
Benim annem, babamdan da korkuyorum. 2 kardeşimle aynı binadalar. Torunlar var,okulları var, kardeşlerimin işe gidip gelmeleri var. Aile binası olunca daha zor. Ne kadar sakınılsa da biraraya geliniyor. Allah korusun ailelerimizi.

Kesinlikle size katılıyorum. Bencede rehavete kapilmayip kendimizi ve çevremizi korumaya devam etmeliyiz. Çünkü yayılım devam ediyor. Belkide aşı olmanin rehaveti bilemiyorum. Hep icimde bir acaba vardı, bu yaptığımız doğru değil hasta olabiliriz, bulaşacak diye. Içimde yaşadığım gerçek oldu. Bazı insanları ailende olsa ikna edemiyorsun. Ben asiliyim bende birşey yok diyo, çileden çıkıyorsun ama anlatamıyorsun. Olan oldu ,ins gececek. Ama bu dusunce yapısı çok canlar yaktı, keşke olmasaydı.

bir sürü parametre var tabi. bünyeleri antikor oluşturmamış olabilir. henüz yeni oldularsa bi de. en az 2-3 hafta bekleyin diyor doktorlar antikor oluşumu için.
kendinizi suçlamayın. iyi düşünün iyi olsun.
en azından elinizden geleni yapmışsınız.
aşı olmasa bu sefer belki daha da üzülürdünüz.

Çok iyi anlıyorum nazom seni, bizimde aile binası. Bende en çok babaannemden korkuyordum. 90 yaşında. Onada bulaştı. Keşke yaşlılarımızı koruyabilsek, çok acılar çekti. Rabbim kimseye yasatmasin. Bir yerden sonra film kopuyo anlatamıyorsun

Tesekkur ederim.
Kayinvalidemin tansiyon ve sekeri var eltimin kronik hastaligi yok.
Ilk dozdan sonra yatirirsalar ne yaparim kucuk cocugum var diye hastaneye gitmemiş. 2.dozdan sonra mecburen gitti ambulansla.

Evet belkide istenen duzeyde antikor olusmadi, bilemiyoruz. Bir şekilde oldu ve şu duruma bile binlerce şükürler olsun. Daha kötü durumda olabilirdik. Daha çok acılar yaşayabilirdik. Rabbim korudu şükürler olsun diyorum. Inş bundan sonrası daha kolay olur. Karantina bitince herşey bitmiş olur inş, tek temennim o

Tesekkur ederim.
Kayinvalidemin tansiyon ve sekeri var eltimin kronik hastaligi yok.
Ilk dozdan sonra yatirirsalar ne yaparim kucuk cocugum var diye hastaneye gitmemiş. 2.dozdan sonra mecburen gitti ambulansla.

benimde diyabetim var fakat çok kontrollü tutuyorum ben.
ben de hiçbir olumsuz etkisi olmadı o anlamda.
keşke gitseymiş. hala küçük çocuğu var ama durumu daha kötü
olan olmuş. umarım tez zamanda iyileşirler.

güzel haberlerinizi bekliyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…