- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
Kim kendini de vuracak bir silah uretsin ki?
valla inanışlarına göre herkesi aşılandırıp 7 sene sonra dünya nüfusunu çok azaltacakla ve sadece kendileri yaşayacaklar. bu yüzden aşıya inanmıyorlar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kim kendini de vuracak bir silah uretsin ki?
Yani salgın hastalıklar virüs un v sini bakterinin b sini bilmezden önceleri de vardı.valla inanışlarına göre herkesi aşılandırıp 7 sene sonra dünya nüfusunu çok azaltacakla ve sadece kendileri yaşayacaklar. bu yüzden aşıya inanmıyorlar.
Yani salgın hastalıklar virüs un v sini bakterinin b sini bilmezden önceleri de vardı.
Komplo teorileri bitmez.
Komplo teorisi düşüne düşüne de hayat geçmez.
Aşı olmadim. Asi karsiti değilim. Gerektiginde test yaptiriyorum, yaptirdim da.tepki gösterilen şey zaten hem aşı olmam hem test yaptırmam hem onu yapmam hem bunu yapmam denmesi. yoksa aşı olsak da varyantlar türemeye devam ediyor. etkili olmadığı bir varyantı da kapmış olabilir aşı olan.
sadece "hiçbir yöntemi kabul etmemek" anlayamadığım bir şey.
Neden hemen değil de 7 sene sonra?valla inanışlarına göre herkesi aşılandırıp 7 sene sonra dünya nüfusunu çok azaltacakla ve sadece kendileri yaşayacaklar. bu yüzden aşıya inanmıyorlar.
Aşı olmadim. Asi karsiti değilim. Gerektiginde test yaptiriyorum, yaptirdim da.
Ben de aşı olanlar da olmayanlar da virüsü kapip yayabildigi halde sadece aşısızlardan test istenmesini anlamiyorum.
Istenmesin demiyorum, elbette istenecek ama istenecekse herkesten istenmeli diye düşünüyorum.
komplo örgütünün gizli bir şifresi zaarNeden hemen değil de 7 sene sonra?
çin de puanlama sistemi var haberiniz yok sanirim..Tamam da ben kimim de bana çip taksın.Çip takınca benden ne çıkarı olur?
Bogaz suruntusunde antikor cikmaz ki.aşı olanların bulaştırma oranı %80 daha az olduğu için aynı sıklıkta test alınması konusunda net bir fikrim yok.
ki aşılı da antikor da var sonuçta. çıkan sonuç antikordan mı yoksa hastalık mı anlamak için ayrı bir testte yapılması gerekmeyecek mi ?
travma sonrasi unutkanlik oluyor o yüzden hatirlatma yapayim. turgay yildiz bilirsiniz belki tiyatro sanatcisi asi olmak istemeyen , "cahil, asi karsitlari" olarak adlandirdigi insanlarla alay etti. sonra asinizi olun diye uyardi ve kendisi iki doz sonrasi kalp krizinden vefat etti.
twitter hesabinda paylasimlari vardi kendisinin. sonra silindi o paylasimlari.
Turgay Amerika'daki tanıştığım ve Turkiye'de sohbetimin devam ettiği bir arkadaşımdı.
Turgay'ın vefat sebebi aşı değil kronik doğuştan gelen bir damar rahatsızlığı. Doğuştan damarları geniş olduğu için kan akışı yavaş ve bu sebeple kanı pıhtılaşmaya uygun ve bunu engellemek için ilaç kullanıyordu. Takip ediyorsanız bilirsiniz gelmiş geçmiş en uç muhalif ve aykırı bir sanatçıdır.
Siz onun profiline yazılan yorumlara göre hareket ediyorsunuz ki bende işin aslını bilmesem inanırım yazılanlara.
Şunu da unutmayın emboli atmaya sebep ola aşı Amerika'da uygulanıyor. Türkiye'de yapılan her iki aşının böyle bir yan etkisi ne kadar var tartışılır.
bu aşı konusunda tartışmak boş.
inananlarin yakinlari asi sonrasi hastalansa veya vefat etse dahi virus yüzünden oldu diyecek. asiya kondurmayacak. inanmayanlar da o asiyi suclayacak.
devletler iyi iş başardı bu konuda.
bence her iki taraf da fanatik olmamali. bir konuya körü körüne inaninca at gözlügü takmis oluyorsunuz cunki.
bu da her iki taraf icin zararli olabilir..herzaman sorgulama payi birakmali körü körüne inanmamali.
bende asi olmadim olmaya düsünmüyorum simdilik.
ilerde fikrim degisebilir. ama suan böyle iyiyim.
pandemi ilan edecek bir durum göremedim son birbucuk yildir cevremde. o yüzden olaylarin bu hale gelmesine anlam veremiyorum. ama dünya benim cevremden ibaret degil tabiki. baskasi farkli seyler yasamis olabilir ve ona göre bir bakis acisi gelistirmis olabilir elbette. ama o da bilmeli ki onun cevreside dünyadan ibaret degil.
ortada psikolojik siddet var son birbucuk yildir devletlerden insanlara yönelik.
ve sonuc olarak dünyanin heryerinde post travma stres bozuklugu gelisecek insanlarin kendilerinde.
bizi baya kaotik bir gelecek bekliyor bence.. umarim öyle gelismez yinede.
ayrica karsilikli anlayis önemli.
asi olmak istemeyenler veya olanlar da kendilerince iyi niyet besliyor cunki. asi olma diyen karsisindakinin sagligini düsünüyor asi ol diyen de ayni sekilde. herkes kendi bakis acisindan bakiyor sonucta. ama niyet ayni.
bu arada "asi karsitlari" diye damga vurulan insanlar arasinda da doktorlar,virologlar, avukatlar hatta vefat etmis basbakanlar var.
öyle bir karmasanin icindeyiz ki kimse kimseyle dalga gecmemeli bence.
travma sonrasi unutkanlik oluyor o yüzden hatirlatma yapayim. turgay yildiz bilirsiniz belki tiyatro sanatcisi asi olmak istemeyen , "cahil, asi karsitlari" olarak adlandirdigi insanlarla alay etti. sonra asinizi olun diye uyardi ve kendisi iki doz sonrasi kalp krizinden vefat etti.
asi olanlari asi olmayanlara karsi kullaniyorlar.
birini yeterince ezersen ve inandigi sorguladigi konularla dalga gecersen ozaman o kisi birgün susar ve kendisinden süphe duyar hatta sorgulamayi da birakir ve sürüye uyar.
birakin olmak istemeyen olmasin. tek dogru asi olanlarin dogrusu degil. sonucta asisini olmus olanlar da vefat ediyor.
ama dünyada pandemi var asi olursak kurtuluruz diyen insanlarin masumlugu bende de olsa keske..en temizi asini ol gerisini hic düsünme. assizlar isten mi atiliyor hak hukuk kalmiyor mu hic umurlarinda degil öylelerin.
ama helal. diyorum ya iyi is basardilar. sözkonusu saglik olunca hakkin da elinden alinir hukuk da kalmaz gerisi de gelir.
İstanbulda veya büyük şehirlerden birinde yaşamıyorsunuz herhalde veya okula giden bir çocuğunuz yok...bu aşı konusunda tartışmak boş.
inananlarin yakinlari asi sonrasi hastalansa veya vefat etse dahi virus yüzünden oldu diyecek. asiya kondurmayacak. inanmayanlar da o asiyi suclayacak.
devletler iyi iş başardı bu konuda.
bence her iki taraf da fanatik olmamali. bir konuya körü körüne inaninca at gözlügü takmis oluyorsunuz cunki.
bu da her iki taraf icin zararli olabilir..herzaman sorgulama payi birakmali körü körüne inanmamali.
bende asi olmadim olmaya düsünmüyorum simdilik.
ilerde fikrim degisebilir. ama suan böyle iyiyim.
pandemi ilan edecek bir durum göremedim son birbucuk yildir cevremde. o yüzden olaylarin bu hale gelmesine anlam veremiyorum. ama dünya benim cevremden ibaret degil tabiki. baskasi farkli seyler yasamis olabilir ve ona göre bir bakis acisi gelistirmis olabilir elbette. ama o da bilmeli ki onun cevreside dünyadan ibaret degil.
ortada psikolojik siddet var son birbucuk yildir devletlerden insanlara yönelik.
ve sonuc olarak dünyanin heryerinde post travma stres bozuklugu gelisecek insanlarin kendilerinde.
bizi baya kaotik bir gelecek bekliyor bence.. umarim öyle gelismez yinede.
ayrica karsilikli anlayis önemli.
asi olmak istemeyenler veya olanlar da kendilerince iyi niyet besliyor cunki. asi olma diyen karsisindakinin sagligini düsünüyor asi ol diyen de ayni sekilde. herkes kendi bakis acisindan bakiyor sonucta. ama niyet ayni.
bu arada "asi karsitlari" diye damga vurulan insanlar arasinda da doktorlar,virologlar, avukatlar hatta vefat etmis basbakanlar var.
öyle bir karmasanin icindeyiz ki kimse kimseyle dalga gecmemeli bence.
asi olanlari asi olmayanlara karsi kullaniyorlar.
birini yeterince ezersen ve inandigi sorguladigi konularla dalga gecersen ozaman o kisi birgün susar ve kendisinden süphe duyar hatta sorgulamayi da birakir ve sürüye uyar.
birakin olmak istemeyen olmasin. tek dogru asi olanlarin dogrusu degil. sonucta asisini olmus olanlar da vefat ediyor.
ama dünyada pandemi var asi olursak kurtuluruz diyen insanlarin masumlugu bende de olsa keske..en temizi asini ol gerisini hic düsünme. assizlar isten mi atiliyor hak hukuk kalmiyor mu hic umurlarinda degil öylelerin.
ama helal. diyorum ya iyi is basardilar. sözkonusu saglik olunca hakkin da elinden alinir hukuk da kalmaz gerisi de gelir.
sözkonusu saglik olunca hakkin da elinden alinir hukuk da kalmaz gerisi de gelir.
Ben küçük bir şehirdeyim.Geçen hafta en hızlı artan iller arasında 3.olduGerçi büyük şehirle alakası yok, köylerde bile almış başını gitmiş virüs