Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bence yine büyük birşey var gibi . Yarın gece izne gidiyordum biraz önce eşimle konuştum sallantıda dedi kesin izin kapandı . Bakandan yeni kısıtlamaları mı haber verecek nedir 🤢 ne dolmamış çilem varmış ya valiz yap gidemeden boşalt yap boşalt 🤦🏻‍♀️

İşte tam da bu sebeple yalnız aşı olmayana kısıtlama getiremezsiniz. Madem öyle aşılılarda kısıtlanmalı.

aynı şeyden bahsediyoruz değil mi ? aşı olmanız kısıtlamaların kalkması anlamına gelmiyor diyorum ben? Asla böyle bir cümle de kurmadım.

okullarda ne dediler tamam herkes okula gelebilir ya düzenli test yaptır ya da aşı ol : ) tercih senin ... okula gelemezsin demedi kimse, aşı olan maskesini çıkartıp gelebilir de demedi.

Aşı olmadınız diye okula giremezsiniz dediler mi?

Aşı olmadınız diye uçağa binemezsiniz diyen var mı?

adamlar diyor ki yaptır test bin ...

Fda tam onay verdi geçen haftalarda. Yani artik acil onaydan cikti.
Fda da öyle eften püften bişey degil.
B Began Biliyorsunuzdur bunu .

fda ve ema'in önemini yazdım ben de1-2 sayfa önce.
benim karşı olduğum insanların altı bomboş teorilerle gelip bilimsel verileri baltalamaya çalışmaları ve bu şekilde propaganda yaratmaları.
yoksa aşı olun diye kimse kimseyi zorlamıyor.
ha aşı olmayanlara gelen kısıtlamalar da son derece mantıklı.
madem olmuyor o zaman da konulan kurallara uyacaklar.
öyle hem yoğurdum ekşimesin hem ayranım dökülmesin olmuyor malesef.

aynı şeyden bahsediyoruz değil mi ? aşı olmanız kısıtlamaların kalkması anlamına gelmiyor diyorum ben? Asla böyle bir cümle de kurmadım.

okullarda ne dediler tamam herkes okula gelebilir ya düzenli test yaptır ya da aşı ol : ) tercih senin ... okula gelemezsin demedi kimse, aşı olan maskesini çıkartıp gelebilir de demedi.

onların istedikleri ya aşı olanlar da konsere, sinemaya gidemesin yada aşısızlar da toplu ortamlara girsin.
yani hem aşı olmayayım hem de "daha yüksek riskim" olmasına rağmen "daha az risk sahibi" aşılıyla aynı haklarım olsun.
bu olmaz işte.
ben toplumsal sorumluluğumu yerine getirmişsem, riski daha çok teşkil edip toplumsal vicdan taşımayanlar bu haklar için bir bedel ödeyecek malesef.

fda ve ema'in önemini yazdım ben de1-2 sayfa önce.
benim karşı olduğum insanların altı bomboş teorilerle gelip bilimsel verileri baltalamaya çalışmaları ve bu şekilde propaganda yaratmaları.
yoksa aşı olun diye kimse kimseyi zorlamıyor.
ha aşı olmayanlara gelen kısıtlamalar da son derece mantıklı.
madem olmuyor o zaman da konulan kurallara uyacaklar.
öyle hem yoğurdum ekşimesin hem ayranım dökülmesin olmuyor malesef.
Kısıtlama yapiliyor ama takip ediliyor mu orasini bilmiyorum. Sadece uçağa binme kısmında belki pcr istiyorlar. Okullarda napiyorlar mesela her kurumda aşı belgesi istiyor olmayandan pcr deniliyor ama takip ediliyor mu bilmiyorum.

Kısıtlama yapiliyor ama takip ediliyor mu orasini bilmiyorum. Sadece uçağa binme kısmında belki pcr istiyorlar. Okullarda napiyorlar mesela her kurumda aşı belgesi istiyor olmayandan pcr deniliyor ama takip ediliyor mu bilmiyorum.

18de sağlık bakanının açıklaması olacaktı birşey yok tv lerde henüz
bunlarla ilgili mi konuşacaktı acaba

Bakın bende şuan cenazeden geldim. Eşimin ananesi annesi teyzeleri dayısı hepsi kovid oldu. Ananeyi kaybettik.Kayınvalidem çok ağır geçirdi. Hepsi aşılıydı. Bana eşime çocuklarıma diğer kuzenlerine bulaşmadı. Hepimiz aşısızız.Şimdi aşılı insanlar böyle bulaştırma ölüme sebebiyet verebilir sorun yok. Teste gerek yok Ama lafa gelince aşısızlar virüs bulaştırıyor. Bunu size yazdım çünkü burada muhatap almaya değer bulmadığım biontech pazarlamacısının sözlerine ithafen yazdım.Bu işten bir çıkarı var ki sanırım aşısızlara su bile verilmesin diyecek. Çoğu yorumu bu yönde.

Bakın bende şuan cenazeden geldim. Eşimin ananesi annesi teyzeleri dayısı hepsi kovid oldu. Ananeyi kaybettik.Kayınvalidem çok ağır geçirdi. Hepsi aşılıydı. Bana eşime çocuklarıma diğer kuzenlerine bulaşmadı. Hepimiz aşısızız.Şimdi aşılı insanlar böyle bulaştırma ölüme sebebiyet verebilir sorun yok. Teste gerek yok Ama lafa gelince aşısızlar virüs bulaştırıyor. Bunu size yazdım çünkü burada muhatap almaya değer bulmadığım biontech pazarlamacısının sözlerine ithafen yazdım.Bu işten bir çıkarı var ki sanırım aşısızlara su bile verilmesin diyecek. Çoğu yorumu bu yönde.

o pazarlamacı kimse bence az bile söylemiş. az önce bakan da açıkladı ki hastane yükü oluşturanların %90 aşısız.
hastane servislerinde ve yoğun bakımlarında yüke sebep olan bu insanlar, başka hastalıkları nedeniyle yoğun bakım yatağı bulamayan insanların hakkına giriyor.
sağlık sistemi çok olumsuz şekilde etkileniyor.
aşı olmanın vaka ve yatış sayısını azaltmadaki etkisi bu kadar ortadayken hala diretmek hiç değilse gece gündüz o hastanelerde kendini harap eden doktor ve hemşirelere büyük haksızlık ve vebal.
mevzu sadece virüsü bulaştırmaktan daha fazlasını içeriyor, tabi ki olaya geniş açıdan bakabilenlere.
dilerim herkes bunun farkına çok daha geç olmadan varır, aşı olmayın propagandaları da böyle yerlerdeki birkaç sayfa yazıyla kalakalır.

Kötü haber geldi bile.
Dr. Şahin, 12 yaşın altındaki çocuklar için bir Covid-19 aşısı için çalışmaların sürdüğünü müjdeledi. Aşının bu yılın sonuna doğru kullanılabileceğinin altını çizdi.

Bakan Koca da Pazartesi'den itibaren okullarda tarama yapılacağını söyledi. Ama nasıl yapılacağını belirtmedi.

Aşı aşı değil sanki sihirli sıvı. 3 5 ayda hazırlanıp piyasaya sürülüyor. Eskiden aşı hazırlamak seneler alırdı. Teknolojiye bak sen.

Sağlık çalışanı arkadaşım 1 aya kadar okullar kapatılacak dedi.
Muhtemelen başka bir kaos planı hazırlanıyor. Çocukları aşıya mecbur etmek gibi.

Kötü haber geldi bile.
Dr. Şahin, 12 yaşın altındaki çocuklar için bir Covid-19 aşısı için çalışmaların sürdüğünü müjdeledi. Aşının bu yılın sonuna doğru kullanılabileceğinin altını çizdi.

Bakan Koca da Pazartesi'den itibaren okullarda tarama yapılacağını söyledi. Ama nasıl yapılacağını belirtmedi.

Aşı aşı değil sanki sihirli sıvı. 3 5 ayda hazırlanıp piyasaya sürülüyor. Eskiden aşı hazırlamak seneler alırdı. Teknolojiye bak sen.
Evet plan hazırmış bile.
Gazamız mübarek olsun.

Aşı yokken vaka vefat sayısı azdı, şimdi niye fazla diye sordular. Aşı olun dedi.

Aşısız derken kaç doz aşı olanları kastettiniz, oran verin dediler. 36 milyon, 26 milyon bir şeyler geveledi. Baktı işin içinden çıkamıyor. Herkes aşı olsun dedi yine.

Sağlık bakanı diyorki aşı karşıtı değil aşı olmaya karar verememiş kesim 😅 Dünya karşı valla zorlaya zorlaya 💯 10nunu tm aşılayabildiniz😝 birde tek doz olanlar sizde kendinizi aşı oldum sanmicakmışsınız🤣🤣
Gecen kendim gordum haberde sayilara bakarsak; tek doz asi sayisi olan hasta sayisi, asisizlardan coktu.. tobe bismillah dedim basimiza tas yagacak😐😂

Aşı yokken vaka vefat sayısı azdı, şimdi niye fazla diye sordular. Aşı olun dedi.

Aşısız derken kaç doz aşı olanları kastettiniz, oran verin dediler. 36 milyon, 26 milyon bir şeyler geveledi. Baktı işin içinden çıkamıyor. Herkes aşı olsun
Alenen ortada hastane de çoğunlukla 1 doz 2 doz 3.dozunu yaptırmayanlar yatıyor. Çoğunluk aşı olmayanlar olsaydı bütün sicillerini dökerlerdi zaten. Hep ucu açık cümleler. Zaten şuan 2 doz biontech olanlar da aşısız. Hani şu yüzde doksan sekiz koruyan aşı. O da 6 ay geçince çöp oldu sinovac gibi. Kızımın okuluna yarın dilekçe vericem. Pcr asla müsade etme diye de tembihledik. Sapasağlam çocuklar da ne arıyorsun. İki kez bildiğimiz temaslı oldu çocuklarım ikisinde de bulaşmadı. Daha dün gördüm4 gün öce biontech aşısı olan 16 yaşında ki çocuk derste kalp krizi geçirdi.

o pazarlamacı kimse bence az bile söylemiş. az önce bakan da açıkladı ki hastane yükü oluşturanların %90 aşısız.
hastane servislerinde ve yoğun bakımlarında yüke sebep olan bu insanlar, başka hastalıkları nedeniyle yoğun bakım yatağı bulamayan insanların hakkına giriyor.
sağlık sistemi çok olumsuz şekilde etkileniyor.
aşı olmanın vaka ve yatış sayısını azaltmadaki etkisi bu kadar ortadayken hala diretmek hiç değilse gece gündüz o hastanelerde kendini harap eden doktor ve hemşirelere büyük haksızlık ve vebal.
mevzu sadece virüsü bulaştırmaktan daha fazlasını içeriyor, tabi ki olaya geniş açıdan bakabilenlere.
dilerim herkes bunun farkına çok daha geç olmadan varır, aşı olmayın propagandaları da böyle yerlerdeki birkaç sayfa yazıyla kalakalır.
Bakanın hangi sözü doğru ki buna inanayım. Hiç aşı olmayanları 14 gün eve kapatsınlar. Bakalım kimmiş hastanedekiler. Ama yok hala doluysa hastaneler e o zaman ne diyeceksin peki. Suçu kime atacaksınız. Covid geçirdim aşı olmadım. Covidliler ile yakın temasım oldu. Hep ikinci de böyle olmaz diye sallayıp duruyorsun. Bak yaşıyorum bulaşmadı. Benimle aynı durumda 7 kişye bulaşmadı sadece bende değil yani. Hatta biri aşısız covid servisinde refakatçi kaldı bak o da yaşıyor. 100 milyon dız aşı yapılmış hastane de aşısızlar yatıyormuş. Buna 7 yaşında ki oğlum inanmaz.

Ah ah kalbim acıyor bu mesajları okuyunca. Bir yanım “amaan boşver vur aşını bitsin ne olacaksa olsun” diyor, mantığım aşıdan önce neden bu kadar vaka ve ölüm yoktu diyor..
Kalp krizi vakaları covid ölümlerini geçti onları araştıran var mı, varsa da neden susuyorlar?
insanlar açlıktan ölürken yardım etmeyen ülkeler neden aşı için seferber olup ayaklarına kadar gidip hizmet veriyorlar. Bu iyiliği yapanlar neden Amerika’da “dünya nüfusunu 500 milyona indir” anıtına da sponsor olmuşlar ..?
birde bu insanı mecbur bırakma , işten çıkarmakla korkutma, sindirme, yabancı turistlere herşey serbestten kendi vatandaşına aşı için zulüm etme eylemleri sebebiyle daha da soğuyorum aşıdan, muhalif damarım herşeyin önüne geçiyor :)
Kalp hastalıkları ile alakalı hastanelere yeni genelge dağıtılmış . Tesadüf mü sizce de 🤭🤭

X