İşte bu yüzden benim ilaç kullandığım zaman sayılıdır. İlaçların çoğunu kullanmadan çöpe atarım. Bu demek değil ki ilaçlar kötü kimse içmesin. Evet mecbursak kullanalım ama bu ilaçlar 1 yılda onay almadı Biontech gibi.
mRNA teknolojisinin yıllardır üzerinde çalışıldığından haberdarım. Üretici firma da bundan bahsediyor ama garanti veremiyor "henüz yeni bir teknoloji olduğu için" ifadesi firmaya ait. Yine firma bu teknoloji ile üretilen ürünler için FDA onay veremez diyor. FDA neyin onayını hangi yetkiyle verdi orası hala meçhul. Çünkü firma aşı dediğimiz bu ürünün biyolojik bir ürün olduğunu söylüyor. Bu yüzden önce BLA onaylamalı diyor. BLA onayladı mı, ben denk gelmedim, belki gözümden kaçmıştır.
Eğer bu teknoloji bu kadar masumsa aşı sonrası ölenlere otopsi yapılma izni çıkmalı artık. Bu arada tedavi sırasında kullanılan ve şu an kullanımı iptal edilen ilaçları kullanan kişilerin de cesetlerinden örnekler alınıp otopsi yapılmalı.
Yine vefat edenlerin aşıdan mı, hangi aşıdan, kaç doz, aşısız mı vb bilgiler de detaylı verilmeli.
Özetle bu ürüne dair tüm soru işaretleri giderilmeden aşı olmayı düşünmüyorum.
Bu sorulara cevap vermek yerine insanların ekmekleriyle oynamak tam bir alçaklıktır, bunu da belirteyim.