Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Çocuklar okulda 8 saat aynı maskeyi takıyor ve bu durum beni rahatsız ediyor. Onların sağlığından endişe ediyorum.

Sizin dediğiniz ölümü gösterip sıtmaya razı etmek.
Gel covidden ölme, 4 doz biontech ol kalp krizinden öl gibi bir şey bu. Tabi bu bilinen yönü, bilinmeyen etkilerini 2 sene sonra açıklarlar muhtemelen.

Siz 0-12 yaş grubunun aşılanmasını onaylıyor musunuz?

1,5 senede 4,5 milyon insanı öldüren virüse razı olmak da ne bileyim..
hepimizin hakkında hayırlısı.
size yazacak şeyim kalmadı.

Çocuklar okulda 8 saat aynı maskeyi takıyor ve bu durum beni rahatsız ediyor. Onların sağlığından endişe ediyorum.

Sizin dediğiniz ölümü gösterip sıtmaya razı etmek.
Gel covidden ölme, 4 doz biontech ol kalp krizinden öl gibi bir şey bu. Tabi bu bilinen yönü, bilinmeyen etkilerini 2 sene sonra açıklarlar muhtemelen.

Siz 0-12 yaş grubunun aşılanmasını onaylıyor musunuz?

hiç bir çocuk 12 saat maske takmıyor bu bir siz bir çocuğa 12 saat maske taktırın ben bu siteyi kapatır giderim.

0-12 yaş konusuna gelince bu yaş aralığı kapsam dışı kapsam dışı bir konuda da varsayım üzerine yorum yapamam...

yahu Allah aşkına 42 yıldır aspirin içiyoruz kim prospektüsüne baktı, hangi ağrı kesici içeriğine baktı? o elinizde ki telefonun günün 15-18 saat yanınızda olması, izlediğiniz televizyonların yaydığı ışın, kışın yediğiniz o sarartılmış meyvelerdeki radyasyon, aşure yaparken içine koyduğunuz incir radyasyon konusunda çok mu masum?

yapmayın Allah aşkına bu öküz altında buzağı aramaktan başka bir şey değil, yeniden yazıyorum aşı olmamak en doğal hakkınız. Fakat olanı da korkutmayın...

bakın biz ailecek olduk, eşim hamile ona bile yaptırdım, babam akciğer ca son evre ona yaptırmadım ama adama her yerde buff taktırdım, yanına yabancı kimseye sokmadım, doktor kontrollerinde asla onu yanımda hastaneye götürmedim, evine alığımız alışveriş çantalarını kapı önünde bekletip hijyen çalışması sonrası soktuk vs vs vs vs
Allah babanıza şifa versin. Ancak bu ilaçların hiçbiri 1 yılda onay almamıştır diye düşünüyorum. Ve evet ben ilaç kullanmamaya dikkat eden biriyim. Başım ağrıyınca aspirin ya da parol içmem. Uyurum ya da biberiye yağı kullanırım.
Her neyse konu ne benim ne de sizsiniz.

Kendi web sitesinde hiçbir şekilde garanti vermeyen, benim ürünümü FDA onaylayamaz diyen, BLA onayının mecburiyetinden bahseden ve sahtekarlıktan rekor ceza alan bir satıcının ürününe ben güvenmiyorum.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. İsteyen aşı olsun isteyen olmasın. Ancak kimse ekmeğiyle de tehdit edilmesin.

Firma diyor ki kendi web sitesinde; DSÖ nün buna yetkisi yok.

sayın B Began aklıma sadece DSÖ geldi ki birden fazla örgüt bu konuda ortak karar verdi. Bakın ben uyduruk haber siteleri değil gerçek bilimsel makale ile size cevap veriyorum ;

Tüm dünyada sağlık otoriteleri, COVID19 aşıları ile ilgili olarak aşı üretimini, diğer yaygın olarak kullanılan tüm aşılardan farklı olarak onay süreçlerinin dışında tutarak benzeri şimdiye dek görülmemiş bir biçimde ve hızda aşı geliştirilmesinin yolunu açmışlardır. Geliştirilen aşılar mRNA aşıları; İnaktif aşılar, Rekombinant alt unite aşıları ve Adenovirus vektör aşıları olmak üzere farklı tiplerde yapılmıştır. Tüm Dünyada 4 farklı tipte; 2’si mRNA, 3’ü Viral Vektör, 2’si İnaktif Virus ve bir adet de Rekombinant antijen aşıları olmak üzere toplam 8 aşı, Faz 3 çalışmalarını tamamlayarak bir kısmı üretildikleri ülkelerde, bir kısmı da Dünya Sağlı Örgütü (DSÖ) tarafından ACİL KULLANIM İZNİ almıştır.

ACİL KULLANIM İZNİ: Bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen, halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden istisnai durumlarda kullanılacak olan ve aşının ruhsatlandırılması için gerekli veriler sağlanıncaya kadar sorumlu kurum tarafından verilen ve süresi belli olan geçici bir izindir.

Şu konuda anlaşalım. Siz her fikrinize bilirkişiyi örnek gösteriyorsunuz değil mi?
Ben aynısını yapıyorum. Burada fikir alış verişi yapıyoruz, sınav değil.

sorun şu ki sizin ulaştığınız bilgi kısıtlı benim ki daha geniş ve doğruluğu teyitli.
siz olasılıkları yazan komplo oyuncularını tercih ediyorsunuz ben bilimadamlarını.

ve daha da kötüsü çok ciddi anlamda olumsuz propagandanız var. hem de yetersiz bilgi ile.

sizi ikna etmek vs derdim değil. ancak kararsız olup burayı okuyanlar varsa doğru bilgileri görmeleri benim için kıymetli. çünkü sağlık sektöründeyim ve ilacın ne olduğunu sizden çok daha iyi biliyorum.

burada da amacım yarışmak değil. sadece bence sandığınız kadar hakim değilsiniz konuya. sadece mantık süzgecinizden geçiriyorsunuz. bu aşamada iddia edip kötülemek yerine karşıt fikirleri de eleştirmeden okumanız daha iyi olur.

Allah babanıza şifa versin. Ancak bu ilaçların hiçbiri 1 yılda onay almamıştır diye düşünüyorum. Ve evet ben ilaç kullanmamaya dikkat eden biriyim. Başım ağrıyınca aspirin ya da parol içmem. Uyurum ya da biberiye yağı kullanırım.
Her neyse konu ne benim ne de sizsiniz.

Kendi web sitesinde hiçbir şekilde garanti vermeyen, benim ürünümü FDA onaylayamaz diyen, BLA onayının mecburiyetinden bahseden ve sahtekarlıktan rekor ceza alan bir satıcının ürününe ben güvenmiyorum.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. İsteyen aşı olsun isteyen olmasın. Ancak kimse ekmeğiyle de tehdit edilmesin.

pandemi gibi dünya çapındaki durumlarda acil kullanım onayı verilir.
bu çok temel bir kuraldır.

ben size başka bir örnek vereyim.....

Allah muhafaza ameliyat olacaksınız size bir kağıt imzalatılıyor olacaklardan biz sorumlu değiliz diye hadi imzalamadan ameliyat olun ? Olabiliyor musunuz? Olamazsınız... Benim prensiplerime aykırı diyip doktora zorla hadi bana ameliyat yap diyebiliyor musunuz?

birde kel alaka örnek vereyim kredi kartı alırken olabilecek dolandırıcılıktan asla bankamız sorumlu değildir diyor. Hadi bunu imzalamadan kredi kartı alın. Bakın bu insan sağlığı bile değil al tarafı para adam buna bile sizden imza alıyor olacaklardan sorumlu değilim diyor.

komik örnekler oldu ama inanın size izah edemeyince böyle ele aldım konuyu

Firma diyor ki kendi web sitesinde; DSÖ nün buna yetkisi yok.
Şimdi tekrar açtım siteyi cümleyi aynen alıntılıyorum:
Hiçbir mRNA immünoterapisi onaylanmamıştır ve hiçbiri onaylanamaz. mRNA ilaç geliştirme, bu yeni terapötik kategorinin yeni ve benzeri görülmemiş doğası nedeniyle önemli klinik gelişim ve düzenleyici risklere sahiptir.

FDA yetkisini aşarak buna acil kullanım onayı verdi. Ancak bu cümlenin şu kısmı önemli; bu yeni terapötik kategorinin yeni ve benzeri görülmemiş doğası nedeniyle önemli klinik gelişim ve düzenleyici risklere sahiptir.
Bu teknoloji üzerinde yaklaşık 20 yıldır çalışılıyor. Buna rağmen benzeri görülmemiş ifadesi bence dikkate değer.

sorun şu ki sizin ulaştığınız bilgi kısıtlı benim ki daha geniş ve doğruluğu teyitli.
siz olasılıkları yazan komplo oyuncularını tercih ediyorsunuz ben bilimadamlarını.

ve daha da kötüsü çok ciddi anlamda olumsuz propagandanız var. hem de yetersiz bilgi ile.

sizi ikna etmek vs derdim değil. ancak kararsız olup burayı okuyanlar varsa doğru bilgileri görmeleri benim için kıymetli. çünkü sağlık sektöründeyim ve ilacın ne olduğunu sizden çok daha iyi biliyorum.

burada da amacım yarışmak değil. sadece bence sandığınız kadar hakim değilsiniz konuya. sadece mantık süzgecinizden geçiriyorsunuz. bu aşamada iddia edip kötülemek yerine karşıt fikirleri de eleştirmeden okumanız daha iyi olur.

çok özür dilerim ama konunun tam olarak özeti bu... yazdıklarımızı okumadan savunma yapıyorsunuz, acil kullanım olayı aldı diyorum bunu defalarca yazıyorum bunun anlamını da açıklıyorum ama bana fiba, nba, nhl gibi örnek veriyorsunuz.

fiba ; Dünya basketbol veya futbol federasyonu olması lazım
nba ; Amerika profesyonel basketbol ligi
nhl ; Amerika profesyonel buz hokeyi ligidir konu ile alakası yoktur.

hiç bir çocuk 12 saat maske takmıyor bu bir siz bir çocuğa 12 saat maske taktırın ben bu siteyi kapatır giderim.

0-12 yaş konusuna gelince bu yaş aralığı kapsam dışı kapsam dışı bir konuda da varsayım üzerine yorum yapamam...
12 değil 8 saat yazdım. Bu okulda geçirdikleri süre.

ben size başka bir örnek vereyim.....

Allah muhafaza ameliyat olacaksınız size bir kağıt imzalatılıyor olacaklardan biz sorumlu değiliz diye hadi imzalamadan ameliyat olun ? Olabiliyor musunuz? Olamazsınız... Benim prensiplerime aykırı diyip doktora zorla hadi bana ameliyat yap diyebiliyor musunuz?

birde kel alaka örnek vereyim kredi kartı alırken olabilecek dolandırıcılıktan asla bankamız sorumlu değildir diyor. Hadi bunu imzalamadan kredi kartı alın. Bakın bu insan sağlığı bile değil al tarafı para adam buna bile sizden imza alıyor olacaklardan sorumlu değilim diyor.

komik örnekler oldu ama inanın size izah edemeyince böyle ele aldım konuyu
Bankaların resmi tefeci olduğunu hepimiz biliyoruz. Pfizer da bankacıların sağlıkçı versiyonu.
Parayı bastırıp dolandırıcılıktan, sahtekarlıktan yırtıyor.
Şu anda da aşı konusunda aynı şeyi yapmadığından nasıl eminsiniz?

çok özür dilerim ama konunun tam olarak özeti bu... yazdıklarımızı okumadan savunma yapıyorsunuz, acil kullanım olayı aldı diyorum bunu defalarca yazıyorum bunun anlamını da açıklıyorum ama bana fiba, nba, nhl gibi örnek veriyorsunuz.

Bakın bu yaptığınız saygısızlık.
Siz aşı olabilirsiniz, bunu savunabilirsiniz. İnsanları aşı mı açlık mı diye iki tercih arasında bırakamaz hiçbir güç.
Ben de ilk dozu oldum ama çelişkili ve korkutucu risklerden dolayı aşı olmayacağımı söylüyorum.
Kimse kimseyi ikna etme derdinde değil diye düşünüyorum.
Ne yapalım o zaman? Hmm karşılıklı diyalog yerine laf sokup polemik yapalım. Siz de beni banlayın.

dünyanın en geçerli iki otoritesi FDA (US Food and Drug Administration) ve EMA (European Medicines Agency)dir.
bu otoriteler dünyanın en izbe yerindeki en minik uygunsuzluğu bile bulur ve üretim iznini durdururlar. yani o firmaların ilaçları dünyaya satılamaz.
bizzat bu denetimleri geçirmiş ve bir FDA denetiminden geçememiş bir firma çalışanı olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
bizler her denetim öncesi son 10 yılın FDA ve EMA bulgularını tabiri caizse eşşek gibi çalışır ve iyileştirme yaparız aylarca.

beğenmedikleri onayların nasıl alındığının çok kısa bir özetidir bu.
detayını versem benim yerime ağlar okuyanlar.
öyle kolay değildir yani bu işler.
yaşayan bilir.

o yüzden insanların bu onayları küçümsemesi - hem de zerrece fikirleri ve bilgileri yokken- çok zoruma gidiyor.

o beğenmedikleri onaylar için bizler gece gündüz çalışıyoruz gözümüze uyku girmeden.

bunu bilmeyen de oturup döktürmesin.

Neyse. Umarım siz haklı çıkarsınız. Kimsenin sahtekar bir firma yüzünden zarar görmesi beni mutlu etmez.

İyi günler.

Bankaların resmi tefeci olduğunu hepimiz biliyoruz. Pfizer da bankacıların sağlıkçı versiyonu.
Parayı bastırıp dolandırıcılıktan, sahtekarlıktan yırtıyor.
Şu anda da aşı konusunda aynı şeyi yapmadığından nasıl eminsiniz?

bakın şurada anlaşamıyoruz ben eminim diye bir cümle kurmadım, sadece bir sıfırdan büyük diye tercihimi bu yöne kullandım. Adamın kazandığı parayı değil ben harcayacağım paraya bakarım, son bir senedir 5 kez akciğer tomografiye girdim

5 x 800 - 4.000 TL sadece tomografiye ödedim, doktora ödediğim parayı, yapılan testlerin ücretlerini yazmıyorum bile, covid sebebi ile hastanede geçirdiğim 5 gecenin en güzel özeti ise ; Rabbim ya yan odada öksüren adam uyuya kalsın(en kibar anlatımı) yada ben dayanamıyorum.... ve ben sadece serviste yattım

he ya sizde haklısınız adam aşı satmak için milyonların can sağlığını hiç saydı, hem de kısır yapıyor bu aşı .... yahu ne ara aşı oldunda ne ara çiftleştin de çocuğum aşıdan olmuyor tezini yazdın...

adamlar 3. faz sonucunu alamıyor ama komplocular üreme sonucunu hemen aldı...

neyse hepinize sağlıklı günler

Son düzenleme:
Bakın bu yaptığınız saygısızlık.
Siz aşı olabilirsiniz, bunu savunabilirsiniz. İnsanları aşı mı açlık mı diye iki tercih arasında bırakamaz hiçbir güç.
Ben de ilk dozu oldum ama çelişkili ve korkutucu risklerden dolayı aşı olmayacağımı söylüyorum.
Kimse kimseyi ikna etme derdinde değil diye düşünüyorum.
Ne yapalım o zaman? Hmm karşılıklı diyalog yerine laf sokup polemik yapalım. Siz de beni banlayın.

Gerildiğinizi görüp şurada 2 latife yaptım ama siz bana saygısızlık damgası vurdunuz. Latifeyi dahi anlamayıp bana aşı hakkında anti bilimsel açıklama yapmaya çalışmayın lütfen, altı boş cümleler, hiç bir bilimsel dayanağı yok, komplo teorileri üzerine kurulmuş, yok şirket para kazanıyormuş eeee kazansın adam para kazanmak için 50 milyon kişiyi mi öldürdü, yapmayın Allah aşkına bu kadar da komik duruma düşürmeyin kendinizi.

yazacağınız şu ; üçüncü faz sonuçlarını görmeden ben bu aşıyı desteklemiyorum bu kadar basit....

ayrıca ben hiç bir yerde aşıyı savunmuyorum siz bunu kaçırıyorsunuz ben sadece tercihimi bu yönde kullandım diyorum. defalarca da yazdım dileyen olur dileyen olmaz ama olana da şöyle olacak böyle olacak diyemezsiniz, benim isyanım buna

bakın bu yazdıklarıma alının

Şimdi tekrar açtım siteyi cümleyi aynen alıntılıyorum:
Hiçbir mRNA immünoterapisi onaylanmamıştır ve hiçbiri onaylanamaz. mRNA ilaç geliştirme, bu yeni terapötik kategorinin yeni ve benzeri görülmemiş doğası nedeniyle önemli klinik gelişim ve düzenleyici risklere sahiptir.

FDA yetkisini aşarak buna acil kullanım onayı verdi. Ancak bu cümlenin şu kısmı önemli; bu yeni terapötik kategorinin yeni ve benzeri görülmemiş doğası nedeniyle önemli klinik gelişim ve düzenleyici risklere sahiptir.
Bu teknoloji üzerinde yaklaşık 20 yıldır çalışılıyor. Buna rağmen benzeri görülmemiş ifadesi bence dikkate değer.

Bu linki de nereden aldıysanız orası da atıp tutmuş hiç girip okudunuz mu bilmiyorum ama burada anlatılan Borsa'ya yapılan mali açıklama. Bilimsel bir kelime dahi yok ilk ekli yazı dahil ikinci eke bakmadım bile... Sizin bu konuyu okuduğunuz yer bu adamların mali kısmı ile ilgilenip böyle bir linki koymuş sizde oradan kopyala yapıştır yapmışsınız. Cem Yılmaz'ın dediği gibi sattığım bilet sayısını hesaplamayın eğlenmeye geldiniz eğlenin... Kazandığım paradan size ne...

Bakın yeniden yazıyorum; Aşılar olağan üstü durumdan dolayı;

Üçüncü faz TAMAMLANMADAN acil statüde onay almıştır.

Bunun zaten legal olmadığını DSÖ dile getiriyor ve ekliyor bunu beklemeye imkan yok acil onaylanmalı.
Fda tam onay verdi geçen haftalarda. Yani artik acil onaydan cikti.
Fda da öyle eften püften bişey degil.
B Began Biliyorsunuzdur bunu .

sayın B Began aşı olan bulaştırmaz diye size kim söyledi ? Aşı bulaştırıcılığı önleyen bir etken değil ki? Siz aşıyı yanlış mı anladınız acaba ? Bakın yukarıda yazdım, maske, sosyal mesafe, hijyen bunlar zorunluluklar... Aşı oldum diye ben salmadım salanında aklından şüphe ederim.

Aşı olanların virüs bulaştırma olayı olmayanlar ile aynıdır. Aşı olan virüs bulaştırmaz diye sakın düşünmeyin...
İşte tam da bu sebeple yalnız aşı olmayana kısıtlama getiremezsiniz. Madem öyle aşılılarda kısıtlanmalı.

X