- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.486
Tamam aynı şeyi söylüyoruz anlamadan alıntılamıssınız.Yalnis bilgi bunlar dha iki gun once italyada 21 yasinda bir futbolcu öldü genclerde de ölüm var ama yuzde oranlarinda 65 yas ustu daha fazla
He sevgilin var ya buluş tabiiEvde çogzel eğleniyorum ama kendimi enayi gibi hissediyorum. Yasak gelmezse haftasonu açık alanda buluşacağım artık sevgilimle. Herkesin bir zorunluluğu varmış kendine göre dışarı çıkmada oh maşallah. İlla yazılı bir yasak gelmeli bizim millete. İngiltere gibi ilerlemiyor sonuçta bizim ülke. Keyfim kaçık bugün galiba
İnsan girdiği her yeri mahvettiği için işte, insan faktörü çekildiği an doğa dengesini buluyorVenedik kanallarında canlı yaşamı oluşmuş, hava kirliliği önemli düzeyde azalma göstermiş.
Artık kanalizasyon kokmayıp, balıkların yaşayabildiği bir düzene sahip olmuşlar.
2 haftada bu oluyorsa, dünya olarak sokağa çıkma yasağı uygulansa evrene verdiğimiz tahribatı bile 100 sene önceye çekebiliriz belki.
En erken 18 ayi bulur dedi asi olarak dunyaya yayilmasi
İyi tarafından bak, daha elli sene virüs uğramaz sinen çamaşır kokusundan ötürüÇamaşır suyundan zehirlenip ölmeden şu virüse bi çare bulunsun ne olur, ya virüsten ya fazla kimyasaldan yok olup gideceğiz bu gidişle
Arkadaşlarla da buluşurdum da durum malum biliyorsunHe sevgilin var ya buluş tabii
İyi tarafından bak, daha elli sene virüs uğramaz sinen çamaşır kokusundan ötürü
Sokağa çıkma yasağı olunca belli zorunlu çalışanlar yine dışarıda olacaktır. Ormandakiler için orman bekçileri besleme yapabilir. Sokaktakiler için de insanlar izinle çıkar herhalde diye düşünüyorum. Hayvanseverler unutmaz onları sanmıyorum. Bir yol bulunur yaniİnsan girdiği her yeri mahvettiği için işte, insan faktörü çekildiği an doğa dengesini buluyor
Sokağa çıksınlar 5 günde eskiye döner kanallar.
Sokağa çıkma yasağı gelirse sokaktaki, ormandaki köpekler telef olacak. Barınaktakiler aç kalacak. İşin o yönü de çok düşündürüyor beni
Ulaşabileceği maksimum bir seviye var. Yaşayan her insana bulaşmayacak, bulaşsa bile herkeste belirti vermeyecek, bazıları fark etmeden atlatacak.Çin'de nasıl durdu benim aklım almıyor.aşısı yok,ilacı yok.
Sarsı da kaç ay sonra açıkladılar,bunu da.
Şimdi nasıl inanıcaz bu söylemlerine.
O kadar doğru ki. Sonuçta bu virüsün kuluçka süresi 14 gün. Bu demektir ki 14 gün boyunca kişi semptom göstermese de hastalık yayabilir. Eee bu cumaya kadar öğrenciler okula gitti, bu haftasonu dahil herkes vızır vızır avmlerdeydi. Bu haftasonu düğün yapanlar vardı. Bunlar hep bulaşı ortamı. Bu yüzden bu önümüzdeki 10 gün kadar sayının artışı çok normal yeter ki daha fazla bulaşı ortamına maruz kalmayalım, daha dikkatlı olalım.
Sabah ingiltere de kontrollu yayilimda bahsediyorlardi bu durumda yaslilar olume terkedilip yetiskinlirde bagisiklik kazandirmayi planlıyorlar galiba...Allah yardimciniz olsun arkadasim
Ben o kadar umutlu olamıyorum ne yazık kiSokağa çıkma yasağı olunca belli zorunlu çalışanlar yine dışarıda olacaktır. Ormandakiler için orman bekçileri besleme yapabilir. Sokaktakiler için de insanlar izinle çıkar herhalde diye düşünüyorum. Hayvanseverler unutmaz onları sanmıyorum. Bir yol bulunur yani
Merhaba, sizin vesileniz ile bu konu hakkında yazmak istedim. Ben yapay zeka ve makine öğrenmesi ile geçen sene aşı, bu sene ilaç geliştirilmesine katkı sağlayan bir mühendisim. Öncelikle eğer 'repurposing' yani hali hazırda başka bir hastalık için kullanılan ilacın, yeni bir hastalık üzerinde kullanılması durumu hariç ilacın onay alıp raflara sürülmesi ortalama 10-15 yıl alır, o da şanslıysak. Bu da yeni teknolojiler sonucu böyle olmuş, öncesinde 25 yılı buluyordu. Aşı biraz daha kısa, ama aylarla hesap edilemeyecek bir kısalıktan bahsediyorum.
İlaç geliştirmede ortalama 10.000-15.000 bileşik ile başlanır, bu yapılan incelemelerle 250ye ve sonra 5' indirilir. Sayıları ortalama veriyorum ama çoktan aza bu oranla eleniyor genelde. Hemen akabinde bu bileşenlerin güvenlik ve etkinlik araştırmaları yapılıyor. En iyi forma sokmaya çalışılıyor bu da ortalama 2 sene süren bir süreç. Sonrasında klinik öncesi araştırmalar yapılıyor yani önce hücrelerde ve sonrasında hayvan deneyleri oluyor. Bu ortalama 3-5 sene kadar sürüyor, en iyi ihtimalle. Şunu demeliyim ki malesef preklinik çalışmaları geçmiş çoğu bileşen ilk faz klinik çalışmalarda eleniyor! Sebebi insan vücudunun ve immün sisteminin çok karmaşık olması. Başarılı bir şekilde ilk faz klinik çalışmasını geçen ilaçlar 2. ve 3. faz klinik çalışmalarından geçiyor. Bu da işin doğası gereği ve gönüllü bulmadaki zorluklar sebebiyle ortalama 3-7 sene süren bir çalışma. Üç klinik fazı da başarıyla geçen bileşenler FDA için incelemeye gidiyor ve eğer çok çok acil bir ilaç değilse FDA onayı alması ortalama 2-3 sene sürüyor. Çok daha uzun süren örnekler var. Sonrasında da onay sonrası 4. faz çalışmaları yapılıyor.
Örnek olarak SARS' ı verebilirim. 2002-2003 senelerinde salgın olduğu halde bir aşısı ya da ilacı yok. Bağlamak istediğim nokta şu ki tedaviye odaklanmadan sadece önlem alabiliriz, başka yapacak hiçbir şey yok! COVID-19 insanlarda ilk defa görüldüğü için doğal immün kimse yok, bu sebeple temel bilimde dahi önce virüsün anlaşılması ve insanlar üzerindeki etkisini anlamak çok kolay olmayacaktır. İlaç ve aşı için çok yolumuz var yani.
Sonuç olarak ellerimizi yıkayalım ve evde kalalım! Hep beraber başarabiliriz! (Yaşadığım ülkenin salgın sloganı:))
Yani paniğe kapılmanızı istemem ama belki de hiç bulunmaz. MERS mesela COVID-19'un akrabası ve aşısı yok hâlâ. COVID-19 için bu geçerli olacak demek değil elbette, büyük bir salgın, daha kısa sürede olmasını umuyoruz tabi ama yine de zaman gerek. Aşı bulundu yakında piyasada gibi haberlere itibar edilmemesi açısından yazmak istedim.
Toplantıyı açtı, daha onlar konuşacak kendi aralarında sonra açıklama yapacak.Cumhurbaşkanı başladı açıklamasına, bakalım neler diyecek?
İnşallah verdikleri bilgiler doğrudur.Ulaşabileceği maksimum bir seviye var. Yaşayan her insana bulaşmayacak, bulaşsa bile herkeste belirti vermeyecek, bazıları fark etmeden atlatacak.
Çin'in sıkı karantinası yeni bulaşları önledi demek ki, mevcutlarda da semptom gösteren herkesi tanıladılar, yeni tanı gelmiyordur.
İtalya da öyle olacak, sayı iyice tırmanıp bir yerde duracak.
Aksi takdirde tüm dünya nüfusunun %100 enfekte olup tanılanması gerekirdi.
Toplantıyı açtı, daha onlar konuşacak kendi aralarında sonra açıklama yapacak.