Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
He sevgilin var ya buluş tabii

İnsan girdiği her yeri mahvettiği için işte, insan faktörü çekildiği an doğa dengesini buluyor
Sokağa çıksınlar 5 günde eskiye döner kanallar.

Sokağa çıkma yasağı gelirse sokaktaki, ormandaki köpekler telef olacak. Barınaktakiler aç kalacak. İşin o yönü de çok düşündürüyor beni

En erken 18 ayi bulur dedi asi olarak dunyaya yayilmasi

Yani paniğe kapılmanızı istemem ama belki de hiç bulunmaz. MERS mesela COVID-19'un akrabası ve aşısı yok hâlâ. COVID-19 için bu geçerli olacak demek değil elbette, büyük bir salgın, daha kısa sürede olmasını umuyoruz tabi ama yine de zaman gerek. Aşı bulundu yakında piyasada gibi haberlere itibar edilmemesi açısından yazmak istedim.

Sokağa çıkma yasağı olunca belli zorunlu çalışanlar yine dışarıda olacaktır. Ormandakiler için orman bekçileri besleme yapabilir. Sokaktakiler için de insanlar izinle çıkar herhalde diye düşünüyorum. Hayvanseverler unutmaz onları sanmıyorum. Bir yol bulunur yani

Çin'de nasıl durdu benim aklım almıyor.aşısı yok,ilacı yok.
Sarsı da kaç ay sonra açıkladılar,bunu da.
Şimdi nasıl inanıcaz bu söylemlerine.
Ulaşabileceği maksimum bir seviye var. Yaşayan her insana bulaşmayacak, bulaşsa bile herkeste belirti vermeyecek, bazıları fark etmeden atlatacak.
Çin'in sıkı karantinası yeni bulaşları önledi demek ki, mevcutlarda da semptom gösteren herkesi tanıladılar, yeni tanı gelmiyordur.

İtalya da öyle olacak, sayı iyice tırmanıp bir yerde duracak.

Aksi takdirde tüm dünya nüfusunun %100 enfekte olup tanılanması gerekirdi.

Kesinlikle öyle. Vaka sayısının artması ve peak yapması, yani zirveye çıkması çok doğal. İyileşen sayısını da, iyileşen sayısının yeni vaka sayısından fazla olacağını da göreceğiz. Sadece bu süre içinde virüse bulaşabileceği yeni ortam yaratmamaya dikkat etmeliyiz sizin de belirttiğiniz üzere.

Sabah ingiltere de kontrollu yayilimda bahsediyorlardi bu durumda yaslilar olume terkedilip yetiskinlirde bagisiklik kazandirmayi planlıyorlar galiba...Allah yardimciniz olsun arkadasim

Hayir.
Yaslilara evde saglik hizmeti saglaniyor ve hastanelere gelmeleri engelleniyor.
Agir hasta genc ve orta yaslar hastaneye aliniyor.
Cogu enfeksiyon doktoru bu yolun daha bilincli oldugunu soyluyor.
Hafif belirtiler verenlere de evde 2 hafta gecirmeleri soyleniyor

Ben o kadar umutlu olamıyorum ne yazık ki Orman bekçisi besleme yapabilse bile kaç gün, ne kadar yapacak? 15 gün sürecek bir karantinada mama tedariği de yetmez. Üstelik herkes doğal olarak kendi canının derdine düştü, barınaklarda da orman beslemelerinde de bağış ve mama sıkıntısı olacak
İnşallah ben fazla karamsarımdır bu konuda.

Virüse aşı falan bulunacağını pek sanmıyorum ben 6 tip virüs var ve hala aşı ilaç yok. Şu tabloda diğerleri gibi bir süre sonra azalacak ve bitecek. Doğal bağışıklık yani. İnterntte gezen videolar doğruysa çinde falan kötü niyetli insanlar çok yaymış virüsü market ürünlerine tükürmek, otobüs tutaçlarına tükürük sürmek gibi. Ben öleceksem herkes ölsün mantığı yani. Türkiye de bu mantıkta insan çok fazla var. Dikkat etmeden orda burda gezenler benim gözümde asla iyi niyetli değiller. Yaşlılar ölüyormuş bize birşey olmaz ne kadar cehalet kokuyor. Atlatan insanlarda ömür boyu akciğer yetmezliği tehlikesiyle yaşayacaklar. Belki ömürleri 10 20 yıl kısaldı. Spermi ve yumurtayı bozduğu da söyleniyor. Açıkçası cehaletin bu derece olabileceğini hiç düşünmemiştim. Ürkütücü. Hassas ve bilgili insanların psikolojik desteğe ihtiyacı olacak gibi

Çok teşekkürler, verdiğiniz bilgiler çok çok kıymetli. :) Umarım herkes okumuştur. Bir an evvel bitmesini umuyoruz elbette ancak şu an bizi kendimizden başka kimse koruyamaz. Sosyal izolasyon ve el temizliğine dikkat etmemiz en önemlisi.

Bu yuzden ingiltere ve irlanda kontrollu salgini uyguluyor.
Bu covid 19 un ben yeryuzunden silinecegini vs sanmiyorum.
Asisi ciksada yan etkilerinin neler olacagini kimse kestiremez suan.

İnşallah verdikleri bilgiler doğrudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…