Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Markete gittim. Tenha bir yerde buyuk bir market.
Kolonya 1 buyuk 2 kucuk vardi. Buyuk olani bebegi olan kardesime aldim bulamasaydim elimdekileri paylasacaktim. Kasada önumde 5 buyuk alan gordum
Annem bulgur istedi 2 pk pilavlik bulgur kalmis bilmedigim bir marka. Kullandigim yada market markasi hic yok. Bir bana bir anneme aldim 1 pk bolsemmi diye dusundum
Un yok
Yag yok
Bebek mamasi cok az tercih edilmeyen marka
Cam sise su yok bebege alamadim
Ton baligi yok
Makarna yok
Biraz sakin olmaliyiz.
Bu hastalik ozumuze donmek paylasabilmek ve birbirimizi dusunmek icin firsat olmali.
Bugün yanından yarım dakika ayrıldığım market arabamdan kolonyamı çalmışlar.. O kadar haklısınız ki.

Bugün yanından yarım dakika ayrıldığım market arabamdan kolonyamı çalmışlar.. O kadar haklısınız ki.

Saka yapiyorsunuz
Yahu benim icim yaniyor su surecte o kdr ibretlik olay gozume carpiyor ki kimse anlayamiyormu?
Size elimdekilerden gonderesim geldi. Su an ne yaptiniz hic varmi?

Saka yapiyorsunuz
Yahu benim icim yaniyor su surecte o kdr ibretlik olay gozume carpiyor ki kimse anlayamiyormu?
Size elimdekilerden gonderesim geldi. Su an ne yaptiniz hic varmi?
Evet boynum bükük raflar arasında dolaşırken baktım yenilerini diziyorlar kıymetlimiiis diyerek kaptım hemen.
Kendim için değil kabalık bir yerde çalışan annem için almak istemiştim zaten ben taşıyıcı olmamak adına günlerdir ilk kez dışarı çıkmıştım.
Daha ağır bir durum yaşansa çiğ çiğ yiyecekler birbirlerini.
Çok teşekkür ederim ince düşünceli olduğunuz için.

cok sacma isler yahu. sevgilimle benimkine negatif dediler kardesimin daha belli degil. 5 gundur ayni evdeyiz ucumuz. herhalde biz negatifsek o da oyledir diye rahatlatiyorum kendimi.🙄
Sassy biraz sıkıştırmanız mümkün mü?
Burak Akkul'a da günlerdir sonuç bildirmemişlerdi, pozitif çıkmış.
Eğer doğruysa twitterda da benzer olay yazılmıştı, sonuç bildirilmemiş günlerce, en son pozitif bildirilmiş.

Yani Allah korusun ama tedbirli olmaktan zarar gelmez. Tanıdık falan varsa sonuç için sıkıştırabilirsiniz belki.

cok sacma isler yahu. sevgilimle benimkine negatif dediler kardesimin daha belli degil. 5 gundur ayni evdeyiz ucumuz. herhalde biz negatifsek o da oyledir diye rahatlatiyorum kendimi.🙄

Gözünüz aydın. :) Kardeşininki de öyledir muhtemelen, endişe etmemeye çalış.

F867BF86-3DC7-4B09-9B3F-AD3875963980.jpeg

Ulaşabileceği maksimum bir seviye var. Yaşayan her insana bulaşmayacak, bulaşsa bile herkeste belirti vermeyecek, bazıları fark etmeden atlatacak.
Çin'in sıkı karantinası yeni bulaşları önledi demek ki, mevcutlarda da semptom gösteren herkesi tanıladılar, yeni tanı gelmiyordur.

İtalya da öyle olacak, sayı iyice tırmanıp bir yerde duracak.

Aksi takdirde tüm dünya nüfusunun %100 enfekte olup tanılanması gerekirdi.

Evet bir üst nokta, "peak" var bu hastaligin. Asil dert o tirmanma hizini azaltmak. Flatten the curve. Yani çogu ülkelerde yeterici kadar yatak yada oksijen makine/maske yok. Asil korku insanlar birden hasta olursa yada daha dogrusu septomlar belli olursa, hücüm sekilde hastanelere basvurmasi. Tüm saglik sistemi çöker.

Cünkü bu sekilde mesela dogumlar, kanser tedaviler, yada trafik kazalarina bile yer kalmaz. Kim ölüyor, kim kaliyor sans meselesi oluyor.

Sorun herkesin ölmesi degil. Sorun herkesin enfekte olmasi ve buna yetisememek.

Hayir.
Yaslilara evde saglik hizmeti saglaniyor ve hastanelere gelmeleri engelleniyor.
Agir hasta genc ve orta yaslar hastaneye aliniyor.
Cogu enfeksiyon doktoru bu yolun daha bilincli oldugunu soyluyor.
Hafif belirtiler verenlere de evde 2 hafta gecirmeleri soyleniyor

Hiçbir virolog Ingilterenin yaptigini onaylamiyor. Özelikle NHS (Ingiltere Saglik Örgütü) bu geçmis yillarda daha az para aldigi için bu pandemi'ye hiç hazir degil. Yanilmiyorsam rakamlarda eger Ingilterenin %1 bile bu hastaliga yakalanirsa, yeterici kadar yatak bulunmayacagi üzeri.

Evet boynum bükük raflar arasında dolaşırken baktım yenilerini diziyorlar kıymetlimiiis diyerek kaptım hemen.
Kendim için değil kabalık bir yerde çalışan annem için almak istemiştim zaten ben taşıyıcı olmamak adına günlerdir ilk kez dışarı çıkmıştım.
Daha ağır bir durum yaşansa çiğ çiğ yiyecekler birbirlerini.
Çok teşekkür ederim ince düşünceli olduğunuz için.

Iyi bari cok sukur
Hepimize kolay gelsin insallah bu surec cabucak biter gider

Vallahi içimde virüs filan varsa da hepsi ölüp gitmiştir bugün yaptığım banyo temizliği sonrası 🥴 içimde birşeyler öldü çünkü onu hissediyorum 😂

Bende bütün halilari balkona attim sabaha kadar havalandi gerci yeni yikatmistim 1 hafta önce sermistim. Kaldirip makinaya atilabilir kilimler serdim. Yedekleride var 3 günde bir atarim makinaya.Esim eve gelince banyo evin diger ucunda hemen kilimleri kaldirip o banyo yaptiktan sonra gectigi yerleri silicem. Kovada her daim camasir sulu su var. Koltuklarida silip örtü örttüm 2 günde bir gece makinaya atip asıp sabah tekrar sererim diye. Bu gidisle virüs bittikten sonra bur çogumuz anksiyete olucaz.

Yani paniğe kapılmanızı istemem ama belki de hiç bulunmaz. MERS mesela COVID-19'un akrabası ve aşısı yok hâlâ. COVID-19 için bu geçerli olacak demek değil elbette, büyük bir salgın, daha kısa sürede olmasını umuyoruz tabi ama yine de zaman gerek. Aşı bulundu yakında piyasada gibi haberlere itibar edilmemesi açısından yazmak istedim.
Haklisin :KK43:

Bende bütün halilari balkona attim sabaha kadar havalandi gerci yeni yikatmistim 1 hafta önce sermistim. Kaldirip makinaya atilabilir kilimler serdim. Yedekleride var 3 günde bir atarim makinaya.Esim eve gelince banyo evin diger ucunda hemen kilimleri kaldirip o banyo yaptiktan sonra gectigi yerleri silicem. Kovada her daim camasir sulu su var. Koltuklarida silip örtü örttüm 2 günde bir gece makinaya atip asıp sabah tekrar sererim diye. Bu gidisle virüs bittikten sonra bur çogumuz anksiyete olucaz.

Ben normalde temizlikte asla çamaşır suyu kullanmazdım tuvalet dışında ama artık mecbur kaldık ne yapalım. Biraz da abarttım sanırım zehirlenmiş bile olabilirim, korkunç baş ağrısı baş dönmesi, gözlerim yanıyor. Hastaneye de gidilmez bu durumda yoğurt yedim bekliyorum öyle :işsiz:

Hanımlar resmen dezenfekte ediyorum evi.
Normalde çamaşır suyu kullanmam ama hastanelerde bu süreçte bu şekilde dezenfekte ediliyormuş.
Her yeri sildim sayılır.
Her gün de kapı kolları lavabolar musluk başları vs silmeyi planlıyorum.
Ayakkabıları eve almıyoruz. Eşim markete giderse girince hemen ellerini sıkıyor yüzünü yıkıyor ağır burun calkaliyor üst baş değişiyor...
Bebek olunca panik oluyor insan.
O bebek çamaşır suyunu soluyor. kaş yaparkan göz mü çıkarcaksınız. sirkede aynı işi görür.
kapı kolundan çok eller yıkanmalı dıyor drlar .boylece bulaşmaz.
[/QUOTE]
Solumuyor merak etmeyin.
Çamaşır suyu kullanım şeklini biliyorum.
Kokusuz özel seri kullanıyoruz.

Ben normalde temizlikte asla çamaşır suyu kullanmazdım tuvalet dışında ama artık mecbur kaldık ne yapalım. Biraz da abarttım sanırım zehirlenmiş bile olabilirim, korkunç baş ağrısı baş dönmesi, gözlerim yanıyor. Hastaneye de gidilmez bu durumda yoğurt yedim bekliyorum öyle :işsiz:

Bende normalde sadece banyo wc ye kullaniyordum. birde koltuklari silmek icin domestos rengarenk kullaniyordum. Eve sirke kullaniyordum. Allah sonumuzu hayur etsin

Virüse aşı falan bulunacağını pek sanmıyorum ben 6 tip virüs var ve hala aşı ilaç yok. Şu tabloda diğerleri gibi bir süre sonra azalacak ve bitecek. Doğal bağışıklık yani. İnterntte gezen videolar doğruysa çinde falan kötü niyetli insanlar çok yaymış virüsü market ürünlerine tükürmek, otobüs tutaçlarına tükürük sürmek gibi. Ben öleceksem herkes ölsün mantığı yani. Türkiye de bu mantıkta insan çok fazla var. Dikkat etmeden orda burda gezenler benim gözümde asla iyi niyetli değiller. Yaşlılar ölüyormuş bize birşey olmaz ne kadar cehalet kokuyor. Atlatan insanlarda ömür boyu akciğer yetmezliği tehlikesiyle yaşayacaklar. Belki ömürleri 10 20 yıl kısaldı. Spermi ve yumurtayı bozduğu da söyleniyor. Açıkçası cehaletin bu derece olabileceğini hiç düşünmemiştim. Ürkütücü. Hassas ve bilgili insanların psikolojik desteğe ihtiyacı olacak gibi
O videoları ben de gördüm yaa. Ben ölüyorum herkes ölsün, offff nasıl bir anlayış ve bir sürü kişi ölüyor onların yüzünden.

Evet bir üst nokta, "peak" var bu hastaligin. Asil dert o tirmanma hizini azaltmak. Flatten the curve. Yani çogu ülkelerde yeterici kadar yatak yada oksijen makine/maske yok. Asil korku insanlar birden hasta olursa yada daha dogrusu septomlar belli olursa, hücüm sekilde hastanelere basvurmasi. Tüm saglik sistemi çöker.

Cünkü bu sekilde mesela dogumlar, kanser tedaviler, yada trafik kazalarina bile yer kalmaz. Kim ölüyor, kim kaliyor sans meselesi oluyor.

Sorun herkesin ölmesi degil. Sorun herkesin enfekte olmasi ve buna yetisememek.
Corona yüzünden gelişen sekonder ölümleri tespit etmek ne yazık ki mümkün değil. Belki salgın geçtikten sonra yaklaşık bir hesap yaparlar.

Özellikle Çin, İtalya gibi tüm yatakları dolu ülkelerde beyin kanamasından, kalp krizinden, düşmelerden, zehirlenmelerden, kazalardan vs kimbilir kaç kişi tedavi olamayıp öldü. Şu an bunu bilmek imkansız :KK43:

Kizlar millet wc kagidina saldirmis. Yeme icmeden cok wc kagidina yükleniyorlar.10 paket alan var.ben 1 paket aldim dahada markete cikamam yeter herhalde .

X