Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bagirsaklarinda kotu hastalik olan bir yakinim cuma gunu tekrar ameliyat oldu. Gecici surw torba takildi. Dun aksam sizinti olmus. Ozel hastahanelet kabul etmemis. Arastirma hastanesi almis ama sakin bir daha gelmeyin iyi bakin demis

Bence bu tespit edilen kişi sayısıyla alakalı.. İşi ciddiye alıp sağlık kuruluşuna başvurmasa mesela kişiler sayı düşük kalacak. İtalyada öyle olduğunu düşünüyorum. Sonra birden patladı fark ettiyseniz..
Evet 🤔 inşallah ölü sayımız başabaş gitmez bi teselli bilmiyorum işte

Bakalım bugün Cumhurbaşkanı ne açıklamalar yapacak.
Genel karantina konusunda kamuoyu baskısı ve beklentisi var, yapılmazsa "süreç iyi yönetilmedi, yeterli önlemler alınmadı" algısı uyanabilir. Diğer yandan böyle bir karar ekonomiyi aşırı zorlayacak, bir sürü iflas yaşanacak. Ben de merak ediyorum ne yönde karar verecekler. Her ne olursa hayırlısı olsun inşallah.

Hanımlar resmen dezenfekte ediyorum evi.
Normalde çamaşır suyu kullanmam ama hastanelerde bu süreçte bu şekilde dezenfekte ediliyormuş.
Her yeri sildim sayılır.
Her gün de kapı kolları lavabolar musluk başları vs silmeyi planlıyorum.
Ayakkabıları eve almıyoruz. Eşim markete giderse girince hemen ellerini sıkıyor yüzünü yıkıyor ağır burun calkaliyor üst baş değişiyor...
Bebek olunca panik oluyor insan.
[/QUOTE]
O bebek çamaşır suyunu soluyor. kaş yaparkan göz mü çıkarcaksınız. sirkede aynı işi görür.
kapı kolundan çok eller yıkanmalı dıyor drlar .boylece bulaşmaz.

Genel karantina konusunda kamuoyu baskısı ve beklentisi var, yapılmazsa "süreç iyi yönetilmedi, yeterli önlemler alınmadı" algısı uyanabilir. Diğer yandan böyle bir karar ekonomiyi aşırı zorlayacak, bir sürü iflas yaşanacak. Ben de merak ediyorum ne yönde karar verecekler. Her ne olursa hayırlısı olsun inşallah.
Ben sokağa çıkma yasağından yana değilim pek işler devam etmeli bir şekilde. Belli yaş üstüne yasak olabilir belki sadece bilmiyorum.

Bir çok kişinin hala umrunda değil.
Bugün 2 tane markete gittim, hiç kimse mesafeye dikkat etmiyor, ben dikkat etmeme rağmen tepeme çıkıyorlar resmen.
Ortaya hapşuranda çabası.
Sonra niye stok yapıyorsun, mümkün olduğunca idare edecek seviyede alışverişimi yaptım, bu milleti görünce,bir daha kolay kolay çıkmamak için.
Rabbim tez zamanda bugünleri en az hasarla atlatmayı nasip etsin inş.

Umreden gelenleri bile dogru düzgün karantinaya alamadilar. Tüm Türkiyeyi karantinaya almakmi? :KK14:

Karar çiksa bile birseye yaramaz. Ekside bile karantinayi gereksiz bulanlar entry açmis. Neymis sadece 80 küsürlü insanlar ölüyormus, onlar zaten bir ayaga mezardaymis! Bilgi bu kadar kisitlik. Cahilik bu kadar yüksek.

Bilinçli insanlarin tek yapabilcegi sey ise sokaga oldukça çikmamak. Elinden ne kadar geliyorsa artik. Yoksa pek talima, uygulama felan olacagini sanmiyorum.

Ben sokağa çıkma yasağından yana değilim pek işler devam etmeli bir şekilde. Belli yaş üstüne yasak olabilir belki sadece bilmiyorum.
O da çözüm değil, denetlenemez çünkü. Her sokağa görevli koyup kimlik kontrolü yapamayacakları için yine en azından mahalle içinde serbest dolaşımları olacaktır. Evde yaşayan gençlerin taşıyıcılığı da cabası.

Ben de istemiyorum yasak gelmesini ama bu halkla da başka türlü başa çıkılmaz ne yazık ki :KK43: Özel sektör bile hala evde çalıştırabileceği insanları işe getiriyor.

Sonsuz bir cumartesi yaşayacaksın bir süre :KK70:
Gerçekten virüsten değil akıl sağlığı ve beden bütünlüğümüzden korkuyorum.

Şu etapta küçük çocukları olanların Allah yardımcısı olsun.
Çocuk olmasa yat aşağı, tüm gün kitap dizi kahve takıl, oh mis gibi hayat.
Elbet hepimizin kafa dolu, kendimiz, sevdiklerimiz en önemlisi ülke ve dünya geleceği için çok endişeliyiz, oramız buramızda çıbanlar çıkıyor ama yine de zararı kara çevirme olanağı mevcut.
Ama bizlerde öyle olmuyor, resmen evde kalmaya direnç gösteren küçük ve yerlerinde durmayan yararlı virüslerimize de bir bağışıklık sistemi oluşturmamız gerekiyor😂

O da çözüm değil, denetlenemez çünkü. Her sokağa görevli koyup kimlik kontrolü yapamayacakları için yine en azından mahalle içinde serbest dolaşımları olacaktır. Evde yaşayan gençlerin taşıyıcılığı da cabası.

Ben de istemiyorum yasak gelmesini ama bu halkla da başka türlü başa çıkılmaz ne yazık ki :KK43: Özel sektör bile hala evde çalıştırabileceği insanları işe getiriyor.
Orası da öyle. Biz çıkmıyoruz dışarı ama bir yandan da süre bitse de işe dönsem diye bekliyorum ne bileyim bir işe de yaramıyoruz böyle. Biz de bi şeyler yapalım bu süreç için istiyorum. :KK43:

Umreden gelenleri bile dogru düzgün karantinaya alamadilar. Tüm Türkiyeyi karantinaya almakmi? :KK14:

Karar çiksa bile birseye yaramaz. Ekside bile karantinayi gereksiz bulanlar entry açmis. Neymis sadece 80 küsürlü insanlar ölüyormus, onlar zaten bir ayaga mezardaymis! Bilgi bu kadar kisitlik. Cahilik bu kadar yüksek.

Bilinçli insanlarin tek yapabilcegi sey ise sokaga oldukça çikmamak. Elinden ne kadar geliyorsa artik. Yoksa pek talima, uygulama felan olacagini sanmiyorum.
Sokağa çıkma yasağı ilan edilince, birkaç tane kaçağa da yaptırıp uygulanınca büyük çoğunluk uymak zorunda kalacak.

Ben kendimden yana hiç endişeli değilim, sadece bu hızla yükselip sürecin uzamasını ve tüm hayatın belirsiz süre durmasından çekinceliyim. Yani iki ay böyle gitmez, ama dışarıdaki hayat böyle devam ettikçe vakalar artacak, salgının bitişi uzayacak, sonrasındaki normalleşme süresi cabası.

O yüzden bir yanım iki hafta ülkeyi kapat, güzelce sil süpür havalandır diyor.

Evde çogzel eğleniyorum ama kendimi enayi gibi hissediyorum. Yasak gelmezse haftasonu açık alanda buluşacağım artık sevgilimle. Herkesin bir zorunluluğu varmış kendine göre dışarı çıkmada oh maşallah. İlla yazılı bir yasak gelmeli bizim millete. İngiltere gibi ilerlemiyor sonuçta bizim ülke. Keyfim kaçık bugün galiba

Orası da öyle. Biz çıkmıyoruz dışarı ama bir yandan da süre bitse de işe dönsem diye bekliyorum ne bileyim bir işe de yaramıyoruz böyle. Biz de bi şeyler yapalım bu süreç için istiyorum. :KK43:
Eski iş arkadaşımla konuştum. Kronik rahatsızlığı olduğu için onu eve göndermişler ama tüm şirket hala gidiyor diyor. Ki ben normal gripte bile mazeret alıp evden çalışıyordum yöneticimin izniyle. Yani şirketin %85i evden çalışabilir, ona rağmen herkesi şirketlere getiriyorlarmış. Ne gerek var?

Hayır evden çalıştırmak bir de maliyet azalması. Elektrik, su tüketimi, yemekhane, servisler, çay vs, hepsinden kar edecekler. Hadi vebal almaktan çekinmiyorsunuz bari maliyete bakın diyeceğim ama kuralcılık olunca işte böyle oluyor.

Sokağa çıkma yasağı ilan edilince, birkaç tane kaçağa da yaptırıp uygulanınca büyük çoğunluk uymak zorunda kalacak.

Ben kendimden yana hiç endişeli değilim, sadece bu hızla yükselip sürecin uzamasını ve tüm hayatın belirsiz süre durmasından çekinceliyim. Yani iki ay böyle gitmez, ama dışarıdaki hayat böyle devam ettikçe vakalar artacak, salgının bitişi uzayacak, sonrasındaki normalleşme süresi cabası.

O yüzden bir yanım iki hafta ülkeyi kapat, güzelce sil süpür havalandır diyor.
Venedik kanallarında canlı yaşamı oluşmuş, hava kirliliği önemli düzeyde azalma göstermiş.
Artık kanalizasyon kokmayıp, balıkların yaşayabildiği bir düzene sahip olmuşlar.
2 haftada bu oluyorsa, dünya olarak sokağa çıkma yasağı uygulansa evrene verdiğimiz tahribatı bile 100 sene önceye çekebiliriz belki.

Çin ulusal saglik komitesi: Çin ilk defa supheli vaka bildirmedi, artik yurt disindan gelen vakalarin onlenmesi yonunde calismalara odaklanacagiz..

dunyaya yaydiniz onleyin simdi.. valla yuzsuzluk had safhada..onlar iyilestikce bizler buralarda kotu durumlara girdik.. cok sinir oluyorum bu haberlere
Çin'de nasıl durdu benim aklım almıyor.aşısı yok,ilacı yok.
Sarsı da kaç ay sonra açıkladılar,bunu da.
Şimdi nasıl inanıcaz bu söylemlerine.

X