Evet , gece emzirmeye kalkıyorum. Hemen tele girip sayıyı kontrol ediyorumBu gece açıklamaları yüzünden de insanın uyku düzeni bozuluyor. Tam rahatlamışken, dan dan dan diye açıklama geliyor, sonra uyu uyuyabilirsen.
Evet bir üst nokta, "peak" var bu hastaligin. Asil dert o tirmanma hizini azaltmak. Flatten the curve. Yani çogu ülkelerde yeterici kadar yatak yada oksijen makine/maske yok. Asil korku insanlar birden hasta olursa yada daha dogrusu septomlar belli olursa, hücüm sekilde hastanelere basvurmasi. Tüm saglik sistemi çöker.
Cünkü bu sekilde mesela dogumlar, kanser tedaviler, yada trafik kazalarina bile yer kalmaz. Kim ölüyor, kim kaliyor sans meselesi oluyor.
Sorun herkesin ölmesi degil. Sorun herkesin enfekte olmasi ve buna yetisememek.
Hiçbir virolog Ingilterenin yaptigini onaylamiyor. Özelikle NHS (Ingiltere Saglik Örgütü) bu geçmis yillarda daha az para aldigi için bu pandemi'ye hiç hazir degil. Yanilmiyorsam rakamlarda eger Ingilterenin %1 bile bu hastaliga yakalanirsa, yeterici kadar yatak bulunmayacagi üzeri.
İki gün önce irmikten kum yaptık, bugün hala bilimum yerlerden irmik çıkıyor.Gerçekten virüsten değil akıl sağlığı ve beden bütünlüğümüzden korkuyorum.
Şu etapta küçük çocukları olanların Allah yardımcısı olsun.
Çocuk olmasa yat aşağı, tüm gün kitap dizi kahve takıl, oh mis gibi hayat.
Elbet hepimizin kafa dolu, kendimiz, sevdiklerimiz en önemlisi ülke ve dünya geleceği için çok endişeliyiz, oramız buramızda çıbanlar çıkıyor ama yine de zararı kara çevirme olanağı mevcut.
Ama bizlerde öyle olmuyor, resmen evde kalmaya direnç gösteren küçük ve yerlerinde durmayan yararlı virüslerimize de bir bağışıklık sistemi oluşturmamız gerekiyor
Bu gece açıklamaları yüzünden de insanın uyku düzeni bozuluyor. Tam rahatlamışken, dan dan dan diye açıklama geliyor, sonra uyu uyuyabilirsen.
İnşallah canım.cok sacma isler yahu. sevgilimle benimkine negatif dediler kardesimin daha belli degil. 5 gundur ayni evdeyiz ucumuz. herhalde biz negatifsek o da oyledir diye rahatlatiyorum kendimi.
İşte çocuklar alışınca bir düzene, yenisine adapte süreci çok uzun ve zorlu oluyor.İki gün önce irmikten kum yaptık, bugün hala bilimum yerlerden irmik çıkıyor.
Dün sabahın körü temiz hava alsın , insan da olmaz diye bahçeye çıkardım, normalde toprakla, otla, böcekle ilgilenen oğlum gidip kapıya yapışarak yaladı ve anahtar deliğiyle oynadı. Nasıl bağırdığımı hatırlamıyorum çocuk korktu, ben korktum ve bir daha çıkarmamak üzere uçarak eve çıktık. Şimdi çamaşır asmak için kapıyı açsam kahkahalar ve büyük bir heyecanla koşuyor. Balkon bile değil fransız balkondan dışarıyı izliyebiliyor sadece. Çöpe falan gidecek olsak hemen kapıya dikilip diğerine bay bay yapıyor, bazen ayakkabılarını giymeye çalışıyor, kapıyla oynuyor...
Ben oyalamaktan şikayetçi değilim ama üzüntüden hasta olmak üzereyim çünkü 15 aylık çocuk hapiste hissediyor, her gün çıkartan kafama tüküreyim
İki gün önce irmikten kum yaptık, bugün hala bilimum yerlerden irmik çıkıyor.
Dün sabahın körü temiz hava alsın , insan da olmaz diye bahçeye çıkardım, normalde toprakla, otla, böcekle ilgilenen oğlum gidip kapıya yapışarak yaladı ve anahtar deliğiyle oynadı. Nasıl bağırdığımı hatırlamıyorum çocuk korktu, ben korktum ve bir daha çıkarmamak üzere uçarak eve çıktık. Şimdi çamaşır asmak için kapıyı açsam kahkahalar ve büyük bir heyecanla koşuyor. Balkon bile değil fransız balkondan dışarıyı izliyebiliyor sadece. Çöpe falan gidecek olsak hemen kapıya dikilip diğerine bay bay yapıyor, bazen ayakkabılarını giymeye çalışıyor, kapıyla oynuyor...
Ben oyalamaktan şikayetçi değilim ama üzüntüden hasta olmak üzereyim çünkü 15 aylık çocuk hapiste hissediyor, her gün çıkartan kafama tüküreyim
Kardeşin evde hala sizinle değil mi?cok sacma isler yahu. sevgilimle benimkine negatif dediler kardesimin daha belli degil. 5 gundur ayni evdeyiz ucumuz. herhalde biz negatifsek o da oyledir diye rahatlatiyorum kendimi.
Belki ekonomileri dahada kotuye gitmesin diyedir, bilemiyorum. Valla Çinliler bizlere benzemez merhamet denen bi kavram yok onlarda. Videolarda goruyoduk supheli olanlari tuttuklari gibi goturuyolardi. Bizim nankor vatandasta yok yurt pisti diye video atip provoke etsin, polise tukurup karantina bolgesinden kacmaya calissin.Çin'de nasıl durdu benim aklım almıyor.aşısı yok,ilacı yok.
Sarsı da kaç ay sonra açıkladılar,bunu da.
Şimdi nasıl inanıcaz bu söylemlerine.
Kulucka suresi 14 gun. Yani bugun ben hastaysam birine bulastirsam 14 gun icinde cikabilir. 5 gun cok kisa bir sure. Umarim negatiftircok sacma isler yahu. sevgilimle benimkine negatif dediler kardesimin daha belli degil. 5 gundur ayni evdeyiz ucumuz. herhalde biz negatifsek o da oyledir diye rahatlatiyorum kendimi.
Evet Maalesef aynı durum şuan iranda da var insanlar dışarı çıktıkça vaka artıyor en çok ölümde orada. Virüsün 3. Kez pik yapması bekleniyor buda düşündürücü ve korkutucu.O videoları ben de gördüm yaa. Ben ölüyorum herkes ölsün, offff nasıl bir anlayış ve bir sürü kişi ölüyor onların yüzünden.
Yurdum insanından başka açıklama bulamıyorum.Belki ekonomileri dahada kotuye gitmesin diyedir, bilemiyorum. Valla Çinliler bizlere benzemez merhamet denen bi kavram yok onlarda. Videolarda goruyoduk supheli olanlari tuttuklari gibi goturuyolardi. Bizim nankor vatandasta yok yurt pisti diye video atip provoke etsin, polise tukurup karantina bolgesinden kacmaya calissin.
Cunku kimse ciddiye almiyor hala dalga geciyolar.. ama durum gercekten cok ciddi. Birde olme seklide korkuncmus. Dusun bogularak ölüyosunYurdum insanından başka açıklama bulamıyorum.
Toplumca üzerimize sinir gazı sıkılmış gibiyiz, ağlanacak halimize güler olduk...
Sorma iranı da görüyorum. Haberlerde göstermese internete inanmıcam da; türbeyi kapatmışlar virüsten. Ne güzel işte... ama onlarrrrr..... Be mübarek napıyosun sen yaa, kapılara hücum ediyorlar, izdiham... asıl bu günah yaa. YazıkkkEvet Maalesef aynı durum şuan iranda da var insanlar dışarı çıktıkça vaka artıyor en çok ölümde orada. Virüsün 3. Kez pik yapması bekleniyor buda düşündürücü ve korkutucu.
O detaya tam hakim değilim ama çoklu organ yetmezliğinden vücut şoka giriyor diye okumuştum.Cunku kimse ciddiye almiyor hala dalga geciyolar.. ama durum gercekten cok ciddi. Birde olme seklide korkuncmus. Dusun bogularak ölüyosun
Benim kız da diyor kiYurdum insanından başka açıklama bulamıyorum.
Toplumca üzerimize sinir gazı sıkılmış gibiyiz, ağlanacak halimize güler olduk...
Benim korkum da uçakla üzerimize Corona virüsü serpilmesi...Benim kız da diyor ki
Uçakla üstümüze kolonya püskürtsünler
Haarp olayı beni de korkutuyor ne yalan söyleyeyimBenim korkum da üzerimize Corona virüsü serpilmesi...
Lisede bir biyoloji hocamız vardı
Artık çağ biyolojik savaş çağı derdi
İleriki yıllarda üstünüze virüs atılacak
Sabahleyin herkes hasta kalkacakt derdi...
Sanırım korkum bu bilgiden kaynaklı