Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
k
İngilterdeyim.
sıfır önlem.
Sabahtan beri boğazım ağrıyor ve ara ara kuru bir öksürük.
test bile yaptıramıyoruz.
evinizde oturun,geçmesini bekleyin asla hastaneye gelmeyin diyorlar, bu kadar.
Su durumda türkiye de olmayı cok isterdim.En azindan gerekli onlemleri aliyorlar.Ama bazi ulkeler hiçbirşey olmamis gibi devam ediyor.Yayılmasını bekliyorlar heralde

Sağolun. Mesajlarınız ,desteğiniz için.
tabi her ne kadar dikkat etsekte kapabileceği birsürü ihtimali olmuş. İyi düşününce aklıma geliyor.
ablamın işi tatil olana kadar bakıcısı geliyordu eve. Bakıcı metro kullanıyor . Ablamlar haftalar öncesinden kolonya ve maske vermişlerdi kadına. Metroda taksın diye ama rahatsız olduğu için takamadı maskeyi.
sonra pazar bizdeydi anneAnnesinin mesleği gereği o kadar hasta insanla içiçe. Annem birçok kişiyi hastalıktan eve gönderiyor. ( sağlık bakanlığının emri doğrultusunda ) ama o insanlara test yapılmıyor.
bundan biriki hafta önce daha bu önlemler yokken umreden gelen bir hastası vardı. Adamcağız 38 derece ateş. Annem hemen onu sağlık sistemlerine bildirmişti. Ona test yapılmıştı. Ortadoğulu hastaları da var. Sınırlar kapandıktan sonra bazıları gelemedi.
çoğu kişiye test yapılmıyor. Bir de bir haftadır dikkat ettik tüm Türkiye gibi. Önceden aldığımız önlemler yeterli değilmiş. Bütün Çocuklar park bahçe koşturuyordu. Avm falan götürmüyorduk. Ama dışarı çıkıyordu.
babası mühendis fabrikada hergün işe gidiyor. Eve dönüyor.
yani Kontamine olma ihtimali vardı. Korkutucu olsa bile gerçek bu.
şimdi çocuk daha iyi. Ateşi falan yok düşmüş. Hafif öksürük var. Laranjit tedavisi için özel hastanede doktoru var ona götürecekler.

Bazı rektörler evde oturan adama para vermek istemiyormuş :)
Hiç-birşey yapmıyoruz.
Yök baskani vicdansiz. Eşimin üniversitesinde de gelmek zorundasınız temali bir yazı gönderdiler çalışanlara. Madem oyle öğrencilerden de para almasınlar bu surecte. Öğrenci de gelmiyor tatil. Akademisyen evden de calisabilir. Öğrenci mecburen tatil olsa da ödeme yapacak bu olağan üstü durumda okul da akademisyene gelmeden para ödenek zorunda. Ne biçim insanlar anlamiyorum. Eşim ve ben hasta olup hastaneye yatsak cocuguma kim bakacak diye kara kara düşünüyorum.

Test kiti her hastanede yok hele özel hastanelerde hiç yok diye biliyorum. Bir liste vardı şüphe durumunda başvurulacak hastaneler için bulunca atayım size.
Çok sağolun. Duyduğumdan beri ona baktım. Heryerde yok ama özel hastanelere heryere yazı gidiyor. Eğer vaka görürseniz şuraya yönlendirin diye. Belki ihtiyaç olursa onlarda yönlendirir.
ankarada çok az hastanede var şimdilik. Ankara’da yaşıyoruz.

Ben sizde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum korkmayın.

Kızlar biliyorum yeri degil ama aramizda saglikçı varmi acaba kan tahlillerim cikmis ama risli grupta oldugumdan disari cikamiyorum. sol göğsümde agri var. Stresten sanırım

Crp 9 referans 0_5 arası
Ck _mb 40 çıkmıs refersans 0_25arası
Insilün =37 cikmis referans 2.6 _24.90 arasi
Homa ır =8 cikmis referans 2.5 altı olmalı

Son düzenleme:
Çocuklarda birçok hastalık ateş ve öksürükle kendini belli ediyor, ilk söylediğiniz anda da hiç ihtimal vermedim gündemdeki konumuza, çok şükür öyle de olmamış.
Aklımız en ufacık bir şeyde ‘acaba’ya kayıyor ve aslında haklı sebepler varmış.
Bu sürede bakıcı temasını kesmek mümkün olursa denesinler mutlaka.

Larenjitte ılık sıvı alımı, kimyon çayı faydasını çok gördüm ben.
Oğlum ileri derecedeydi, dediğiniz gibi adrenalin iğneleriyle ses telleri açıldı vs.
Ebeveyni çok yıpratan, o sesi duyunca dünyasını başına yıkan bir hastalık ama 2 güne toparlayacak, 10 güne tümden atacaktır inşallah.

Raporu olan hastalar direk eczaneden ilaçlarını alabiliyor.Ama bu aydan önce bittiyse yeniden çıkarmaları gerekiyor.Benim mart öncesi bittiği için yeniden çıkarmak durumundaydım.Randevu da alamadım önlemlerimi alıp direk gittim hastaneye.Normalde randevusuz hasta kabul etmeyen bölüm.Sağolsun dr. normalde kabul etmezdim ama ilaçsız kalma dedi yardımcı oldu.Çalışanlar stres altında ,hastane olmadığı kadar boş.Otobüs yolculuğundan korkmuştum,otobüs desen boştu,son durakta iner inmez araba ilaçlandı.Biraz rahatladım.İnşallah her yer ,her otobüs böyle ilaçlanıyordur.Emeği geçen herkes sağolsun.Özellikle sağlık çalışanları ...

Bu açıklamadan bişey anladıysam Arap olayım. Yanlışlikla bindiyse bile artık o otobüste aynı havayı soludu ve riskli gruba girmiyor mu? Virüs sadece yurtdışından kapılır diye bı kural var mı

Son açıklaması bu şekildeymiş.Gerekli işlemler yapılacakmış.İnşallah herkes hak ettiğini bulur.

bu durumda cumartesi günü vaka sayımız 705 olacak gibi (6 gün artma kat oranı başabaş) cumartesi 10ncu gün. Allahım sen koru.
Bence bu tespit edilen kişi sayısıyla alakalı.. İşi ciddiye alıp sağlık kuruluşuna başvurmasa mesela kişiler sayı düşük kalacak. İtalyada öyle olduğunu düşünüyorum. Sonra birden patladı fark ettiyseniz..

bu durumda cumartesi günü vaka sayımız 705 olacak gibi (6 gün artma kat oranı başabaş) cumartesi 10ncu gün. Allahım sen koru.
Sayı sürekli artacaktır, endişelenmeyin.
Ülke resmen göç alıyor diye belirtiyoruz, bu vakalar pick yapacak zaten.
Ama tavan durumunda durması, halkın izole bir yaşamına bağlı.
Dolaylı yoldan virüsün yayılmasını engellemek hedef olan.

k
Su durumda türkiye de olmayı cok isterdim.En azindan gerekli onlemleri aliyorlar.Ama bazi ulkeler hiçbirşey olmamis gibi devam ediyor.Yayılmasını bekliyorlar heralde
Sabah ingiltere de kontrollu yayilimda bahsediyorlardi bu durumda yaslilar olume terkedilip yetiskinlirde bagisiklik kazandirmayi planlıyorlar galiba...Allah yardimciniz olsun arkadasim

Ben bebekler bunlari.yapamyrm ama yaa Siz.nasol.yapiyorsunuz
Eşim bakıyor ben yapıyorum.
Yaparken o odayı cam pencere açıp kapısını kapatıyorum.
Oğlan da başka odada duruyor babası ile.
Yapıp çıkıyorum.
En son evdeki tüm camları açıp iyice ceyran yaptırıp havayı değiştiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…