Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Dun tvde istanbul universitesinden hatirlayamadigim bir anabilim dali baskani profesör konustu. Bu virusle mucadele edebilecek ilaclarin elimizde oldugunu ama bu ilaclarin bu virus icin kullanilmasinin bekletildigini, ticarri kaygi guduldugunu vs soyledi. Birebir cümleleri boyle degildi, ben anladigim sekilde anlattim. Su an cinde enfekte olan insan sayisi gunde tek haneli rakamlara dusmus. Hiv, sitma ve domuz gribi ilaclarini kombine kullanarak tedavi etmisler ve hastalar olumlu yanit vermis. Bu su an avrupada ya da bizim ulkemizde yapılıyor mu bilmiyorum. Iyilesenler nasil iyilesti, bir tanesinin bile cikip da konustugunu gormedim. Yani hasta olsam ve hastaneye yatirilsam bana nasil bir tedavi uygulayacaklar, ellerinde ne var, nasil savasiyorlar hic bilmiyorum. Yukarida yazdigim ilaclari ureten ama yeteri kadar satamayacagini dusunup piyasaya surmeyen firmalar var mi gercekten? Eger varsa hangi ulke kaynakli bu firmalar? Neyi, neden bekliyoruz? Gercekten su durumun artik acikliga kavusturulmasi lazim. Insanlari aylarca eve hapsedemezler. Birileri disari cikti diye bu virus hic bitmeyecek mi yani? Surekli yurutulen asi calismalarindan bahsediliyor ama bizim bir profesorumuz (Yavuz Dizdar) cikip asisi coktan bulunmustur diyor. Hangisine inanalim? Koca bir oyunun icinde hissediyorum kendimi artik. Iki kucuk bebegim evde gunes gormeden yasiyor gunlerdir. Onlara bu gunleri nasil geri kazandiracagim? Tam buyume caglarinda aylarca eve hapsedilme ihtimalleri var. Ben bunu kabullenemiyorum artık.

Ben çene cerrahına gideceğim cenem yemek yerken aciyor. Şimdi giderken maske ve eldiven kullanacağım

Arkadaslar muhtemelen Çin bu hastaliga care buldu. Belki belirli ilaclarin karisimindan kokteyl yapiyorlardir bilemiyorum.

Rakamlari gunluk olarak takip ediyorum. Olu sayisi Çin'de onceye gore cok azaldi. Mesela bugun 11 kisi olmus. Ve toplam aktif vaka 8043. Bu rakam dun 9 bin di. Durumu ciddi/kritik olan hastalardan da iyilesenler oluyor. Cunku onlarin da sayilarinda dusme var.

Umarim ki yakinda aciklanir ve bu kabus sona erer.

Japonya'nın eskiden de olan bir ilacı denediği ve iyileşme suresini kisalttigi haber linki vardı. On günden dört güne dusuruyormus süreyi.

Markete gittim. Tenha bir yerde buyuk bir market.
Kolonya 1 buyuk 2 kucuk vardi. Buyuk olani bebegi olan kardesime aldim bulamasaydim elimdekileri paylasacaktim. Kasada önumde 5 buyuk alan gordum
Annem bulgur istedi 2 pk pilavlik bulgur kalmis bilmedigim bir marka. Kullandigim yada market markasi hic yok. Bir bana bir anneme aldim 1 pk bolsemmi diye dusundum
Un yok
Yag yok
Bebek mamasi cok az tercih edilmeyen marka
Cam sise su yok bebege alamadim
Ton baligi yok
Makarna yok
Biraz sakin olmaliyiz.
Bu hastalik ozumuze donmek paylasabilmek ve birbirimizi dusunmek icin firsat olmali.

Insanları uyarinca kiziyorlar birde.Rabbim hepimizi korusun

Nerede ne izlediniz acaba? İnsanları velveleye vermeyin ne olur. İshal nadir görülür deniyor ve aniden ateşle başlayan vakalardan bahsediliyor. Ayrıca vücut stres anında da ishal olabilir.

Yapılan son çalışmalarda coronavirus ile enfekte olmuş insanlarin çoğunda birkaç gün sonra ishal ve ve tat-koku duyusu da yüzde 30 azalma meydana geldiği görülmus.
Bunu bir doktor araştırma metni ile sayfasında paylaştı. Sanırım farklı semptomlar gozleniyor artık

Hanımlar resmen dezenfekte ediyorum evi.
Normalde çamaşır suyu kullanmam ama hastanelerde bu süreçte bu şekilde dezenfekte ediliyormuş.
Her yeri sildim sayılır.
Her gün de kapı kolları lavabolar musluk başları vs silmeyi planlıyorum.
Ayakkabıları eve almıyoruz. Eşim markete giderse girince hemen ellerini sıkıyor yüzünü yıkıyor ağır burun calkaliyor üst baş değişiyor...
Bebek olunca panik oluyor insan.

Test kiti her hastanede yok hele özel hastanelerde hiç yok diye biliyorum. Bir liste vardı şüphe durumunda başvurulacak hastaneler için bulunca atayım size.

Ben bebekler bunlari.yapamyrm ama yaa Siz.nasol.yapiyorsunuz

Çanakkale zaferi'ni anlatan film veyahut çizgi film önerisi olan var mı?

Çocuğum için istiyorum 8 yaşında..

Gelibolu çok güzel ve duygusal bir belgeseldir. Bir de Avustralyadaki Atatürk anıtını araştırıp Atatürkün Anzak askerleri için yaptığı konuşmayı okutun mutlaka. Çok naif ve centilmence bir konuşma. Ne olursa olsun insan hayatının ne kadar kıymetli olduğunu karşındaki düşmanın bile olsa kaybına saygı duymanın önemini anlatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…