Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Boğazım ağrıyor burnum yanıyor evden hiç çıkmadım ama eşim çalışıyor oğlumda öksürüp hapşırıyor acaba üşüttük mü hastaneye götürmek istemiyorum onu kendim de gidemem kronik hastayım moralim aşırı bozuk

Başka oda yok
3 araçla gidip tıklım tıklım dönüyorum
Ben maske vs kullanıyorum ama ya hocalardan biri hasta olursa?
Ben onu evime anneme babama eşime taşıyacağım.
Ya da ben onlara bulaştırırsam? Oda arkadaşımın 2 tane küçük çocuğu var, öksürdüğümde adam tedirgin oluyor.

Normalde makale okurum boş zamanlarımda ama psikolojimiz iYi değil. Bommboş oturuyoruz tüm gün.
Gerçekten anlamadığım için soruyorum. Sizi orda boş boş tutmalarının amacı nedir? Sizin bişey yapmanızı istemiyorlarsa ne anlamı var.

Sarsa teşhis koyan aynı zamanda kendi atlatan doktorlardan biri, korona belgeselinde sarsla yüzde 76 benzerlik gösterdiği için, aşı ve ilaç çalışmaları sıfırdan başlamayacak, elimizde bir done var onu biraz değiştirmemiz gerekiyor be yıllar alan bir süreci bu sayede kısaltacağız diye beyan ediyor.

Bilgim yok o açıdan soruyorum, böyle bir şey mümkün müdür?
Eğer ki neredeyse hazır olsa bile piyasaya sürülmesi ne kadar zaman alabilir?
Sars için bir aşı yok. Onun için deney yapılan aşılar üzerinde oynanacak herhalde.
Ayrıca sars için "Bazı hayvan populasyonlarında hala doğal ana rezervuar olarak mevcut olabileceği ve gelecekte insan nüfusunun içine tekrar dönebileceği düşünülmektedir."
yazıyor. Umarım bu virüste de öyle olmaz.

Zorunlu gitmesi gerekenler mecbur gidecek canim yapacak bisey yokki. Maskemizi takacagiz, eldivenimizi giyecegiz dezenfektan vs olcak cantamizda. Benimde 2 hafta icinde gitmem gerekiyor insallah sansimiz cok yogun olmaz diye düşünüyorum insanlar hastaneleri tasirmiyodur insallah sakindir oralar.
Fizik tedaviye hala devam eden teyzeler varmis hala saka gibi

Normal de biz her hafta kan vermek zorundayız. Ama tehlikeden dolayı üç hafta gelmeyin demişler bi arkadasa. Bizde öyle olcaz.
Hastaneler boştur sanmam kimse gitsin.
Maske ve dezenfektan zaten iki senedir bizimle. Ben sadece telaş yapıldığını gorunce daha çok korkuyorum. Zaten bizim için zor olan şeyler daha da zorlasti.en son atmış liradan aldığımız maske dörtyüz lira oldu. Ve biz maske takmak zorundaydiz.

Soylu açıklama yapmış,2 yolcu yanlış binmiş diye 🙄
Biz de yedik. Velev ki yanlış binmiş olsun. O kadar insanın içinde otobüste durdu virüsü kaptı artık. Neden dışarı çıkıyor ?? Ordaki korunmasiz poliselre bulasyirda onlar da ailelerine bulasyirsa.bu cinayet değil de nedir

Süleyman Soylu açıklama yapmış

Fransa’dan gelen iki yolcu kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok.
yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor.
yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra kıbrıs’a göndereceğiz demiş artık doğru mu artık Allah bilir🤷‍♀️

Bu açıklamadan bişey anladıysam Arap olayım. Yanlışlikla bindiyse bile artık o otobüste aynı havayı soludu ve riskli gruba girmiyor mu? Virüs sadece yurtdışından kapılır diye bı kural var mı

Normal de biz her hafta kan vermek zorundayız. Ama tehlikeden dolayı üç hafta gelmeyin demişler bi arkadasa. Bizde öyle olcaz.
Hastaneler boştur sanmam kimse gitsin.
Maske ve dezenfektan zaten iki senedir bizimle. Ben sadece telaş yapıldığını gorunce daha çok korkuyorum. Zaten bizim için zor olan şeyler daha da zorlasti.en son atmış liradan aldığımız maske dörtyüz lira oldu. Ve biz maske takmak zorundaydiz.
Maske ve kolonya fiyatlarına artık neden el atmıyorlar. İnsanlar zengin değil alamıyorlar, görmüyorlar mı?

Bulunduğum ülkede 20’ye çıktı vaka sayısı.
arkadaşlar abartma diyeceksiniz ama yemin ediyorum bugüne kadar taktığım ne varsa çok önemsiz dertler olduğunu anlamış oldum.. yalnız yaşıyorum, şimdi insan yüzü görmüyorum çıldıracak gibiyim.
Türkiye’ye dönsem 14 gün evde kalmak zorundayım artı sonra buraya döndüğümde de 14 gün karantinada kalmak zorundayım. O yüzden gidemiyorum ama canım çok sıkkın :KK43:

Zorunlu gitmesi gerekenler mecbur gidecek canim yapacak bisey yokki. Maskemizi takacagiz, eldivenimizi giyecegiz dezenfektan vs olcak cantamizda. Benimde 2 hafta icinde gitmem gerekiyor insallah sansimiz cok yogun olmaz diye düşünüyorum insanlar hastaneleri tasirmiyodur insallah sakindir oralar.
Fizik tedaviye hala devam eden teyzeler varmis hala saka gibi
Ee dizler önemli,güne gidecek teyzeler,mahrum mu kalsınlar,tövbe yarabbi:110:
Insallah bu gunler cok geride kalacak,bir neler yasamisiz diyerek bu sayfalari okuyacagiz,cok yakin bir zamanda,INSALLAH INSALLAH

Çin ulusal saglik komitesi: Çin ilk defa supheli vaka bildirmedi, artik yurt disindan gelen vakalarin onlenmesi yonunde calismalara odaklanacagiz..

dunyaya yaydiniz onleyin simdi.. valla yuzsuzluk had safhada..onlar iyilestikce bizler buralarda kotu durumlara girdik.. cok sinir oluyorum bu haberlere

Bu virüsün durdurulmasi icin ne kadar sure gececegine dair bircok farkli sey söyleniyor. 2021 ilkbahari diyeni bile okudum. Aylarca evlere hapsolmus bir sekilde yasamamiz ne kadar mumkun? Evet, sagligimiz icin bu sart ama bu isin icinde umarim baska seyler yoktur. Yani ilaci, asisi falan bulunmussa ve ticari kaygilarini giderecek sayida insanin enfekte olmasini bekliyorlarsa diye dusunmeden edemiyor insan. Bir taraftan sanki gercekteb bizim sagligimiz dusunuluyormus gibi ama diger taraftan goz gore göre yapilan sacma sapan ihmaller. Sonumuzun italya gibi olmasini beklemeden sokaga cikma yasagi uygulansa onunu almak daha kolay olmaz mi? Eger bu halkin eline kaldiysak italyadan da beter oluruz. Cogu insan normal hayatina devam ediyor hala. Bazen bazi seyleri baskiyla uygulamak gerekiyor herhalde.

yok ben turkiyedeyim. kardesim yurt disindan dondu onunla ilgileniyorum zor bela. 🙄
LEGO seti var mı ?
Onlar da baya oyalar.
Çok parçalı olunca baya vaktini alır.
Hatta teknik legolar var bir de hareketli maddi imkan kısıtlı değilse onlar da çok guzel.

Hanımlar bilgisi olan var mı? Belirtileri arasında boğaz ağrısı ve balgam var mi?

Bu virüsün durdurulmasi icin ne kadar sure gececegine dair bircok farkli sey söyleniyor. 2021 ilkbahari diyeni bile okudum. Aylarca evlere hapsolmus bir sekilde yasamamiz ne kadar mumkun? Evet, sagligimiz icin bu sart ama bu isin icinde umarim baska seyler yoktur. Yani ilaci, asisi falan bulunmussa ve ticari kaygilarini giderecek sayida insanin enfekte olmasini bekliyorlarsa diye dusunmeden edemiyor insan. Bir taraftan sanki gercekteb bizim sagligimiz dusunuluyormus gibi ama diger taraftan goz gore göre yapilan sacma sapan ihmaller. Sonumuzun italya gibi olmasini beklemeden sokaga cikma yasagi uygulansa onunu almak daha kolay olmaz mi? Eger bu halkin eline kaldiysak italyadan da beter oluruz. Cogu insan normal hayatina devam ediyor hala. Bazen bazi seyleri baskiyla uygulamak gerekiyor herhalde.
Ben de böyle düşünmeye başladım.
Domuz gribinde böyle önlemler alinmadi ve onda olan ölüm sayısı çok daha yüksek.
Ayrıca aşısı bulundu ancak bence yeterli rağbet de görmedi.
Şimdi korku kültürü yapıp aşıyı ya da ilacını ortaya surecekler ki insanlar mecbur kalsın kullanmaya.
İngiltere belki iyi yapıyor bilmiyorum.
Çünkü şuan hasta olunmazsa kışın yine bu döngü devam edecek.
Aylarca sokağa çıkma yasağı da olamaz galiba.
Yazın semptomlar hafif olduğundan İngiltere nin böyle yapmasının doğru olduğunu söyleyen doktorlar da var.
Bilemiyorum hiçbir şey net değil.
Bildiğim birşey varsa o da insanların aşırı panik yaptırıldığı.
Paranoyak olacağız resmen.

LEGO seti var mı ?
Onlar da baya oyalar.
Çok parçalı olunca baya vaktini alır.
Hatta teknik legolar var bir de hareketli maddi imkan kısıtlı değilse onlar da çok guzel.

3 boyutlu puzzle yapti sevdi onlari, bugun birkac tane daha gelecek. her seyi cok cabuk tuketiyor :KK70:

Ben de böyle düşünmeye başladım.
Domuz gribinde böyle önlemler alinmadi ve onda olan ölüm sayısı çok daha yüksek.
Ayrıca aşısı bulundu ancak bence yeterli rağbet de görmedi.
Şimdi korku kültürü yapıp aşıyı ya da ilacını ortaya surecekler ki insanlar mecbur kalsın kullanmaya.
İngiltere belki iyi yapıyor bilmiyorum.
Çünkü şuan hasta olunmazsa kışın yine bu döngü devam edecek.
Aylarca sokağa çıkma yasağı da olamaz galiba.
Yazın semptomlar hafif olduğundan İngiltere nin böyle yapmasının doğru olduğunu söyleyen doktorlar da var.
Bilemiyorum hiçbir şey net değil.
Bildiğim birşey varsa o da insanların aşırı panik yaptırıldığı.
Paranoyak olacağız resmen.

İngiltere 12ayda geçmesini öngörüyor..

Bakan 2aya kadar idare edin dedi bizim milletin 2 ay kadar dikkat edeceğini sanmıyorum inşallah yanıliyorumdur. Mesela 2 ay boyunca okullar kapalı mı olacak?

X