Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İyi oldu kapatmaları, şu avmleri de kapatsalar çok iyi olurdu. Bakalım bundan sonraki süreç ne olacak. İş yerleri hala çalışıyor, insanlar işe gidip geliyorlar.
Kapatmaları mantıklı oldu, benimki işin biraz esprisi tabii. Bir de "ya tekrar açmazlarsa" diyorum :KK70:

Yavaş yavaş kapatıyorlar, birkaç güne avm kapatma kararı da gelir bence.

766CAE74-E739-48B1-9A3F-E0C519873E55.jpeg

Çin bugün hiç yeni ölüm veya vaka bildirmemiş. İtalya tam gaz devam ediyor. Belli noktaya geldikten sonra o da Çin gibi durulacak muhtemelen. Umarım biz bu sayıları görmeden stabil hale geliriz.

Kapatmaları mantıklı oldu, benimki işin biraz esprisi tabii. Bir de "ya tekrar açmazlarsa" diyorum :KK70:

Yavaş yavaş kapatıyorlar, birkaç güne avm kapatma kararı da gelir bence.

Evet kardeşimle bugün konuşurken bu akşam ölüm haberi alırız, artık ciddiyetinin farkına var demiştim. Çünkü en başından beri böyle gidiyor hazırlayarak açıklıyorlar. Yavaş yavaş ilerliyoruz acaba ülkece bir karantina durumu söz konusu olur mu diye düşünüyorum.

Bana gore vaka sayilarinin an be an aciklanmasi onemli degil. Sadece supheli vaka haberi alındiktan sonra, - ki onların daha once haberi oldu, simdiki yaptirimlar erkene alinabilirdi, yurt disi seyahatleri erken kapanabilir,okullara daha erken ara verilebilir, is yerleri daha erken kapanabilirdi. Boylece sirkülasyon daha aza inmis olurdu. Italya 8 gun gec harekete geçtiğini aciklamisti. Bence saat bile onemli bu durumlarda. Atiyorum iki ay dengeye oturması beklenirken daha once bir dengeye ulasabilirdik. Ulkemizde ne gibi bir tabloyla karsilasacagiz bilmiyoruz. İtalya ve Çin in hatalarindan ders alsaydık iyi olurdu.

Evet kardeşimle bugün konuşurken bu akşam ölüm haberi alırız, artık ciddiyetinin farkına var demiştim. Çünkü en başından beri böyle gidiyor hazırlayarak açıklıyorlar. Yavaş yavaş ilerliyoruz acaba ülkece bir karantina durumu söz konusu olur mu diye düşünüyorum.
Ben yalanlanan bildirinin gerçek olduğunu düşünüyorum nedense.
Okullar tatil diye 3 gün önce duyduk, yalanlandı tak tatil.
Bir gece ansızın eğlence merkezleri kapandı, sahte bildiri yayınlandı yalanlayıp tüm toplanma merkezleri kapatıldı.
20 martı bekleyelim bakalım, ne olacak.

Bir gece ansızın eğlence merkezleri kapandı, sahte bildiri yayınlandı yalanlayıp tüm toplanma merkezleri kapatıldı.

Ben bildiri görmedim ama direkt olarak bilim kurulundaki hocalardan bazıları söyledi bazı tanıdıklarına, eve ihtiyaçlarını almaları sık sık dışarı çıkmak zorunda kalmamaları için. Ben de duydum bu şekilde. Tabii belli olmaz belki bu da yalan bir bilgidir ama işte

%1 şu anda ölüm oranı bizde.

Genel karantina hem mantıklı hem çok olumsuz, bilmiyorum artık ne olacak.

%1 şu anda ölüm oranı bizde.

Genel karantina hem mantıklı hem çok olumsuz, bilmiyorum artık ne olacak.

En azından virüsün kontrol altına alınabilmesi için 15 20 günlük bir karantina ülkeyi çok sıkıntıya sokar mı bilmiyorum, 10 15 günlük bayram tatilleri verdiğimiz oluyordu senede 2 kez bazen.

Sonraki süreçte ülkemize ekonomik zaraları çok büyük olacak gibi. :KK43:
Öyle ama dünyanın neredeyse her ülkesi aynı durumda olduğundan sıfır iktisat bilgimle çok etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum.
Küresel olarak batıyoruz sonuçta, tek ülke olarak yaşamaktan çok daha normalize edilemez mi?

Belki önce yalanladılar, sonra okuyunca mantıklı geldi, hazır yazılmışı var yapalım dediler :KK70: :KK70:

En azından virüsün kontrol altına alınabilmesi için 15 20 günlük bir karantina ülkeyi çok sıkıntıya sokar mı bilmiyorum, 10 15 günlük bayram tatilleri verdiğimiz oluyordu senede 2 kez bazen.
Bayram tatilinde çark dönüyor.
Restorana gidiyorsun, uçağa biniyorsun, alışveriş yapıyorsun, kıyafet alıyorsun, otele gidiyorsun, aklıma gelmeyen onlarca şeyi yapıyorsun vs vs.

Ülkece karantinaya girmek bütün iş yerlerinin kepenk kapatması demek. 20 gün ciro yapamayan adam kirasını ödeyemez, kredisini ödeyemez, faturasını ödeyemez.
O adam borç ödeyemeyince alacaklısı da başkasıan borçlanır. Böyle böyle devam eder.

Restorana gidiyorsun, uçağa biniyorsun, alışveriş yapıyorsun, kıyafet alıyorsun, otele gidiyorsun, aklıma gelmeyen onlarca şeyi yapıyorsun vs vs.

Ülkece karantinaya girmek bütün iş yerlerinin kepenk kapatması demek. 20 gün ciro yapamayan adam kirasını ödeyemez, kredisini ödeyemez, faturasını ödeyemez.
O adam borç ödeyemeyince alacaklısı da başkasıan borçlanır. Böyle böyle devam eder.

Marketlere bakınca baya çark döndüğünü görüyorum ben açıkçası ama küçük esnaf restoranlar için aynı şey geçerli değil tabii. Herkes bazı konularda özveride bulunmalı.

Biz de kendi derdimizdeyiz 😄annem bu ay senden kira almasınlar diyor sanki mümkünmüş gibi

Öyle ama dünyanın neredeyse her ülkesi aynı durumda olduğundan sıfır iktisat bilgimle çok etkilenmeyeceğimizi düşünüyorum.
Küresel olarak batıyoruz sonuçta, tek ülke olarak yaşamaktan çok daha normalize edilemez mi?
Tabi ki tüm dünya etkilenecek, benim de çok bilgim yok ama şöyle düşünüyorum hepimiz birbirimize bağlıyız artık globalleşme diyorlar ya. Karantina altına alınan ülkelerden ithal ettiğimiz ürünler belki uzunca bir süre ulaşılamaz olacak. Biz sanayinin birçok kolunda özellikle ham madde bazında maalesef yurtdışına bağımlı bir ülkeyiz. Oralardan ham madde gelmemesi demek bizde üretimlerin durması demek. Her ülke dışa bağımlılığıyla doğru orantılı etkilenecek bu süreçten bence. Dükkanlarını kapatan esnafı, uçuşlarını durduran havayolu şirketlerini, turizm acentelerini saymıyorum bile.

Hangi şehirde olduğunu bir an evvel açıklamaları gerekiyor. Bunu bilmemiz lazım. Rabbim ulkemizi korusun. İnşaallah fazla yayılmaz :KK43:
Aciklamamalari en mantikli davranis tabikide aciklasinlarda o sehirdeki vatandaslarla baska sehiremi kacsin virusun 1 sehirden 81 sehre yayilmamasini sagliyor.Sehri cokda merak etmemek gerek.

X