Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Açıklarlarsa bulunan şehirden toplu göç yaşanır ve taşıyıcılar başka insanlara bulaştırır. Böyle bir şey yaşanmasın diye açıklamıyorlar.
Açıklanmaması gerekiyor
İnsanlar her vakayı kendi ili gibi düşünmeli dikkat etmeli

Ama her gün iş için mecburen çıkan insanlar var 1.5 2 ay dinlenin dedi bakan ama onlar ne olacak

Yazmadım zaten yazdım mi? Astoria mesleğimi söyleyip kimi yönlendirdim bende korkuyorum ne dedim de azarliyordu bilir kişi gibi bilgi kirliliği var duydum dedim psikologsan hastanede yap yeter artık ya

Ben sizi azarlamıyorum, tam tersine burada paylaştıklarımıza dikkat etmemiz gerektiğini söylüyorum. Herkes bir şey duyup paylaşırsa halimiz ne olur? Kaos olur. Ayrıca sosyal medyalarda teyitsiz duyumlar paylaşanlar şikayet edilirlerse ceza alıyorlar. Ben sizi azarlamadım, başkalarını da düşünerek dikkatli olmanız için ricada bulundum.

acıklasınlar da millet olmayan yere mi gitsin yayılsın sonra iyice. Gizli kalmalı

Elbette gitmesin. Aciklansinda yayilsin dedim mi. ama en azindan o ilde sokaga cikma yasagi gelir insanlar eve kapanir daha fazla yayilmaz. millet hala sokaklarda belki ciddiye alirlar

Ya artık şu dikkate almayanlar da dikkate alsın. Olayın ciddiyetini kavrayamayanlar artık kavrasa.. Şu bdv de bile iki gündür baktığım bir kaç konuda yok arkadaşım evine çağırdı, yok diğer arkadaşımla dışarıda buluşacağız muhabbetleri dönüyor. Konuda dert edinilen şeyler genelde corono değil de başka bir halt oluyor. Otur işte evinde. Mecburi bir durumun yoksa evde oturmak bu kadar mı zor?

Keşke azarlayasaydin yazdığı cevaba bak.

Söylemedim diyor bi de hey allahım ya

Yazmadım zaten yazdım mi? Astoria mesleğimi söyleyip kimi yönlendirdim bende korkuyorum ne dedim de azarliyordu bilir kişi gibi bilgi kirliliği var duydum dedim psikologsan hastanede yap yeter artık ya
Duyumunuz şehir mi yoksa hasta sayısıyla ilgili mi, yoksa tamamen farklı birşey mi?

Aman, gözünü seveyim artık dikkat etmek lazım.
Benim düşünceme göre 1 hafta sonra 4 hanelilere ulaşacağız ve o vakalar nereden bilinmez.
Senin marketine gitmiş olabilir, binanda oturuyor olabilir vs.
Normalde hiç titiz bir insan değilim beden temizliği hariç, evi b.k götürse (ki öyledir) umrumda olmaz.
Bu başka bir durum.
Eldiven, dezanfektan, antibakteriyel mendil olmadan bu süreç geçmez.
Sprey ya da mendil edin en azından, eldivenle her şeyi tutup mendille silip koy.

Sehir aciklansin diyenler tabiki aciklanmamasi gerekiyor insanlar hastaliklar buyuksehirde nasilsa diye dusunerek alacatiya akin etmis orda tatil yapiyor belki vaka orda? Nasil bir kafamiz var anlamiyorum herkes yanibasindaymis gibi davransin lutfen eger sehrinizde olmadigini ogrenirseniz normal hayata doneceksiniz ve bu daha cok tehlikeli. Bakan her gece acijlama yapiyor onu dinleyin adam gereken herseyi soyluyor daha ne desin ne yapsin

Emin degilim ama vaka artışı hizli oldugu icin hepsi açıklanmamis olabilir. Olum hizini da kimse bilemez. Kisiden kisiye degisir.
51 yeni vaka, 47 eski. Teker teker aciklamiyorlar yani.

Evet 1 günde yeni 57 vaka sadece yurtdışından gelenler midir kesinlikle hayır.. Onunla teması olanın da teması olduğu belki yurtdışından geleni hiç tanımayan kişiler de olabilir
O yüzden salgın olmadan ohal olsun diyoruz
Keşke geç kalınmasa

Keşke azarlayasaydin yazdığı cevaba bak.

Söylemedim diyor bi de hey allahım ya

Kimseyi azarlama hakkım yok ama serinkanlı olmak zorundayız. Herkesin bir duyumu olabilir ama bunların kaçı doğru kaçı değil bilmiyoruz. Ben de korkuyorum sizin kadar ancak güvenilir kaynaklara ve uzman kişilere itibar etmeliyiz.

Sıkıldım senden paylasmadim ben de duyuyorum dedim ben gidiyorum psikolog sen insanları sakinlestir millet i üzerime salma nişanlım Dr ben psikolog um bilmem ne bilir kişi gibi off yettin ya ben cidden cikiyorum psikolog a ihtiyacimiz olsa gideriz devlet Hastanesi'ne belki değilsin milletti yönlendiren sensin bende duydum korkuyorum dedim ne dedim herkes gibi al gidiyorum sana kalsın makale paylaş çok sinirliyim sana ama arkanda grup var üzerime salarsin ben siteyede söyledim seni yıllardır aynisin mesleğin oysa hastanede yap

Hele dişçiye asla gitmeyin.
Direkt vücut sıvılarıyla temas var. En en riskli geup diş helimi ve hastaları. Her gün ikiye katlıyor şakası yok.
Çok acil bir durum değilse gitmeyin. Ben ayak parmağımı muhtemelen kırdım gitmiyorum. Salgındansa yamuk ayak parmağımı yeğleriö

anlamadıgım neden hala sokaga cikma yasagi gelmiyor 1 ay evde otursak daha fazla yayılmasa yoksa önlenemez hale gelcek bu durum
Vakalar yurt içi değil.
Yurt dışı kaynaklı ve gelenler karantinada olduğundan gerekli görmüyorlar.
Artık sanırım zorunlu karantina her yurt dışı girişine, böylece halkı kitleyeceğine olası tehlikeyi kitliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…