- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.803
12 yasindayken yegenlerimle PS oyunları oynardım. Oyle silahli oyunlar değil daha çok şifreli bir ust kademeye taşıyan oyunlar. Keyif alman gerekiyor ama benim sabaha kadar gıkım çıkmazdı :)ben bir sey sormak istiyorum 10-12 yas cocugu olan hanimlar evde cocuklari nasil oyaliyorsunuz? kardesim inanilmaz huysuzlaniyor yaninda annesi veya babam olmadigi icin. eline oylece tablet veremiyorum. kitap okumak, film izlemek, spor yapmak, yemek yapmak haric onerisi olan var mi? puzzle vs hepsini tukettik.
Bizde bir sürü akıl oyunları dediğimiz kutu oyunlarindan var.
Normal zamanlarda da onlarla oyaliyorum.
İnternetten alabilecekseniz yazayım birkaç tane ama en erken iki günde gelir zaten.
Onun dışında iki günde bir yeni tarif denemeye karar verdik.
Evi düzenliyoruz birlikte.
Bazen çok sıkılıyorlar, kavga ediyorlar biri 11 biri 5 yaşında.
Bazen de güzel oynuyorlar.
Arada tablet, film derken akşam oluyor.
Tek olsa heralde oyalamak daha zor olurdu.
12 yasindayken yegenlerimle PS oyunları oynardım. Oyle silahli oyunlar değil daha çok şifreli bir ust kademeye taşıyan oyunlar. Keyif alman gerekiyor ama benim sabaha kadar gıkım çıkmazdı :)
Çoğu kişi yaptırmıyor zaten. Ben aşı olduğum seneler çok rahat ettim, bu sene ben de yaptırmadım çok fena hasta oldum. Aşı olsaydım da olacaktı belki de bilemiyorum. Kimseye yaptırın veya yaptırmayın diyemem tabi ki. Ama bu sene geçirdiğimiz gribin sonraki seneki virüse bağışıklığına bir katkısı olmuyor maalesef. Geçirmesek daha güzel olur bence.Benim esim bu sene grip asisi oldu.
Ve iki defa hasta oldu. Ki hiç hasta olmazdi. Bende açikçasi grip asisina güvenmiyorum. Zaten asi bile degil, tahmin. Bu seneki mutasyona göre tahmin ediyorlar ama bu herkeste dogru çikmiyor zaten. Ben yaptirmadim, yaptirmam da.
Ha tabiki diger "geleneksel" asilar tabiki olunmasi lazim. Ancak iste gribe karsi bende pek güvenmiyorum. Ki grip zaten saglikli bir insansan, atlatabilecek birsey. Baze hastaliklarinda, bagisiklik sistemini güçlendirmek adina yasanmasi taraftariyim.
Karsinda bir zamanların hizli teyzesi var . Kardesin kiz ise mean girls, she is the man gibi gençlik filmlerini de ekleyebilirsin.cok tesekkur ederim. ben ps bagimlisiyim yani kardesimi uzak tutmaya calistim benim oynadigim oyunlara bulasmasin diye, bir bakayim bahsettiginiz oyunlara. simdilik tek basina idare ediyor ama yakinda buyuk bir isyan bekliyorum yani ozellikle babam gelmezse. hic beklemedigim seyler yasiyorum kirk yil dusunsem kardesimi oyalamak icin arastirma yapacagim aklima gelmezdi.
Euro 2020 de 2021 yılına ertelemiş bu arada. Haziran Temmuz aylarında gerçekleşecek bir organizasyondu. Herhangi bir düzelme beklenmiyor galiba bu durumda.
Düzelme beklenmemesinden ziyade bu tür organizasyonlar çok büyük organizasyonlar. Tüm Avrupa'da sokağa çıkma yasakları, karantinalar vs varken gerekli hazırlıklar yapılamaz. O yüzden ertelenmiştir muhtemelen.Euro 2020 de 2021 yılına ertelemiş bu arada. Haziran Temmuz aylarında gerçekleşecek bir organizasyondu. Herhangi bir düzelme beklenmiyor galiba bu durumda.
Nasip hayırlısı olsun.
Dışarıya çıkarsam da bakıyor kardeşine o yönden çok iyi oldu.
Ama yine de çocukları evde oyalamak çok zor.
Bugünler de geçecek inşaallah.
Belirsizlik çok kötü.
Geçenlerde biri konu açmıştı her gün aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım diye.
Orada da yazmıştım rutin çok büyük nimettir anlayabilirsek diye.
Gerçekten şuan ben bile bunu çok daha iyi anlıyorum.
Bir anda herşey nasıl degisiverdi.
Butun rutinlerimiz tepe taklak oldu.
Hayat böyle işte.
Lutfen 1-2 aya hersey normale donsun lutfenDüzelme beklenmemesinden ziyade bu tür organizasyonlar çok büyük organizasyonlar. Tüm Avrupa'da sokağa çıkma yasakları, karantinalar vs varken gerekli hazırlıklar yapılamaz. O yüzden ertelenmiştir muhtemelen.
İlla ki dönecek. Çin normalleşmeye başladı bile.Lutfen 1-2 aya hersey normale donsun lutfen☹
Biz cocuklarla 3 gunde bunaldik.. gercekten disardakileride anliyorum artik.. evde kalmak zorunlu olunca zaman gecmiyor sankiİlla ki dönecek. Çin normalleşmeye başladı bile.
Alabileceğimiz tedbirleri alıp sakin olmaktan başka yapacak bir şeyimiz yok.
Benim de inat gibi nasıl çıkasım geliyorBiz cocuklarla 3 gunde bunaldik.. gercekten disardakileride anliyorum artik.. evde kalmak zorunlu olunca zaman gecmiyor sanki☹
Hiçbir salgın sonsuza kadar sürmüyor.Ya kızlar çok değil daha bir hafta önceki hayatım sanki aylar yılar öncesinde kalmış gibi...
o kadar özledim ki o günleri.
Allah ülkemi ve tüm insanlığı korusun, mucizeler olsun ve yakın tarihte birgün uyanıp televizyonlarda Dünya Sağlık Örgütü nün , bu salgının bittiğini açıkladığını duyalım.
BDV de eski konularımıza dönelim , bugünlerde yaptığımız yaşadığımız herşeyi gülerek geyik malzemesi yapalım...
Allah o güne erişmeyi tüm ülkeme nasip etsin.
moralim çok bozuk.
Harbiden yaa kasvet bastıYa kızlar çok değil daha bir hafta önceki hayatım sanki aylar yılar öncesinde kalmış gibi...
o kadar özledim ki o günleri.
Allah ülkemi ve tüm insanlığı korusun, mucizeler olsun ve yakın tarihte birgün uyanıp televizyonlarda Dünya Sağlık Örgütü nün , bu salgının bittiğini açıkladığını duyalım.
BDV de eski konularımıza dönelim , bugünlerde yaptığımız yaşadığımız herşeyi gülerek geyik malzemesi yapalım...
Allah o güne erişmeyi tüm ülkeme nasip etsin.
moralim çok bozuk.
bahsettiginiz o kesip bicme islerine bir bakayim cok tesekkur ederim. kardesim yurt disindan geldiginden beri babami bir kez gorebildi sadece, annesini hic gormedi. icten ice huzursuz hissettigini anliyorum ama yapacak bir seyim de yok ki iste. normalde olsa 2 saatten fazla ilgilenemezdim yaklasik 4 gundur bas basayiz.
184 sanirimBizimkinin köylüleri bugünde hem lokalde hem evde taziye yapacak nereye şikayet edebiliriz usulsüz davrananlari ?