Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ah sormayın ya burada da yazdım, bizimle aynı binada çalışan adam yurtdışından yeni gelen kuzenleri ile görüşüp gelmiş , bir de ne olcak yeaaa diye gevşek gevşek konuşuyor.Kaç kişi görev yapıyor binada umrunda değil.Sinir küpü oldum sabahtan beri.

Aynı şeyden bahsetmiyoruz bade, halihazırda ülkeye giriş yapmış da karantinaya uymayanlarla yurtdışından vatanına dönmeye çalışanlar aynı kişiler değil. Neden geliyorlar demek manasız.
Kurallara uyan ve hakeden kişilere kapılar sonsuz açık zaten bunu belirtmeme gerek yok dimi kuzum bir sağlıkçı olarak en son düşüneceğim şey olur gelmesinler kalsınlar demek. Beni tanımış olmalısın. Benim kızdığım sinirlendiğim şey başka.

Ah sormayın onlar da bizim evlatlarımız, karı koca çalışıyoruz biz de , soyunup dökünmeden sevmiyoruz, öpmüyoruz hatta hiç öpmüyoruz nerdeyse ; ama ben de çok tedirginim.

Hayvanlar için bir tehlike olmadığı konusunda bizi bilgilendirdi buradaki veteriner arkadaşımız ama benim korkum, hastalanırsak, hastaneye yatma durumumuz olursa ve ya ölecek olursak ona kim bakacak, kim yetişip alacak, öyle bir enfekte durumu olursa evimize kimse girmez kuzum ne yapacak , bu konuda alacak önlemim yok, başka bir durum olsa kardeşimde anahtarım var aynı sitede oturuyoruz uğrar bakar ama hastalık olursa o da gelemez. Aklıma bin türlü senaryo geliyor, birimiz kapar birimiz sağlam kalırsak ne olur, hastane durumu olursa ne olur, eşim canımın içi adama bakınca gözlerim doluyor bazen, Rabbim kimseyi böyle sınamasın

Benim oglum anaokulunda ogretmenimiz her hafta basi aktive listesi atiyor. Ayrica hafta hafta odev plani hazirlamislar onlari yapiyor .biraz önce biraz önce koli bandiyla kapiyi kapliyordu Allah yardimcimiz olsun.

Ünlüler karantina altında değil, karantina ile gönüllü izolasyonu birbiriyle karıştırıyosunuz.
İnşallah onlarada gelir bu sorumsuzluklarina şu anda Dr randevu lari bile iptal annem diyabet çok yükselirse telefon edin dedi diyabet birimi

O konuda da çok haklısınız , benim de normalde tatilde vs erkek kardeşim bakar kedimize evlerimiz çok yakın, ama dediğiniz gibi karantina durumu olursa gelemezler , ben de çok düşünüyorum acaba onu da alırlar mı ne yaparlar diye.Allah hepimize sağlık versin inşallah, şu zor günleri bir an önce atlatırız umarım.

Umarım İtalya gibi olmayız.

Bana stres yapiyorsun zaten hastasin düsünme diyen teyzemi aradim biraz once enistem cikti telefona evi sirkeli suyla siliyor halilari bahceye atmis kafayi yedi galiba diyordu.

allah korusun ya okurken bile ağladım suan ya benimde kucuk yavrusum var ve asla kafesteyken yemek yemiyor bile ne yapacagiz allahim kafamda milyon senaryo dönüyor

Bana stres yapiyorsun zaten hastasin düsünme diyen teyzemi aradim biraz once enistem cikti telefona evi sirkeli suyla siliyor halilari bahceye atmis kafayi yedi galiba diyordu.
İnsanlar yansıtma yapıyor asıl onlar yapıyor da sana diyorlar

Hayvanlara nasıl bir prosedür uygulandığını bilmiyorum
Muhtemelen barınağa alırlar ama benim kızım ölür orada, hiç bir şey olmasa korkudan ölür
Yeminle ruhum daralıyor, ilk başlarda bu kadar değildim, şimdi avazım çıktığı kadar çığlık atasım var, Rabbime sığındım kimseyi sevdiğiyle imtihan etmesin inş

Bizde bir sürü akıl oyunları dediğimiz kutu oyunlarindan var.
Normal zamanlarda da onlarla oyaliyorum.
İnternetten alabilecekseniz yazayım birkaç tane ama en erken iki günde gelir zaten.
Onun dışında iki günde bir yeni tarif denemeye karar verdik.
Evi düzenliyoruz birlikte.
Bazen çok sıkılıyorlar, kavga ediyorlar biri 11 biri 5 yaşında.
Bazen de güzel oynuyorlar.
Arada tablet, film derken akşam oluyor.
Tek olsa heralde oyalamak daha zor olurdu.

Sormayın, kendim için gram korkum yok, tek derdim öyle bir şey olursa çocuklara ne olur.

2 kedim 2 köpeğim var, tek sıkıntım çocuklar.

İnsanlar yansıtma yapıyor asıl onlar yapıyor da sana diyorlar

Aynen canim bana deli muamelesi pimpirikli muamelesi yapiyorlardi. Eskiden sen bu kadar pimpirikli takintili degildin diyorlar.evet eskiyle yeni donem arasindaki en onemli fark artik küçük bir cocugum var.

Buraz once oglum benim kardesim yok keske robot arkadasim olsaydi dedi. Bizde 2.yi cok istedik nasip olnadi. Kardesi olsa belki daha iyi oyalanirdi. Biraz once kapiyi bantliyordu şimdide koliye göz agiz yapmis kafasina gecirmis evi turluyor

Benim esim bu sene grip asisi oldu.

Ve iki defa hasta oldu. Ki hiç hasta olmazdi. Bende açikçasi grip asisina güvenmiyorum. Zaten asi bile degil, tahmin. Bu seneki mutasyona göre tahmin ediyorlar ama bu herkeste dogru çikmiyor zaten. Ben yaptirmadim, yaptirmam da.

Ha tabiki diger "geleneksel" asilar tabiki olunmasi lazim. Ancak iste gribe karsi bende pek güvenmiyorum. Ki grip zaten saglikli bir insansan, atlatabilecek birsey. Baze hastaliklarinda, bagisiklik sistemini güçlendirmek adina yasanmasi taraftariyim.

Buraz once oglum benim kardesim yok keske robot arkadasim olsaydi dedi. Bizde 2.yi cok istedik nasip olnadi. Kardesi olsa belki daha iyi oyalanirdi. Biraz once kapiyi bantliyordu şimdide koliye göz agiz yapmis kafasina gecirmis evi turluyor
Nasip hayırlısı olsun.
Dışarıya çıkarsam da bakıyor kardeşine o yönden çok iyi oldu.
Ama yine de çocukları evde oyalamak çok zor.
Bugünler de geçecek inşaallah.
Belirsizlik çok kötü.
Geçenlerde biri konu açmıştı her gün aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım diye.
Orada da yazmıştım rutin çok büyük nimettir anlayabilirsek diye.
Gerçekten şuan ben bile bunu çok daha iyi anlıyorum.
Bir anda herşey nasıl degisiverdi.
Butun rutinlerimiz tepe taklak oldu.
Hayat böyle işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…