Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Umreden hasta donen 3 vaka bana cok tuhaf geliyor hem oralarda dogru duzgun tavaf edemedi hem hasta dönüp toplumun vebaline girdi umre gibi guzel bir olaydan bu kadar kotuluk onlari buldu icim urperiyor
Olum Allahin emri mevlana olumu dugun olarak karsiliyor Siz nerden biliyorsunz ki onu bulanin ne oldugumu direk size degil tepkim.ama.umreye giden herkesi tasliyorlar. Bakm annem bir bck ay once umreye gitmek.istedi yillardir istyr o ayri bizde kardesler destek olduk fakat pasaportu yetismedi. Suan gitseydi geleli bir yada iki hafta olacaktik annem 65yasinda ve bu salgin sadece çin deydi annemin gidisini biz engellemedk fakat kismet olmadi ha .okumamis Hadi neyse hastanede doktorumuz gecen hafta yurtdisina kayaga Gitti bakiniz kayak diyorum .... Doktor diyorm lutfen bu umreden gelenler icin Dua Edelim her giden hastalanicak diye birsey yok. Bazi seyler engellenemez umarim hic birine bisey olmaz hicbirimize bisey olmazz dini konusmalar yasak blyrm arkadaslar Dua da Edelim herkes icin baskasi icin edilen Dua daha hayirlidir (en fazla banlanirim)

Farkindaysanir hergün sayi en az 2.5 kat artiyor . 1 5 18 47 bu gece 125 derlerse şasirmam. Allah korusun buzi

Bende akrabalarıma asla laf anlatamıyorum. Görümcem kalp ile ilgili geçen hafta cuma ameliyat oldu ama hala evine geçmiş olsun için gelenler var, bikaç kere söyledim kaynaya bile bize bişey olmaz diyor. Sen sağlamsın zaten sana değil ama gencecik kızına olacak olan dedim. İlla böyle pat diye söylemek mi lazım. Ben 32 yaşındayım alerjik astım hastasıyım direk risk grubundayım ve eşim dışarıdan geliyor mecbur her gün ve bişey umrumda değil, saçmalama abartma diyor bana. Durum italya kadar vahim olmayacak belki ama şuan ki tabloyu mumla arayacağız. Velilerime komşularıma tüm sosyal medya hesaplarından tanıdıklarıma paylaştım, bu süreç TATİL değil TECRİTtir şunu bi anlayın da devlete yardımcı olun yahu çıkmayın evden. Hangi evde geçen 2 hafta sevdiğimizin acısından daha zor geçebilir ki

Dedem KOAH hastası, akciğerleri %30 kapasiteyle çalışıyor ve 75 yaşında. Oturduğu yerde nefes nefese olan bir insan, asla nefes almaya doyamıyor düşünün. Cuma günü namaza gitmiş. Bazı namaz vakitlerinde de camiye gider. Bir de hastane, doktor işlerinden acayip tırsan bir insan. Şimdi bu insan bile böyle normal hayatına devam edebiliyorsa, sağlıklı insanların çoğunun "bana bir şey olmaz yeaaa" diye düşünmesine şaşıramıyorum. Şu cehalete karşı bezginlik mi hissediyorum, öfke mi, acıma mı karar veremiyorum. Eşimin annesi de kanser atlatmış bir kadın, bir iki defa nüksetti, kemoterapilerle filan atlattı şükür. O da 65'ini geçmiş bir insan. Yurt dışı gezisi varmış, ona gitmeyi planlıyor. Gezi birkaç ay ileri ertelenmiş ama hala "para verdik, iptal olmazsa gitmek lazım" kafasında. Ay gözüme gözükmeyin diye çığlığı basasım var.

Farkindaysanir hergün sayi en az 2.5 kat artiyor . 1 5 18 47 bu gece 125 derlerse şasirmam. Allah korusun buzi
Hepsi yurtdışı bağlantını, evinde oturan, yurdundan çıkmayan bir vaka yok henüz, umarım da olmaz.
O sebeple gelenlerin aileleri dahil aynı ortamda bulunmamaları, 14 gün kendi başlarına geçirmeleri çok kritik.
İlk vaka tam tamına 5 yakınına bulaştırdı, umarım gelenler bunu ciddiye alır ve ailesini seven insan kimseyle görüşmeden kendini karantinaya alır.

İyi de Allah izin vermiyor ki cuzzi irade var git sen kendine bulastir demiyor
Dün Nihat Hatipoğlu nün da anlattıklarıni anlatıyorum o yenge abartma diyorlar
Sanki Corona virüsü nu ben icat etmişim gibi

valla çıldırmak üzereyim bu insanların vurdumduymazlığı öldürecek beni iş çok ciddi önümüzde ciddi sıkıntılarla dolu bir örnek var (italya) yazılanları okudukça dahada ürperiyorum işi ciddiye alan cok az bir kesim var ne olacak bu ülkenin hali italyanlarda böyle dala geçmişti .Ben bir sağlık çalışanıyım en büyük risk grubunda biziz ama insanlara önlem almak zor geliyor. Şuan ülkede sokağa çıkma yasağı başlasa sen sıcak evinde bekleyeceksin ben sahalarda olacağım. Neden durumu öyle bir noktaya getirmek için çabalıyorsunuz. İlla eve kelepçelenmemiz gerekiyor bu kuralsa uymak zorundasınız ya.. Ben annem babam çocuğum ölsün istemiyorum ben kimse ölsün istemiyorum ben kimse için seçim yapmak istemiyorum . Sadece kendi canımın derdine düşüp çevremdeki kimseyi göremez noktaya gelmek istemiyorum. neden bu kadar ciddiyetsiz insanlarız biz. İlla canımız mı yanması gerekiyor ciddiyetini anlamanız için . illa sağınızda solunuzda soluk alamayan insanlar mı olması gerekiyor. Lütfen duyarlı olalım bakanlığımızın uyarılarına kulak verelim. Bu insanlar sizler için çalışıyor sizlerde elinizden geleni yapın ! içimde çok şey var haykırmak istediğim. Bu vurdumduymaz insanalrı parçalamak istiyorum ya.. çok vebaldeler çok..

Bakin iclerinde belki dikkat eden gittigine pisman olan vardir toplum icin korkan vardir ama yasadigim sehirde bile devlet bu kdr cabalarken bagli alt kuruluslari umre donusu hayirli olsun ziyaretleri yapiyor
Benim kayinvalidem umre mevludu icin sehir degistirdi esimde bende neler yaptik ve size en buyuk risk grubunda oldugunu soyliyim bir yakalansa asla donusu yok bobrek kanseri gecmisi var tek bobrekli. Hadis bile varken insanlarin bilincsizligi beni benden aliyor. Calistigim yerde umreden donen bir hoca araplara kiziyor niye kabeyi kapatmislar diye. Gozumun onunde biz yabanci degiliz ya sapir supur opustuler. Ve onun grubunda pozitif vaka cikti. Birakin sokaga cikmayi kalkip kamu kurumuna cay icmeye geliyor. Bu vebali kim oder. Kac umre bu kdr insanin korkusunu temizler? Ipin ucu coktan kacti. Her yerden hala mevlut haberi geliyor. Bakan guzellikle anlatti olmadi. Karantinayi sart kostu cokta iyi oldu. Ilk bastan itibaren karantina olmaliydi. Su an artis hizi cok yuksek her gun 3 kat yeni vaka aciklaniyor. Biz bir yakinimizi vazgecirdik bu vakalar uzun zamandir dunyaya yayildi bence umreye gidip bana bisey olmaz kafasi cok yanlis cunku cok fazla ulkeden cok fazla insan var.

İyi de Allah izin vermiyor ki cuzzi irade var git sen kendine bulastir demiyor
Dün Nihat Hatipoğlu nün da anlattıklarıni anlatıyorum o yenge abartma diyorlar
Sanki Corona virüsü nu ben icat etmişim gibi
sen araba kullanmayı bilmeden arabanın başına otur hiç dikkat etme ee Allah izniyle birşey olmaz. Sonra git kazayı yap. Hangimiz bunu yapıyoruzda olay koronaya gelince Allah ın izniyle diyoruz. Allah sana bu aklı boşunamı verdi kullanmadıktan sonra..

Bende tam tersi geçen hafta virüs vakası gorulene kadar hicbisey yapmadıklarını düşünüyordum. Uçuşlar kapatılsın diye Twitter'da kıyamet koptu uçuşları çok geç kapattılar iranda virüs yayilmisken bile günde kaç uçak indi , havaalanında sacmasapan önlemler aldılar termal kameraymis fln. 14 gün kuluçka süresinde termal kamera hiçbir işe yaramiyor. Şimdi çok ciddi adımlar atılıyor ama virüs girdikten sonra ne fayda bir ay önce yapılması gerekeni yapıyoruz
Umre sürecinde de çok tepki alındı diye apar topar karantina kurdular onda bile plan yoktu
Bir de herkes tutturmuş gripden daha fazla insan ölüyor diye. E napalim coronadan da olsunler mi? Gribin ilacı var bunun ilacı yok. Kim risk grubunda belli deil. İlaç bulunana kadar yapılacak en iyi şey yayılmasını önlemek.
O Burak mıdır nedir virüsü kapan kişi en sanslilardan çünkü daha yayılmadan hasta oldu ve en iyi hizmeti aliyor. Aynı anda binlerce hasta hastanelere ususunce yoğun bakım yatağı kalmayınca asıl trajedi o zaman baslicak

bakin showda adam diyor ki insan hayati söz konusuysa haram olan domuz eti bile yenilebilir diyo millet hala cuma namazina gidelim derdinde milletinde vebaline giriyorlar ya önlem almak zorundasiniz kizlar birleşip aglayalimda karantina gelsin artik

ay valla nefesim daralıyor bu yorumları gördükçe bu rahatlıkları gördükçe.. hoca olmuş ama kul hakkından haberi yok Hakkımı helal etmiyorum bile isteye umursamadan bu şekilde davranan lara Ahirette iki elim yakanızda olacak..

Teyze:”Çay partisi yapmamaktan mı öleyim koronodan mı öleyim? Korona.”

bencede geç kalindi simden sonra zaten karantina ya alinmamiz gerek onuda yapmiyorlar evet o adam suanlik sansli ama birdaha corona olabilir oda var

Ayrica burda sorun ölüm degil. Burada sorun vaka sayisinin cok artmasi hastahanelerin yetismemesi saglik personelinin enfekte olmasi dogum kronik hastaliklar acil kalp hastaliklari beyin kanamasi gibi durumlara mudahale edilememesi uretimin durmasi ekonomik boyut hala ölüm hak diyorlar ölüm zamani sebebi mevzu degil cinde ölüm orani yuzde 2 idi italya icin isteyenler tekrar hesaplasin bakalim kac cikacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…