Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
ay valla nefesim daralıyor bu yorumları gördükçe bu rahatlıkları gördükçe.. hoca olmuş ama kul hakkından haberi yok Hakkımı helal etmiyorum bile isteye umursamadan bu şekilde davranan lara Ahirette iki elim yakanızda olacak..

Bende asla anlayamayacagim aslaa..
Ki adamin grubunda vaka cikti buyuk ihtimalle oda hasta. Kamu mecburi hizmette kamunun hakkini kim odeyecek?
Senede 2 gidiyordu her ay gitse yetermi mesela?

Olumler baslayinca anlaşılacak durumun ciddiyeti. Bizim insanımız baska turlu anlamaz. Solunum cihazlarina muhtaçlık nasil oluyormus yakindan gördüm. Görmeyenler basit grip gibi düşünüyor. Evet herkeste bu kadar etki etmeyebiliyor ama riskli grubu da dusunmek gerek. Ustelik tekrar tekrar yenileme riski dahi varmis.

Bas bas bagiriyorlar isi olmayan cikmasin ve evde kalsin, kendinizi mumkun oldugu kadar dis dunyadan soyutlayin,kaos yaratmayın ama tedbiri de elden bırakmayın diye. Bu haberler varken bir insan nasil gezmeyi, sosyalleşmeyi dusunur aklım almıyor. En yakınıni dusunse insan, yine dikkatli davranir.

Umarim is ve zaruri durumlar disinda sokaga çıkma yasagi ilan edilir.
Yoksa katlanarak artacak bu vakalar. Bu virüsün dağılım sekli bu.

Ayrica hastalik gecirilmeyecek diye bir sey de yok. Bunu kimse garanti edemez ama vakaların ayni düzeylerde kalması farkli, katlanarak artması farkli. Hem yatak kapasitesi, hem de sağlık personeline erisim acisindan.
okadar güzel demişsinizki evet yanındaki ölünce anlayacak ama iş işten geçeçek yada nefes alamayınca kafasını duvarlara vuracak..
sokağa çıkma yasağı konsuunda devlet en iyisi biliyordur eminim okadar ince hesaplar varki bu işte bütün insnaalrı düşünmek zorundalar bi yeri yaparken biyeri yıkmakta var.. aslında devletimizin aldığı önlemlere uysak şuan için yeterli olacak ama insanlar son noktaya kadar bu konuda direneceğe benziyor off off

sen araba kullanmayı bilmeden arabanın başına otur hiç dikkat etme ee Allah izniyle birşey olmaz. Sonra git kazayı yap. Hangimiz bunu yapıyoruzda olay koronaya gelince Allah ın izniyle diyoruz. Allah sana bu aklı boşunamı verdi kullanmadıktan sonra..
Yok bunlara şöhret virüsü bulaşmış herseye b..ologlar sebep oldu daha virüsü görmeden yok kelle paça için bir tanesi de türk genine bulaşmaz sarı ırka bulaşır diye yok gençlere bulaşmaz dediler onlar disarda fink atıp yaşlı ailelerine gidiyor
Bizde kromozomsal bir durum var bebek kayiplariyla ilgili çoğu Dr bilmiyor kadın doğum uzmanı alanı degilse yıllarca o vakkayla çalışmamızda Dr diye herşeyi bilmek zorunda hissediyorlar ya kendilerini mikrofon uzatilinca ben bilmiyorum diyemiyor konuşuyor konuşuyor

bakin showda adam diyor ki insan hayati söz konusuysa haram olan domuz eti bile yenilebilir diyo millet hala cuma namazina gidelim derdinde milletinde vebaline giriyorlar ya önlem almak zorundasiniz kizlar birleşip aglayalimda karantina gelsin artik

Tabi ki, üstelik bahsettiğini izin ayette geçer.İslam dininin amaçlarından biri canın korunması .malin korunması aklın korunması ... böyle gider..

Cuma namazı ise fikihta ayrı bir konu çok dini olacak diye girmiyorum

okadar güzel demişsinizki evet yanındaki ölünce anlayacak ama iş işten geçeçek yada nefes alamayınca kafasını duvarlara vuracak..
sokağa çıkma yasağı konsuunda devlet en iyisi biliyordur eminim okadar ince hesaplar varki bu işte bütün insnaalrı düşünmek zorundalar bi yeri yaparken biyeri yıkmakta var.. aslında devletimizin aldığı önlemlere uysak şuan için yeterli olacak ama insanlar son noktaya kadar bu konuda direneceğe benziyor off off

Hepsi bu kadar.. tedbirine tavsiyesine ricasına artık neyse uyuyacağız..

ama benim üni mezunu görümce bile çoluk çocuk eltilerine gitmişler uzun yol bir de..

Bizi bu cahillik öldürecek

Şu corona muhabbeti hiç canımı sıkmıyordu. Herkes tedbirini alır birbirini düşünür ona göre davranır diyordum ki....
Umreden dönüp karantinaya alınmış adamın polisin yüzüne tükürdüğünü görene kadar.
Ne diyim ki Allah kabul etmiştir umarım...
Gercekten boyle bir seyi nasil yapar? o adam(!)ı
Hucreye kapatmalari lazim 😡

Yok bunlara şöhret virüsü bulaşmış herseye b..ologlar sebep oldu daha virüsü görmeden yok kelle paça için bir tanesi de türk genine bulaşmaz sarı ırka bulaşır diye yok gençlere bulaşmaz dediler onlar disarda fink atıp yaşlı ailelerine gidiyor
Bizde kromozomsal bir durum var bebek kayiplariyla ilgili çoğu Dr bilmiyor kadın doğum uzmanı alanı degilse yıllarca o vakkayla çalışmamızda Dr diye herşeyi bilmek zorunda hissediyorlar ya kendilerini mikrofon uzatilinca ben bilmiyorum diyemiyor konuşuyor konuşuyor
kele paçaya gelince iç ama iş sokağa çıkma diyince o sana uymasın mantığındalar.. zaten doktorlarında net bilgisi yok kimsenin yok açıkcası hepimiz korkuyoruz hepimiz kendimize yorumluyoruz. hepimiz kendi kapımızın önünü süpürsek dünya cennet olacak farkında değiliz. Ya doktolrar napsın okadar risktelerki kendileriyle beraber aileleri de riskte .. mesela ben çok korkuyorum annemin kronik hastalığı var bağışıklığı çok düşük ve benim yüzümden ölürse kendimide affetme :KK43:

Biri Allah aşkına şu Canan Karatay sustursun
Bilimsel dayanağı olmayan şeyleri milletin önüne sunup sunup duruyor
Kelle paça koronavirüse devaymış
Tamda bizim halkımızın istediği şeyleri söylediği için bu kadar tutuluyor
bence bir yetkili sadece tek bir ağız yani ciddi bir sekilde uyari yapmalı tum kanallarda canlı yayin verilmeli millet neye inanacağını sasirdi hatta cogu umursamıyor herkes bir sey diyor tamam vücut direnci ve bagisiklik yuksek tutulmalida vay kelle paca ic hic bir sey olmaz mantigida yanlış

Ayrica burda sorun ölüm degil. Burada sorun vaka sayisinin cok artmasi hastahanelerin yetismemesi saglik personelinin enfekte olmasi dogum kronik hastaliklar acil kalp hastaliklari beyin kanamasi gibi durumlara mudahale edilememesi uretimin durmasi ekonomik boyut hala ölüm hak diyorlar ölüm zamani sebebi mevzu degil cinde ölüm orani yuzde 2 idi italya icin isteyenler tekrar hesaplasin bakalim kac cikacak
Aslında 60 yaş üstünü 1 ay boyunca karantina altına alsalar koruma amaçlı-risk altında oldukları için - daha önleyici bir tedbir olur, ne üretim durur, ne eğitim.

Babam 69 annem 65 yaşında,
kronik herhangi bir rahatsızlıkları yok
gayet sağlıklılar.
Buna rağmen şimdi evden çıkıp,
market alışverişi yapıp 20 km yol yaparak
evlerine bırakacağım.
Anneme eczaneden yeni çıkan bir bağışıklık desteği varmış, onu da alacağım.
Allahtan anam-babam bilinçli ve söz dinliyorlar.

bence bir yetkili sadece tek bir ağız yani ciddi bir sekilde uyari yapmalı tum kanallarda canlı yayin verilmeli millet neye inanacağını sasirdi hatta cogu umursamıyor herkes bir sey diyor tamam vücut direnci ve bagisiklik yuksek tutulmalida vay kelle paca ic hic bir sey olmaz mantigida yanlış
Çıkın gezin dolaşın corananın diğer gripten bir farkı yok gibi açıklamalar yapmış
Zaten kimse dikkat etmiyor
Birde bu kadının söylediği her şeye koşulsuz inanlar var
Sırf sansasyonel şeyler söylüyor reyting getiriyor diye tv programları bunu çıkartıp duruyor

Babam 69 annem 65 yaşında,
kronik herhangi bir rahatsızlıkları yok
gayet sağlıklılar.
Buna rağmen şimdi evden çıkıp,
market alışverişi yapıp 20 km yol yaparak
evlerine bırakacağım.
Anneme eczaneden yeni çıkan bir bağışıklık desteği varmış, onu da alacağım.
Allahtan anam-babam bilinçli ve söz dinliyorlar.
Keşke herkes bilinçli olsa, iki oğlumla evdeyim, bakalım nereye kadar zapdedeceğim.. 😔

Çıkın gezin dolaşın corananın diğer gripten bir farkı yok gibi açıklamalar yapmış
Zaten kimse dikkat etmiyor
Birde bu kadının söylediği her şeye koşulsuz inanlar var
Sırf sansasyonel şeyler söylüyor reyting getiriyor diye tv programları bunu çıkartıp duruyor
Oytun Erbaş'da çok rahat konuşan doktorlardan ve sürekli TV'de.

Bakan istifa ederse bittiğimizin resmi olur. İşini severek ve özverili yapan nadir sağlık bakanlarından kendisi.
Ben gecenin saat 4ünde kızları yurttan atıp oraya yerleştirmelerine kızıyorum. Koskoca devlet otelin birini kapatsaydı oraya yerleştirseydi keşke.

Keşke herkes bilinçli olsa, iki oğlumla evdeyim, bakalım nereye kadar zapdedeceğim.. 😔

Bende aynı durumdayım. Ve daha önce bana abartiyosun diyenlere iki çift lafım var, keşke herkes benim kadar abartsaydi da toplanıp toplanıp gezmeselerdi. Ne deyim ya bizimki de can sıkılıyoruz ama napalim bı süre böyle olcak.

X