Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sosyal medyada coronoyla ilgili provokatif paylaşımları nedeniyle 19 kişi gözaltına alınmış.
Ahmet Çakar'ın da başı belaya girer muhtemelen. Böyle bir şey varsa bile bu duyuru resmi kanallarla yapılır. Umarım belaya da girer açıkçası, bu günlerde böyle panik yaratacak bir şey söylenemez.

Girsin zaten girmezse problem var.Boşboğazlın da bir sınırı olmalı.

Katılıyorum size.. sosyal izolasyonu tam olarak sağlayabilirsek nüfusa göre dar bir çevrede kalabilir.. ama sağlayacağımizdan çok emin değilim..

Bir de hastalığın bulaşma hızını düşünürsek yayılma hızı normal..

Ay bilmiyorum bir ay uyutsalar bizi bir ay sonraya uyansak.

aslında oldukça sakindim sabah kızım karnım ağrıyor deyince panik yaptım doktora ihtiyacınız olursa ne yaparız diye..

Benim oglum da dis cikariyor. Atesi bi cikip bi iniyor. Hastanelik isimiz olmaz insallah hicbirimizin.

Ölüm haberleri gelmesi normal tabi bence ölen olduğu sağlık bakanı tarafından halka da açıklanmalı belki insanlar durumun ciddiyetinin farkına varırlar.Daralmamak mümkün değil Allah sonumuzu hayr etsin
Screenshot_20200317_100708.jpg

Malesef öngörülen bu...

Bu gerçekse neden yetkili kişiler bunun açıklamasını yapmadı? Neden üstüne vazife olmadığı halde "doktorluk ve devlet bağlantıları" arkasına sığınıp tvde böyle bir şey söyledi? Halkı paniğe sevk etmek değil mi yaptığı?
Eğer yarın bu 2 ölüm doğrulanırsa da süreçle ilgili güven azalacak mı bilemiyorum.

İşte sorun bu gerçek mi ki olabilir sonuçta ölümcül bir hastalık .Ama bu adamın yaptığı aptalca bir durum bu açıklamayı yapabilecek son kişi bile değil Ahmet Çakar.İnşallah bunun için ceza alır.Sağlık bakanı çıkıp artık evet ölenler var der mi ?çünkü bu boşboğaz gibiler yüzünden insanlar da hükümete karşı güven sorunu oluşuyor.Ama ölü varsa da daha önce söylenmeliydi belki insanlar durumun ciddiyetini anlarlardı ve bu tip fırsatçılara gün doğmazdı.

Umreden hasta donen 3 vaka bana cok tuhaf geliyor hem oralarda dogru duzgun tavaf edemedi hem hasta dönüp toplumun vebaline girdi umre gibi guzel bir olaydan bu kadar kotuluk onlari buldu icim urperiyor

Gördünüz mü haberlerde; sivasta ucuz mal satan mağaza açılışında toplu izdiham

Siirt ve gümüşhanede ; maç yasak diye tepeliklerde toplaşıp iZleyenler; semaver, çekirdek, mangal eşliğinde...

inanamıyo insan

Gunaydin ki
Benimkiler den biri de ateşli havale geçirdi..kuvezde çok kaldılar.
Şimdi karnı ağrıyor birinin, gaz çıkarıyor.cok yemişti akşam ondan sanırım.dik durunca rahatlıyor.. böyle çok zor Dr a gidemezsin:KK43:

Çok okuyorum ben de.. tedbir ve dua

Bende sabah eczeneden ates düsürücü şurup aldim yedeğe. 25 yaslarinda bir genc pat diye yere tükürdü yanimdan gecerken. Cok sinir oldum üstü basina baksan bakimli. Bagirdim terbiyesiz haberdemi izlemiyorsun birde genc olacaksin dedim. Kosarak kacti.

Siirt ve gümüşhanede ; maç yasak diye tepeliklerde toplaşıp iZleyenler; semaver, çekirdek, mangal eşliğinde...

inanamıyo insan
Gördüm o Sivas’ta kileri altalta üst üste hepimizi bu bencillik ve cahillik hasta edecek.

On dakika önce alt komşum aradı
Neredeyse 80 yaşında teyze
Komşuları topluyormuş çaya sende gel dedi
Dedim delirdin mi teyze, en büyük risk senin yaşındakiler için vs.. anlattım
Allahın izniyle bir şey olmaz dedi ve telefonu yüzüme kapattı
Bu cahillikle laf anlamamazlıkla ne yapacağız bilmiyorum, umudum kırılıyor gittikçe

Asparagas haber olmasını dilemiştir:KK43:
Gerçek de olabilir.
Sayı git gide artacak, gözümüz korkmasın.
Dünyanın her yerinden vatandaşlarımız geri geliyor ve muhtemelen bu virüsle geliyorlar.
10 gün sonra bin rakamını görmek olağan bir şey.
Önemli olan yurtdışı bağlantısı olmayan insanlara bulaştırmadan önlem almak, karantina vb.
Ve zaten uygulanan okul tatili, yerel işletme kapatılması vs bunun önüne geçmek için.
Siz, ben vb birçok yurttaşı bağlantımız olmadığı halde hasta olması büyük sorun, o zaman önü kesilemez.

inanamıyo insan
O mağazanın sahibi tutuklanmalı bence.
Ya da akıl hastanesine kapatılmalı.
Bazen bazı insanlar başka bir boyutta mı yaşıyor acaba? Diye düşünüyorum.

X