Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
bende anlamadım ki dışarı çıkarken takin deniyor gecen haber de dendi ama hasta olanlar mutlaka taksin deniyor.Ama ya hasta degilsem ve yanimdaki oksururse direk bana gecer maske takarsam bi bariyer olur diye düşünüyorum ama maskeyide uzun saatler takmayacaksin tabi
Kafamda deli sorular topluluk içinde çalışan insanlarız bazılarımız 1 odada 3 5 kişi olabiliyor kim hasta kim değil belki birisi birinden virüsü kaptı işte öksürdü etti al direk bizlere geçti zaten bu şekil de yayılıyor virüste bu bizim içinde geçerli ben belki birinden kaptım allah korusun bilmeden geldim öksürdüm diğer arkadaşlarıma geçti bence maske şart ama doğrusu ne bilmiyorum insanlarında vebalı gibi bakması çok ilginç ya insanlar daha olayın ciddiyetinde değil yada biz çok pimpiriğiz artık kendimi sorgulamaya başladım çevremdekileri gördükçe

Bayanlar şimdi size can alıcı bir soru ile geldim 😂
Maske takmamız gerekiyor mu ? Yoksa takmamıza gerek yok mu 2 gündür özellikle bu sabah dikkat ettim koskoca istanbulda sadece 3 kişi gördüm maskeli ve insanlar ona vebalı gibi bakıyordu 🙄🙄
Araştırdım bazı uzmanlar hasta okunca veya hastalıktan şüphelendiğiniz kişiyle temas halindeyken maske takın diyor ama bu bana çok saçma geliyor kimin hasta olduğunu nerden bilebiliriz sonuçta bana takmak mantıklı geliyor sizler takıyormusunuz ? 🤔🤔

Bende bugüne kadar doktorlarin söylediğine katılıyodum ama vaka sayısı artınca,eşimde işe giderken toplu taşıma kullandığı için takmaya baslasan mi acaba dedim. Bide pazar günü 112 geldi bizim binanın önüne beyaz kıyafetli giyinip şüpheli hasta aliyolar ya şok oldum bizim blokdan birisini aldılar bina komple dezenfekte edildi falan bunları gördükçe bı korkmuyo değilim. Bence artık maske takmak doğru düzgün ogrenilmeli ve kullanılmalı diye düşünüyorum.

Kafamda deli sorular topluluk içinde çalışan insanlarız bazılarımız 1 odada 3 5 kişi olabiliyor kim hasta kim değil belki birisi birinden virüsü kaptı işte öksürdü etti al direk bizlere geçti zaten bu şekil de yayılıyor virüste bu bizim içinde geçerli ben belki birinden kaptım allah korusun bilmeden geldim öksürdüm diğer arkadaşlarıma geçti bence maske şart ama doğrusu ne bilmiyorum insanlarında vebalı gibi bakması çok ilginç ya insanlar daha olayın ciddiyetinde değil yada biz çok pimpiriğiz artık kendimi sorgulamaya başladım çevremdekileri gördükçe
2 gun once markete maskeyle gittim diye herkea ağzı acik bakti kimse asla ciddiye almiyor milletimiz tam gerizekali belki bende var sizide koruyorum yani ama öküzün trene baktigi gibi bakiyorlar ben topmlu ortamlarda kesinlikle takacağım zaten dışarı çıkma seviyem sadece marketten ibaret asla cikmamayi düşünüyorum ama calisanlar ne yapsin ben çıkmıyorum ama esim calistigi icin cikiyor artik sokaga cikma yasagi gelsin ya bu gerizekalilar yuzunden olan bizede olacak

Maske takmamız gerekiyor mu ? Yoksa takmamıza gerek yok mu 2 gündür özellikle bu sabah dikkat ettim koskoca istanbulda sadece 3 kişi gördüm maskeli ve insanlar ona vebalı gibi bakıyordu 🙄🙄
Araştırdım bazı uzmanlar hasta okunca veya hastalıktan şüphelendiğiniz kişiyle temas halindeyken maske takın diyor ama bu bana çok saçma geliyor kimin hasta olduğunu nerden bilebiliriz sonuçta bana takmak mantıklı geliyor sizler takıyormusunuz ? 🤔🤔
Ben markette bile insanlara mesafeliyim.. 1-2 metre olabildiginde. haricinde maske filan yok.. Cocugumu bile korkarak opuyorum.. gun icinde kimseyle pek gorusmemeye dikkat ediyorum

Su umrecilerle ilgili: adamin biri cikip isyan etmisti ya yurt pis diye.. baska biride odasini videosunu cekmis ve nevresimlerinin yeni oldugunu her gun yemeklerinin ayagina kadar geldigini anlatmis. Vallahi onlara tek dusen oturup o karantina zamaninda ibadet edip yeyip icip uyumakti..kolay degil 2 hafta ama.. krizi firsata cevirselerdi iyiydi. Vallahi saglik bakaninin son halini gordum icin acidi uykusuzlugu bi yana canla basla calisti adam.

Avrupa basbakanlari gibi korku salsa iyiden hapi yutmustu bizim millet anlasilan. Hele bu halde o mikrofon davasi calan gazeteci. Koyun can derdinde, kasap et derdinde. Bu is muhalefet filan olayi degil bi gorun bi zahmet.. adamin yaptiklarini gormemek icin ya vicdansiz ya kör olmak gerekir.

herkes keyfi gezmeyi biraksin evinizde oturun. 1 saat kimsenin olmadigi yerde gezdirin cocuklari.. valla pencereyi acip aglayasim geliyor benimde bazen..meger ne bolluk icindeymisiz.. insan kaybedince anliyormus.. sevdiklerimizle doya doya korkusuzca gorusmek istedigimiz bir yerde kahve icmek hayal gibi artik..Allahim sonumuzu hayir etsin, bir an once bitsin bu kodes gunlerimiz. Bunun icin evde kal
o isyan edenlerin torunları torbaları hiç okumaya gitmemiş ya da gitmeyecek. yada evlatları hiç okumamış başka yerde kalmamış. el bebek gül bebek büyüdüler ya da büyüyecek. umreye gidip hoş görüyü kalbe işlemedikten, peygamber efendımızden feyiz alıp bereketlenemedıkten sonra neye yarar.kadınlar arkadan car car. halbuki umreden gelmişsin kalbinin naif ve yumuşak olması gerekir. nasip işte nasip. bence sağlık bakanı çok ıyı ve güzel yönetiyor. elinden geleni yapıyor. elden gelmeyenide biz halka düşüyor. tedbir belli.takdir Allahtan.

Ben takıyorum yalniz tek kullanimlik maskeler. Zaten yuzde yuz korumuyor. Kapsonumu da kafama geciriyorum. Ek olarak stok yapmadım ama gunluk alisveristen ziyade haftalık alisveris yapmayi düşünüyorum.

Kimin ne düşündüğü umrumda degil. Mesafe konulmayacak yerler oluyor. Düşüncesiz mal, hala havaya hapsiriyor, oksuruyor. Kavga mi edelim yani.

o isyan edenlerin torunları torbaları hiç okumaya gitmemiş ya da gitmeyecek. yada evlatları hiç okumamış başka yerde kalmamış. el bebek gül bebek büyüdüler ya da büyüyecek. umreye gidip hoş görüyü kalbe işlemedikten, peygamber efendımızden feyiz alıp bereketlenemedıkten sonra neye yarar.kadınlar arkadan car car. halbuki umreden gelmişsin kalbinin naif ve yumuşak olması gerekir. nasip işte nasip. bence sağlık bakanı çok ıyı ve güzel yönetiyor. elinden geleni yapıyor. elden gelmeyenide biz halka düşüyor. tedbir belli.takdir Allahtan.
Sonradan temiz halini ceken amca diyorki videoda.. temizlikci daha temizlenmedi girmeyin uyarisina ragmen girip cektiler. O insanlar bosuna kutsal topraga gidip kirletmisler orayi

Son düzenleme:
İtalya'ya göre vaka toplam sayısı kıyaslaması:

İtalya Türkiye
1. Gün 3 1
3. Gün 3 5
5. Gün 21 18
6. Gün 21 47
10.Gün 323
20.Gün 3089
25.Gün 10149
30.Gün 27980

Kiyaslama yapmak dogru degil bence. Italya yasli nufus olarak Dunya siralamasinda 2. sırada. Bizde tablo oyle vahim olmayacaktir.

Ben takıyorum yalniz tek kullanimlik maskeler. Zaten yuzde yuz korumuyor. Kapsonumu da kafama geciriyorum. Ek olarak stok yapmadım ama gunluk alisveristen ziyade haftalık alisveris yapmayi düşünüyorum.

Kimin ne düşündüğü umrumda degil. Mesafe konulmayacak yerler oluyor. Düşüncesiz mal, hala havaya hapsiriyor, oksuruyor. Kavga mi edelim yani.
2 gun once markete maskeyle gittim diye herkea ağzı acik bakti kimse asla ciddiye almiyor milletimiz tam gerizekali belki bende var sizide koruyorum yani ama öküzün trene baktigi gibi bakiyorlar ben topmlu ortamlarda kesinlikle takacağım zaten dışarı çıkma seviyem sadece marketten ibaret asla cikmamayi düşünüyorum ama calisanlar ne yapsin ben çıkmıyorum ama esim calistigi icin cikiyor artik sokaga cikma yasagi gelsin ya bu gerizekalilar yuzunden olan bizede olacak
Bende bugüne kadar doktorlarin söylediğine katılıyodum ama vaka sayısı artınca,eşimde işe giderken toplu taşıma kullandığı için takmaya baslasan mi acaba dedim. Bide pazar günü 112 geldi bizim binanın önüne beyaz kıyafetli giyinip şüpheli hasta aliyolar ya şok oldum bizim blokdan birisini aldılar bina komple dezenfekte edildi falan bunları gördükçe bı korkmuyo değilim. Bence artık maske takmak doğru düzgün ogrenilmeli ve kullanılmalı diye düşünüyorum.

bende anlamadım ki dışarı çıkarken takin deniyor gecen haber de dendi ama hasta olanlar mutlaka taksin deniyor.Ama ya hasta degilsem ve yanimdaki oksururse direk bana gecer maske takarsam bi bariyer olur diye düşünüyorum ama maskeyide uzun saatler takmayacaksin tabi
İnsanlarımız mesafe ne bilmiyorlar hapşururken ağız kapamayı bilmiyorlar böyle toplumda takmamız şart bence çalıştığımız için bütün gün evdede olamıyoruz mecbur sabah evden çıkıp akşam eve dönüyoruz günlük kaç insanla muhattap olmak zorunda kalıyoruz hoş insanlarıda sorgulamıyoruz elini yıkadın mı yurt dışına yakınlarda gidip geldin mi vs diye ama bu sabah kimsede maske görmeyince ve aşırı rahat görünce kendimi sorguladım bi an amca ve teyzelerin rahatlığından istiyorum

Kiyaslama yapmak dogru degil bence. Italya yasli nufus olarak Dunya siralamasinda 2. sırada. Bizde tablo oyle vahim olmayacaktir.

Katılıyorum size.. sosyal izolasyonu tam olarak sağlayabilirsek nüfusa göre dar bir çevrede kalabilir.. ama sağlayacağımizdan çok emin değilim..

Bir de hastalığın bulaşma hızını düşünürsek yayılma hızı normal..

Ay bilmiyorum bir ay uyutsalar bizi bir ay sonraya uyansak.

aslında oldukça sakindim sabah kızım karnım ağrıyor deyince panik yaptım doktora ihtiyacınız olursa ne yaparız diye..

Gözlemlediğim kadarıyla ya çok abartıyorlar ya da hiç takmıyor insanlar. Toplu taşımada ciddi derecede azalma var kullananlarda benim gibi mecburiyeti olanlar diye düşünüyorum. Ama hala hepimizin sorunu olan onlara ne denir bilmiyorum öksürürken hapşırırken ağız burun kapatmayan insanlar. Valla gidip söyleyesim geliyor tamam normalde de yapmıyorsunuz ama şu durumda dikkat edin bari diye ama kim takar tabi. Ben kendi tedbirimi alıyorum maske kullanmıyorum ama insanlara mesafeli olmaya çalışıyorum mekan değiştirince hemen ve belli aralıklarla ellerimi yüzümü yıkıyorum sürekli sıvı tüketmeye çalışıyorum, tabi çalışıyoruz elimden geldiğince dikkatli olmaya çalışıyorum bünyem zayıf en küçük bişeyde hemen etkilenen biriyim inşAllah bu süreci olabildiğince hızlı ve zararsız atlatırız.

Solunum sikintisi olan hastalarin oldugunu söylemişlerdi. Bu dogru mu bilinmez ama ölüm haberleri gelecek diger ulkeler gibi. Kendimizi yirttik burada tedbir alin diye. Millet stok yapiyor ama gezmelerden cikmiyor.

Yaptırım sart. Baska turlu adam olmayiz ve maalesef kurunun yaninda yas da yanacak. Yasamaktan nefret eder hale geldim .

Ölüm haberleri gelmesi normal tabi bence ölen olduğu sağlık bakanı tarafından halka da açıklanmalı belki insanlar durumun ciddiyetinin farkına varırlar.Daralmamak mümkün değil Allah sonumuzu hayr etsin

Ben evdeyim, dışarı da çıkmıyorum. Ama eşim için çok kaygılıyım. Sabah acaba ayrı mı yatsak diye düşündük.

Oh olsun demedim sevinmedim de ama bu virus 4 aydır var hadi ciddiyeti son 1 ayda anlaşılmış olsun biz kendimizi yirtiyoruz kaç haftadır yurtdışına çıkışlar kapatılsın devlet el atsın diye butun önlemler geç geldi ve ne olacağımız belli değil bu virüs dünyanın her yerinde bir anda çıkmadı wuhan da çıktı ve insanların tek yapacağı şey gezmemekti kimse ciddiye almadı hala da almiyolar bir kişiye bile keyiften bulaştıran biri varsa dünyadaki hakkımı helal etmiyorum onlar yuzudnen korku içindeyiz İtalya daki hastanelere bakıp geleceğimizi görüyorum uzulecekseniz bir ay sonra ölecek binlerce yaşlımiza uzulun hicbi günahı olmayan
Hükümetin bu süreci umre olayına kadar iyi yönettiğini düşünüyorum ama ondan sonrası tam bir kaos bence.Bunlar ilk tanı konulanlar şimdilik üzülebiliyorum yakında o sayı o kadar artacak ki hangi birine üzüleceğimizi bilemeyeceğiz tabi başkalarına üzülecek halde olursak.

İnsanlarımız mesafe ne bilmiyorlar hapşururken ağız kapamayı bilmiyorlar böyle toplumda takmamız şart bence çalıştığımız için bütün gün evdede olamıyoruz mecbur sabah evden çıkıp akşam eve dönüyoruz günlük kaç insanla muhattap olmak zorunda kalıyoruz hoş insanlarıda sorgulamıyoruz elini yıkadın mı yurt dışına yakınlarda gidip geldin mi vs diye ama bu sabah kimsede maske görmeyince ve aşırı rahat görünce kendimi sorguladım bi an amca ve teyzelerin rahatlığından istiyorum
Olumler baslayinca anlaşılacak durumun ciddiyeti. Bizim insanımız baska turlu anlamaz. Solunum cihazlarina muhtaçlık nasil oluyormus yakindan gördüm. Görmeyenler basit grip gibi düşünüyor. Evet herkeste bu kadar etki etmeyebiliyor ama riskli grubu da dusunmek gerek. Ustelik tekrar tekrar yenileme riski dahi varmis.

Bas bas bagiriyorlar isi olmayan cikmasin ve evde kalsin, kendinizi mumkun oldugu kadar dis dunyadan soyutlayin,kaos yaratmayın ama tedbiri de elden bırakmayın diye. Bu haberler varken bir insan nasil gezmeyi, sosyalleşmeyi dusunur aklım almıyor. En yakınıni dusunse insan, yine dikkatli davranir.

Umarim is ve zaruri durumlar disinda sokaga çıkma yasagi ilan edilir.
Yoksa katlanarak artacak bu vakalar. Bu virüsün dağılım sekli bu.

Ayrica hastalik gecirilmeyecek diye bir sey de yok. Bunu kimse garanti edemez ama vakaların ayni düzeylerde kalması farkli, katlanarak artması farkli. Hem yatak kapasitesi, hem de sağlık personeline erisim acisindan.

X