Merhaba,
Fransa'da yaşıyorum ve şu an resmi olarak karantina altındayız. Öncelikle endişelenmekte çok haklısınız. Bende sizin gibi hamileyim, 7. ayımdayım.Zaten hormonların tavan yaptığı bir dönemdeyiz, bir de inkar edilemez bir salgın gerçeğiyle karşı karşıyayız.
Avrupa'da yaşananları kimseyi panikletmemek için yazmıyorum ancak haziran ayına geçmesini beklemek biraz ütopik. Maalesef fransa'da bile daha başlangıç aşamasında olduğu söyleniyor yani duraksama döneminde bile değiliz ve hazirana kadar bitecek gibi görünmüyor. Benim doğumum haziranda o nedenle çok konuştum doktorlarla bu konuyu. Türkiye Fransa'dan da geride geliyor buranın 1 ay önceki hali gibi. Ayrıca sıcakta ölen bir grip türü de değil çünkü şu anda yaz aylarını yaşayan avusturalya ve latin amerikada, aynı zamanda dubai, singapur, katar gibi sıcak ülkelerde görülüyor.
Amacım kesinlikle kimseyi panik yapmak değil ancak italyanların, almanların, fransızların yaptığı hataya düşüp bir şey olmaz yaa, grip gibi bir hastalıkmış kafasında olmayın. Tedbirli olun, şakaya gelmez. Türkiye'de karantinadan kaçan insanlar okuyoruz. Bu cahil zihniyet çok korkutucu. Türkiyede de vaka sayıları hızla artıyor ve ben bir bu kadar insanın da belirti gösterdiği halde bir şey olmaz diyip hastaneye gitmediğini düşünüyorum. Avrupa'da vakanın bu kadar çok olmasının nedenlerinden biri ateşlenen herkesin ambulans çağırarak hastanelere gitmeleri ve tanı konulması. Bu bilinç acilen Türkiye ye de gelmeli.
Sorularınıza cevap verecek olursam;
-Karantina'da bile olsanız medikal randevular iptal olmaz yani doktor kontrolü için sokağa çıkabilirsiniz.
-Eşinizin karantinada olması gerektiği bir durum varsa olması sizin için ve bebeğiniz için çok daha iyi. Karantina süresi 14 gün, 14 gün yalnız kalsanız bir şey olmaz ancak allah korusun size bulaşması durumunda çok daha fazla problem yaşarsınız.
-Tabii ki hastanede doğum yaparsınız. Her hastane corona vakası almıyor. Hastalar belli hastanelerde toplanıyor. Ayrıca karantina sürecinde doğum katına eş dışında ziyaretçi de yasaklanıyor ve doğum katında çalışan kişiler corona hastalarıyla aynı ortama asla girmiyor dolayısıyla tenha ve güvenli oluyor.