toplantının en kritik anlarında devreye Giren gazeteci , bakan koca'dan bir sonraki toplantılar için mikrofon dağıtılmasını istemiştir. bakan bey de, tamam, kusura bakma diye cevap vermiştir, tüm beyefendiliği ile.Mikrofon davası ne?
Ben olsam polisi ararim.. valla ulkem insani o kadar cahilki..Mikrofon davası ne?
Bizimkinin köylüleri bugünde hem lokalde hem evde taziye yapacak nereye şikayet edebiliriz usulsüz davrananlari ?
Arkadaşlar ben uyuyamadım.. prematüre ikizlerim var..bir de oğlum
İkizler çabuk hasta olan tipler..birini gecen küçük bir kaza geçirmişti..bu sabah karnı ağrıyor..
Dr a da gidilmez.. akşama kadar çizgi film izlesinler yerlerinden kalkmasınlar razıyım
Ben karantina ya alinsam çok mutlu olurdumSu umrecilerle ilgili: adamin biri cikip isyan etmisti ya yurt pis diye.. baska biride odasini videosunu cekmis ve nevresimlerinin yeni oldugunu her gun yemeklerinin ayagina kadar geldigini anlatmis. Vallahi onlara tek dusen oturup o karantina zamaninda ibadet edip yeyip icip uyumakti..kolay degil 2 hafta ama.. krizi firsata cevirselerdi iyiydi. Vallahi saglik bakaninin son halini gordum icin acidi uykusuzlugu bi yana canla basla calisti adam. Avrupa basbakanlari gibi korku salsa iyiden hapi yutmustu bizim millet anlasilan. Hele bu halde o mikrofon davasi calan gazeteci. Koyun can derdinde, kasap et derdinde. Bu is muhalefet filan olayi degil bi gorun bi zahmet.. adamin yaptiklarini gormemek icin ya vicdansiz ya kör olmak gerekir.
Insanimiz bu defa gercekten nankor. Ya italyada ya da bi cok ab ulkesi bastan kesmis yaslilara bakmicaz diye. Italyadan dun bi kadin video atmis izlemssnzdr. Diyorki doktorlar hasta ayrimi yapiyolar artik.. niye cunku mecburlar cunku kapasite yok. Bizim insanimiz cok tuhafBen karantina ya alinsam çok mutlu olurdum
Niye şikayet ediyorlar ekmek elden su gölden ben yurdu severdim gerçi bizimkinde alabildiğince Abant manzarası vardı
Canları güvende hastalarsa hemen müdahale edilecek
Su umrecilerle ilgili: adamin biri cikip isyan etmisti ya yurt pis diye.. baska biride odasini videosunu cekmis ve nevresimlerinin yeni oldugunu her gun yemeklerinin ayagina kadar geldigini anlatmis. Vallahi onlara tek dusen oturup o karantina zamaninda ibadet edip yeyip icip uyumakti..kolay degil 2 hafta ama.. krizi firsata cevirselerdi iyiydi. Vallahi saglik bakaninin son halini gordum icin acidi uykusuzlugu bi yana canla basla calisti adam.
Avrupa basbakanlari gibi korku salsa iyiden hapi yutmustu bizim millet anlasilan. Hele bu halde o mikrofon davasi calan gazeteci. Koyun can derdinde, kasap et derdinde. Bu is muhalefet filan olayi degil bi gorun bi zahmet.. adamin yaptiklarini gormemek icin ya vicdansiz ya kör olmak gerekir.
herkes keyfi gezmeyi biraksin evinizde oturun. 1 saat kimsenin olmadigi yerde gezdirin cocuklari.. valla pencereyi acip aglayasim geliyor benimde bazen..meger ne bolluk icindeymisiz.. insan kaybedince anliyormus.. sevdiklerimizle doya doya korkusuzca gorusmek istedigimiz bir yerde kahve icmek hayal gibi artik..Allahim sonumuzu hayir etsin, bir an once bitsin bu kodes gunlerimiz. Bunun icin evde kal
Gecen saglik bakani istifa etsin diyeni bile duydum, sirf muhalefetten. Pesh diyorum.. bu bir devlet sorunu degil artik.. dunya sorunu.. pis filanda degil odalari yurt iste Yatak dolap ne kadar pis olabilirki? Bunlar gibileRe cin gibi olmak lazim. Tuttugunu eve kilitleyip cikarmayacaksin.Yurt pisse temuzlesinler devletin imkanlari bu kadar . Umreye gitmisler sukretmeyi ogrenmemisler. Ordaki bayanlar evlerinde temizlik yapmiyormu.herkes kendi odasini temizleyiversin. Bu sürecte sagliklarini düsüneceklerine konforlarini düsünüyorlar. Cin gibi evlerine kapatilip demir direklerle kapilari kapatilip ölüme terkeden ülkeleri görüp sükredip dua edip devletimize destek olacaklarina ortaligi karistiriyorlar. Şu süreçte bari particilik yapilmasin vatandas olarak el birligiyle kendimize düseni yaparak bu illetten kurtulalım.
Odalarimizi 10 kişiydik biz silerdik oda temizliği bize aitti .Yurt pisse temuzlesinler devletin imkanlari bu kadar . Umreye gitmisler sukretmeyi ogrenmemisler. Ordaki bayanlar evlerinde temizlik yapmiyormu.herkes kendi odasini temizleyiversin. Bu sürecte sagliklarini düsüneceklerine konforlarini düsünüyorlar. Cin gibi evlerine kapatilip demir direklerle kapilari kapatilip ölüme terkeden ülkeleri görüp sükredip dua edip devletimize destek olacaklarina ortaligi karistiriyorlar. Şu süreçte bari particilik yapilmasin vatandas olarak el birligiyle kendimize düseni yaparak bu illetten kurtulalım.
Haha 8 sene kaldim yurtta.. en guzel gunlermisOdalarimizi 10 kişiydik biz silerdik oda temizliği bize aitti .
15 sene olmuş ayrilali beni alsalar oturur çayımı içer yer içerim insanlara yaranilmaz gerçekten ben 4 sene kaldım 15 guncuk dayanamiyorlar mi?
Hilton da karantina yapılacak hali yoktu
Allah yardimcin olsun canim. Sen stres yapma.eger emziriyorsan bebeklere sütünden geciyor inanki hissediyorlar. Evin senin kendi cumhuriyetin bu süreci sen yöneteceksin. rabbim evlatlarimizin acisini yasatmasin.
Odalarimizi 10 kişiydik biz silerdik oda temizliği bize aitti .
15 sene olmuş ayrilali beni alsalar oturur çayımı içer yer içerim insanlara yaranilmaz gerçekten ben 4 sene kaldım 15 guncuk dayanamiyorlar mi?
Hilton da karantina yapılacak hali yoktu
Amin çok sağolun, yok 3 yaşındalar ama..çok badire atlattilar.. onlardaki en ufak bir hastalık belirtisi beni geriyor..hele ki şu şartlarda
Bende burda hem size hem de diğer bayanlara sormak istiyorum. Benimde eşim metro otobüs vs kullanıyor ve çalıştığı yer büro tarzında 4-5 arkadaşı var. Bazen daha kalabalık da olabiliyor. Eşim diyor ki ben kalacak bir yer bulurum eve gelmem diyor. Sebebi benim astım hastası olmam. Ciğerlerim çok hassas. Çamaşır suyunun kokusu bile tıkanmama sebep oluyor. İki bebeğimiz var biri 2 yaşında diğeri 6 aylık. Eşim dışarıdan gelince çok dikkatli oluyor. Direkt duş ve kıyafetler makineye, mont vb şeyleri de balkona koyup havalandırıyor. Orda bunları yaşamış biri olarak sizce mantıklı olan bizimle birlikte kalması mı? Her gün dışardan geliyor çünkü. Ben korkmaya başladım çünkü akciğerler konusunda çok hassasım. Gerektiğinde astım ilaçları kullanıyorum ve öksürük nöbetlerim oluyor. Uzun zamandır bu krize girmedim, astıma bağlı öksürük krizi. 1 ay sürdüğü bile oldu, hiç bir ilaç astım ilaçları da dahil geçirememişti. Şu an bunu düşündükçe korkum artıyor.Merhaba,
Fransa'da yaşıyorum ve şu an resmi olarak karantina altındayız. Öncelikle endişelenmekte çok haklısınız. Bende sizin gibi hamileyim, 7. ayımdayım.Zaten hormonların tavan yaptığı bir dönemdeyiz, bir de inkar edilemez bir salgın gerçeğiyle karşı karşıyayız.
Avrupa'da yaşananları kimseyi panikletmemek için yazmıyorum ancak haziran ayına geçmesini beklemek biraz ütopik. Maalesef fransa'da bile daha başlangıç aşamasında olduğu söyleniyor yani duraksama döneminde bile değiliz ve hazirana kadar bitecek gibi görünmüyor. Benim doğumum haziranda o nedenle çok konuştum doktorlarla bu konuyu. Türkiye Fransa'dan da geride geliyor buranın 1 ay önceki hali gibi. Ayrıca sıcakta ölen bir grip türü de değil çünkü şu anda yaz aylarını yaşayan avusturalya ve latin amerikada, aynı zamanda dubai, singapur, katar gibi sıcak ülkelerde görülüyor.
Amacım kesinlikle kimseyi panik yapmak değil ancak italyanların, almanların, fransızların yaptığı hataya düşüp bir şey olmaz yaa, grip gibi bir hastalıkmış kafasında olmayın. Tedbirli olun, şakaya gelmez. Türkiye'de karantinadan kaçan insanlar okuyoruz. Bu cahil zihniyet çok korkutucu. Türkiyede de vaka sayıları hızla artıyor ve ben bir bu kadar insanın da belirti gösterdiği halde bir şey olmaz diyip hastaneye gitmediğini düşünüyorum. Avrupa'da vakanın bu kadar çok olmasının nedenlerinden biri ateşlenen herkesin ambulans çağırarak hastanelere gitmeleri ve tanı konulması. Bu bilinç acilen Türkiye ye de gelmeli.
Sorularınıza cevap verecek olursam;
-Karantina'da bile olsanız medikal randevular iptal olmaz yani doktor kontrolü için sokağa çıkabilirsiniz.
-Eşinizin karantinada olması gerektiği bir durum varsa olması sizin için ve bebeğiniz için çok daha iyi. Karantina süresi 14 gün, 14 gün yalnız kalsanız bir şey olmaz ancak allah korusun size bulaşması durumunda çok daha fazla problem yaşarsınız.
-Tabii ki hastanede doğum yaparsınız. Her hastane corona vakası almıyor. Hastalar belli hastanelerde toplanıyor. Ayrıca karantina sürecinde doğum katına eş dışında ziyaretçi de yasaklanıyor ve doğum katında çalışan kişiler corona hastalarıyla aynı ortama asla girmiyor dolayısıyla tenha ve güvenli oluyor.
Benim oglumda erken digdu küvezde kaldi enfeksiyon kapti atesli havale gecirdi bizde cok barire atlattik. Bende cok korkuyorum. Ama dua edip kisisel tedbirlerimizi almaktan baska çare yok
Dışarıyla pek bağlantınız yoksa günlük temizliğe devam bence, dışarda biri gelince (alışveriş vs) o zaman evde ohal ilan edebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.Arkadaşlar evde ne yapabilirim tedbir amaçlı?
Geçen hafta sirke ile sildim dün çamaşır suyu ve ardından sirke ile..
Öğretmeniz eşimle..dışariya çıkmıyoruz. Açık havaya da çıkmıyoruz.. balkonum 12 den sonra hep güneş alıyor.. Beslenmemiz normal protein ağırlıklı..ceviz pekmez vs zaten olur
Atladigim bir yer var mı? Sosyal medya kullanmıyorum.Burdan ve haber sitelerinden takip ediyorum gelişmeleri.