Türkiye'de en fazla yoksul İstanbul'da

kakom sabah sabah yazdığını okudum okudum ama uykum tam açılmadı sanırım yanlış mı anlıyorum yanlış mı yoruyorum diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
bu arada hayyalin cebinin dolmamasından bahsedilmiş
birbirimizin özelini ne kadar biliyoruz.
ama ben hayyali reeldende tanıyıorum. cebide oldukça dolu.:).
hoş, zaten konu cebinin boş olması değil.
kişiler doluykende boş olanların haklarını savunabilmeli.
zaten insan olmanın anlamıda bu değil midir

Turkiyede evet yoksul cok fazla.
Devlet eliyle buna bir seyler yapmali ki bu onun görevidir. Neyse devleti bi tarafa birakiyorum simdi insallah bu seçimden sonra yaptirimlar olur..

Insanlarimiz da bir seyler yapmali. Yillik çöpe giden ekmek sayisi o kadar cok ki bir ulkeyi doyuracak kadar.
Insanlar en azindan altinlarinin, mallarinin zekatini bile verseler fakir sayisinin azalacagini dusunuyorum.
Ama olur mu zekati fitreyi bile yabanciya gitmesin diye kardese falan veriyorlar, oysa kardese bakmak zorundasin zaten.
Insanlarimiz yardimsever degil maalesef.
10 elbise alacaklarina 9 tane alip 1 tane elbise parasini bir yoksula verseler. Her ay gelirlerinden bir miktar ayirip burs verseler, maddi yardim saglasalar!
Ama olmuyor, Baskasina verecek parayi gozlerine cok goruyorlar. Oysa bir yemek yiyip 200 lira hesap vereceklerine 100 verseler, diger yuzu de bir baska fakire verseler onu doyursalar.
Ama dedigim gibi gözlerine geliyor o para.
Ne diyeyim uzuluyorum, yoksulluk oyle kotu bir sey ki. Ilerde evladim olunca insallah ne alirsam aynisindan 2 tane alicam ona, birini bir yoksul cocuk bulup ona verdirtip beraber oynaticam birini de kendisi icin. Boylelikle alisacak insallah. Ya da bir taneyi paylasmasini ogreticem.
Allah bana nasip etsin diyorum sadece. .

kakom sabah sabah yazdığını okudum okudum ama uykum tam açılmadı sanırım yanlış mı anlıyorum yanlış bir yoruyorum diye düşünüyorum.
canım ise geliyorum ve ne kadar yemek yapma işlerini sevsemde siyaseti ve buradaki arkadaşlarının görüşlerini okumaktanda keyif alıyorumm.. açıyorum pc miii ve acaba neler var siyasette diyorumm malum 2 gün tatil olunca takip edemiyorum geldim bu konuyuda baştan sona okudum öyle çatdana konulara girmek gibi bir huyum yoktur ama alycı sözler,, dalga geçmelerr,, karşında biri bişi yazıyor onu dikkate almamalar.. kii o yazan arkadaşta .. yorumlarıyla objektif olmaya çalışan birii boş biri değil yanii.. eee bu dalga niye matmazelim ,, neden,, niçinn,, eskilerden anlatmışş.. veee evettt gel babamlara sor eskiyi ve şimdiyiii överler bu zamanııı.. çünkü kendi malımızla rezil oluyorduk derr.. verirdik ürünümüzü paramızı vermezlerdi der,, bazılarıda kaçarlardı der ,, şimdi düzen geldi der,, der de der matmazelimm.. haaa çokmu mükemmel elbette değilll.. ama o yaşlı insanlar överek anlatırlar bu zamanları .. ve sareninde anlatmaya çalıştığı o aslındaa.. benn buradakilere değer veriyorumm ve yaptıkları yorumları cidden dikkate alıyorumm.. ve.. hayal kırıklığına uğramak istemiyorum

Çoğaltsan bile farketmez, hiçbirşeyden memnun olmamakla itham edilirsin.
Ha birilerinin cebi doluyor diye %60 ı memnuniyetsizlikle suçlamak itham etmek basit.
yüz kişiden 60 ı memnun değilse,konuşacak şey yoktur artık. savunulacakta. veriler ortada. nokta

Tespit yaptın bravo Ama olmadı kakao. Ben ortaya konuşmuştum sen direkt beni itham ettin. Ciciliğine yakışmadı şekerim.
ortaya konuşsan ne olacak canımm kasteddiklerin belli değilmi ha bana demişsin,, ha diğer arkadaşlara ne farkederkii.. ve ne gerek varkii.. daha geçen ahmet hakanın vurulmasını elit adlı arkadaş dalga geçer gibi yok kırık değildir o olsa olsa çıkıktır deyip ,, deyip durdu.. o kelimelei beni güldürdü ama onun zırt ,, pırt kırık değildir oo çıkıktır demesine .. sonradann eleştirdiğimdede bana bizimle değilsin dediii..

yüz kişiden 60 ı memnun değilse,konuşacak şey yoktur artık. savunulacakta. veriler ortada. nokta
Keşke herkes memnun olsa da biz arada cızırdayanlar olsak.
Sokağa çıkınca herkes gırtlağına kadar borçlu, herkes memnuniyetsiz.
Ülkemizde kullanılan antidepresan oranı ülkemizdeki memnuniyeti gösteriyor zaten.

Neyse kakaocum dediğini anladım ben.senin amacın bağcıyı dövmek, üzüm toplamak değil.
Ben bahsettiğin konuda o kelimeleridir etmedim, bilmiyorum bile zaten mevzuyu. ki zira bu başka bir konu zaten. O konunun kinini başka konuya taşımayalım değil mi cicim?
İstanbul'daki yoksulluk deyince aklıma geldi. Sen de ev aldığından bahsetmiştin bir konuda.
Artık İstanbul'da hayatın çok zor olduğunu, kiraların yükseldiğini söylemiştin. İmkanı olan varsa almalı evini demiştin. Denk geldim de şimdi merak ettim.
Mesela İstanbul'da geçimle direkt alakalı bu konu.
İnsanlar asgari ücret alırken mesela nasıl ev sahibi olabilir hele inşaat sektörü hızına hız katmışken ama ev fiyatları buna rağmen artmışken üstüne de banka faizleri arttıkça artarken?
İnsanlar Nasıl kredi çekip alabilir ev çok Merak ediyorum da... Hele ki yoksulluk sınırı 3500 un üstünde iken...

Sende cok sukursuzsun hayyal, herkesin elinde 3000 liralik telefon var cok zenginiz cok tam altin cag mode on..

Sende cok sukursuzsun hayyal, herkesin elinde 3000 liralik telefon var cok zenginiz cok tam altin cag mode on..
Nihat Hatipoğlu bile bu kadar şükredin deyip durmuyor programlarında.
Yani şu program başına bilmem kadar ücret alıp karın tokluğunu insanımıza savunan hocamız gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…