• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de en fazla yoksul İstanbul'da

Hanımlar, lütfen tamam ceza yok ama birazda kendi kendinizi frenleseniz iyi olur.

@nickimikim7 başın sağolsun:( doktorların devlet-özel çift hastanede çalışmalarından değil o:( öyle olsa bende 2010'da kayıp yaşamazdım, mesleki ahlak diyor kapatıyorum bu konuyu zira birbirinize yazdıklarınızda banlama olmuyor burada ama kişi kurum karalamalarda(buna doktorlar vb giriyor) yasal sorunlar oluşacağından yasak ve ceza sebebi.

Konuya gelirsek en fazla yoksul insanın İstanbul'da olması normal, nüfusu en kalabalık şehirler sıralamasında ya 1. sıradadır ya 2. sırada.
Çok göç aldı İstanbul, fakir insanların bir arada yaşadığı çok mahallesi var:(

Ve maalesef işsizlik sorunumuz var, üniversite mezunları dahi iş bulmakta güçlük çekerken ekmek parası bulmak daha kolay olur diyerek köyünden İstanbul'a göçen insanların iş bulma olasılığı Zayıf, orada burada geçici işçi olarak çalışıyorlar, ev kiraları pahalı, gıda pahalı, tek maaşla zaten mümkün değil, 2 kişi çalışsa biri kirayı diğeri mutfak masraflarının bir kısmını karşılayabilir ve hanelerde birey sayısı da fazla olunca yarı aç yarı tok bir yaşam sürüyorlar.

Ben sarenin " kardeşinin acısıyla dalga geçtiniz" düşüncesiyle yazdığına inanmıyorum...Daha kız kendini açıklayamadan on kişi hesap sormuş...Bu başlığa hiç yazmayanlar bile üzerine alınıp,banada dedi herhalde diyerek komikçe saldırıya geçmiş...Ne içinin fesatlığı kalmış ne iftiracılığı ne çirkinliği...Bence hakkını helal etmeyecek biri varsa oda sare'dir... Kendini açıklamasına fırsat vermeden,size bir imada bulunduğunu sadece "varsayıp", onu ağır bir şekilde suçladığınız için...Topyekün yüklenince gerçekten doğru anlamış olmuyorunuz.

Buradaki çoğu üye onu tanır,kimseyle polemiğe girmediğini,farklı görüştekilerle tartışırken bile seviyeyi asla düşürmediğini,her seferinde büyük bir sabırla yazdığını,olmadı "ben anlatamıyorum" diyebilecek kadar da naif biri olduğunu herkes bilir...Nasıl bir mesajda bu kadar net yargılara varabildiniz ? Ne hikmetse onun profiline yazdığı nickimikim7, mesajı beğenmiş hatta bende pembe gözlük taktım demiş olmasına rağmen ona nazikçe başsağlığı dilenmişken, sare topa tutulmuş ... Neden ? Sareyi iftira atmakla suçluyorsanız,nickim'ede buna inanıp destek verdiği için kızmanız gerekmezmiydi ? Sare altta kalmamak için bunu yapmış olsa,niye bunu burada yapmasında,kimsenin neredeyse göremeyeceği bir profile girip yazsın, ki asla en son mesajı ben yazayımda üste çıkayım'cılardan olmamışken.

Hesabı pasif,sınavlarından dolayı donduracağını yazmıştı bi ara,muhtemelen buradaki yanlış anlaşılma sebebiyle öne çekti.Sınavlardan sonra tekrar gelmesini umuyorum.

Nickim7nin basi sagolsun. Olay 16 sene once olmus gerci de, AKP zamaninda hic doktor hatasi yuzunden olenler ve sakat kalanlar olmadigini iddia etmek gibi olmus, hatta o yuzden verilmis bir ornek.. Inandirici mi? Hayir. Hastaneler ve doktorlar oldukca hatalar da olacaktir, hangi parti idaresinde olursak olalim. Sadece Turkiyede degil, her ulkede bu boyle. Hukumetlere degil, doktorun kalitesine bagli bir durum bu. Sonucta hepsi de hipokrat yemini edip basliyor gorevine ama boyle hatalar oluyor ve olmaya da devam edecektir.

AKPnin ozel muayenesi olan doktorlari SSK ve Devlet hastanelerinden menetmesi yarar yerine zarar getirdi bana kalirsa. Cunki disarda zaten hastasi bol olan unlu uzman doktorlar hastanelerde calismayi birakarak devlet hastanelerini hastasi olmayan acemi doktor ve stajyerlere birakti. Sonuc bu. Parasi olan ozeldeki uzmana, olmayan devlet hastanesindeki acemilere teslim..

Bu arada, Istanbul'da toplam nufusun 5 te biri yasiyor, yani 75 milyonun 15 milyonu. Ikinci ve ucuncu siradaki sehirlerin nufusu 5 milyonu gecmez. Ulkenin en cok zengininin yasadigi yer de Istanbuldur herhalde..

Ne içinin fesatlığı kalmış ne iftiracılığı ne çirkinliği...

Kendime düşen kısma bir açıklık getireyim, bu kelimeyi ben sarfettim fakat sare için değil. Burada geçmiş yıllarda gördüğümüz, sıkışınca bel altı vurup, milletin özel hayatını diline dolayan insanlar oldu. Onlara ithafen kullandığım bir kelime. Hala söylüyorum, burada çokça "çirkin" insan gördük.

Halbuki çok ta açık yazdım ama, neden direkt sareye çektin anlamadım?

Kendime düşen kısma bir açıklık getireyim, bu kelimeyi ben sarfettim fakat sare için değil. Burada geçmiş yıllarda gördüğümüz, sıkışınca bel altı vurup, milletin özel hayatını diline dolayan insanlar oldu. Onlara ithafen kullandığım bir kelime. Hala söylüyorum, burada çokça "çirkin" insan gördük.

Halbuki çok ta açık yazdım ama, neden direkt sareye çektin anlamadım?

Medcezir okuduğum yorumlar içinde aklımda kalanlardı yazdiklarim,senin çirkin dediğinin farkında bile değilim inan.Açıkça sareye yazılanları kastetmiştim,senin yorumunu sare ye çekmiş değilim yani.

Ben sarenin " kardeşinin acısıyla dalga geçtiniz" düşüncesiyle yazdığına inanmıyorum...Daha kız kendini açıklayamadan on kişi hesap sormuş...Bu başlığa hiç yazmayanlar bile üzerine alınıp,banada dedi herhalde diyerek komikçe saldırıya geçmiş...Ne içinin fesatlığı kalmış ne iftiracılığı ne çirkinliği...Bence hakkını helal etmeyecek biri varsa oda sare'dir... Kendini açıklamasına fırsat vermeden,size bir imada bulunduğunu sadece "varsayıp", onu ağır bir şekilde suçladığınız için...Topyekün yüklenince gerçekten doğru anlamış olmuyorunuz.

Buradaki çoğu üye onu tanır,kimseyle polemiğe girmediğini,farklı görüştekilerle tartışırken bile seviyeyi asla düşürmediğini,her seferinde büyük bir sabırla yazdığını,olmadı "ben anlatamıyorum" diyebilecek kadar da naif biri olduğunu herkes bilir...Nasıl bir mesajda bu kadar net yargılara varabildiniz ? Ne hikmetse onun profiline yazdığı nickimikim7, mesajı beğenmiş hatta bende pembe gözlük taktım demiş olmasına rağmen ona nazikçe başsağlığı dilenmişken, sare topa tutulmuş ... Neden ? Sareyi iftira atmakla suçluyorsanız,nickim'ede buna inanıp destek verdiği için kızmanız gerekmezmiydi ? Sare altta kalmamak için bunu yapmış olsa,niye bunu burada yapmasında,kimsenin neredeyse göremeyeceği bir profile girip yazsın, ki asla en son mesajı ben yazayımda üste çıkayım'cılardan olmamışken.

Hesabı pasif,sınavlarından dolayı donduracağını yazmıştı bi ara,muhtemelen buradaki yanlış anlaşılma sebebiyle öne çekti.Sınavlardan sonra tekrar gelmesini umuyorum.
ben sana boşuna hayran değilim ;)
bukadar uzun yazmaya, zaman harcamaya bile gerek yoktu durucum, ben kimseye hiç bi açıklama yapmayacağim beni bilen biliyor, herkesi bilen biliyor. ben burda kimseyle kavga etmem,kimseye kötü bi kelime dahi etmedim etmem, bana yakışmaz. her mesajın ekran görüntüsünü aldım. sıkıntı yok.

kızlar,altın çağı diye bi iddiam yok ama gelin bu olaya şu açıdan bakalım
kayınvalidem ve kayınpederim
erzurumun bilmem ne köyünde 4 çocuklu bi aile, zamanın şartları okula bile gidememişler okuma yazma yok, oturmuşlar düşünmüşler ya batıda bi şehre gidip çocukları okutacaklar, yada çocuklar orada çoban olacak. derken bursaya gelmişler iş imkanı var diye, e köylü giyimi, üstelik çarşaflı. ezilmişler, horlanmışlar, hakları yenmiş, sigorta hastanesine gidiyor doktor keyfi gelince bakıyor günlerce kuyrukta bekliyor, ilaç yazıyor ya para yok, ya ilaç yok. günlük çalışıp günlük harcıyorlar, başka gelir yok. en büyük çocukları liseden sonra başlıyor çalışmaya, ama olcak gibi değil fazla iş az maaş, yetinemiyor eve yetişemiyor. diyorki olmaz bu iş okumak lazım 4 yıllık güzel bi bölüm kazanıyor azim ediyor çünkü. neyse okul bitip memur oluyor hayatını kurtarıyor, sonra eşim burasada bulundukları kasabada anadolu lisesini kazanan tek öğrenci, ama gel görki elde yok avuçta yok tek defterle haloluyorda kitaplar pahalı, bitmeyen kitap kuyrukları, sırf ayakkabısı eski diye kitapçıda ezilmeler bilmem daha neler neler derken devlet desteği o bu, güzel bi üniversite güzel bi bölüm, yurt devlet yurdu, ailede liseye giden bi çocuk daha var ona zor yetiyor üniversitedekine mümkün değil, devlet burs veriyor şükür, bi taraftan çalışıyor falan. gel gelelim en küçük kardeş, oda anadolu lisesi, ama artık şartlar daha rahat, rahatla okuyabiliyor. şimdi üniversitede yine devlet yurdu yine devlet bursu.
kayınvalidemin dilinden anlatıyorum; hastayım, kar var, bursadayız ama kasabada hatta köyde denebilir, araba yok, kimi arıcan da gelcek, hasbel kader gittin hastaneye kuyruk biter muayene olabilirsen ne ala, olmadı ertesi güne kalır yine eziyet, ilaç desen hakgetire. doktor zaten önce kılık kıyafete bakıyor ona göre muamele ediyor. vay karafatma geçiyor diyorlar yolda, çarşaflı çünkü, tarla işine gider de mal sahibi mahsül verirse ne ala yoksa bulgura talim. oğlunun mezununa, yemin törenine utana sıkıla gidiyor, çünkü ezilmiş hep.
bunun gibi bi dünya olay.
bugün gel sor, çarşaflıyım diye kimse laf etmiyor, istediğim saatte hastaneye gidebiliyorum, ilaç desen bulunması kolay, ya ücretsiz yada çok ucuz. oğullarım okudu memur oldu ayın 15inde önceden hayal edemediği maaşı alıyorlar, bi ayakkabı hayali kuramayan çocuklar bugün son model araba alıyorlar, kümesten bozma evde 4 çocuk büyüten aile bugün toki de oturuyor.
bunu ajitasyon için yazmadım, Allah bugünümüzü aratmasın. şimdi sor onlara altın çağımı? pırlanta çağı diyor.
yani bu çağ işi kişiye göre değişiyor kızlar. bu insana ne anlatırsan anlat yaşadığını biliyor.
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

hayal yok ben anlatamıyorum.
burda günlerdir profil mesajlarında, topiklerde, insanların söylediklerine resmen alay ediliyor.
üstelik söz sahibini alıntılamadan. grup oluşturularak bi nevi arkasından dedikodu yapılıyor.
ben burda desemki türkiye dört dörtlük kimsenin bi sıkıntısı yok ozaman bana bu verilerle gel kabul
ben neden insanların altın çağı yaşıyoruz dediklerine açıklama getiriyorum,yaşadıımı gördüğümü aktarıyorum diyorum ki bu bu sebeplerle insanlar altın çağı diyor, bu verileri onlara sunsan bişi değişmez yaşadıklarını biliyor insanlar. insanlar farklı şeyleri değerlendirip böyle diyorlar diyorum sen bana ekonomik veri sunuyosun.
ama cicim o dalga geçen gurubu fazla dikkate almıyacaksın .. bu Türkiye onların eline kalsaydı Mazallahh :KK17::KK17::KK17:

Trabzonun of dağlarında keler köyünde çay bahçeleri var ailemin senede 3 mahsül toplanır. mart ayının başında giderler memleketlerine gübreleri atarlar ve 1.. mahsül gelir bazen 1.. yada 2 günlüğüne işçi tutarlar ve birazını devlete,, birazını özel sektöre verirlerr. çaylarını ve şükürler olsun oradan sağlarlar geçimlerini bu senenin çay parası bir dahaki seneye kalmıyor şükür. devlette verir özel sektördee.. 1. ay arayla 2.. mahsül gelir.. sonrada 3.. mahsül çok yorulurlar ama şükürler olsun önceden kesip verdiğimiz çayların paralarını alamıyorduk der babamm..beklede devlet para verecek kii bazı özel sektörlerde kaçarlarmışş.. ama uzun yıllardır rahat bu insanlarr.. kışında 3 aylığına istanbula gelirler çünkü çok kış olur oralarda.. şimdi o yaşlı insanlara sor şu zamanı överek anlatırlar ve işte o yüzden trabzonun oyları akp ye gider bilirmisinizz..

Son düzenleme:
Bu habere hiç şaşırmadım. Hala taşı toprağı altın snıp göçüyorlar İstanbula ee bi de son yıllardaki Suriyelileri düşünürsek bu sonuca ulaşmak mümkün. Gerçekten çok fakir mahalleleri var İstanbul'un.

ya yemin ediyorum varya tüm konuyu okudum yorum yazayım dedim ve içimden geçenler tam olarak senin yazdıkların :KK9::KK9::KK9:
yok şekerim sare anlatmaya çalışmış ve ne demek istediğini ben anladım ama bunlar yok gözlüklerini tak,, yok pembe gözlükler,, hayatları dalga geçmek,, bide düşünsene hiç bir şeyden mutlu olmayan bu insanların başa geldiğini ülkeyi yönettmeye çalıştıklarını bazen diyorumki fırsat verilsin bunlara belki düzelmişlerdir.. ama gel görki şurada ki yazılarından yok ,, yok RABBİM bu tarz insanlara DEVLET yönetimi vermesin..

yok şekerim sare anlatmaya çalışmış ve ne demek istediğini ben anladım ama bunlar yok gözlüklerini tak,, yok pembe gözlükler,, hayatları dalga geçmek,, bide düşünsene hiç bir şeyden mutlu olmayan bu insanların başa geldiğini ülkeyi yönettmeye çalıştıklarını bazen diyorumki fırsat verilsin bunlara belki düzelmişlerdir.. ama gel görki şurada ki yazılarından yok ,, yok RABBİM bu tarz insanlara DEVLET yönetimi vermesin..
Toplum içinde birindem bahsederken 'bu' 'bunlar' denmez. Bil istedim.

keske_cocuklara_fakirlik_olmasa_onlar_daha_cocuk_hayatlarinda_hep_guzellik_olmali_h2801_5af59.jpg
keske_cocuklara_fakirlik_olmasa_onlar_daha_cocuk_hayatlarinda_hep_guzellik_olmali_h2801_5af59.webp

Hakkari'de 23 Nisan provası yapan öğrencilerin yırtık ayakkabıları yürek burktu, Provaya bu görüntüler damga vurdu.
23 Nisan 2015 Perşembe 07:31

keske_cocuklara_fakirlik_olmasa_onlar_daha_cocuk_hayatlarinda_hep_guzellik_olmali_h2801_5af59.jpg
Eki Görüntüle 1647860
Hakkari'de 23 Nisan provası yapan öğrencilerin yırtık ayakkabıları yürek burktu, Provaya bu görüntüler damga vurdu.
23 Nisan 2015 Perşembe 07:31
Demek o yüzden Hakkari'nin oyları Akp ye gitmiyormuş. Ay yoksa gidiyor muymuş demem lazımdı? o_O

Back