• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de en fazla yoksul İstanbul'da

Neyse kakaocum dediğini anladım ben.senin amacın bağcıyı dövmek, üzüm toplamak değil.
Ben bahsettiğin konuda o kelimeleridir etmedim, bilmiyorum bile zaten mevzuyu. ki zira bu başka bir konu zaten. O konunun kinini başka konuya taşımayalım değil mi cicim?
İstanbul'daki yoksulluk deyince aklıma geldi. Sen de ev aldığından bahsetmiştin bir konuda.
Artık İstanbul'da hayatın çok zor olduğunu, kiraların yükseldiğini söylemiştin. İmkanı olan varsa almalı evini demiştin. Denk geldim de şimdi merak ettim.
Mesela İstanbul'da geçimle direkt alakalı bu konu.
İnsanlar asgari ücret alırken mesela nasıl ev sahibi olabilir hele inşaat sektörü hızına hız katmışken ama ev fiyatları buna rağmen artmışken üstüne de banka faizleri arttıkça artarken?
İnsanlar Nasıl kredi çekip alabilir ev çok Meral ediyorum da... Hele ki yoksulluk sınırı 3500 un üstünde iken...
ben ev almaya kalktığımda hiç bir banka bize kredi vermedi nedenlerine gelince gösterilen bodrolardaki maaşa kredi çıkmaz dediler.. ve emlakçı halletti işimizi.. 20 tl bir birikim vardı oda düğünlerde takılan ıvırlar zıvırlar idi..veee haklısın inşaat gırla yapılıyor ama fiyatlar uçmuşş.. ve haklısın asgari ücret çok azzz.. ama bir örnek vermek istiyorum.. bizim iş yerinde arkadaş evlendi verdiği kira bin tl her ay bin tl. kendisi burada 1300 alıyor eşi 1400 alıyor ve kirada 3 ay oturdular düğünlerinde takılanlar 25 tl yi bulmuş bizim gibi yaptılar emlakçıya gittiler ve 180 tl ye ev sahibi oldular ayda 1200 kredi ödeyecekler evet bende istiyorumm ev fiyatlarına dur denilsin,, kiralara dur denilsin,, ama kira veren insanlara soruyorumm neden ev sahibi olmuyorsunuz her ay 900 lira yada 1000 lira havaya atıyorsunuz paranızı dedğimde.. ki bu ailede çalışan sayısı en az iki yada 3 kişiler.. oooo 10 seneyi kim ödeyecek deyip almadıklarını görüyorum ve her sene tatile gittiklerini,, ellerinde en son çıkan cep telefonlarını,, görüyorumm...bulgaristan göçmenlerine evliyim ben ve inan türkiyede beğenmediğimiz o para ile çalışıyorlar hepsinin evi var arabası var ve bunları 5 yada 10 sene içinde yapıyorlar .. peki bunlar neden memnunlar ve ağızlarında sizin yerli halk çok tembel diyorlarr..

ben ev almaya kalktığımda hiç bir banka bize kredi vermedi nedenlerine gelince gösterilen bodrolardaki maaşa kredi çıkmaz dediler.. ve emlakçı halletti işimizi.. 20 tl bir birikim vardı oda düğünlerde takılan ıvırlar zıvırlar idi..veee haklısın inşaat gırla yapılıyor ama fiyatlar uçmuşş.. ve haklısın asgari ücret çok azzz.. ama bir örnek vermek istiyorum.. bizim iş yerinde arkadaş evlendi verdiği kira bin tl her ay bin tl. kendisi burada 1300 alıyor eşi 1400 alıyor ve kirada 3 ay oturdular düğünlerinde takılanlar 25 tl yi bulmuş bizim gibi yaptılar emlakçıya gittiler ve 180 tl ye ev sahibi oldular ayda 1200 kredi ödeyecekler evet bende istiyorumm ev fiyatlarına dur denilsin,, kiralara dur denilsin,, ama kira veren insanlara soruyorumm neden ev sahibi olmuyorsunuz her ay 900 lira yada 1000 lira havaya atıyorsunuz paranızı dedğimde.. ki bu ailede çalışan sayısı en az iki yada 3 kişiler.. oooo 10 seneyi kim ödeyecek deyip almadıklarını görüyorum ve her sene tatile gittiklerini,, ellerinde en son çıkan cep telefonlarını,, görüyorumm...bulgaristan göçmenlerine evliyim ben ve inan türkiyede beğenmediğimiz o para ile çalışıyorlar hepsinin evi var arabası var ve bunları 5 yada 10 sene içinde yapıyorlar .. peki bunlar neden memnunlar ve ağızlarında sizin yerli halk çok tembel diyorlarr..

Şimdi göçmen diyince işin rengi değişir kakao.
Bende Yunanistan göçmeniyim. Evet ayıptır söylemesi biraz çalışkan insanlarız.
Evi barkı olmayan bir göçmenle karşılaşmak zor. Çok mu kazanıyorlar tabiki hayır.
Ama gideceğimiz başka bir yer yok memleketi olmayan insanlarız çoğumuz. O yüzden yerleştiğimiz yerlerde yer edinme derdindeyiz.
Türkiye de büyük şehirde yaşayanların dahi öyle bir dertleri yok çünkü en olmadı yaşlandığımızda memelekete gider otururuz diyorlar bunun vermiş olduğu rahatlığın hiç biri göçmen ailelerinde yok.

İş yok diyenlere şaşırrıyorum . İş çok ama beğenmeyen insan çok ! Benım çalıştığım işyerıne tam 3 aydır eleman arıyoruz ama yok.

Şimdi göçmen diyince işin rengi değişir kakao.
Bende Yunanistan göçmeniyim. Evet ayıptır söylemesi biraz çalışkan insanlarız.
Evi barkı olmayan bir göçmenle karşılaşmak zor. Çok mu kazanıyorlar tabiki hayır.
Ama gideceğimiz başka bir yer yok memleketi olmayan insanlarız çoğumuz. O yüzden yerleştiğimiz yerlerde yer edinme derdindeyiz.
Türkiye de büyük şehirde yaşayanların dahi öyle bir dertleri yok çünkü en olmadı yaşlandığımızda memelekete gider otururuz diyorlar bunun vermiş olduğu rahatlığın hiç biri göçmen ailelerinde yok.
hemde ne çalışkanlık şekerim ve dema öyle bulgaristanda evleri var bu insanlarınn türkiyede çalışıyorlar emekli olmak için sonrada ara ara memleketlerine gidiyorlar kayın pederim burada çöpçülük yapmışş ve oradan emekli kayınvalidemin bir senesi kaldı günlerini doldurdu yaşını bekliyor ve oda kazak örülen tekstillerden emekli olacakk hep çalışmış bu insancıklar. ama kaynanama sor çok mutlular kayın pederim mutlu.. neden diye soruyorum her ay emeklimi alıyorum kızım der..

ama kira veren insanlara soruyorumm neden ev sahibi olmuyorsunuz her ay 900 lira yada 1000 lira havaya atıyorsunuz paranızı dedğimde..

Ben 1300 lira kira veriyorum. Soruna cevap vermek istiyorum faiz ile is yapmak istemedigim icin krediye tamamen karsiyim. Bu sebeple verdigim kirayi gonul rahatligiyla veriyorum kakao yani cope attigimi dusunmuyorum, ev sahibim zamaninda akillilik edip bu evi alip kiraya vermek istemis ki her ay duzenli bir geliri olsun. Ki ben de boyle dusunurum. Kirada evi olan insanin kafasi rahattir bana gore. . Her sey senin kurdugun hesap gibi degil. Bu dunyanin bir de ahireti var.. Yani benim ev almayip su an kirada oturmamin sebebi bu.. Sadece bu yazdigina cevap vermek istedim..

İş yok diyenlere şaşırrıyorum . İş çok ama beğenmeyen insan çok ! Benım çalıştığım işyerıne tam 3 aydır eleman arıyoruz ama yok.

iş yok değil aslında işsizlerin bir çoğu kendilerine uygun iş bulamıyorlar.

Ben 1300 lira kira veriyorum. Soruna cevap vermek istiyorum faiz ile is yapmak istemedigim icin krediye tamamen karsiyim. Bu sebeple verdigim kirayi gonul rahatligiyla veriyorum kakao yani cope attigimi dusunmuyorum, ev sahibim zamaninda akillilik edip bu evi alip kiraya vermek istsmis ki her ay duzenli bir geliri olsun. Ki ben de boyle dusunurum. Kirada evi olan insanin kafasi rahattir bana gore. . Her sey senin kurdugun hesap gibi degil. Bu dunyanin bir de ahireti var.. Yani benim ev almayip su an kirada oturmamin sebebi bu.. Sadece bu yazdigina cevap vermek istedim..
dini konuda haklısın canımm ama bu benim kasteddiklerim dini yönünü düşündükleri için almıyorlar şu anda yaşadıkları yaşama kısıtlama gelicek sanıyorlar ve evet din konusuna gelince sonuna kadar haklısınn..ve umarım sizinde bir gün eviniz olurrr.. sizin istediğiniz şekildee..

hemde ne çalışkanlık şekerim ve dema öyle bulgaristanda evleri var bu insanlarınn türkiyede çalışıyorlar emekli olmak için sonrada ara ara memleketlerine gidiyorlar kayın pederim burada çöpçülük yapmışş ve oradan emekli kayınvalidemin bir senesi kaldı günlerini doldurdu yaşını bekliyor ve oda kazak örülen tekstillerden emekli olacakk hep çalışmış bu insancıklar. ama kaynanama sor çok mutlular kayın pederim mutlu.. neden diye soruyorum her ay emeklimi alıyorum kızım der..
benim memleketimin sanayisinde bayan olarak yürüyemezdin, sonra bulgar göçmenleri bir geldi (ki bizde eski göçmenlerdeniz) işe girdiler falan onların sayesinde bizde sanayide çalışmaya başladık.
gerçekten çok çalışkanlar, yaşlıyım keyif yapayım derdinde değiller. macırları o sebeple takdir etmişimdir hep.

evet Bulgar göçmenleri gidip gelebiliyorlar.
Bizimkiler yıllar önce vazgeçmişler Türkiyeye gelebilmek için. ordaki tüm malından mülkünden feragat ettirmişler. :( yunan göçmenlerinin çoğuda böyledir. Yaşlılar zaman zaman özleseler de oradaki yaşantılarını yine de mutlular Türkiyede olmaktan. Ama emin ol göçmen insanı dün de bu günde her daim çalışır.
O ülkenin en kötü denilen zamanlarında bile evi barkı olurdu bu insanların bir tutmamak gerek bence o yüzden.

dini konuda haklısın canımm ama bu benim kasteddiklerim dini yönünü düşündükleri için almıyorlar şu anda yaşadıkları yaşama kısıtlama gelicek sanıyorlar ve evet din konusuna gelince sonuna kadar haklısınn..ve umarım sizinde bir gün eviniz olurrr.. sizin istediğiniz şekildee..

Kredi çekmeden de ev almıyorsun ama,elinde yeterli para olmayınca yada aileden destek yoksa ne yapacak hepmi kirada otursun vatandaşta..

Cok az kaldi insallah o da olur.
Ama dedigim gibi artik hic kiraci kalmayacak mi?
Ya ben bir de birak faizi borca da cok karsiyim. Yarin ne olacagini bilmiyoruz o zaman ne olacak?
Birak gezsinler eglensinler hic olmazsa yaslandiklarinda bir sey yapmadik, gezmedik diye uzulmezler.. .

Kredi çekmeden de ev almıyorsun ama,elinde yeterli para olmayınca yada aileden destek yoksa ne yapacak hepmi kirada otursun vatandaşta..

Tabi canım kredi çekmeden ev almak çok zengin olmadıktan sonra zor. Helede istanbul gibi bir yerde.
200 binliraya bir ev almaya kalksan ki çok zor 50 binlira peşinat vermen gerekiyor. aylık ödemesi en az 2 binlira. aylık gelirinin 5 bin olması gerekiyorki ödeyebil ve geçin bu da ancak karı koca çalışman gerek.
Bu devirde ailelerden bir destek görmüyorsan bu parayı biriktirmek çok zor. Çoğu insan düğün takılarına güveniyor ki onlarda zaten düğün eşya borçlarına filan gidiyor.

Tabi canım kredi çekmeden ev almak çok zengin olmadıktan sonra zor. Helede istanbul gibi bir yerde.
200 binliraya bir ev almaya kalksan ki çok zor 50 binlira peşinat vermen gerekiyor. aylık ödemesi en az 2 binlira. aylık gelirinin 5 bin olması gerekiyorki ödeyebil ve geçin bu da ancak karı koca çalışman gerek.
Bu devirde ailelerden bir destek görmüyorsan bu parayı biriktirmek çok zor. Çoğu insan düğün takılarına güveniyor ki onlarda zaten düğün eşya borçlarına filan gidiyor.

200 binlaraya burada ev almak hayal gibi,onuda ancak çok ücralarda belki bulabilirsin..
Ortalama bir ev desen 300'den aşağıya değil maalesef..

200 binlaraya burada ev almak hayal gibi,onuda ancak çok ücralarda belki bulabilirsin..
Ortalama bir ev desen 300'den aşağıya değil maalesef..
300 mü? abla burda rezidans var 300 e.
şuan oturduğum ev 3+1 site içi gayet güzel, yani ortalama bi ev 170 bin.

Back