Türkiye’de Airbnb Kullananlar

abet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2015
2.245
5.854
158
Çok fazla yorum aradım ve Türkiye’de bu uygulamayı kullanan çok kişi göremedim. İçinizde uygulamayı kullanıp memnun olan veya memnuniyetsizlik yaşayan var mı acaba?

Paris için kullanmıştık. Çok memnun kaldık. Çok güzel,temiz ve rahat bir evdi. Fotoğraflardan hiçbir eksiği yoktu. Zaten evleri airbnb nin kendi fotoğraf ekibi gidip çekiyor bildiğim kadarıyla. Yani herhangi bir sürprizle karşılaşsanızda airbnb her zaman muhattap bulabileceğiniz bir platform.

Ülkemizde diğer ülkeler kadar sıkı denetimler olmadığı için yurtdışı deneyimlerinin pek yol gösterici olacağını düşünmüyorum yine de sağolun

Bunu ben de çok merak ediyorum.
Yurt dışından arkadaşlarım gelecek ve kullanmayı düşünüyoruz biz de, şurada kendime yer rezerve edeyim konu takibi için

Ben Türkiye’ye geldikçe zaman zaman kullanıyorum kalabalık geldiysek . Şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım , ama illaki vardır iyisi -kötüsü .
Bulduğunuz evin yorumlarına bakın

Ben couchsurfingciyim. Bedavaya beni agirlayip sohbet edip bir de yemek hazirlayacak insanlar dururken bir eve para veremem (en azindan birkac gunluk seyehatlerde)
Ama gezdirdigim bir suru turist günlük ortalama 10 euroya airbnb evlerinde kalıyor. Hostellerden iyidir diye. Hic memnum kalmayan gormedim.
Airbnb olarak evini acan arkadaslarim da var.
Eve gelip fotograflari airbnb ekibinden birileri çekiyormuş . Yani gittiginiz evin resimdekinden farkli cikmasi gibi bir ihtimal yok.
Para odemesi de iki kisi anlasinca hesaba düşüyor diye biliyorum. Yani hem onlardan dolayi evde kalmayip hem paranizin cekilmesiyle de karsi karsiya kalmazsiniz... bence airbnbye bir sans verin . Tek amaci turist kaziklamak olan otelcilerle kendi çapınizda mucadele edin:)

Bilgim yok. Konuyu takipte olmak için yazıyorum..

Hahah tam aynı anda birbirimizin mesajlarına beğeni attık
Çok teşekkürler bilgilendirme için, bu fotoğraf olayını bilmiyordum bak airbnb gelip çekiyorsa o zaman kandıramazlar da, yurt dışında kullandım airbnb üzerinden para gitmesi çok iyi bir çözüm bence, şimdi gidip Fethiyede 5 yıldızlı otele gecelik 300-400 harcatmak yerine daha güzel bir seçenek hem kuruma değil de belki ihtiyacı olan birine gider hem daha samimi

Bu arada Airbnb ‘den gelip fotoğraf çekmiyorlar :/ en azından biz evimizi kendimiz çekip yükledik .

Dipnot: Bu yazı niye böyle koyu oldu bilmiyorum

Ülkemizde diğer ülkeler kadar sıkı denetimler olmadığı için yurtdışı deneyimlerinin pek yol gösterici olacağını düşünmüyorum yine de sağolun
İstanbul Cihangir de bu şekilde kiraladığı bir evi airnbnb ile kiraya veriyordu bir tanıdığım. Oda kuralların çok katı olduğundan bahsediyordu. Para misafir gidene kadar airbnb de kalıyordu sanırım. Eğer onay verilirse herhangi bir sorun olmazsa vs onların hesaba geçiyordu.

Hatta İstanbul da terör saldırısı olunca vazgeçmişti gelecek olanlar mecbur para geri iade edildi. Ben bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ama evin yorumlarına dikkat edin yinede.

Vay, süpermiş. İstisnası muhakkak olacaktır ama prensipleri hala böyleyse, on numara

Valla ben gazatede bazı evlerde gizli kamera bulunduğunu okumuştum..!! Elalemin evi her şey olabilir
Otellerde de aynı tehlike var ama. Aynaya bile konabilir kamera. Eşim de aynı şeyden endişe ediyor ama umumi tuvaletler, mağaza kabinleri, oteller vs hepsinde aynı tehlike var sanki

oda mı veriyorlar yanı ..nasıl birsey ki bu
Farklı şehirlerde evi olan kişiler evlerini günlük kiraya veriyor. Bazıları bir odada kendisi kalıyor diğer odaları kiralıyor.

yemegi kim yapıyor

tatil de yemek yapmaktan nefret ederim ,tatilde bana da tatil ayol

Bu arada Airbnb ‘den gelip fotoğraf çekmiyorlar :/ en azından biz evimizi kendimiz çekip yükledik .

Dipnot: Bu yazı niye böyle koyu oldu bilmiyorum
Kadikoyde kendi evini airbnb'ye acan arkadasim boyle soyledi
airbnb'deki her ev harika cekime sahip oldugu icin hic sorgulama ihtiyaci hissetmedim, doğrudur dedim:)
2017 kişinda evini acmisti. Yeni gelen ya da sadece buyuk şehirleri kapsayan bir uygulama olabilir mi acaba

Bir arkadasim evini airbnbden kiraliyor , yani iyisi de vardir kotusu de , yorumlari okuyup karar verin , ben yurtdisinda ev kiralarken hep yorumlari okurum hic yaniltmadar bugune kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…