Türkiye’de Airbnb Kullananlar

Kadikoyde kendi evini airbnb'ye acan arkadasim boyle soyledi
airbnb'deki her ev harika cekime sahip oldugu icin hic sorgulama ihtiyaci hissetmedim, doğrudur dedim:)
2017 kişinda evini acmisti. Yeni gelen ya da sadece buyuk şehirleri kapsayan bir uygulama olabilir mi acaba🤔
Bilmiyorum ki 🙄 burda biz kendimiz yapıyoruz

Ev sahibinin yorumlari onemli. Guvenlik acisindan da rezidans daireleri secerseniz daha iyi olur.Esimle baska ulkelerde de kullandik. Turkiye'ye gelince de kullaniyoruz. Sıkıntı yasamadik bugune kadar.

Bunu ben de çok merak ediyorum.
Yurt dışından arkadaşlarım gelecek ve kullanmayı düşünüyoruz biz de, şurada kendime yer rezerve edeyim konu takibi için :KK75:
esrageziyor var instagramda kendisi kullanıp deneyimlerini paylaştı bakın isterseniz

Ben couchsurfingciyim. Bedavaya beni agirlayip sohbet edip bir de yemek hazirlayacak insanlar dururken bir eve para veremem (en azindan birkac gunluk seyehatlerde)
Ama gezdirdigim bir suru turist günlük ortalama 10 euroya airbnb evlerinde kalıyor. Hostellerden iyidir diye. Hic memnum kalmayan gormedim.
Airbnb olarak evini acan arkadaslarim da var.
Eve gelip fotograflari airbnb ekibinden birileri çekiyormuş . Yani gittiginiz evin resimdekinden farkli cikmasi gibi bir ihtimal yok.
Para odemesi de iki kisi anlasinca hesaba düşüyor diye biliyorum. Yani hem onlardan dolayi evde kalmayip hem paranizin cekilmesiyle de karsi karsiya kalmazsiniz... bence airbnbye bir sans verin . Tek amaci turist kaziklamak olan otelcilerle kendi çapınizda mucadele edin:)
nasıl bir beleşçilik öyle kişilermi var

nasıl bir beleşçilik öyle kişilermi var
Ahahah yok yaa belescilik degil. Ben de buraya gelenleri gezdiryorum.
Mesela finlandiyaya gittiniz ya. Orada bir otele onlarca para vermek yerine couchsurfing sitesini aciyorsun. Orada gittiğin sehirde olan ve seve seve misafir agirlamak istedigini yazan insanlara bakiyorsun. Iyi referanslari olan, tipine de kaninin isindigi insanlara "su su tarihte uygun musun?" Diyorsun.
Hem o ülkeye gitmeden once merak ettigin her konuda yardimci oluyor. Mesela trenle gideceksen sana yerel tren sitesinin linkino atiyor falan. Ne sorun varsa elinden geldigince...
Sonra o sehre gidiyorsun. Sana ev adresini soyluyor. Ya da "bilmemne duraginda bekle,seni alacagim" diyor.
Evde guleryuzle karsiliyor,beraber mutfaga giriyorsunuz, kulturler ulkeler hakkinda sohbet ediyorsunuz...en son da sana kanepeyi hazirliyor,uyuyorsun.
Hatta benim canım guzeller guzeli bir hostumun evinde fazla yatak yokmus. Bana kanepeyi verdi,kendi yere şilte serip yattı 😍
Bir baskasi evini acmadi- sadece sehri gezdirecekti. Mecburiyetten bir gece daha kalmak zorunda kaldim. Baska yere gitmeyeyim diye evine aldi, fazla koltugu kanepesi de yoktu. Bana yatagini verdi , kendi gitti ev arkadasinin ayak ucuna kivrildi uyudu 😍
Boyle bir site... kesinlikle tavsiye ederim. Benim neredeyse tum sosyal cevrem bu site sayesinde tanistiklarimla dolu.
Yanimda bim posetiyle altin da olsa ben yine couchsurfingde kalirim. O derece yani😂

Ahahah yok yaa belescilik degil. Ben de buraya gelenleri gezdiryorum.
Mesela finlandiyaya gittiniz ya. Orada bir otele onlarca para vermek yerine couchsurfing sitesini aciyorsun. Orada gittiğin sehirde olan ve seve seve misafir agirlamak istedigini yazan insanlara bakiyorsun. Iyi referanslari olan, tipine de kaninin isindigi insanlara "su su tarihte uygun musun?" Diyorsun.
Hem o ülkeye gitmeden once merak ettigin her konuda yardimci oluyor. Mesela trenle gideceksen sana yerel tren sitesinin linkino atiyor falan. Ne sorun varsa elinden geldigince...
Sonra o sehre gidiyorsun. Sana ev adresini soyluyor. Ya da "bilmemne duraginda bekle,seni alacagim" diyor.
Evde guleryuzle karsiliyor,beraber mutfaga giriyorsunuz, kulturler ulkeler hakkinda sohbet ediyorsunuz...en son da sana kanepeyi hazirliyor,uyuyorsun.
Hatta benim canım guzeller guzeli bir hostumun evinde fazla yatak yokmus. Bana kanepeyi verdi,kendi yere şilte serip yattı 😍
Bir baskasi evini acmadi- sadece sehri gezdirecekti. Mecburiyetten bir gece daha kalmak zorunda kaldim. Baska yere gitmeyeyim diye evine aldi, fazla koltugu kanepesi de yoktu. Bana yatagini verdi , kendi gitti ev arkadasinin ayak ucuna kivrildi uyudu 😍
Boyle bir site... kesinlikle tavsiye ederim. Benim neredeyse tum sosyal cevrem bu site sayesinde tanistiklarimla dolu.
Yanimda bim posetiyle altin da olsa ben yine couchsurfingde kalirim. O derece yani😂
Çok güzelde bizim ülkede çok az insan var öyle

Sizin çevreniz öyle olabilir.
Site için konuşacak olursam, kullanmadım ama kullananlardan bildiğim kadarıyla zaten karşılıklı güveni esas alan bir site. Yoldan geçen insanı çevirmiyorsunuz sonuçta.
Çevremi kastetmedim ülkenin durumu ortada güvenlik ekonomi belli artık kimse eskisi gibi değil okuyoruz görüyoruz duyuyoruz

Çevremi kastetmedim ülkenin durumu ortada güvenlik ekonomi belli artık kimse eskisi gibi değil okuyoruz görüyoruz duyuyoruz
Ekonomiyle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bir tabak fazla yemek koymaktan kimse batmaz.
1+1 evde 2 çocuklu aileyi de kimse couchsurfing yapmaya zorlamıyor sonuçta.
Güven konusu da önceki mesajımda yazdığım gibi site referanslı oluyor.

Benim arkadasimin sevgilisi evindeki bir odayi veriyor bu sekilde surekli yabanci kizlar gelip kaliyor diye arkadasim deli oluyordu🤣 biz bosnadan bu sekilde ev tuttuk harikaydi bayildik yani umdugumuzdan cok daha iyiydi. Turkiyedekileri bilemem biz yorumlara bakarak tuttuk tabiki ve ev sahibi mesajlarda cok yardimci olmustu

Çok güzelde bizim ülkede çok az insan var öyle
Yoo hic az degil. Tam tersi en alakasiz sehirlerde bile bir ton ev bulabilirsiniz bu siteden. Ozellikle universite ogrencileri, dilini gelistirmek isteyenler, seyehat etmek yeni insanlarla tanismak isteyip imkanlari olmayanlar deli gibi bu sitede.
Hos ben yurtici-yerel insanlarla kullanmiyorum . Sadece turist gezdirip nadiren evime misafir aliyorum. Ama kesinlikle turkiyede de cook yaygin bir sistem. Bilgisayar basinda agzinda salya akitip "bir kiz duser mi acaba?" Diyenleri eleme kabiliyetine sahip olan herkes güzel deneyimler yaşayabilir bence couchsurfing ile turkiyede.

Türkiye'de 1 kere kiraladık. İzmir, Alsancak'ta. Kardeşim kiraladı daha doğrusu, ben de kaldım. Memnun kaldık. Başka ülkelerde de kiraladık, bir sorun yaşamadık. Ben yorumsuz ev/oda kiralamıyorum. İlla ki çoğunluğun olumlu yorum yazması lazım, kafama yatmış olması lazım. Kötü sürprizlerle karşılaşan insanlar da çok, bu riski minimuma indirmeye çalışıyorum.

Yoo hic az degil. Tam tersi en alakasiz sehirlerde bile bir ton ev bulabilirsiniz bu siteden. Ozellikle universite ogrencileri, dilini gelistirmek isteyenler, seyehat etmek yeni insanlarla tanismak isteyip imkanlari olmayanlar deli gibi bu sitede.
Hos ben yurtici-yerel insanlarla kullanmiyorum . Sadece turist gezdirip nadiren evime misafir aliyorum. Ama kesinlikle turkiyede de cook yaygin bir sistem. Bilgisayar basinda agzinda salya akitip "bir kiz duser mi acaba?" Diyenleri eleme kabiliyetine sahip olan herkes güzel deneyimler yaşayabilir bence couchsurfing ile turkiyede.

Zaten sıkıntı o ya Nasıl anlayacağız

Şahsen ben anlayamam zira gençlerin jargonuna da uzağım ülkenin genel iklimine de

Yazlık kiraladım geçen yıl ilk defa memnun kaldık bu sene de bir başkasını kiraladım bakalım ne çıkarsa bahtıma

Zaten sıkıntı o ya Nasıl anlayacağız

Şahsen ben anlayamam zira gençlerin jargonuna da uzağım ülkenin genel iklimine de

Yazlık kiraladım geçen yıl ilk defa memnun kaldık bu sene de bir başkasını kiraladım bakalım ne çıkarsa bahtıma
Yok bana couchsurfing ile ilgili bir soru soruldu da onu cevapladim. Çok kaliteli,(ben dahil) nice insanin hayatini degistirmis bir uygulama ama aç erkek de bol icinde. O yuzden yazdım.
Airbnb daha sıkı denetimli bir uygulama. Sanmiyorum ki bu tarz bir problem yasansin. Eminim bu tatilin de cok guzel gececektir

Yok bana couchsurfing ile ilgili bir soru soruldu da onu cevapladim. Çok kaliteli,(ben dahil) nice insanin hayatini degistirmis bir uygulama ama aç erkek de bol icinde. O yuzden yazdım.
Airbnb daha sıkı denetimli bir uygulama. Sanmiyorum ki bu tarz bir problem yasansin. Eminim bu tatilin de cok guzel gececektir

Güzel Dilekler için teşekkürler

Anlattığın uygulama için dedim onu yani değişik hayatlar değişik insanlar ama ben yapamam sanki

Yarın başıma birşey gelse şikayetçi de olamam sen de mi Brütüs derler

Sana iyi gezmeler bol bol anı biriktirmeler

Güzel Dilekler için teşekkürler

Anlattığın uygulama için dedim onu yani değişik hayatlar değişik insanlar ama ben yapamam sanki

Yarın başıma birşey gelse şikayetçi de olamam sen de mi Brütüs derler

Sana iyi gezmeler bol bol anı biriktirmeler
Orada da referans yaziliyor ve asla silinmiyor. Yani otuz kisi guzel yorum yapmis,cok iyi cok yardımsever dediyse oyledir heralde :) ben bu konularda ic sesime güveniyorum.
Bir de bazi endiseler varsa cinsiyeti kadin olan bir konuk ya da ev sahibi de secilebilir.
Bence couchsurfinge bir sans verin ya. Bir iki gece kanepenizde ispanyanin galicya köyünden kalkmis gelmis bir gezgin yatsa, turk insani denince yillar yili sizi anlatsa fena olmaz mi ;)

Türkiyede de yurtdisinda da airbnb evinde kaldim, türkiyede evimi airbnb ile kiraya verdim.
Sorun yasamadim

Back
X