Ahahah yok yaa belescilik degil. Ben de buraya gelenleri gezdiryorum.
Mesela finlandiyaya gittiniz ya. Orada bir otele onlarca para vermek yerine couchsurfing sitesini aciyorsun. Orada gittiğin sehirde olan ve seve seve misafir agirlamak istedigini yazan insanlara bakiyorsun. Iyi referanslari olan, tipine de kaninin isindigi insanlara "su su tarihte uygun musun?" Diyorsun.
Hem o ülkeye gitmeden once merak ettigin her konuda yardimci oluyor. Mesela trenle gideceksen sana yerel tren sitesinin linkino atiyor falan. Ne sorun varsa elinden geldigince...
Sonra o sehre gidiyorsun. Sana ev adresini soyluyor. Ya da "bilmemne duraginda bekle,seni alacagim" diyor.
Evde guleryuzle karsiliyor,beraber mutfaga giriyorsunuz, kulturler ulkeler hakkinda sohbet ediyorsunuz...en son da sana kanepeyi hazirliyor,uyuyorsun.
Hatta benim canım guzeller guzeli bir hostumun evinde fazla yatak yokmus. Bana kanepeyi verdi,kendi yere şilte serip yattı

Bir baskasi evini acmadi- sadece sehri gezdirecekti. Mecburiyetten bir gece daha kalmak zorunda kaldim. Baska yere gitmeyeyim diye evine aldi, fazla koltugu kanepesi de yoktu. Bana yatagini verdi , kendi gitti ev arkadasinin ayak ucuna kivrildi uyudu

Boyle bir site... kesinlikle tavsiye ederim. Benim neredeyse tum sosyal cevrem bu site sayesinde tanistiklarimla dolu.
Yanimda bim posetiyle altin da olsa ben yine couchsurfingde kalirim. O derece yani