Türkiye Yasta ....

soğuk hava depolarından fotolar paylaşılmış sosyal medyadaaa :14::14::14::14::14::14::14::14:
ya Rabbim içerde olanlar için mucizene muhtacızz :14::14::14::14::14:

en başından beri siyaset yap yap sonra bir yoruma siyaset yapıyorsun diye çıkış ... yok artık insanda da sabır var hemde taşan cinsten ..
en iyisi bu başlıktan çıkıp gerçek yas tutan , ne olursa olsun hangi siyasetten olursa olsun tek yürek olmuş insanlarla acıyı paylaşmak onlarla beraber olmak ... çoğu kirli yorum çocuk yok kimsenin karşısında kim kimi kandırıyor pehhh ...

herkesmi aynı şeyi düşünüyor ya:53::53:

Valla ben hayatım boyunca çok siyasi tartışmaya girdim okypete, fakat hayatım boyunca henüz böylesine biriyle karşılaşmadım. Bi ara cidden okumuyor diyordum yorumları ama sonra baktım kendini destekleyen toplamda iki kişi falan var, onlara cevap falan yazıyor evet sağolun çok haklıyız falan diye. Bir de hani "şunu biliyordum ama yazmayayım dedim sabrımı taşırdınız" vs diye konuşması sanki derin devlet falan kadın tek başına:53:

O çocuk gerçekten 15 yaşındaysa yani diyecek bir şey yok gerçekten..
Herkes suçlu.. bu çocuğun sosyal güvencesi de yok o zaman??
Çalıştıran? Adam kıtlığı mı var?? Neden 15 yaşındaki çocuk.
İnşallah doğru değildir. Yoksa taş üstünde taş kalmaz.

kimbilir daha kaç tane var ve sayı tam açıklanmayacak:50:

Ya sağ kalanlar ne yapsın..?
Borcum var diyor işçi madene dönmek zorundayım..
O korkuyla her gün o işi yapmak zorunda olan işçi ne yapsın..?
Omuz omuza çalıştığı insanların naaşları gözünün önünden geçerken o baba.. o eş.. o evlat.. o kardeş ne yapsın..!:14:

kimbilir daha kaç tane var ve sayı tam açıklanmayacak:50:

Yani ben inanmak istemiyorum, inanmakta güçlük çekiyorum..
Eğer gerçekten böyle bir yerde 15 yaşında çocuklar varsa onlara göz yuman herkes suçlu. Aileleri dahil..

O çocuk gerçekten 15 yaşındaysa yani diyecek bir şey yok gerçekten..
Herkes suçlu.. bu çocuğun sosyal güvencesi de yok o zaman??
Çalıştıran? Adam kıtlığı mı var?? Neden 15 yaşındaki çocuk.
İnşallah doğru değildir. Yoksa taş üstünde taş kalmaz.

Yok be İpek bu ülkede neler normalleştiriliyor, yine tepki gösterecek olan sen, beniz yani. Millet hala devam edecek yok şu önergenin içi boşmuş yok bu şöyleymiş falan diye...Halbuki bak 15 yaşında can gitmiş, bazı kanallar ve internet siteleri dışında duyurmuyorlar bile. Herkes birbirini koruyor. Polis başbakana tepki gösteren madenci yakınlarını tutukluyor, soru soran gazetecileri azarlıyor, verdiği örnekler 100 yıl öncesinden, bunlarla durumu normalleştiriyor. Sen adalet olan bir ülkede doğru olan şeyi savunuyorsun fakat kabul edelim artık, bu ülkede adalet yok!!

Son düzenleme:
Sabah vakti erkenden, tulumu giyinmeli,
Vardiya ya yetişmek, geç kalmamak gerekli,
Kuşluk vaktidir oysa, kart basacak mecburi,
Kömür tozlu yüzlerin, buz gibi olur teni.

Yerin binlerce metre, inmek var ya altına,
Sanırsın diri, diri, mezara girmek gibi ,
Görmeyenler ne bilsin, masal gibidir ona,
Bilsinler ölülerin, buz gibi olur teni.

Kazmayı küreğiyle, alıp madene girdi,
Yarım saat geçmeden, infilakla irkildi,
Çökmüştü koca maden, üstlerine belli ki,
Kurtarma gelemezse, buz gibi olur teni.

Kuru laf çare değil, getirmez gidenleri,
Önlem almak lazımdı, yetkililer değil mi?
Utanmak gerekmez mi, ayıbınız kaçıncı,
Sizin için önemsiz, buz gibi olsun teni.

Bektaş der yüce RAB’ bin, kabul eyle secdeyi,
Cennetine kabul et, şehit emekçileri,
Boş-bakan bile size, “bu kaderiniz” dedi,
Çekin Üzerlerinden, yılan dillerinizi.

Allahımm bu nasıl bir acı.Bizim tv başında ağlamaktan halimiz kalmadı aileleri ne yapsın..Yüce Rabbim sabır versin :'( Hala 'Bunlar normal şeylerdir iş lituerinde' diyen kanı bozuk başçalanın da Allah belasını versin kanım dondu nasıl bir insansın sen ne denir bu insana yatacak yerin yok......

Muhaber : Neden önlemler alınmıyor? Neden kusurlu işletme faaliyetlerine hala devam ediyor?
Başbakan : Siz galiba takip etmiyorsunuz. Haklısınız Katar'da kömür yok doğalgaz var diyor ve konuyla alakasız geçmiş yıllar ve yabancı ülkelerdeki ölüm istatistiklerini veriyor. Soru ne verilen cevap ne? Sen neden faliyete devam ediyor kusurlu bir işletme onun cevabını niye vermiyorsun ?? Tabi bir Allah'ın kuluda orada kalkıp bu anlattıklarınızın soruyla alakası ne diyemiyor. Gelde sessiz kal işte insan susamıyor ki...

Ya sağ kalanlar ne yapsın..?
Borcum var diyor işçi madene dönmek zorundayım..
O korkuyla her gün o işi yapmak zorunda olan işçi ne yapsın..?
Omuz omuza çalıştığı insanların naaşları gözünün önünden geçerken o baba.. o eş.. o evlat.. o kardeş ne yapsın..!:14:

İnsanları bazı şeylere mecbur etmişler, asgari ücrete şükreder hale getirmişler, taşeronlara satmışlar kendi vatandaşlarını...

herkes ekmek parasının peşinde şartlar zor da olsa bile bile çalışacaklar ne yazık ki bu ilk değil son olmayacak :((
bugün işten gelince internet paylaşımlarına baktım.. bir kez daha yandı içim o fotoğrafların hepsi birbirinden acı ama bir söz vardı ki ağlattı beni her düşündüğümde gözlerim doluyor..

Faciadan sağ kurtulan maden işçisinin sözleri.... Çizmelerimi çıkarayım mı sedye kirlenmesin... bu sözün üzerine diyecek söz yok ya ..
bu insanların her günü mücadele .. Allah ailelerine yakınlarına sabır versin biz bu kadar etkilendiysek onlar ne haldedir ..

BnlSeGUIcAAPrxl.jpg

"Devlet bütün "olanaklarıyla" olay yerine gidiyor."

Muhaber : Neden önlemler alınmıyor? Neden kusurlu işletme faaliyetlerine hala devam ediyor?
Başbakan : Siz galiba takip etmiyorsunuz. Haklısınız Katar'da kömür yok doğalgaz var diyor ve konuyla alakasız geçmiş yıllar ve yabancı ülkelerdeki ölüm istatistiklerini veriyor. Soru ne verilen cevap ne? Sen neden faliyete devam ediyor kusurlu bir işletme onun cevabını niye vermiyorsun ?? Tabi bir Allah'ın kuluda orada kalkıp bu anlattıklarınızın soruyla alakası ne diyemiyor. Gelde sessiz kal işte insan susamıyor ki...

Ben tv karşısında saçımı başımı yoldum, susmayın sorun ne alakası var soruma cevap alamadım diyin diye! Ama işte insan bi şey diyemiyor ki, padişah kızarsa işlerinden olacak olan, evine ekmek götüremeyecek olan da onlar...

Back