- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.626
- 448
Yok artık diyorum![]()
Başbakanın açıklamasına diyorum İpek.Bunlar olağanmış,iş kazasıymış,gazeticileri azarlaması...Bu adam daha ne görmeyi bekliyor ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok artık diyorum![]()
Başbakanın açıklamasına diyorum İpek.Bunlar olağanmış,iş kazasıymış,gazeticileri azarlaması...Bu adam daha ne görmeyi bekliyor ?
Bir kere daha paylasayim...
CHP soma icin verdigi önerge mecliste konusulurken, hangi konulari ele almis
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) � Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
51 milletvekili arkadaşımızla birlikte verdiğimiz araştırma önergesi üzerinde söz almış bulunuyorum. Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.
1 Mayısa iki gün kaldı. İki gün içinde dünyanın dört bir tarafında; Havana�dan Tokyo�ya, Moskova�dan Washington�a kadar her yerde işçi sınıfında tatlı bir telaş var, bayramlarını kutlamak istiyorlar. Bu kutlamaların yapılacağı meydanlarda hazırlık yapılıyor, güzergâhlar belirleniyor, kutlama törenleriyle ilgili çeşitli çalışmalar yapılıyor. Oysa Türkiye�de, işçiler istedikleri meydanlarda bayramlarını kutlayamıyorlar. Başbakanın, valinin, İçişleri Bakanının dayattığı bir meydandaki kutlamalara, Türkiye�de İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Emniyeti hazırlanıyor, 40 bin tane polisle. 40 bin tane memur, 40 bin tane gösterici bir yere toplandığında başlı başına bir haberdir ama herhâlde dünyanın hiçbir yerinde, 40 bin kişi, bir hak, bir özgürlük kullanılmasın, bir bayram kutlanmasın diye hazırlık yapmaz. 50 tane yeni, gıcır gıcır, dumanı üstünde TOMA. Dışarıya elektrik verebilen, dokunanın çarpılacağı, yeni mücadele gücü olan TOMA�larla hazırlık yapıyorlar, sanki polis teçhizatının sergileneceği bir polis bayramı. Böyle bir anlayışı şiddetle kınıyoruz. İki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın göz bebeği bir kentte, 2014 yılında 40 bin polis 1 Mayıs hazırlığı yapıyorsa, bu o Vali için, İçişleri Bakanı için, Başbakan için ve iktidar partisi grubu için bir utanç vesilesidir, bunun altını çizmek istiyorum.
Bunun yanında, 1 Mayısın bayram olması için, AKP, son günlerde sürekli �Onu biz bayram yaptık.� diyor. Bu, dilinden düşüremediği millî iradeyi küçümsemektir. 1 Mayıs 2009 tarihinde, 4 siyasi parti grubunun uzlaşısıyla bu Meclisten geçmiş, bayram olmuştur ama, ne o gün siyasi parti grupları ne iktidar partisi ne Başbakan, 1 Mayısı Türkiye emekçi sınıfı, işçi sınıfı söke söke bayram yapmıştır, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
O tarihlerde, utanmadan, sıkılmadan AKP�nin il başkanlığının bastırdığı bir afişi dikkatlerinize sunmak istiyoruz: �1 Mayıs, hem bayram hem Taksim�de kutlu olsun.� diyor.
Bunu iktidar partisi milletvekillerinin dikkatine sunuyorum, ümit ediyorum bununla ilgili söyleyecek bir sözünüz vardır. İktidar partisi grubuna sataşıyorum, çıkın, cevap verin, deyin ki: �1 Mayıs Taksim�de kutlanacak müjdesini bu afişe asan bizler 1 Mayısı yasakladık, gerekçemizde budur.� deyin.
ÜNAL KACIR (İstanbul) � Yenikapı�yı yeni yaptık, Yenikapı yoktu o zaman.
ÖZGÜR ÖZEL (Devamla) � Yenikapı�yı yeni yaptınız. Yenikapı âdeta şudur: Bir işçi sınıfı kendi sınıf mücadelesinin gereği olarak kendi mücadelesinin sembolü olan bir alanda şehitler verdiği, kayıplar verdiği 1977 1 Mayısını, taziyesini kutlayacağı bir yerde.. Şimdi, dünyada ve Türkiye�de kaybettiği itibarını geri kazanmak isteyen birilerinin özgürlükçü, tarihle hesaplaşan, taziye mesajlarını verdiği bir noktada kendi ülkesindeki 1 Mayıs 1977�nin taziyesini ve Gezi şehitlerinin taziyesini veremiyorsa o yaptığı taziyenin de bir kıymet yoktur, içtenliği yoktur, bu da böyle bilinsin. (CHP sıralarından alkışlar)
Ayrica Kontesin yazdigi yaziyida paylasayim..
Simdi anlasildi mi?
İnşaatlarda çalışabilir ama devlet denetlemesine tabi olan ve ağır sanayi kabul edilen maden ocaklarında asla çalışamaz. Çok ciddi kanunları ve cezaları var. Aslında inşaatlarda da çalışamaz ama günlük olarak orayı denetlemek daha zordur. Maden ocakları özel kanunlar içerir. Erken emeklilik, özel sağlık sigortası vs vs.
Hiçbir baba yiğidin harcı değildir reşit olmayan birini yerin altına sokmak.
Ne kadar soğuk kanlı ve ne kadar renk vermeden konuşmayı başarabilen biri.
Bu konuda onun üstüne siyasetçi tanımıyoruz artık bu tescilli.
Azar kısmına alıştık zaten.
MELİKE DOĞRU:soma holdingin patroniçesi akepe manisa meclis üyesi
AZİZ GÜNAL:2009'da başlayan kömür dağıtma kampanyalarının mucidi akepe manisa meclis üyesi![]()
Bu kadar belaya hala akıllanmadık ya...Allah daha büyüklerini verse hak.
Ben o kısmı kaçırdım sanırım. Kutuplaşma nereden nereye vardı?
Canım duyduklarına da inanmazlar istediğin belgeyi sun, istediğin videoyu paylaş işine gelen cümleleri seçip işine gelmeyenleri cımbızlarlar. Gördüklerine duyduklarına bile bir mana bulan insanlara boşa nefes tüketip neyi anlatabiliriz ki.
herkesmi aynı şeyi düşünüyor yatroll diyebileceğimiz bir üye her konuda olayı çok değişik yerlere çekiyor ve sürekli kendi kendine yazışıyor. Birileri açıklama yapıyor fakat iki dakika sonra o açıklamaları görmemiş gibi "hu hu orda mısınız" falan yazıyor. Ajan olduğundan şüphelenmeye başladım![]()
Valla bazı babayiğitler her şeyi yapıyorlar sevgili İpek. 15 yaşında çocuk çıkarıldı, gezmeye mi girmişti acaba oraya? Sonuçta bunlar hep danışıklı dövüş, normalde bir maden işletmesinde 350 ölü de olmaz, her zaman yapılması gereken belli kontroller var bunlar yapılır vs ama röportaj yapılan işçiler maliyetin yüksekliğinden dolayı bunların yapılmadığını söylüyor. Türkiyede artık hiçbir işletme ciddi falan değil. Ben de mühendisim ve bildiğim için konuşuyorum, stajlarda vs gördüklerimden.