Türkiye Yasta ....

Dünyadan Soma Faciası'na tepki

14 Mayıs 2014 Çarşamba 17:02

Küba, Bolivya ve Venezuela'da maden işçileri, Soma katliamından dolayı 1 günlük iş bırakma ve 3 günlük YAS kararı aldılar.

• [*=left]

dunyadan_soma_faciasina_tepki_h53013.jpg

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/dunyadan-soma-faciasina-tepki-h53013.html

Bir avuç toprak için, bir ömür verenler........:43::43:
Rabbim geride kalanlara yardım etsin,dualarımız onlarla olsun

$10273433_756649827719582_781020299501463127_n.jpg

Halkindan korkan bir basbakan!!!
Neden korkar bir dusunun, yakinini kaybedene yapacak aciklamasi olmadigi icin degil, ya da ihmal yuzunden vicdan yapiyor diye de degil, sadece aman simdi bunlarin ne yapacagi belli olmaz benden uzak dursunlar mantigi, ne aci bir fotograf!!!

Boşuna nefes tüketmeyin dostlar....

acınızı yüreğinizde yaşayın,sadece insan olduğunuzu,ve insanlığınızı insan olmayanlara kabul ettirmeye çaba göstermezseniz, bu feryatların figanların bu gün soma'da yarın başka bir yerde dinmeyeceğini bilin yeter.

700 işçinin 1 aylık maaşı, bakanımızın 700.000 liralık saatiyle aynı bedelde. Saatin garantisi var; işçinin yok.

Foxu falan izlemeyin. Perisanim.
Ya da bunlar olağan seyler is kazası diye bir şey var diyorsanız da izleyin normal olup olmadığıni belki anlarsiniz

Dünyadan Soma Faciası'na tepki

14 Mayıs 2014 Çarşamba 17:02

Küba, Bolivya ve Venezuela'da maden işçileri, Soma katliamından dolayı 1 günlük iş bırakma ve 3 günlük YAS kararı aldılar.

• [*=left]

dunyadan_soma_faciasina_tepki_h53013.jpg

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/dunyadan-soma-faciasina-tepki-h53013.html

bizim işçilerimiz de kazanacağı 20 liradan olacakları korkusuyla hiçbir şey yapmıyorlar. nasıl bu hale geldik, nasıl saatte 5 liraya muhtaç kaldık?

''Sayın Başbakan Manisa’da Cumhuriyet Meydanı’na çıkar, der ki ‘Somalı işçi kardeşlerim burada mı…’ Askeri bir disiplinle 3 bin tane dizilmiş Somalı maden işçisi baretleri kaldırırlar. Neşesiz, mutsuz, heyecansız dimdik dururlar.
Çünkü bir gün önce onların yemek fişleri madende toplanmıştır. Ertesi gün miting alanı çıkışında geri dağıtılacaktır. Başbakan selamlanacak, çıkarken kimlik geri alınacaktır. Yevmiye işlemektedir, Başbakan için görev yapılmaktadır. Selamı çakarsın, çakmadıysan ertesi gün işinden olursun. İşinden olmayanlar madene inerler. Maden patlar, işçi ölür. '' alıntı

bizim işçilerimiz de kazanacağı 20 liradan olacakları korkusuyla hiçbir şey yapmıyorlar. nasıl bu hale geldik, nasıl saatte 5 liraya muhtaç kaldık?

Aynen katılıyorum sana, korku imparatorluğu işte bunun adı..
Keşke ayaklansalar, bu kez emekçiler ayaklansa... Dövmek, yıkmak, dökmek için değil, hak için adalet için, alın terinin karşılığı için... Birlikten güç doğar, yarın kimse gitmesin madenlere, gitmesin :14::14::14:

Son düzenleme:
Üzüldüğüm ne biliyor musunuz?

Bir bakan 700.000 dolarlık saat takarken, ayda 1200 liraya o madene giren bir işçinin "sedyeyi" "kendinden" değerli görmesi.

Ve Weiss kafasındaki insanların bunda hüngür hüngür ağlanacak bir yan görememesi.

$ssssssssssssssssssssss.jpg

o durumda bile çizmesinin karasından başkasına rahatsızlık vermekten çekinen gönlü temiz insan......... senin güzel yüreğini yaradana kurban olayım ben

olan hep masum insanlara oluyor allah yar ve yardımcınız olsun yüreğimiz sizinle

ağlamaktan mahfoldum sabahtan beri biz bu durumdaysak yakınlarının kalbi kavruluyordur acıdan bu nebüyük acıdır yarabbim

ölen madenci kardeşlerimizin yakınlarına allahtan peygamber sabrı ölen kardeşlerimize rahmet diliyorum

Foxu falan izlemeyin. Perisanim.
Ya da bunlar olağan seyler is kazası diye bir şey var diyorsanız da izleyin normal olup olmadığıni belki anlarsiniz

Bitirdi beni...Esra Eroldan tiksinirdim ama izliyorum...Cidden bittim ya offf ağlamaktan duramıyorum...

hannesli,
sabaha kadar uyumadık malum, her tv kanalını tek tek gezip bilgi almaya çalıştım, belki bir yerde başka bir yeni haber paylaşılıyordur diye, Fox tv'nin Soma'da soğuk hava depolarının orda bekleyen muhabirine biri, depoda çalıştığı söylenen biri bu depo 15 bölümden oluşuyor, her bölüme 25 insan koyulacak kapasitede, 15 bölümün hepsi doldu demiş, ki ben bu haberi izlediğimde saat 7 civarıydı:50:

Sayılarla konuşanlar keşke senin verdiğin sayıyı da hesaplasa idi Mune. 15 bölüm * 25 = 375 vatandaşımız orda yatıyor demektir. Yeni sayı açıklaması gelmiyor. Toplam sayı halen yok. Sabah 7 den bu yana sayı halen 238 deniyor.

Gerçeği ancak Soma da yaşanan arkadaşlarımızdan öğrenebileceğiz sanırım :50:

arkadaslar sabahtan berı uzuntuden kendımı paraladımm ağlamaktan helak oldumm..Allah yardımcısı olsun tum o ınsanlara inş.gerıde kalanlar kurtulur.ölenlerin ailelerıne baş sağlığı diliyorum.biliyorum çok uzucu bır durumm ama bu tv dekı vefat sayısı net dııl ama ölu sayısı 400 ve uzerı cıvarıı kızkardesım suan somada bulunuyor.oradakı ailelere yardımcı oluyor.ondan aldıgım en uzucu haberdı buu..:(:43::43::43::43::43:

Eki Görüntüle 1113946

o durumda bile çizmesinin karasından başkasına rahatsızlık vermekten çekinen gönlü temiz insan......... senin güzel yüreğini yaradana kurban olayım ben

olan hep masum insanlara oluyor allah yar ve yardımcınız olsun yüreğimiz sizinle

ağlamaktan mahfoldum sabahtan beri biz bu durumdaysak yakınlarının kalbi kavruluyordur acıdan bu nebüyük acıdır yarabbim

ölen madenci kardeşlerimizin yakınlarına allahtan peygamber sabrı ölen kardeşlerimize rahmet diliyorum

Bu habere çok ağladım, hala mahvediyor beni :14::14:
Ne temiz kalpli insanlarımız var, hep bu temizlikten kaybettiniz zaten :14: Nolurdu azcık da biz çakal olaydık, bu kadar saf olmasaydık, her 'Allah, kitap' diyene inanmasaydık :14::14:

Back