Türkiye Yasta ....

Üzüldüğüm ne biliyor musunuz?

Bir bakan 700.000 dolarlık saat takarken, ayda 1200 liraya o madene giren bir işçinin "sedyeyi" "kendinden" değerli görmesi.

Ve Weiss kafasındaki insanların bunda hüngür hüngür ağlanacak bir yan görememesi.

sabahtan beri beni benden alan en yüreğime dokunan anlardan biriydi ...... o sedye kirlenmesinden çekinen o gönlü tertemiz insan beni mahfetti senin temiz kalbini yaradana kurban olayım

daha önce birisi paylaştı mı bilmiyorum ama bu karikatür her şeyi çok güzel anlatmış aslında
$BnmorW7IYAA6Ne-.jpg

Boşuna nefes tüketmeyin dostlar....

acınızı yüreğinizde yaşayın,sadece insan olduğunuzu,ve insanlığınızı insan olmayanlara kabul ettirmeye çaba göstermezseniz, bu feryatların figanların bu gün soma'da yarın başka bir yerde dinmeyeceğini bilin yeter.

700 işçinin 1 aylık maaşı, bakanımızın 700.000 liralık saatiyle aynı bedelde. Saatin garantisi var; işçinin yok.

nasıl dogru söylemişsiniz.. herkes herşeyi görüyor ve biliyor ama işine gelen işine geldigi gibi konuşmaya devam ediyor ve dünya döndükçe hep böyle olmuş böyle olucak.. iyiler ve kötüler hep olucak.. onları biz iyi veya kötü yapamayız.. vicdanları yapar..

Yzilarim alintililanmis cevap vermeyecegim tek tek..
Sayfa sayisi olmus 110..
Bu kadar sayfa oluncaya kadar " lütfen birseyler icin bu felaketi kullanmaya calismayin, igreti geldi yeter, yapmayin, orada canlar var, dualarimiza ihtiyacilari var" dedim ama birileri israrla altan alttan birseyleri kullanmaya devam etti.
Gercekleri bildigim halde sustum ama yok dumak nedir bilmediler..
Bak simdi gercekleri ortaya serince herkes nasilda " lütfen bu olaya siyaset karismasin" moduna girdi..

Neymis? demek ki birilerinin birseyleri alet etmemesi icin acilari gözönünde bulundurup susarak, herkesi dua ya davet etmek ise yaramiyormus, söyleyeceksin gercekleri pat pat, bak nasil insanlar olmasi gerektigi gibi davranip " bu olaya siyaset karistirmayin, dua edelim" noktasina geliyor..

Soma'daki maden faciası 200'den fazla can aldı. Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Soma faciasında henüz sorumlular veya ihmali olanlar tespit edilebilmiş değil.

Peki dünyada, siyasetçiler bu tür felaketler olduğunda ne yapıyor?

İşte bazı örnekler:

Makedonya'daki Ohri gölünde meydana gelen ve 20 kişinin öldüğü gemi kazası sonrası, Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Yanakievski istifa etti. Ohri gölünde gezintiye çıkan turistleri taşıyan geminin aşırı yük nedeniyle battığı söylendi. Üstelik 1924 yapımı 40 kişilik gemiye 53 yolcu bindiren şirket bir Türk şirketiydi.

Mısır Ulaştırma Bakanı Raşid el Mateeni 2012'de 49 öğrencinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası istifa etti.

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, Kasım 2013'te bir alışveriş merkezinin çatısının çökmesi sonucu 54 kişinin ölümüne neden olan faciadan bir hafta sonra “Yaşanan trajediyle ilgili siyasi sorumluluğu üstlendiğimi ve başbakanlık görevimden istifa ettiğimi duyuruyorum” diyerek istifa etti.

Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won 300'den fazla kişinin ölümü ile sonuçlanan feribot kazası nedeniyle 27 Nisan 2014'te istifa etti..

Kosta Rika Ulaştırma Bakanı Karla Gonzales 27 Kasım 2009'da, 5 kişinin öldüğü köprü çökmesi sonrası istifa etti.

Güney Pasifik ada ülkesi Tongan Ulaştırma Bakanı Paul Karalus 12 Ağustos 2009'da 93 kişinin öldüğü bir geminin batması sonrası istifa etti.

Ancak Türkiye'de Reyhanlı, Uludere gibi büyük facialarda bırakın istifayı, sorumlulara dava bile açılmadı.

Odatv.com

Biz de tık yok.. Ne olacak canım ne olacak kader deyip geçiştiririz...Sonra ''olur o kadar deriz'' mesela !! Sonra birileri wayy ölülerin üzerinden siyaset yapılıyor demelere başlar !! sonra tweetler atarlar paralel devlet var mış, sabotaj mış cart mış, curt muş !! :51:

Soma'daki ocakta 2 yeğeni ve 3 komşusu bulunan madenci Ramazan İlteriş (40), Başkan Erdoğan ile Enerji Bakanı'na tepki göstererek "Orada bağırma, burada bağırma. Nerede bağıracağız!" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Kömürleri Yeraltı Kömür İşletmeleri'ne ait kömür ocağında meydana gelen faciada yakınlarını kaybeden vatandaşlar bölgeye giden Başbakan Erdoğan ve Enerji Bakanı Taner Yıldıza tepki gösterdi.

Maden ocağında 2004 yılından beri işçi olarak çalışan Ramazan İlteriş, Başkan Erdoğan’a seslenmek istedi.

Başbakan Erdoğan'ın ocakta yaptığı incelemenin ardından, bölgeden ayrılırken bağırarak sesini duyurmaya çalışan maden işçisi Ramazan İlteriş'i Bakan Yıldız sakinleştirmeye çalıştı. Uzun süre İlteriş'i sakinleştirmeye çalışan Bakan Yıldız, basın mensuplarına da tepki gösterip, çekim yapmamalarını istedi.

Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini ve kendisine 2 soru soracağını belirterek “Başbakan çıkıp televizyonda diyor ki: '2 tane evlat yapın. 3 tane evlat. Biz burada 3 evlat için can verdik. Bir dairenin fiyatı 100 bin lira. Burada ki işçiler 1500 liraya çalışıyor. Burada benim kardeşlerim gitti. Orada bağırma, burada bağırma. Nerede bağıracağız. Ben yıllarca yerin altında çalıştım. Yerin altında kaldım 8 saatte çıktım.” dedi.

İlteriş'in tepkisinin devam etmesi ve kameraların çekim yapmasını gören Bakan Taner Yıldız, "Biz kameralar önünde konuşamıyoruz, gel bir kenarda derdini dinleyeyim" diyerek İlteriş'i kenara çekti. Yıldız, çekim yapan basın mensuplarına da tepki göstererek, “Arkadaşlar bir dakika. Önce birbirimizi anlayalım. Ekran önünde konuşmayalım.” ifadelerini kullandı.

2004 yılından beri ocakta işçi olarak çalıştığını ifade eden Ramazan İlteriş, “3 çocuk yapın diye bas bas bağırıyor. Devlet madenlerinde çalışanlar 3 bin lira maaş alıyor. Buradakiler alıyor 800 lira maaş. Burada kaç kişi gitti? Bunun cevabını sorun. 3 tane komşum vardı daha çıkmadı. 2 de yeğenim var.” diyerek tepkisini gösterdi. (cihan)

Vefat haberinizi LCD televizyonlarımızda, süslü koltuklarımızda otururken izledik. Siz yaşam mücadelesi verirken biz, ellerimizde sizin bir maaşınız kadar olan telefonlarımızla paylaşımlar yaptık. Tuzumuz daha kuru olduğu için akşam yemeğinde yediğimiz rostonun fotoğrafını paylaştığımız sayfada taziyelerimizi sunduk size. Acınızla dertlenip yaktık bir Marlboro. "Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?" Doğalgaza geçtiğimiz için unuttuk kömürün karasını, kokusunu, eziyetini. Siz yerin 200 metre altında ekmek parası için çabalarken, bizler yerin metrelerce üstünde, teras katlarda yemekler yedik. Duyarsız kaldık halinize. İstemesi çok anlamsız ama hakkınızı helal edin...

Soma'daki maden faciası 200'den fazla can aldı. Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Soma faciasında henüz sorumlular veya ihmali olanlar tespit edilebilmiş değil.

Peki dünyada, siyasetçiler bu tür felaketler olduğunda ne yapıyor?

İşte bazı örnekler:

Makedonya'daki Ohri gölünde meydana gelen ve 20 kişinin öldüğü gemi kazası sonrası, Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Yanakievski istifa etti. Ohri gölünde gezintiye çıkan turistleri taşıyan geminin aşırı yük nedeniyle battığı söylendi. Üstelik 1924 yapımı 40 kişilik gemiye 53 yolcu bindiren şirket bir Türk şirketiydi.

Mısır Ulaştırma Bakanı Raşid el Mateeni 2012'de 49 öğrencinin hayatını kaybettiği tren kazası sonrası istifa etti.

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, Kasım 2013'te bir alışveriş merkezinin çatısının çökmesi sonucu 54 kişinin ölümüne neden olan faciadan bir hafta sonra “Yaşanan trajediyle ilgili siyasi sorumluluğu üstlendiğimi ve başbakanlık görevimden istifa ettiğimi duyuruyorum” diyerek istifa etti.

Güney Kore Başbakanı Chung Hong-won 300'den fazla kişinin ölümü ile sonuçlanan feribot kazası nedeniyle 27 Nisan 2014'te istifa etti..

Kosta Rika Ulaştırma Bakanı Karla Gonzales 27 Kasım 2009'da, 5 kişinin öldüğü köprü çökmesi sonrası istifa etti.

Güney Pasifik ada ülkesi Tongan Ulaştırma Bakanı Paul Karalus 12 Ağustos 2009'da 93 kişinin öldüğü bir geminin batması sonrası istifa etti.

Ancak Türkiye'de Reyhanlı, Uludere gibi büyük facialarda bırakın istifayı, sorumlulara dava bile açılmadı.

Odatv.com

Biz de tık yok.. Ne olacak canım ne olacak kader deyip geçiştiririz...Sonra ''olur o kadar deriz'' mesela !! Sonra birileri wayy ölülerin üzerinden siyaset yapılıyor demelere başlar !! sonra tweetler atarlar paralel devlet var mış, sabotaj mış cart mış, curt muş !! :51:

cık cık cık ne kadar yanlış davranmışlar.kazadır,beladır,kaderdir,yani olağan işler bunlar ne var ki:ssz:

içim sızladı.orda babamız esimiz kardesimiz olabilirdi.mekanları cennet olsun.238 kişi insan demeye utanıyor:ssz::ssz::ssz:

Soma'daki ocakta 2 yeğeni ve 3 komşusu bulunan madenci Ramazan İlteriş (40), Başkan Erdoğan ile Enerji Bakanı'na tepki göstererek "Orada bağırma, burada bağırma. Nerede bağıracağız!" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde Soma Kömürleri Yeraltı Kömür İşletmeleri'ne ait kömür ocağında meydana gelen faciada yakınlarını kaybeden vatandaşlar bölgeye giden Başbakan Erdoğan ve Enerji Bakanı Taner Yıldıza tepki gösterdi.

Maden ocağında 2004 yılından beri işçi olarak çalışan Ramazan İlteriş, Başkan Erdoğan’a seslenmek istedi.

Başbakan Erdoğan'ın ocakta yaptığı incelemenin ardından, bölgeden ayrılırken bağırarak sesini duyurmaya çalışan maden işçisi Ramazan İlteriş'i Bakan Yıldız sakinleştirmeye çalıştı. Uzun süre İlteriş'i sakinleştirmeye çalışan Bakan Yıldız, basın mensuplarına da tepki gösterip, çekim yapmamalarını istedi.

Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini ve kendisine 2 soru soracağını belirterek “Başbakan çıkıp televizyonda diyor ki: '2 tane evlat yapın. 3 tane evlat. Biz burada 3 evlat için can verdik. Bir dairenin fiyatı 100 bin lira. Burada ki işçiler 1500 liraya çalışıyor. Burada benim kardeşlerim gitti. Orada bağırma, burada bağırma. Nerede bağıracağız. Ben yıllarca yerin altında çalıştım. Yerin altında kaldım 8 saatte çıktım.” dedi.

İlteriş'in tepkisinin devam etmesi ve kameraların çekim yapmasını gören Bakan Taner Yıldız, "Biz kameralar önünde konuşamıyoruz, gel bir kenarda derdini dinleyeyim" diyerek İlteriş'i kenara çekti. Yıldız, çekim yapan basın mensuplarına da tepki göstererek, “Arkadaşlar bir dakika. Önce birbirimizi anlayalım. Ekran önünde konuşmayalım.” ifadelerini kullandı.

2004 yılından beri ocakta işçi olarak çalıştığını ifade eden Ramazan İlteriş, “3 çocuk yapın diye bas bas bağırıyor. Devlet madenlerinde çalışanlar 3 bin lira maaş alıyor. Buradakiler alıyor 800 lira maaş. Burada kaç kişi gitti? Bunun cevabını sorun. 3 tane komşum vardı daha çıkmadı. 2 de yeğenim var.” diyerek tepkisini gösterdi. (cihan)

Biz onlarin kutuplastirma cigliklarini yillarca dinledik, bari simdi birak o insanlar konussun, cani yanmis adamin agiti, isyani bile kulak tirmaliyor, yaziklar olsun!!!

Yzilarim alintililanmis cevap vermeyecegim tek tek..
Sayfa sayisi olmus 110..
Bu kadar sayfa oluncaya kadar " lütfen birseyler icin bu felaketi kullanmaya calismayin, igreti geldi yeter, yapmayin, orada canlar var, dualarimiza ihtiyacilari var" dedim ama birileri israrla altan alttan birseyleri kullanmaya devam etti.
Gercekleri bildigim halde sustum ama yok dumak nedir bilmediler..
Bak simdi gercekleri ortaya serince herkes nasilda " lütfen bu olaya siyaset karismasin" moduna girdi..

Neymis? demek ki birilerinin birseyleri alet etmemesi icin acilari gözönünde bulundurup susarak, herkesi dua ya davet etmek ise yaramiyormus, söyleyeceksin gercekleri pat pat, bak nasil insanlar olmasi gerektigi gibi davranip " bu olaya siyaset karistirmayin, dua edelim" noktasina geliyor..

İnsanların dua etmediğini nereden biliyorsunuz ? Hem duamızı edip hem de eleştiri hakkımızı kullanıyoruz. Gerçekleri mi biliyorsunuz ? Buradan bakınca koca bir gerçek görüyorum ben. Ateş düşen evler , kapanmayacak yaralar , babasına bir daha sarılamayacak çocuklar , sevdiğinin cenazesini bulmak için bekleyen insanlar , onu kendi elleriyle toprağa verecek kadınlar , anneler , babalar görüyorum.

Kendi gerçeğinizle bizim gerçeğimiz örtüşmediği için o kadar sayfayı okumayın tabi.

şu günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmasın artık unutmayalım artık lütfen her şeyi unuttuğumuz gibi unutmayalım bunu acı büyük, çok büyük
Allah'ım sabır versin oradaki insanlara..:14:

2 kadını öldürüp, gader olarah öldürdüm, diyen adamı izlediniz mi?
işte ben bu adam çıkmadan önce de bu konudan bahsediyordum.
akp zihniyeti bu. mesela adamın teki çıksa dese ki "kafam attı, öldürdüm ama ben çok dürüst bi insanım Allah'ım bana yardım eder inşallah, kaderimiz böyleymiş" akp zihniyeti bunu haklı görür. kader dedi, allah dedi çünkü.
şu an yapılan da bu, her şey kader.
gader olarah öldürdüm :(((((((

Dünden beri Somalı yakınlarıma/tanıdıklarıma ulaşıp durum ile ilgili bilgi almaya çalışıyorum....
korka korka arıyorum her birini telefonu ağlayarak açarsa diye...
akrabasını kaybetmiş 1 kişi haricinde başın sağolsun demek zorunda kalmadığıma şükredemiyorum bile....

ölü sayısı öyle söylendiği yada düşünüldüğü gibi değil çünkü....
resmi rakamlar, gayri resmi (sigortasız) yevmiyeli çalıştırılan gencecik çocukları saymıyor çünkü....
1000 civarı ölü var madende....kim bilir kaç katı geride kalan mahvolmuş insan....anne, baba, evlat....

ve illa bir rakam duymak isteyenlere kimse söylemeyecek bu rakamın doğrusunu emin olun...
bb başkanı Cengiz beyin 157 rakamını telaffuz eder etmez nasıl susturulduğunu da bir çoğunuz fark etmediniz zaten değil mi?

içeride hala bir yakını olanlar ''cesedinin çıkarılmasını'' bekliyor artık sadece....

insanlar sosyal medyada birbirine, iktidarıyla muhalefetiyle karşılıklı pislik atadursun, bir çok insan hala orada eşinin, çocuğunun, babasının, cesedini bekliyor....
cesedini görmeden öldüğüne inanamıyor....

şimdi gidip oraya, evladının cesedini bekleyen bir annenin yüzüne ''tesis denetlenmiş güvenilirmiş senin evladının kaderi böyleymiş'' diyebilirmisiniz?
yada eşini bekleyen bir kadına ''oy verdin kocanın kanı var elinde'' ....

ama buradan herşeyi dersiniz değil mi?
sosyal medyada kimsenin gözünün içine bakmadan yazmak çok kolay değil mi?

milleti bu hale getirenlere de, bu hale gelen millete de yazıklar olsun....

Eklentiler

• $soma.jpg
    $soma.jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 63
''Bir elinde viski bardağı , diğer elinde madlen çikolata / bir elinde kazma , yüzünde maden karası / birine patron diyorlar , diğerine işçi. Birinin parasından başka hiçbir şeyi yok , diğerinin Allah' tan başka kimsesi. Biri yer üstünde , evinde sıcacık , insanlığından haber alınamıyor/ diğeri yer altında , evi soğuk , telaşlı , kendisinden haber alınamıyor.'' Olcay Derecik

bence fox filan izlemeyin bu kanalların hepsi aynı su an duygu sömürüsü yapıyor; esra erol da kanalda. cok mu umrunda sanki onların ölen işçiler
işçi yakınları ...akşam hiç bişey olmamış gibi devam edecekler
az önce reklama baglandı bir de ,her şey para.. para... para... su an onların derdi sadece reyting! bir de fon muzıgınde duygu dolu bir muzık nasıl olsa ınsanlar aptal !!!dinleyip dinleyip aglasınlar kapitalizm kapitalizm gözün kör olsun senin

Back