Türkiye Yasta ....

700 den memişmiydi en son burda bir arkadaş paylaşmıştı bir kanal tarafından söylenmiş diye ortada net bir sayı daha yok mu

700 degil o 787 vardiyadaki işçi sayısı..

Ölü civarı 500-600 arası deniliyor...

Aldıgım bilgi benim böyle...

Ama birde kayıt dışı çalıştırılanlar varsa işte o zaman sayı aşar aşar ve yine aşar

Arkadaşlar üzgünüz,sinirliyiz,gerginiz kahrolduk bugün
belki ben de yaptım parti propagandası
ama soma'da parti yok ayrım yok şu an insanların acısı bir gerçekten biraz geri çekilsek iyi olacak bu acı unutulmayacak sorumlular hesap verecek mutlaka ama Soma... :14:
oradaki acı çok büyük orada tek bir acı var...

Son düzenleme:
sürekli ceset çıkarılırken sayı halen 238:50:

Geceden belliydi zaten, ben asla inanmadım 5 ölü dediklerinde. Şu anda hiç bir rakama inanmıyorum. Ortada çok daha fazla ölen vatandaşımız var :14:
Sabahtan beri başım ağrıyor, yemek bile yemedim. Kendi kendimi hasta ettim. Bazen diyorum ki bazı şeylerin farkında olmak da, bilincinde olmak da iyi bişey değil...

Elbette ki Allah soracak ama alttan alttan birseyleri alet etme cabasi sabrimi tasirdi..

Ayrica huuu huuuuuuu ordamisiniz?

Önerge CHP ye ait..
Yani verdigi önergenin nedenini, nelerin sorun oldugunu, nelerin düzeltilmesi gerektigini ortaya koymasi gereken CHP..

MHP ve BDP nin söyledikleri degil, önerge sahibinin, önergeyi nicin veridgini ortaya koymasi önemli..

Önerge sahibi " Soma icin önerge veriyorum " der v eönergenin görüsüldügü gün " ey iktidar partisi söyle bakalim neden taksimde 1 mayisi kutlayamiyoruz" derse o önerge reddedilir..

Şimdi birisi size gelip dedi ki sizin evin yanında saman yığını var. İnsanlar orada sigara içiyorlar. Samanlar tutuşursa yangın çıkar , evinizde otururken kaçma fırsatı bulamadan ölürsünüz. O esnada bir başkası konuşmaya karıştı ona cevaben de diyelim ki kardeşim sende kapının önünü süpür dedi. Bu durumda kapı önünü süpür dedi diye yangın ve ölüm ihtimalini göz ardı eder misiniz ?

Sizin kurduğunuz mantıktan farkı var mı bunun ? Bu başlıkta pek çok arkadaşımız defalarca yazdı. Önergeyi başka bir parti verse idi ve reddedilse idi reddeden parti için eleştiri yazıyor olurduk diye.

Ortada bildirilmiş , incelenmesi gereken bir sorun varken bunun göz ardı edilmesini mi savunuyorsunuz ?

700 den memişmiydi en son burda bir arkadaş paylaşmıştı bir kanal tarafından söylenmiş diye ortada net bir sayı daha yok mu

Vardiya değişimi saatine denk geldiği için içeride 787 işçi varmış. Öğlende bulunduğum ilçede sela verilirken 205 denmişti. Şuan TRT'de 238 işçi hayatını kaybetti diyor. 363 kişi sağ çıkartılmış.

neyin kavgası bu daha,iş kazası dedi,gömcez dedi,tamam işte...

kara bir leke alnımızda,hiç silinmeyecek.

Geceden belliydi zaten, ben asla inanmadım 5 ölü dediklerinde. Şu anda hiç bir rakama inanmıyorum. Ortada çok daha fazla ölen vatandaşımız var :14:
Sabahtan beri başım ağrıyor, yemek bile yemedim. Kendi kendimi hasta ettim. Bazen diyorum ki bazı şeylerin farkında olmak da, bilincinde olmak da iyi bişey değil...

Gazetelere, televizyonlara, yetkililere, hiç bir şeye inanmıyoruz, bundan kötü bir durum olabilir mi bir ülkede?

Yetkililer gerçek sayıyı saklıyor, bu ne demek yaaa?

Hangi vatandaş kendini güvende hissediyor şu ülkede?

Neden Chp önergesi bu kadar tartışılıyor
Soma'da ve daha onlarca madende tedbir alınması için birinin önerge vermesi mi gerek
Bunları denetlemek devletin görevi değil mi ?
Sorumluluklarını yerine getirmeyen firmaları hizaya sokmak devletin işi değil mi ?
Kimin önerdiğinin vs nin önemi ne
Ortada ihmal var, devletten ve firmadan hesap sorulması normal değil mi ?
Bir de insanların acısına tuz basmak, bu ölümlere kader demek ...
İçimiz yanmış, vatandaş olarak ben bunu devlete sormayacağım da kime soracağım ?
Bunun sağcısı, solcusu yok, insanlığı var
Dualarımız onlarla ama içimde bir isyan var elimde değil

Sonuna kadar haklısın..

İnsan sinirlerine hakim olamıyor. Çıkıp ülkemizi temsil eden adam. 200 sene öncede oldu çok normal demez mi... kim seni oray getirdi Allah aşkına.... seni savunanlara ne demeli ... Allah sana .... ... istyen istediğini düşünsün...

''Bolivya ve Venezuela'da maden işçileri, Soma katliamından dolayı 1 günlük iş bırakma ve 3 günlük YAS kararı aldı iş bıraktı."

Şimdi birisi size gelip dedi ki sizin evin yanında saman yığını var. İnsanlar orada sigara içiyorlar. Samanlar tutuşursa yangın çıkar , evinizde otururken kaçma fırsatı bulamadan ölürsünüz. O esnada bir başkası konuşmaya karıştı ona cevaben de diyelim ki kardeşim sende kapının önünü süpür dedi. Bu durumda kapı önünü süpür dedi diye yangın ve ölüm ihtimalini göz ardı eder misiniz ?

Sizin kurduğunuz mantıktan farkı var mı bunun ? Bu başlıkta pek çok arkadaşımız defalarca yazdı. Önergeyi başka bir parti verse idi ve reddedilse idi reddeden parti için eleştiri yazıyor olurduk diye.

Ortada bildirilmiş , incelenmesi gereken bir sorun varken bunun göz ardı edilmesini mi savunuyorsunuz ?

O kadar güzel anlatmışsınız ki, beş yaşındaki çocuk bile kavrar durumu. Ama weiss size cevap vermeyecek, yazdığınızı anlamaya da çalışmayacak. Boşa yorulmuşsunuz ama örnekleme şekliniz çok yerli yerinde olmuş. Bence bu tip insanlarla tartışmaya girmek vakit kaybı. Onun görüşünün yanlış olduğunu kabullenme ihtimali yok. Kendisi takım tutar gibi parti tutan bir arkadaş. Ben de çok mantıklı şeyler yazdım başka konularda ama okuma gereği bile duymuyor kendine verilen cevapları işine gelmiyorsa.

bu hep olucak bence ucuz iş gücü diye 8 yaşındakileri bile çalıştırır gözüdönmüşler..

İş gücü zaten ucuz..zaten işsizlik gırna ama insanlar rahat iş istiyorlar. O yüzden istihdam açığı var. Bir ara maden ocaklarında çalıştırmak için Afrika’dan işçi getirme projeleri vardı. Ama hayata geçmedi. Buna rağmen paravan şirketlerin İran gibi ülkelerden getirdikleri işçiler var. O yüzden ben 18 yaş altı çalıştırma geyiklerine pek inanmıyorum. Oluyorsa da çok küçük işletmelerdir.

KATİLLER !!! KATİLLER!!!! Cikari ugruna sebep olanlarr!! Allahim bu nasil bir felaket sen yardim et!!!

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet bir arkadaş yazmış. Saati 4 lira diye. Ben 3 saat çalışıp gidicem diyip girebiliyormuşsun anladığım kadarıyla. 10 lira verirler düz hesap. Al git. Ekmeğini sebzeni alır gidersin işte evine. Bir akşam yemeğin çıkar.. :(

aynen canım maalesef öyle.:(

Rabbim rahmet eylesin mekanları cennnet olur inş diger sag kalanlarada acil şifalar diliyorum..çok üzücü bir olay o kadar üzücü ki o ölenlerin ailesini düşündükçe çok kötü oluyorum gercekten üzücü olay..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Erdoğan'a tepki gösteren işçi ve yakınları gözaltına alınıyor @hayattv

Susalım dedim dakikasına kendi koyduğum kuralı kendim bozdum al işte mümkün kılıyorlar mı ki

yazık ya olan hep işçiye fakire olur, üç kuruş ekmek için yerin bilmem kaç metre altına iner gece gündüz çalışır üç kuruş maaş için... bu kadar çilesi varken birde ona tepeden bakan insanlara katlanır , birileri lüks evinden aaa ben onlarla eşitmiyim der, birileri çıkar başka şekilde ezer bla bla...
neden şu zengin kendini birşey zanneden onu bunu ezmek için yaşayan insanların başına gelmez ki bu felaket.. dünya pisliklerden kurtulur , bir işçi sedyeyi kirleteceğim diye endişelenirken , diğeri dünyayı kirletir en ufak endişesi yoktur ... ah ah bu dünyada adalet yok öteki dünyada adaleti görcez insallah..

Back