Türkiye tarihinde bir ilk; YSK, İstanbul seçimini iptal etti!

Düşünsene 17 sene önce hiç bir şey yokmuş gibi lanse ediliyor. Sanki her şeyi onlar yaptı. Gecenlerde elime eski fotolar geçti. 72 yılında bizim televizyonumuz vardı aklıma bu denenler geldi ve instagramda paylaştım anladılar mı birileri bilmem.

Bizde 74 yılında almıştık televizyonu..
Sorsan 17 yıl önce bu ülkede namaz kılmak yasaktı oruç tutanın kafası kesiliyordu sanki.

Peki hanımlar osman öcalan'ın trt ye çıkmasına ve cumhurbaşkanının kırmızı bültenle arandığını bilmemesine ne diyorsunuz.

Merakla bekliyoruz.

Akp açıkca oy istemedimi hdp'den istedi,tüm partilerden istedi seçim zamanı.
Bu oy isteme durumunda chp isteyince terörist ilan edildi,diğer partilerden de istedi ekrem bey sonuçta seçim bu herkes ister birilerinden değilmi.
Chp hiç bir zaman hdp ile kol kola olmadı ki,ittifakta etmedi hiç bir zaman.
O ayıyı koynuna almak isteyenler belliydi,bakınız trt ekranları bakınız osman öcalan adam kırmızı bültenle aranıyor devletin kanalında çıkmış atıp tutuyor mesela.
Yok ayı sevimlidir boşver:))

Prosedür gibi oy istemek doğru herkes istedi ama chp hiç ittifak yapmadı deme ablacım alenen yapıldı hemde. Chp li kesimin oy aldığı yerlerden hdp oyları çıktı.

O öcalan konusunu dün duydum şaşkınım gerçekten ayrıntılarını okuyup öğrenemedim henüz ama çok mide bulandırıcı bişey....

Evet bu fırın abartısına katılıyorum ama bi çok şeyde düzeltildi değilmi?

Su demişsiniz çocukkenden beri istanbuldayım aralıklı su kesintisini anlatıyor annemler tabi her ilçede aynı olmaz belki daha çok kesilen yada kesilmeyen vardı.

Ama haliçin kokusunu çok iyi biliyorum ve hatırlıyorum içimize çekmek zorunda kalırdık mecidiyeköye giderken.... o haliç o zaman neden temizlenememiş
akıl almıyor.

K.çekmece shp miydi dsp miydi yığınlar olurdu çöpün yanlarında.

Düzeltilen ne varki sanki,yol yapmakmı yada köprü yapmakmı acaba,bunun yanında giden değerlere ne olacak sence.
Belkii o dönemlerde dayımlara gelrdik tamam sular arada kesilirdi onları hatırlıyorum daha çocuktum o zamanlar.
Haliçin kokusu olurdu onu biliyorum,şunuda söyleyim keşke o yıllarda net bir temizlik yapılsaymış.
Çrkmece taraflarını hiç bilmiyorum.

Prosedür gibi oy istemek doğru herkes istedi ama chp hiç ittifak yapmadı deme ablacım alenen yapıldı hemde. Chp li kesimin oy aldığı yerlerden hdp oyları çıktı.

O öcalan konusunu dün duydum şaşkınım gerçekten ayrıntılarını okuyup öğrenemedim henüz ama çok mide bulandırıcı bişey....
Seçim öncesi öcalanın mektubunun okunması ne anlama geliyor

Yalnız İmamoğlu'nun aldığı oyların birazı Erdoğan'a tepki oyları olduğunu düşünüyorum ben.Birde çok akp lilerin çok üzerine gidiliyor.Akp varsa tabiki taraftarı olacak

Hdp ile ittafak yapmadı onu söylüyorum,iyi partiyle beraberdi zaten.
Kürt kesim her yerde mesela her ilçeden çıkmıtır oyları.

Öcalan olayını bende yeni duydum fırsat bulunca izleyeceğim bende.

Düzeltilen ne varki sanki,yol yapmakmı yada köprü yapmakmı acaba,bunun yanında giden değerlere ne olacak sence.
Belkii o dönemlerde dayımlara gelrdik tamam sular arada kesilirdi onları hatırlıyorum daha çocuktum o zamanlar.
Haliçin kokusu olurdu onu biliyorum,şunuda söyleyim keşke o yıllarda net bir temizlik yapılsaymış.
Çrkmece taraflarını hiç bilmiyorum.
Yapılan yollar ve köprülere kullanmadan para ödüyoruz.

Bizde 74 yılında almıştık televizyonu..
Sorsan 17 yıl önce bu ülkede namaz kılmak yasaktı oruç tutanın kafası kesiliyordu sanki.

Kafa kesilmiyodu tabi ama açılmak isteniyordu daha çok.

2007 temmuz seçimlerinde hiç unutmuyorum burda da sohbette konuştuğumuz izmirli bi arkadaş vardı çilek o diyoduki artık denizede giremeyiz hepimizi kapatır bunlar :))
Çok gülmüştüm o zaman. Niye yapılsın böyle bişey? Aksine daha rahat oldu insanlar.

Şimdiki ak partilinin chp her yere içki koyacak tedirginliği ile aynı. İçki yasak değilki her yere konulsun ben böyle olacağını sanmıyorum inş yanılmam.

Akp lilerin devamli agzinda hdp.. chp yi bu
konuda elestiriyorlar insanda haliyle sunu soruyor madem bu kadar hassastiniz zamaninda yapilanlara neden goz yumdunuz hala neden destekliyorsunuz..17 senedir yapilan faydali isler olmustur tabiki ama teraziye koyuldugunda eksi taraf agir basiyor en onemlisi ben ulkede huzur kaldigini dusunmuyorum hastane dediler sira beklemiyorsunuz vs vs asla boyle birsey yok randevu bulamadigimiz icin ozele gitmek zorunda kaliyoruz hala..son zamanlarda hersey iyice pahalilasti esnaflarin isleri bozuldu dolar aldi basini gitti..hala neden kabul edilmiyor anlamiyorum 17 sene verilmis birseyler rayina oturamamis bir 17 sene daha mi istiyorlar degisim sart yeni kan sart helede birseyler kotu gidiyorsa

Yapılan yollar ve köprülere kullanmadan para ödüyoruz.

Peki şu mantıkla hiç köprü vs yapılabilir mi?
Yapılan bir şeyi herkesin aynı ölçüde kullanması mümkün değilki.

Bu sözleşmeler bittiğinde sonucunda söküp götürmiycekler bu köprüleri bu ülkeye kalıcak.

Giriş katta oturup asansör bakımına para vermek istemeyen bir düşünce gibi olmazmı?

Peki şu mantıkla hiç köprü vs yapılabilir mi?
Yapılan bir şeyi herkesin aynı ölçüde kullanması mümkün değilki.

Bu sözleşmeler bittiğinde sonucunda söküp götürmiycekler bu köprüleri bu ülkeye kalıcak.

Giriş katta oturup asansör bakımına para vermek istemeyen bir düşünce gibi olmazmı?
Boğaz köprüsü ve Fatih sultan köprüsü nasıl yapıldı pekii

Tabiki olanlar.Sayfalardır yazılıyor.Ama kastettiğimi anladınmı?

Anladım elifcim ne deek boşuna artık.

2007 temmuz seçimlerinde hiç unutmuyorum burda da sohbette konuştuğumuz izmirli bi arkadaş vardı çilek o diyoduki artık denizede giremeyiz hepimizi kapatır bunlar :))
Çok gülmüştüm o zaman. Niye yapılsın böyle bişey? Aksine daha rahat oldu insanlar.

Şimdiki ak partilinin chp her yere içki koyacak tedirginliği ile aynı. İçki yasak değilki her yere konulsun ben böyle olacağını sanmıyorum inş yanılmam.

En çok kızdığım şeylerden biride el kadar çocuklarımızn kapatılması en azından liseye kadar olan kısım muaf tutulsaydı.

Özellşkle akp ilçelerinde içki ruhsatı yoktur diye düşünüyorum,bizm burada avm'ye ruhsat verilmilş mesela akp ilçesi hemde.

konuda elestiriyorlar insanda haliyle sunu soruyor madem bu kadar hassastiniz zamaninda yapilanlara neden goz yumdunuz hala neden destekliyorsunuz..17 senedir yapilan faydali isler olmustur tabiki ama teraziye koyuldugunda eksi taraf agir basiyor en onemlisi ben ulkede huzur kaldigini dusunmuyorum hastane dediler sira beklemiyorsunuz vs vs asla boyle birsey yok randevu bulamadigimiz icin ozele gitmek zorunda kaliyoruz hala..son zamanlarda hersey iyice pahalilasti esnaflarin isleri bozuldu dolar aldi basini gitti..hala neden kabul edilmiyor anlamiyorum 17 sene verilmis birseyler rayina oturamamis bir 17 sene daha mi istiyorlar degisim sart yeni kan sart helede birseyler kotu gidiyorsa

1 ay randevu alamadım varya,elimin altında mhrs var birde ,182'yi aradım 15 günlük periyodlar halnde alnıyor randevular.
Tarih verdi gene denedim alamadım.

Sizin görmediğiniz dünyadaki yasaklar umrunuzda olmadığı için size göre her şey daha ''rahat''.Buna ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' diyoruz.
Vikipedi yasak ülkede.Bundan daha komik ne olabilir ?

konuda elestiriyorlar insanda haliyle sunu soruyor madem bu kadar hassastiniz zamaninda yapilanlara neden goz yumdunuz

Aslında bizim ağzımızda devamlı hdp varsa chp linin ağzında da var.
Bak önce hanım abla pkk ile el ele megri gibi bişey yazdı mesajında.

Yani iki tarafında ağzına sakız olmuş bişeyler var ama kendimizi görmüyoruz.
Bişeyler yolunda gitmeseydi zaten oy kaybı olurmuydu?

Tabiki çok yanlışlar oldu hele son zamanın pahalılığı.
17 senelik evliyim ilk defa bu kadar zorlandım alışverişte.

8 liradan patates soğan aldık. Burda sinir bozucu olan patatesin soğanın pahalanması değil sadece.

Dolu dolu soğan çuvalları nerde ne için kim için bekletildi de küflendi?

Bir ara izmir metrosu ve istanbul metrosu yapımı fiyatlarımı okumuştum,aradaki fark uçurumdu. Üstelik izmir metrosu yerinin yapımı daha sormuş

Halkı kin ve düşmanlığa düşürseydi ayrımcılık yapsaydı tamam haklsın derdim.
Niye oy verdin diye soruyorsun,bak deynep cevabı yukarda yazdım.
Daha çok şeyler varda burada yazmam bunları,sen neler olduğunu çok iyi biliyorsun.
Halkı kin ve düşmanlığa sadece siyasiler değil ki halk da düşürüyor.
Çözüm sürecinde analar ağlamasın denildi,barış olsun denildi ,o yüzden görüntüler hoşa gidilmese de ses çıkarılmadı.Ama CHP seçmenleri güle oynaya giriş yapmalarına sesini çıkardı.Ama o giriş yapanların avukatlığını CHPnin genel başkanlığı yardımcılığı yapmış birinin'Sezgin Tanrıkulu) yapmasına göz yumdu.Kimi partide olmasını istemiyorum yakışmıyor dedi,ama oy verdi mi tekrardan verdi.Hükümet barış olsun deyince kızıldı.Ama akademisyenler barış olsun diye, imza toplayınca hak verildi.Süreci baltalayan kim oldu hükümet tarafı mı,hayır.
Aponun seçim malzemesi yapılmasına kızıyor(sun)uz.Ama şehit cenazelerine giden ,ağlayan milletvekillerini görmezden geliyorsunuz.Mitinglerinizde Apo posteri,terör bayrakları açılmasına göz yumuyorsunuz.Her evden bir oy HDPye gitsin diemeyi hükümete karşı gelmek için strateji olarak görüyorsunuz.Kim Apo ile görüşülmesi akılın ortaya koyduysa tekrar görevden atılması gerekir.Belki hani CHP ,HDP ile oylarını çoğaltırız diye göz yumması gibi AKP de kendi silahıyla vurmayı denedi,CHP'nin oyları bölünür böylece,kazanamazlar diye düşündü,ama kendi seçmenini kaybetti.Sırf seçim uğruna yapılmamalıydı.
AKP yi savunma amaçlı mı yazıyorum bunları hayır.Bir yanlış varsa hepsi suçlu.Ama bir tarafa tü kaka deyip te karşı tarafı sütten çıkma ak kaşık göstermek olmuyor.

X