İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Tutuklandı

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
59.115
3.016
523
İstanbul
Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mali suçlardan tutuklanmasına, terör suçundan ise tutuklama talebinin reddine karar verildi.

4 gün önce gözaltına alınan CHP'nin ön seçimdeki Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için karar çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

MALİ SORUŞTURMA KAPSAMINDA TUTUKLANDI​

"Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar kapsamında nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince; Mali nitelikli soruşturma kapsamında şüpheli Ekrem İmamoğlu’nun suç örgütü kurmak ve yönetmek, rüşvet almak, irtikap, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından tutuklanmasına, Şüpheli Ekrem İmamoğlu hakkında ise üzerine atılı silahlı terör örgütüne yardım etme suçundan kuvvetli suç şüphesi bulunmakla birlikte mali nitelikli suçlardan zaten tutuklanmasına karar verildiğinden bu aşamada gerek görülmemekle talebin reddine karar verilmiştir."

TUTUKLAMA MUAMMASI!​

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için tutuklama kararı verildiği yönündeki haberler, kararların "henüz kesinleşmemesi ve kesin olarak açıklanmaması" gerekçesiyle başsavcılık kaynakları tarafından yalanlanmıştı.

Anadolu Ajansı İmamoğlu'nun tutuklandığı yönünde haberi abonelerine servis etmişti. Ancak karar İmamoğlu ve avukatlarına okunmamıştı.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA​

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararın ardından yaptığı ilk açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Korkunun ecele faydası yok!

Öyle de yenileceksin! Böyle de yenileceksin.

Haklılığımıza, cesaretimize, tevazumuza, güler yüzümüze yenileceksin!

Aziz Milletim;

Asla üzülmeyin, mahzun olmayın, umudunuzu yitirmeyin.

Demokrasimize yapılan bu darbeyi, bu kara lekeyi el birliğiyle söküp atacağız.

Bu süreci yöneten insanların, hem bu dünyada hem de ahirette yüce Yaradan huzurunda hesap vereceği günler yakındır.

86 milyon vatandaşımı sandığa koşmaya, demokrasi ve adalet mücadelesini tüm dünyaya duyurmaya davet ediyorum.

Dimdik ayaktayım, asla eğilmeyeceğim.

Her şey çok güzel olacak…"

Korkunun ecele faydası yok!

Aziz Milletim;

Demokrasimize yapılan bu darbeyi, bu kara lekeyi el birliğiyle…

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) March 23, 2025

BAŞSAVCILIK İTİRAZ EDECEK​

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "terör" suçlamasında tutuklama talebine yönelik verilen ret kararına itiraz edileceğini duyurdu.

"YAZDIKLARI HER SAYFA ÇÖP NİTELİĞİNDEDİR"​

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakimliğe verdiği ifadesinde, "Türk yargısına ve on binlerce namuslu yargıç, savcılara sesleniyorum ki bu tür meslek namusunu, meslek ahlakını yitirmiş insanlara meydan vermeyin, şeref yoksunu bu insanlar ramazan ayında kul hakkının ötesine geçip milletimize ve vatana ihanet etmektedirler, dolayısıyla suç isnadının bende zerre kadar kıymeti yoktur, yazdıkları her sayfa çöp niteliğindedir" ifadelerini kullandı.

kaynak sözcü

Screenshot_20250323-105406_Instagram.webp

Screenshot_20250323-105414_Instagram.webp

İddiaları tek tek çürüttü yine de tutuklandı​

imamomoglukapakjpg-neFwUJPaEkeadat3FUZVFw.jpg

İmamoğlu mahkemede, “Suç isnadının bende zerre kadar kıymeti yoktur, yazılan her sayfa çöp niteliğindedir” dedi. Başsavcılık “terör” suçlamasında tutuklama talebine verilen ret kararına itiraz edecek.​

İddiaları tek tek çürüttü yine de tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “teröre yardım suçlaması” içeren “Kent Uzlaşısı” kapsamında ise adli kontrol şartı olmaksızın İmamoğlu’nun serbest bırakılmasına karar verdi. Kararın ardından İmamoğlu, Silivri Cezaevine gönderildi.

4 SEÇİM ZAFERİNİN ETKİSİ

Terörden ceza verilmemesi “CHP’ye kayyum” iddiasını hukuki zemin bakımından olanaksız kıldı. Gizli tanık ifadeleriyle tutuklamada, İmamoğlu’nun 4 seçim zaferine dikkat çekildi. “İlk genel seçimde kazanacağı ortaya çıkınca hukuk dışı yola sapıldı” denildi.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ EDECEK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, yürütülen soruşturmalar kapsamında nöbetçi sulh ceza hakimliğince mali nitelikli soruşturma kapsamında şüpheli Ekrem İmamoğlu’nun “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “rüşvet almak”, “irtikap”, “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından tutuklandığı belirtildi. İmamoğlu hakkında ‘’silahlı terör örgütüne yardım etme’’ suçundan ‘’kuvvetli suç şüphesi bulunmakla birlikte mali nitelikli suçlardan zaten tutuklanmasına karar verildiğinden bu aşamada tutukluluk’’ talebi reddedildi. Başsavcılık, İmamoğlu için “terör” suçlamasında tutuklama talebine yönelik verilen ret kararına itiraz edileceğini duyurdu.

İmamoğlu hakimlik ifadesinde, emniyet ve savcılıkta verdiği ifadeleri tekrar etti ve kendisine “bir kumpas ve pusu düzeni” kurulduğunu, iddiaların kendisi için çöp niteliği taşıdğını söyledi. İmamoğlu, “Bu tür çöp niteliğindeki insanlar beni ne sorgulayabilir, ne ifademi alabilir, ne de benimle ilgili fikir beyan edebilir” dedi. İmamoğlu şöyle devam etti:

VATANA İHANET

“Türk yargısına ve on binlerce namuslu yargıç, savcılara sesleniyorum ki bu tür meslek namusunu, meslek ahlakını yitirmiş insanlara meydan vermeyin, şeref yoksunu bu insanlar ramazan ayında kul hakkının ötesine geçip milletimize ve vatana ihanet etmektedirler, dolayısıyla suç isnadının bende zerre kadar kıymeti yoktur, yazdıkları her sayfa çöp niteliğindedir.”

5imamoglu1jpg-aN__ukzNPEyppUclQw9ZDw.jpg

Bana suç örgütü suçlaması hazırlıyorlar​

Tutuklama kararının ardından Ekrem İmamoğlu’nun 15 Mart günü Trabzon’da yaptığı konuşma yeniden hatırlandı. İmamoğlu şöyle demişti:

“Ekrem İmamoğlu’nu suçlayacaklar. Hem de suç örgütü suçlamasını bana hazırlıyorlarmış. Suç örgütü kurmak... Hepsi denetlenmiş belediye iş ve işlemleri, ihaleleri... Etrafımdaki insanları suçlu gösterecekler. Planları, hesapları bu. Kendi gazetelerine, kendi trollerine söyletiyorlar. Beni oyundan çıkaracaklar. Ellerinden geleni ardına koymayacaklarmış. Kirli işler yapıyorlar. Siyaseten beni yenemiyorlar. Benim başımı öne eğdiremiyorlar. Güya polisin eliyle benim başımı öne eğdireceklermiş. Aklı sıra polis kardeşlerimin elini kullanacaklar. Yani sözüm ona bizi milletin önünde güya küçük düşürecekler.

Kirli hesaplarla ülkeyi karıştırma peşindeler. Hayale sığmayacak şekilde yalan dolan projeleriyle, kafasında dönen stratejilerle beni saf dışı bırakmanın peşindeler. Hatta bunu mümkünse 23 Mart’tan önce yapmak istiyorlar. Dertleri ne, vatanı mı düşünüyorlar milleti mi düşünüyorlar. Dertleri koltuk koltuk... İşin içinde savcılık var mahkeme var diye kimse aldanmasın.”

5imamoglu3jpg-XIyW0HJFMU_cmzuh9D09zQ.jpg

Dimdik ayaktayım asla yenilmeyeceğim​

Tutuklama kararı sonrası Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Korkunun ecele faydası yok” dedi. “Dimdik ayaktayım, asla yenilmeyeceğim” başlıklı açıklaması şöyle:

“Korkunun ecele faydası yok!

Aziz Milletim;
Demokrasimize yapılan bu darbeyi, bu kara lekeyi el birliğiyle söküp atacağız.
Bu süreci yöneten insanların, hem bu dünyada hem de ahirette yüce Yaradan huzurunda hesap vereceği günler yakındır.
86 milyon vatandaşımı sandığa koşmaya, demokrasi ve adalet mücadelesini tüm dünyaya duyurmaya davet ediyorum.
Dimdik ayaktayım, asla eğilmeyeceğim.
Her şey çok güzel olacak…”

HAK MÜCADELESİ GÜNÜ

İmamoğlu’nun hesabından bir tweet daha atıldı. “Sevgili vatandaşlarım” diye başlayan açıklama şöyle:

Türkiye bugün büyük bir ihanete uyandı. Yürütülen yargı süreci bir adli işlem değildir. Tam bir yargısız infazdır.
Milletimizi sorumluluk duygusu içinde hak mücadelesine davet ediyorum. Bu hak mücadelesi milletimizin ve evlatlarımızın geleceği meselesidir.
Türkiye’nin geleceği için bugün mutlaka oyunuzu kullanın. Sonra da İstanbul Saraçhane’de ve diğer illerimizde demokrasi meydanlarında buluşarak sesinizi yükseltin.
Milletin iradesini çalanlara karşı sorumluluk alma, hak mücadelesine katılma günüdür.
Hiç kimseyi arkada bırakmadan hep birlikte.

kaynak sözcü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından hakimlikte yaptığı savunma ortaya çıktı. Savunmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaptığı göndermeyle dikkat çekti.​

010-kopyajpg-GzOEPZ_lTUm5I7e5OHDQNQ.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘yolsuzluk’ ve ‘terör’ soruşturması kapsamında 19 Mart sabahı düzenlenen şafak operasyonuyla gözaltına alınmıştı...

Dört gün boyunca gözaltında tutulan İmamoğlu hakkında dün karar açıklandı.

Yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan İmamoğlu’nun, terör soruşturmasına ilişkin tutuklanma talebi ise mahkeme tarafından reddedildi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nde yaptığı savunmanın detaylarına ulaşıldı.

İmamoğlu, şunları kaydetti:

-Hakkımdaki bütün iddialar uydurma ve yalandır, bir kumpas içerisinde kurulmuş sistem karşısında mahkemeye çıkarıldım.

-Kumpas nizami şekilde burada da devam etti. Aynı düzen devam etmektedir, göreve geldiğim andan itibaren 1200 soruşturma teftiş geçirdim ancak bu soruşturmalar neticesinde herhangi bir şey bulunamadı.

-Siyasi mücadelesini namertçe veren insanların yargıyı bir aparat olarak kullandıklarını yaşamaktayım.

“MİLLET DEMOKRASİ TOKADI VURDU”​

-Şehri tümüyle trafiğe kapatan, giriş çıkışı kontrollü hale getiren bu akıl korkak bir biçimde yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu görerek yalan ve iftira olduğunun da farkına vararak milletinden kaçarcasına uydurma suçlarla Ekrem İmamoğlu’nun itibarini zedeleyeceklerini düşünüyorlar.

-Bu namertlerin milletten aldığı ve alacağı cevabi çok iyi biliyorum. Namertlik peşinde koşan bir avuç insan 2019 31 Mart seçimlerinde yenilince milletin iradesini çalarak hırsızlık yapmıştır ve seçimi iptal etmişlerdir ve bir sonraki seçimde millet demokrasi tokadını bu bir avuç insanın suratına vurmuştur.

-Demokrasiden, hukuktan, adaletten nasibini almamış insanlar 2019 yılında kul hakkını yedikleri gibi ne tesadüftür ki 2025 Ramazan ayında da kul hakkini yemeye devam etmiştir.

-Milletin gözünün içine baka baka kul hakki yiyen bu zavallı bir avuç insan siyasi irade ve liderlerinin secimi kazanmak için her yolu mubah görmektedirler, bugün yaşanan bunun sonucudur.

-Kaldı ki 4 gün önce sabah 06:00'da evimden alınmak için talimat veren bu zavallı akıl bu sürecin sadece 3-5 gün öncesinde dosyalara uydurma MASAK raporları ile doldurarak; ‘kısa bir örneği 250 bin TL evrakta görülüyor şirketiniz bu binayı satın aldığı’ iddia edilirken bu binanın 2 büyük bankadan kredi alınarak alındığını araştırmamışlardır.

-Algı yaratmak, leke atmak, aylar öncesinden bugünün mahkemesinin gününü veren, bugünkü mahkemenin işaretini veren ‘Turpun büyüğü heybededir’ diyen Cumhurbaşkanının talimatını yerine getirmişlerdir. Milletimiz hak eden herkese cevabını verecektir.

BAŞSAVCIYA SERT ELEŞTİRİ​

-Yürütülen bu sistemli operasyon, ekim ayında Başsavcının İstanbul’a tayini ile başlamıştır. Dedikoduları İstanbul'un bütün sokaklarını sarmış olan bu şahıs yaranmak adına uydurma dava üstüne dava açarak hedefine varmak adına her türlü kötülüğü yapmaya hazır ve nazırdır. Kula kulluk eden insandan adalet bekleyecek değilim.

-Namus haysiyet mücadelesini vererek yaşamının anlamına bunları katan bir kişi olarak bunun tam ter tersini yapanları da çok iyi tanırım.

“MİLLET İRADESİNE GÖZ DİKTİLER”​

-Bu sürece dair son seçimde İstanbul’da 1 milyonun üzerinde fark yiyen, 17 Bakan ve kendisi birebir onlarca mitingle İstanbul’da mücadele edip kaybeden Cumhurbaşkanı İstanbul'da kaybettiği İBB ve muhtelif ilçeleri ele geçirme sürecini yargı üzerinden yürütmektedir. Buradan milletimize sesleniyorum, milletimiz bilsin ki sadece Ekrem İmamoğlu’nun diplomasına, işine, gücüne, namusuna, onuruna, malına, mülküne göz dikilmemiştir.

-Bu kişiler ayrıca milletin var olan iradesine de göz dikmiştir ve artık bugün itibariyle savcıların sevk ettiği karara bakarak ifade ediyorum ki milletimizin de malı mülkü, namusu, şerefi, haysiyeti, emeği tehdit altındadır.

-Bu akıl koltuğun, sarayın, İstanbul’un, memleketin, millete ait her şeyin kendisine ait olduğunu düşünmenin tezahürüdür. Mübarek Ramazan ayında hatırlatırım ki dünya fanidir, dünya mali kimseye kalmaz. Ebedi istirahat yeri 2 metre yerdir. Elbette önce yüce yaradan sonra milletime olan inancımla kendimi milletimize emanet ediyorum, milletimiz hak arama mücadelesine sorumluluk alarak devam etmelidir, millet büyüktür

ERDOĞAN’A GÖNDERME​

-Benim mal varlığım 3 nesildir devam eden aile şirketimden gelmektedir, bir yüzükle yola çıkan ve uydurma siyasi yaşam hikayelerine benzemez, asildir benim iş hayati yolculuğum.

-Bir yığın vergi rekortmeni ve saygın iş adamlığı ile eştir. 1970'lerden 1980'lere, 1990'lardan 2000'lere, 2000'den bu günlere kadar gelmiştir.

-Dolayısıyla MASAK raporlarını ciddiye almıyorum, MASAK raporlarındaki uydurma bilgi ve belgeler hakkında suç duyurusunda bulunacağımı beyan ederim.

BİLGİM DAHİLİNDE YAPILMIŞ USULSÜZ İŞLEM YOKTUR”​

-Murat Ongun Belediyede Başkan Danışmanı olarak çalışmaktadır, benim bilgim dahilinde herhangi bir usulsüz işlemi yapmış olmayı kesinlikle kabul etmiyorum, yapılan teftişlerde de ve benim de bizatihi yaptığım tespitlerde kamu ahlakına şeffaflık ve hesap verebilirlik kişiliğime bu tür olaylara müsaade etmem.

-Kesinlikle bilgim dahilinde değildir. Benim Murat Kapki ile herhangi bir bağlantım yoktur. Murat Ongun benim danışmanımdır. Fatih Keleş benim meclis üyemdir. 1-2 saatte dosyanın ayrıntılı incelendiğini düşünmüyorum. Dolayısıyla HTS ile ilgili sorular tarafımca anlaşılamamıştır.

kaynak sözcü

İBB'de hareketli dakikalar: Saraçhane'de müdahale sabah da devam etti​

İstanbul Saraçhane'de sabah saatlerinde bir grup İBB binasına girmek istedi. Binaya girmek isteyen gruba polis müdahale etti.​

İBB'de hareketli dakikalar: Saraçhane'de müdahale sabah da devam etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu ve 50 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından birçok ilde başlayan protestolar sürüyor. Geçtiğimiz akşam da CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Saraçhane'de toplanan kalabalığa hitap etti. Mitingin ardından göstericilere biber gazı ile müdahale edildi.

Müdahale ve gösteriler sona erdi. İBB binasında sabah saatlerinde de müdahale devam etti. Sabah saatlerinde İBB binasına girmek isteyen bir grup polis ekipleriyle karşı karşıya geldi. Polis müdahalesi sonrası grubun dağıldığı öğrenildi.

kaynak sözcü

Saraçhane'de müdahale sürerken polisin yaptığı paylaşım ortaya çıktı: Afiyet olsun gençler...​

Saraçhane'de görev yaptığı iddia edilen bir polis memuru, gençlere biber gazı sıkılırken sosyal medyada skandal bir paylaşım yaptı​

Saraçhane'de müdahale sürerken polisin yaptığı paylaşım ortaya çıktı: Afiyet olsun gençler...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çarşamba günü gözaltına alınmasıyla İstanbul'da başlayan gerginlik İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla katlandı. Protestolar dün yoğunlaştı. Sokaklardaki tansiyon arttıkça polis ve halk da karşı karşıya geldi.

"AFİYET OLSUN GENÇLER"​

Tepkiler ve müdahale sürerken Saraçhane'de görev yaptığı iddia edilen bir polis memurunun yaptığı paylaşım ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından gençlere biber gazı sıktıkları anı paylaşan polis memuru 'Ohh afiyet olsun gençler' ifadelerini ekledi.

gmyvfk9xgaarjk4jpg-2dfH_mY4L0ySMGTlCX6e2A.jpg

Paylaşım tepki çekti.

kaynak sözcü

Gözaltına alınan ve ezilme tehlikesi geçirenlerin ayakkabıları Saraçhane'de asıldı​

Dün gece de Saraçhane Bozdoğan Kemeri bölgesindeki protestoculara polisin müdahalesi çok sertti. Müdahale sırasında ezilme tehlikesi yaşayanlar oldu. O anlarda ayakkabılarını kaybedenler ve gözaltına alınanların ayakkabıları yol kenarına asıldı.​

Görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınıp tutuklanması Türkiye'nin dört bir yanında protesto edilmeye devam ediliyor. Protestoların merkezi Saraçhane'de polis müdahalesinden kaçmaya çalışan ve gözaltına alınanların ayakkabıları belediye binasında yol kenarına asıldı.

Saraçhane'de dün beşinci kez toplanan kalabalığa polis sert müdahale etti. Protesto edenlerden bazıları darp edildi, yaralananlar ve gözaltına alınanlar oldu.

Sabah saatlerinde İBB binasının önünde bulunan bariyerlere ayakkabılar asıldı.

kaynak sözcü

Tutuklanma kararına tepkiler sürüyor! Halk İmamoğlu için sokaklarda​

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karşı, Türkiye'nin farklı şehirlerinde protesto gösterileri düzenlenmeye devam ediyor​

Tutuklanma kararına tepkiler sürüyor! Halk İmamoğlu için sokaklarda

19 Mart'ta şafak vakti evine düzenlenen operasyonla gözatlına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

İSTANBUL​

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için 5. günde de yüzbinlerce yurttaş Saraçhane Meydanı'nda bir araya geldi.

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun da konuştuğu mitingde CHP lideri Özgür Özel ön seçim verilerini açıkladı.

Özgür Özel, CHP'ye üye 1 milyon 753 bin kişiden 1 milyon 653 bin kişinin oy kullandığını açıkladı. Özel kurulan 'dayanışma sandıkları'nda da oy kullanan kişi sayısının da 13 milyon 211 bin olduğunu söyledi.

Özel, Ekrem İmamoğlu'na verilen toplam oy oranını 14 milyon 850 bin olduğunu açıkladı.

saracjpg-q7mrFkwP_kiKdxWlZtbwoA.jpg

SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ​

Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etmek isteyenlere Saraçhane'de polis tarafından müdahale edildi.

Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından birçok ilde başlayan protestolar sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Saraçhane'de toplanan kalabalığa hitap etti. Mitingin ardından göstericilere biber gazı ile müdahale edildi. Gazdan etkilenen bazı göstericiler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bazı göstericiler İBB binasına sığınırken, bazıları ara sokaklara dağıldı.

ankarajpg-zbT9u5V9ZUaD4YPEJbzgpQ.jpg

ANKARA​

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanlığı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren Ankaralı yurttaşlar, bugün de direnmeye devam ediyor. Çeşitli örgütlerden bir araya gelen gençler, Kuğulupark’ta buluştu. Hükümeti istifaya davet eden gençler, Güvenpark’a yürümeye başladı. Yurttaşlar, “Boyun eğme memlekete sahip çık” sloganları attı.

İZMİR​

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, “Adalet için Gündoğdu Meydanı’nda buluşuyoruz” sloganıyla bir miting düzenledi. Bu çağrıya yanıt veren binlerce İzmirli, demokrasi ve adalet taleplerini dile getirmek için Gündoğdu Meydanı’na yürüdü.

kocajpg-dVJu3R_WWUe2PQV6XvOV-g.jpg

KOCAELİ​

İzmit ilçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını protesto etmek isteyen gruba polis tarafından müdahalede bulunuldu. Polisin müdahalesinin ardından grup dağılırken, 50’in üzerinde gösterici gözaltına alındı.

EDİRNE​

Edirneli vatandaşlar Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'na destek olmak için Atatürk Kültür Merkezi önünde toplandı.

KIRŞEHİR​

Kırşehir'de CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ön seçimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye genelinde milyonlarca kişinin katılımıyla gerçekleşen bu seçimde, Kırşehir'den de yoğun bir katılım gözlemlendi. Partili ya da partisiz birçok vatandaş, İmamoğlu'na desteklerini göstermek için oy kullandı.

rizejpg-AEGqliBcHEeWC1iXh8yCkw.jpg

RİZE​

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı adayı ön seçimine Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın memleketi Rize'de de halk yoğun ilgi gösterdi.

bursajpg-ni_ISvL4hEmCU_66WmHkGg.jpg

BURSA​

Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından bir araya gelen vatandaşlar eski stadyumdan Heykel'e yürümek istedi. Polis uyarıların ardından TOMA ile su sıkarak yurttaşlara müdahale etti.

SİNOP​

Sinop’ta CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı ön seçimi için vatandaş sandıklara akın etti. Adalet için sandıklara geldiğini söyleyen vatandaşlar, CHP'ye de üye oldu. Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde yapılan ön seçime eski AK Partili Sinop Belediye Başkanı Hamza İnce de katılarak oyunu kullandı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek oldu.

antalyajpg-fb1yIrDxp064wmRvkvQs8g.jpg

ANTALYA​

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto eden göstericiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Havai fişek atan göstericilere müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, bazı kişileri gözaltına aldı.

YURTDIŞINDAN DA EYLEMLERE DESTEK GELDİ​

İmamoğlu'nun tutuklanmasına yurtiçinden tepkiler devam ederken, yurtdışında yaşayan Türkler de protesto gösterileri düzenledi.

AVUSTURYA​

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin protesto gösterilerinde, "Bugün sadece Ekrem İmamoğlu için değil; Türkiye’nin demokrasisi, hukuku ve geleceği için de buradayız" denildi.

MACARİSTAN​

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de protesto gösterileri düzenlendi. Gösterilere, Budapeşte Belediye Başkanı Gergely Karácsony de katılarak, destek verdi.

kaynak sözcü

Back
X